• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafı..

bu bohça konuları beni darlıyor resmen.

bohçanızın maddi değeri sizin değerinizi belirlemez.
hediyedir, gönüllerinden ne koparsa, odur.
aynı şekilde sizin damat için yapmayı düşündüğünüz de hediyedir.
olmayan eltinizin kıskançlığına şimdiden başladıysanız, evlilik yoluna girmeyin.
kendinize hali vakti yerinde ve isteklerinizi karşılayabilecek birini bulun.

bu arada şu iç çamaşırı mevzusu gerçekten çok irrite ediyor beni.
asla koyulmasına müsade etmedim.
en başından,
istediğiniz gibi olsun, ama nasıl ki doğum günümde hediye iç çamaşırı almazsınız, bunun da hediyesi olmaz, diye baştan söyledim.

böyle bir sınırın adet adı altında aşılmasını doğru bulmuyorum.

AA niye öyle diyorsun arkadaşım. Benim bohça alışverişinde eltim eline dantelli seksi bir iç çamaşırı takımı alıp "bah bu piyer gardin bah bah bunu al" diyordu. Kaynanam da arkasını dönmüş göz ucuyla çamaşıra bakıyordu. Net olarak baksa ayıp çünkü. Gün sonunda ben çok eğlenmiştim ama eltim ve kaynanam ruh hastası olduğumu düşünüyorlardı. Aldım piyer gardini ama seks adına babayı aldım ahsjsjs. Piyer gardin işe yaramıyormuş demek ki.

AA niye öyle diyorsun arkadaşım. Benim bohça alışverişinde eltim eline dantelli seksi bir iç çamaşırı takımı alıp "bah bu piyer gardin bah bah bunu al" diyordu. Kaynanam da arkasını dönmüş göz ucuyla çamaşıra bakıyordu. Net olarak baksa ayıp çünkü. Gün sonunda ben çok eğlenmiştim ama eltim ve kaynanam ruh hastası olduğumu düşünüyorlardı. Aldım piyer gardini ama seks adına babayı aldım ahsjsjs. Piyer gardin işe yaramıyormuş demek ki.

valla kendimi o durumda bulsam muhtemelen ayaklarımı kıçıma vura vura kaçardım.

bana da her şeye hayır diyorsun, sonra yapmadılar dersin demişlerdi de anlamamıştım.

o seksi çamaşırlardan bir heves evlendiğimde internetten sipariş verdim.
sonuç? birini bir kere giydim, onda da gülmekten sevişemedik.
bize göre değilmiş. o yüzden burada her şeye kırmızı gecelikle çözüm bulan arkadaşlara sesleniyorum:
her zaman yemiyor🤣

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...

Suç daha sevdiği kadının isteklerini yerine getirmekten aciz ve bunu kafasına takmayıp büyükler halletsin diyen birisiyle evlenmeye karar veren sizde.

Gerekli ihtiyaçları karşılamak, organize etmek bu devir de artık anasının babasının değil erkeğin birincil görevi bence. Hazır değilse bir zahmet erteleyiverin düğünü. O eskidenmiş anne baba herşeyi karşılasın felan. Şimdi kız da erkek de çalışıyor. Biriktirin paranızı karşılayın ihtiyaçlarınızı.

Oldu büyüt, okut, adam et sonra bir de o kadar borca gir düğününü yap. Büyük ihtimal düğünden sonra gelin ya da damat ne arasın ne sorsun sen anca borçları öde.

yahu kaynanam niye bana don alsın, benim niye çorabıma kadar döşesin.fi tarihinden kalma boş boş işlerle hem masraf yapıyorsunuz hem sıkboğaz ediyorsunuz birbirinizi.televizyonlardaki gelin olmak, 6 oda dolusu çeyiz yapmak, altın varak olmayan eve ev dememek temalı programları da izleyip gaza geliyosunuz daha beter.biraz okuyun geliştirin kendinizi ya.

Hayata karşı Bi duruşunuz olsun lütfen. Ama bu duruş bu kadar sığ olmasın. Bugüne kadar acizmiydinizki karşınızdaki insan sizi baştan aşağı giydirsin..Sizi götürüp size alışveriş yapsın?? Babanızın evinde çıplakmıydınız?? Ben insana verilen değerin bu tarz ayrıntılarla belirlenmediğini düşünürüm..
Evlenirken beni kimse alışverişe çıkarıp bohça falan yapmadı. Gel sana bişiler alalım deseler bunu hakaret gibi algılardım benim giyecek kıyafetim yokmu diye.. Bir kızım var ilerde bunlara üzülürse aman allahım diyorum..Artık akıllı kızlar yetiştirelim nolur. Evlenmeyi biriyle hayat kurmayı kendisini prensesleştiren bir olgu olarak görmeyip bu tarz ayrıntılarda beklemesinler

Oha. Bohça, altın, para, mal mülk beklentisinden, millete torun göstermeyenler varmış. Bu neyin hırsıdır, neyin açlığıdır yav... Bir de öyle anlatıyorsunuz ki "bana neler ettileer, neler çektirdiler"... sanırsın babanızın evini ateşe vermişler. Açsınız aç. Başkasının parasına açsınız. Ne yaşıyorsanız da bu beklentilerinizden yaşıyorsunuz zaten. O çocuklarınız büyüyüp kendiniz gibi kadınlarla evlenecekler, devran dönecek, gün gelecek. Sonra dersiniz "ne günahım vardı, oğlumu torunumu göremiyorum" diye... Bu tür şeyler çıkıyor insanlardan valla.

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Öncelikle kv beni alışverişe çıkartmak için çok ısrar etti ve kesinlikle istemediğimi belirttim çünkü kv ya da yanımda geleceklerle birlikte kendime iç çamaşırı gecelik vs almak hiç doğru mantıklı gelmiyor abimde yapmıştık corabindan çantasına cüzdanına kadar her şeyi aldık ama ben kendim için kesinlikle istemedim kv de bana seccadeler atkı bere eldiven takımları şallar , havlular ,patikler vs vs birşeyler almış sağ olsun asla lafını etmem. Ben ihtiyacım neyse herşeyimi kendim aldım eltim olursa ona istediklerini yapabilirler benim görüşüm iyi olsunlar benden daha çok sevsin yeterki tartışma kavga olmasın . Ben gelinligimi vs hep kendim aldım bence siz de istediğiniz şeyleri karşıdan beklemek yerine kendiniz alın .

Yıllar önce köylerde daha çok. kıyafet alınmazmış.Alım gücü de yokmuş. o yıllarda evlenecek kıza erkeğe yenı kıyafetler almak güzel tabi.Ama şimdi kız erkek çalışıyor. İstediğimiz şeylere daha kolay ulaşıyoruz.
Neden başkasının bşy almasını bekleyeyim? Nişanımda havlu tarzı şeyler getirmişlerdi ama kıyafet istemedim. Ben de eltime ve kv kp hediye aldım. O kadar da abartı şeyler değil. Bunun bu kadar sorun edilmesini anlamıyorum. Kendi annem bile bana iç çamaşırı almamışken kv niye bana iç çamaşır alsın? Zaten size de bşyler getirmişler az veya çok olmasının ne önemi var? Elti adayınıza da çok yaparlarsa yapsınlar tek derdiniz bu mu Allah aşkına.

Kadınlarımız kendileri giyinemiyorlar mı? Siz bohça gelene kadar çıplak mı gezdiniz. Niye donunzu sütyeninizi bir başkası almak zorunda.
Cidden anlamakta zorlanıyorum.
30 sene önce evlendim hiç birini yapmadım. Sene olmuş 2019 hala genç kızlarımız çaput peşinde koşturup konu açıyor.

Bir de bohçada bir şey yok demişsiniz. Pes yani.

Canım bana boş sandık gelmişti 😂😂😂
Seninki yine iyiymiş.
Hiç takma böyle şeyleri boşver, sen kendin al herşeyi, sonra söz hakları olmuyor, daha iyi.

Bohça gönül işidir seven isteyen yapar.bana çok saçma geliyo bir başkasının iç çamaşırı alması falan özel hayat diye bir şey var. İç çamaşırını da herkes bilmesin yani o ne öyle. Bir de kaç tane olacaktı nevresim takımının falan. Sanki hepsini kullanıcaksınız. Makyaj malzemesi falan kişisel şeyler bunlar siz almalısınız. Kibirli olup da kıskançlık yapmayın. Kendi birikiminiz olmayınca her şey 4/4lük olmaz tabi.

Amaan yıl olmuş 2019 hala bohçama bu konulmadı, şu yok bu yok diye şikayet etmekte nedir?!
Mutluluğunuz çul çaputa, bana yapılmadı eltime ne yapılıra mı endeksli.

Canım bana boş sandık gelmişti 😂😂😂
Seninki yine iyiymiş.
Hiç takma böyle şeyleri boşver, sen kendin al herşeyi, sonra söz hakları olmuyor, daha iyi.
Ayni bana da boş geldi 😁 dert ettim mi hayir umrumda olmadi . Ne bohca yaptilar ne de ben yaptim istemedim de heves de etmedim . Burada adettir herkes yapar . Aileler isteseydi ben de mecburen yapacaktim ama onlar da istemeyince dert olmadi 😊 agustosta dügünüm var mutluyum , seviyorum , seviliyorum daha ne olsun ya bohca olmasa da olur 😅

Konu sahibi kendi istese de daha çok etrafin gazina gelmis bence :))

Belki maddi durum yoktur o kadar aldigina şükret benim kaynana eski defolu şeyler verdi bna maddi durumlari cok iyi bnden 1yil once evlenen eltim sadece çeyiziyle geldi luks evini aldilar esyasini dugununu hatta ceyizinden bi kismini aldilar herseyini yaptilar eşimle kacarak evlendik eşim maddi durumu iyi oldugu icin sıkinti yasamayiz dedi dugunu hic borçsuz yaptik ama kaynanam önceden eşim icin hazirladigi bohca tarzi seyleri verdi bna hepsi eski ucuzluk corap almis ten rengi diye yaşlilarin giydigi koyu kahverengi diger coraplar cocuk corabi erkek corabi vardi icinde bissuru kilot olarakta cocuk kilodu filan almis bide desenleri eski ciceklilerden 4tane orgu yelek simli eski tip eski modellerden yaşli işi diger gelinler cicili bicili giyiyo patik yelek giymek istiom giyemiom lifler zaten eski düz orgu bna tabak bardak alinirken aldirmadi evine taşinirken hediye gelen defolu eşyakari kakaladi mesela en basitinden çay kaşigim yoktu alalim çarsidayken demistim bnimkini vereyim bn kendime yenisini alayim dedi ne istersem bnde var bnimkini al bn kendime yenisini alayim dedi bn kirmamak icin hep sustum sakın kimseni agzina bakma akraba filan herkese soyleme agizlarina laf verme dedikodularini etme ne istersen söyle aldir ama makul fiyatlarda almaya çalış ve senin dügunun bi kere oluyo kendi dugunun başkasinin degil kina gecende olucaksa bindalli almalisin

Back