- 6 Aralık 2009
- 6.146
- 2.752
- 723
- Konu Sahibi mutsuz_hayalperest
Ne ben aldım, ne karşı taraf.
İkimizde açıkta değiliz şükür.
İkimizde açıkta değiliz şükür.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayakta alkışlıyorum. Kaldı mı böyleleri diye okuyayım dedim yorumunuzun altına imzamı atarım.Niye siz çıplak mısınız? kendiniz giyinemiyor musunuz da millet sizi çorabınıza kadar giydirsin? E yuh artık bu kadarı da açgözlülük. Adet yerini bulmuş bohça yapılmış ne güzel saydıklarınız yeterli işte. Yapmayın etmeyin iki parça kıyafet için düşmeyin şu durumlara. Şimdiden ortada olmayan geline yapılacakları düşünüp kurmak ne mana? Belki ona daha azını yapacaklar. O zaman size fazladan alınanı geri iade edecek misiniz?
işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.
buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.
sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..
yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..
şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..
not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..
Canım ben sadece geceliği demiyorum. Diğer eşyalarıda diyorum. Ayrıca oğlunun koynuna gircem alsin bi zahmet. Şaka bir tarafa dediğim gibi sadece gecelikle bitmiyor. Inanır misin tam 800 liralık iç çamaşırı aldı eltim ve ben şok geçirmiştim. Ben ise tek bir abiyeyle gelin oldum. O görgüsüz kadar hiç mi saygılıgim yoktu diye zoruma giden o oldu her zaman. Ama bende onlara karşılığında muhatap olmuyorum. Her kızın hayali çarşıya çıkmak gelinlik bindallı abiye takım almak. Içine ettilerBaşkakarina ne yapildi umrumda değil. Ben kendim bohçayi istemedim. Hatta evlendiğimde kendim 1-2 gecelik aldim. Onuda doğru düzgün giymedim rahat değil diye.
Ben kv'de ile kanki olma derdinde değilim. Benim annem değil. Ben onun kizi değilim. Tek isteğim, evliliğime karişmamasi, saygili olmasi ve çocugumu sevmesi. Ben kv'de ile değil, eşim ile evliyim.
Ayrica bana tuhaf geliyor, kv'deye don ve seksi gecelik aldirmanin hayal olmasi. Evlenmeden önce seks yapsan tüh kaka, sakin kimse bilmesin. Evlenince erkeğin annesi sana seks sirasinde giyeceklerini aliyor. Ayip ya. Kadini cok aşağlayan bir adet.
Ilk zamanlar birak anlamayı ailesinin lafina gidiyordu.sonra ne olduğunu gördü ve kafa dank etti. Ama tam 4.5 yıl sonra. 10 yıllık evliyiz. Eşimin şuanda tek dediği şey senden başka kimsem yok. Ama halen heves içimde. Seviyorsa yapsin heves bırakma icindeHah işte tam bu durumdan korkuyorum. İnşaallah eşiniz sizi anlıyodur yanınızdadır. İmtihan işte herşey
Canım ben sadece geceliği demiyorum. Diğer eşyalarıda diyorum. Ayrıca oğlunun koynuna gircem alsin bi zahmet. Şaka bir tarafa dediğim gibi sadece gecelikle bitmiyor. Inanır misin tam 800 liralık iç çamaşırı aldı eltim ve ben şok geçirmiştim. Ben ise tek bir abiyeyle gelin oldum. O görgüsüz kadar hiç mi saygılıgim yoktu diye zoruma giden o oldu her zaman. Ama bende onlara karşılığında muhatap olmuyorum. Her kızın hayali çarşıya çıkmak gelinlik bindallı abiye takım almak. Içine ettiler
Adetler ne zamandan beri düşüklük olmuş ya. 3 erkek kardeşim evlendi kiz tarafı elini cebine koymadı. Ben evlendim babam tenezzül dahi etmedi onun içinde hiçbirşey yapılmadı. Anne babanın görevidir evladını evlendirip düğün yapmak durumu yoksa oğlan kendi yapar. Bizde erkek tarafı ne isterseniz dediğinde kiz tarafı da siz ne yaparsanız yaptiklariniz şanınızı gösterir der geçeriz. Allah şükür rahmetli babam el üstünde büyüttü beni ama bu bir gelenektir sizi bilmem ama bizde öyledir.Niye hakkı oluyomuş yahu evleniyosun diye kimse seni giydirmek zorunda değil değerliyim sanıp kendinizi değersizleştiriyorsunuz! Siz ihtiyaçlı mısınız aciz misiniz muhtaç mısınız kv nin alacağı gecelikle kocanıza kadınlık mı yapacaksınız bu mu hayal dediğiniz şey. Hayalin bir şeyler almaksa eline ekmeğini al, kendin çık alışverişine istediğini al. Bu kadar da düşürmeyin kendinizi ya.
Adetler ne zamandan beri düşüklük olmuş ya. 3 erkek kardeşim evlendi kiz tarafı elini cebine koymadı. Ben evlendim babam tenezzül dahi etmedi onun içinde hiçbirşey yapılmadı. Anne babanın görevidir evladını evlendirip düğün yapmak durumu yoksa oğlan kendi yapar. Bizde erkek tarafı ne isterseniz dediğinde kiz tarafı da siz ne yaparsanız yaptiklariniz şanınızı gösterir der geçeriz. Allah şükür rahmetli babam el üstünde büyüttü beni ama bu bir gelenektir sizi bilmem ama bizde öyledir.
Aynen herkesin görüşü farklı.Ayrica babamin evinde prensestim,kocamın evinde şuanda kraliceyim. Tabiki her kadının yaptığı gibi anneliğimi ve ev hanimligimi yapıyorum. Buda bir kölelik ve ya hizmetçilik değil kendi evim ve çocuklarım.Adet dediğin şeylerin tamamı şuan kadına bir hakaret ve düşüklük. Kadını mal gibi görme giydirip kuşatıp oğlunun yatağına sokma sonra kanlı çarşaf bekleme. Erkek tarafından istenen bitmek bilmeyen işkenceler. Anneye istenen süt hakları. Hepsi kadını satmak mantığı başka bişey değil. Evleniyorum benim hakkım yok babamın evinde prensestim şimdi de bir erkek beni himayesine almalı kafasında hala yurdum kadını. Bana göre bu düşüklüktür size göre değil belli ki ne diyim yapılarımız farklı
Çok çok iyi niyetlisiniz, ama öyle insanlar değiller, 3 yasina girecek torunlarını 2 senedir görmüyorlar, keza oğullarını da..Hani biz alırız beğenmezsin,gönlüne göre doldur dmeek istemiştirler belki.
işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.
buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.
sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..
yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..
şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..
not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..
Nekadar çok açılır oldu bu konu. Düğün seZonu ondan demek. 2 don için şimdi bu konuyu açarlar. 2-3 ay sonra daha yaratıcı konularla dönüş olacaktır eminim.
Siz konuyu çok yanlış yerden anlamissiniz anlasilan. Eşinin durumu yok diye eşi adına değmeyen lere değerinden fazla incelik gösterip adetleri bire bir yerine getirmiş konu sahibi. Karşı taraf köylü kurnazı. Sanırım Empati den çok aynı şeyi yaşamış olsaydınız konu sahibesine hak verirdiniz.Vay be, bohçadan dolayi boşanmak istemek, torun göstermemek. Ne bohçaymiş arkadaş!
Canım ben sadece geceliği demiyorum. Diğer eşyalarıda diyorum. Ayrıca oğlunun koynuna gircem alsin bi zahmet. Şaka bir tarafa dediğim gibi sadece gecelikle bitmiyor. Inanır misin tam 800 liralık iç çamaşırı aldı eltim ve ben şok geçirmiştim. Ben ise tek bir abiyeyle gelin oldum. O görgüsüz kadar hiç mi saygılıgim yoktu diye zoruma giden o oldu her zaman. Ama bende onlara karşılığında muhatap olmuyorum. Her kızın hayali çarşıya çıkmak gelinlik bindallı abiye takım almak. Içine ettiler
Siz konuyu çok yanlış yerden anlamissiniz anlasilan. Eşinin durumu yok diye eşi adına değmeyen lere değerinden fazla incelik gösterip adetleri bire bir yerine getirmiş konu sahibi. Karşı taraf köylü kurnazı. Sanırım Empati den çok aynı şeyi yaşamış olsaydınız konu sahibesine hak verirdiniz.