• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafı..

işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.

buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.

sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..

yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..

şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..

not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..
Zihniyet çöp.....

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...

Severek evleniyorsan asla sorun etme
Olabilir durumları yoktur veya çok bilgili değillerdir çok önemsemiyorlardır huzuruna bak sen boşver bohçayı

Çok mu arıyorsunuz bu dertleri? Hayır ben maddi imkansizlik yüzünden sevdiğim adamla nikah bile kıyamıyorum da. Bohça çeyiz yok çorap alınmamış yok kıyafet. Güldüm sadece.

Sizinki yine iyimis onlari yapmis benimki butun gelinlerine herseyi dort dortluk yapmis havasini hep atar ordan biliyorum. Banada kendi gencken kullandigi yazma ve esarplari getirmis baska hic bisey yok onlari kullandiginida resimlerde gordum bi baktim hic ise yaramayacak seyler zaten azdida bende aciktim zaten ne gerek vardi kullanilmis seylere ben sizden bohca istemedim herseyim var dedim aldim esime verdim gotur arabaya koy dedim. Bunlar icin tartisma cikarma nisanlin iyi biriyse seviyorsan ama bindalli mecbur olacak bisey kina da ne giyecekmissin bunun icin tartisilir. Kiyafet alisveriside zaten esinle evlenince yaparsiniz aman bosver simdi yalan yanlis yapar onuda kirk yil anlatir sunu yaptim bunu yaptim diye almamak daha iyi konusacak bisry bulamasin

Çok ilginç geliyor bana.. Bakın eskiden köylük yerde şehire sürekli inemediği için insanlar nişanda söz de incelik olsun diye geline baştan ayağı kıyafet makyaj malzemesi vs alınırmış hatta eğer durum olursa kızın ana baba kardeşlerine de alınırmış ama bu istenmez karşılıklı incelik adına yapılırmış.. Şimdi hepimiz şehirdeyiz neden böyle bir beklentiye girilir ki? Ben de damat bohçası yaptım pijama. Traş takımı terlik bornoz cüzfan kemer seti gömlek aldım. Beb istediğim için yaptım. Kv den payik vs hiç görmedim derdine de düşmedim açıkcası bunlar mutluluğu gölgeler benim gözümde.

Benim kv herşeyi yaptı da ne oldu, bir tanesi işime yaramıyor, üstelik eşime takılan altınları aldı, hıh çok güzel iyiki bana bohça düzmüş... :D

Sizce bir gelin olarak hakkı değil mi. Banada hiçbirşey yapılmadı büyük eltimde küçük eltimde adan zye herşeyi yaptilar hemde çifter. Ben genç kız değilmiydin,benimde heveslerim vardı herşey kursağımda kaldı neymis koca mi seviyorum.onlarda seviyordu sözde. Bide kötü olan ben oldum neden zoruma gitti diye. Şimdi hepsinden nefret ediyorum. Halen kaynanam öyle ikisine farklı bana farklı sanki bütün masrafları ben yaptırmisim. Valla kardeşim herşeyini yaptır hakkini al bir kere evleniyorsun.

Başkakarina ne yapildi umrumda değil. Ben kendim bohçayi istemedim. Hatta evlendiğimde kendim 1-2 gecelik aldim. Onuda doğru düzgün giymedim rahat değil diye.

Ben kv'de ile kanki olma derdinde değilim. Benim annem değil. Ben onun kizi değilim. Tek isteğim, evliliğime karişmamasi, saygili olmasi ve çocugumu sevmesi. Ben kv'de ile değil, eşim ile evliyim.

Ayrica bana tuhaf geliyor, kv'deye don ve seksi gecelik aldirmanin hayal olmasi. Evlenmeden önce seks yapsan tüh kaka, sakin kimse bilmesin. Evlenince erkeğin annesi sana seks sirasinde giyeceklerini aliyor. Ayip ya. Kadini cok aşağlayan bir adet.

bebeğimi göstermeme ve asla iletişim kurmama kararıma aile terapistimizde yanlış bir karar ve tutum olarak değerlendirmişti. bu evlilikte çok büyük bir risk taşır diyerek.
ama ben tüm yaşadığım sorunlara gerektiği zamanda tepki vermediğim ve biriktirdiğim için ( bu benim hatam) çok sert bir şekilde patladım ve yakıp yıktım.. eşimin tarafında konuyla ilgisi olmayan kişilerle bile iletişim kesildi( tartışmalar yaşadık).. benim kararım bu yönde ve saygı göstermelerini bekliyorum. kimseyi zorlamadım. hatta ben boşanmak için dava başlattım. eşim ya bu yuva bu kararlar üzerinde devam edecek yada bitecek.. sen yoluna ben yoluma dedim.. bir tercih yapması gerekti.. ailesiyle dışarda görüşüyor ama bana haber vermeden.. çocuğum 18 yaşında kendi karar verir.. ama asla göstermiycem.. bu da benim kararım.. onlardan aldığım intikam belki de.. ablaları eşime boşanması için çok baskı yaptı.. sen kimsin, bizim torunumuz ve oğlumuz dediler.. bana kim olduğumu zorla gösterttiler.. bütün beddularım onlarla.. ölmesin sürünsünler.. bir bardak suya muhtaç olsunlar inş.. herkes yaşadıklarını bilir. siz çabut için bunu yaptığımı düşünüyorsanız size hayır o öyle değil demek gibi bir mecburiyetim yok.. verdiğim kararda huzurluyum.. ve bu kadar nefret ve kin varken biraraya gelip akrabai ilişkiler kurmak bebeğime çok daha büyük zararlar verir..
Ben şunun için bunun için demedim. Çeyiz çul,çaput lafı bile etmedim, konunun başka yönlere kayıp büyüdüğü çok bariz. Ne olursa olsun çocuğu göstermem tepkinizin sadece onları değil çocuğunuzuda etkileyebileceğini söyledim. Bu kadar öfke size zarar. Çocuğunuz kendi kararlarını vermeye başladığında bunun için size kızarsa ne yaparsınız onuda düşünün.

Ne büyük dertler var ya, Allah size akıl fikir versin.
Kadınlar okusun, meslek sahibi olsun, erkeklere muhtaç kalmasın diyoruz. Siz karşı taraf size iki üç çöp almadı diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın ama burada yapılan her türlü eleştiriyi noktasından virgülüne hakediyorsunuz.
Kayınvalidenize de üzüldüm. Sizin gibi bir gelini olacak.

Bohcada her sey var daha ne olacak ki?
Ayrica kalmadi boyle adetler artik. O bohcadaki ic camasirlari giyilmiyor bile

Sizce bir gelin olarak hakkı değil mi. Banada hiçbirşey yapılmadı büyük eltimde küçük eltimde adan zye herşeyi yaptilar hemde çifter. Ben genç kız değilmiydin,benimde heveslerim vardı herşey kursağımda kaldı neymis koca mi seviyorum.onlarda seviyordu sözde. Bide kötü olan ben oldum neden zoruma gitti diye. Şimdi hepsinden nefret ediyorum. Halen kaynanam öyle ikisine farklı bana farklı sanki bütün masrafları ben yaptırmisim. Valla kardeşim herşeyini yaptır hakkini al bir kere evleniyorsun.

Hah işte tam bu durumdan korkuyorum. İnşaallah eşiniz sizi anlıyodur yanınızdadır. İmtihan işte herşey

Ben bohça hazırlamadan ziyade nişanlınızın büyükler bilir yea diye kenara çekilmesine takıldım. Bizde de türlü gerginlik çıktı ama eşim bi şekilde gönlümü yapmaya çalıştı hep içine sinmeyen bi durum varsa çözelim vs diye yapıcı yaklaştı hep. Sözde saat takmak istedim annemler yan çizince eşimle gidip saati aldık o ödedi ben sözde ona taktım. Şimdiden böyle yapan adamın kırk çeşit donum olsa birini giyip koynuna girmem. Dondan daha önemli sorunun var konusahibi. M mutsuz_hayalperest

Yarın öbürgün kaynana bizde adettir gelin kayınvalidesinde düğünden sonraki hafta yatıya kalır dese peki annecim deyip pijamalarınla gidecek misin kaynanaya. İşimize gelince adet işimize gelmeyince hangi çağda yaşıyoruz. Biz de az değiliz.

Bence bohça için sayılanlar yeterli. Kendi gorusum bu boca ceyiz islerini hep sacma bulmusumdur kayinvalideme de soyledim bunu senin saydiklarin gibi bi bohca getirdi sadece. Alisverise cikarildim ama hic bisey almadim sadece nisan elbisemi aldim. Ne eksigin varsa zaten evlendikten sonra esin sana alacak bohca meselesini buyutme derim.

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.
Ama bunun icin ayni seyi soyleyemecegim olmasi gerekenlerde de boyle mirin kirin ediyorlarsa postanı koy cimriliklerinden ötürü. Bindalli almamak ne o zaman ne diye dugun yapiyor nikahtan gitmeyi teklif etseydi ya.

bu bohça konuları beni darlıyor resmen.

bohçanızın maddi değeri sizin değerinizi belirlemez.
hediyedir, gönüllerinden ne koparsa, odur.
aynı şekilde sizin damat için yapmayı düşündüğünüz de hediyedir.
olmayan eltinizin kıskançlığına şimdiden başladıysanız, evlilik yoluna girmeyin.
kendinize hali vakti yerinde ve isteklerinizi karşılayabilecek birini bulun.

bu arada şu iç çamaşırı mevzusu gerçekten çok irrite ediyor beni.
asla koyulmasına müsade etmedim.
en başından,
istediğiniz gibi olsun, ama nasıl ki doğum günümde hediye iç çamaşırı almazsınız, bunun da hediyesi olmaz, diye baştan söyledim.

böyle bir sınırın adet adı altında aşılmasını doğru bulmuyorum.

Artık düğün mevsimi yaklaşıyor. Top ten konular;
1. Kız isteme ( Kaç tepsi baklava geldi? Çikolata ucuz mu pahalı mı? Çiçek büyüklüğü ne kadar?)
2. Altın kavgaları volume 1
3. Nişan
4. Altın kavgaları volume 2
5. Düğün hazırlığı
6. Don alışverişi
7. Pembiş ev dizaynı
8. Düğün
9. Altın kavgaları volume 3
10. Gerdek ve kapanış

Back