Köylük yer herkesin ortalama 3-4 çocuğu vardı zaten. Onlara göre normal. Biz de 4 kardeşiz. Annemde de erkek çocuk hırsı varmış. İlk ikimiz kız, sonrakiler erkek oldu Allah'tan da bu mesele 4'te kapanmış. Annem şimdi yeter iki çocuk daha da doğurma diye azarlıyorSizinkiler baya azimliymiş. Benim iki doğumda şaftım kaydı
Bu mudur yani koskoca kadınlarsınız? Ee kendinize alıverin civiyi biciyi.kadın olunca her yaşta oluyor.İki oğlum var. Alışverişe çıktığımda hep kız reyonunda gezip iç geçiriyorum. Neyse yeğen ya da torun kız olursa bu ihtiyacımı gideririm artıkerkek çocuk reyonları çok sıkıcı neyse seçenek çok az
Eskiden çocuk büyütmek bu kadar zor değildi tabi, hepimiz sokaklarda büyüdük. Şimdi dört duvar arasında çocuk büyütüyoruz. Yoksa kalabalık aile olmak isterdim ben de.Köylük yer herkesin ortalama 3-4 çocuğu vardı zaten. Onlara göre normal. Biz de 4 kardeşiz. Annemde de erkek çocuk hırsı varmış. İlk ikimiz kız, sonrakiler erkek oldu Allah'tan da bu mesele 4'te kapanmış. Annem şimdi yeter iki çocuk daha da doğurma diye azarlıyor
Bu kafaların değişmesi için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım sanırım. Hayırlı olsun deyip insanların işine hayatına karışmayı öğrenemedik dahaBazı insanlar tuhaf ve affedin ama cahil de, nedir bu soy yürüsün merakı? Ha illa soyumuz yürüsün diyorlarsa geline değil oğullarına söyleyecekler bebeğin cinsiyetini belirleyen kromozomu erkekten geliyor.
Evlat hayırlı olsun sağlıklı olsun kafi, kızmış erkekmiş ne fark eder? Kayınvalidemden böyle bir laf duymadım ama kendi çevremde çok cahilce konuşanlar vardı maalesef, hamileler bu laflara takılmasınlar cahil deyip geçsinler, bu kafalara kalsak yandık çünkü.
Ayy ben de.yetişkin kıyafetleri de erkeklerin çookk daha güzel.hem de daha kaliteli.kadınlar ne çıkartsak yiyorlar zaten diye uyduruveriyorlar gitsin.Erkek bebek kıyafetleri daha güzel bence çok tarz şeyler var bayılıyorum ben
Çevremde değiştiremeyeceğim insanlar malesefKim bunu diyen cahil gerizekalılar. Rabbim evlat nasip etsinde, kızı erkeği hepsi aynı. Yeterki sağlıklı hayırlı olsun
Öf her konuda da biri illaki çıkıp e kendin yap/kendine yap diyecek illaki. He tamam yarın pembe tütü alıp işe öyle gideceğim Allah'ım ya.Bu mudur yani koskoca kadınlarsınız? Ee kendinize alıverin civiyi biciyi.kadın olunca her yaşta oluyor.
3 kız annesi olup erkek çocuk için psikolojisi bozulan anam iyi ki okumadı bunuHerkese merhaba,
Öncelikle 4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek olacak. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Canımı sıkan bir durum var. Bebeğimin cinsiyetini belli olana kadar inşallah kız olur... inşallah kızdır.... kız iyidir.... tarzı söylemlere maruz kaldım. Erkek olduğunu duyduklarında da keşke erkek olsaydı hep biz kız istemiştik ama durmadan kim olursa olsun keşke kız keşke kız olsaydı diye diye sinirlerimi bozdular iyice. İtiraf etmek gerekirse içten içe ben de hep kızım olsun istedim ama ilk önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması önemliydi benim için. Ya ama o kadar hadsizler ki laf sokuyorum onu bile anlamıyorlar. Bir kere de ayy ne güzel erkek diyeni duymadım. Başta sallamıyordum çok ama artık sabrım taştı ve moralim bozuluyor. Öyle işte az önce de duyunca böyle bir şey canım sıkıldı paylaşmak istedim
Orası öyle.Ya insanlari memnun etmek gibi derdi olmamali annelerin. Cocugun cinsiyetini millete begendirmeye calismak, sinirlenmek filan gereksiz. Herkesin gönlü başka sonucta, sizin cocuklarinizi baskasi buyutmeyecek siz buyuteceksiniz.
Bana kiz cocuk keyifli geliyor ne yapayim yalan da soyleyemem ama bunun kimseye zarari olmuyor.
12 yaşta tam ergenlik, kiyafet secimleri normal benim de o yaşlarda garip giyinişlerim olmuştu hatta EMO tarzim vardi.Annem de az ugrasmadi.
Tabi ki sonra öyle giyinmedim.
Komik olarak anlatıyorsun ama büyük nankörlük aslında yapılanlar, düşünülenler.çok ayıp.Köylük yer herkesin ortalama 3-4 çocuğu vardı zaten. Onlara göre normal. Biz de 4 kardeşiz. Annemde de erkek çocuk hırsı varmış. İlk ikimiz kız, sonrakiler erkek oldu Allah'tan da bu mesele 4'te kapanmış. Annem şimdi yeter iki çocuk daha da doğurma diye azarlıyor
Yorumlarda bile cicili bicili kıyafet giydireceğim diye kız isteyen koskoca kadınlar var.Bizim insanimiz hala bu konuda akillanmadi.
Gece hayatında giysen o da giderÖf her konuda da biri illaki çıkıp e kendin yap/kendine yap diyecek illaki. He tamam yarın pembe tütü alıp işe öyle gideceğim Allah'ım ya.
Cinsiyet yüzünden aldırmaya çalışan bile oluyormuş. Ben 2.doğumda genetik test yaptırdım (2li ,3lü tarama yerine)10 haftalıkken yapılıyor o test,cinsiyeti de öğrenebiliyorsunuz. Doktorum cinsiyet öğrenebiliriz demişti ama sana söylemezler sana sadece sonuçları mail atarlar bana cinsiyeti bildirirler demişti. Neden diye sorduğumda yasaklandı,aldırmak isteyen oluyor diye demişti.Evlat evlattır, hayırlısını ve sagliklisini nasip etsinbende hamileyim ve oğlum olacak ama Allah içimi biliyor ya ben biraz erkekciydim belki yegenlerim erkek diye bilmiyorum. Oyunlarini falan da seviyorum. Benim eşim de ailesi de kız istiyormuş biraz bozuldular emin mi doktor diye defalarca soruldu falan. Kayinpederim geçen gün ikinci kız olur diyor. Cinsiyet seçmek için çocuk mu yapılır ne akıl yani sinirlendim bende. Söylendim de bayağı yanlarında saygı çerçevesinde. Çok şükür sağlıklı diyeceklerine. Hiç takmayın, takılmayın sağlıcakla kucağınıza alırsınız insallah
Bu benim değiştirebileceğim bir şey değil.Komik olarak anlatıyorsun ama büyük nankörlük aslında yapılanlar, düşünülenler.çok ayıp.
Amnn 2 boş muhabbet.konu açmaya bile değmezdi.Çevremde değiştiremeyeceğim insanlar malesef
Söyleyenlere cevaplarını veremedinizmi o an?
İnsanlar artık herşeyi bıraktı tövbe haşa yaradanın işinede karışmaya başladı.