- 30 Kasım 2013
- 1.805
- 1.943
-
- Konu Sahibi samayakrasivayadevushka
Öyle hissetmesi normal ailenizle paylaşmaya gerek yok net bilmesinlerBaşka bir hastalık olsak belki yine paylaşırdım ama bu çok özel hem kanser olması hem de bölge açısından. Erkek arkadaşım bir daha hiçbir zaman rahat edemem ailenin karşısında dedi. Mahcup hissediyor. Onun böyle hissetmesi beni çok üzüypr
Umarım hiç öğrenmezlerÖyle hissetmesi normal ailenizle paylaşmaya gerek yok net bilmesinler
Umarım telrarlamazArkadaşımın eşi de testis kanseri geçirmiş bekarken. Tekini almışlar. Benim arkadaşım da bir yumurtaligini aldırmıştı bekarken. Gorucu usulü evlendiler ama ikisi de birbirine karsi söylemişler dürüstce. Simdi 3 yasinda çocukları var, tedavisiz sekilde cocuk sahibi olabildiler.
Malesef bebek yeni doğduğunda, mide boslugunda tekrar etti kanser. Epey bir sure kemoterapi gördü ve su an 5 yıl cocuk yapmaları önerilmiyor.
Demem o ki, evlenir evlenmez cocuktan once bununla ilgili bilgi almanızı tavsiye ederim. Gecmis olsun
Onu da atlatti ama cok şükür. Neredeyse 3 yil oldu. Duzenli kontrollerine gidiyorlar. Evlendikten sonra da hastalanabiliriz hepimiz neticedeUmarım telrarlamazHep dua ediyprum elimden başka bir şey gelmiyor
Testis kanseri iyileşme oranı en yüksek kansermiş. Doktorumuz anlatmıştı bize de. İnanın her güzel hikaye uöur beriyor bize de :)Onu da atlatti ama cok şükür. Neredeyse 3 yil oldu. Duzenli kontrollerine gidiyorlar. Evlendikten sonra da hastalanabiliriz hepimiz neticede
Canım sonuna kadar okumadım yazını . Azosperm hakkında yorum yapamam ama erkek kuzenimde de testisinde kanser çıkmıştı birini aldılar önceden bir kızı vardı .Şimdi yine eşi hamile testisten sıkıntı olacağını sanmam.Merhabalar. Biz 5 yıldır birlikteyiz. Ailelerimiz tanıştı. Ciddi düşünüyoruz. Birikim yapıyorduk evlilik için fakat hiç hesapta olmayan bir şekilde bir gerçekle yüzleştik. Kan tahlillerimizi vs verdik Erkek arkadaşımdan spermiypgram da bakışmış. İlk şoku bunun sonucuyla yaşadık. Canlı sperm sayısı:0 azospermi.
Erkek arkadaşım kısır. Aşırı üzüldüm. Fakat sebebini araştırmaya başladık. Bu arada kendi ailesine söyledi falat ben aileme söylemedim. Birçok kez doktora gittik. Ve en son erkek arkadaşıma testis kanseri tamısı konuşdu. 1 hafta içinde ameliyat oldu. Tek testisi alındı. Ben yine aileme söylemedim. Çünkü öğrenirlerse asla kabul etmezler ve yol yakınken ayrılmamı isterlerdi. Hiçbir srounumuz yok birbirimizi çok seviyoruz. Neyde, şu an 6 ay oldu amleiyatın üzerinden be sperm değerleri düzeldi. Kanser hücreleri salgılaryla spermleri öldürüyprmuş meğer. Bebeğimiz olabilir. Kanser de evre 1 imiş. Çok erken ve tesadüfi tesbit edilmiş. Kemoterapi almadı şu an takip ediliyor tekrar etmemesi için. Sağlığı gayet yerinde.
Sizlere sorun şu: ben ailemden gizledim. Erkek arkadaşım babanın yüzüne bakamam dedi. Ona da daygı duyuyorum bu onun özeli. Bebeğimiz olmasını etkilemeyeceği için de ilerisi için bir sorun görmüyorum. Ben nolursa olsun ondan ayrışmak istemiyorum ama ailem beni böyle bir ikileme sokarsa diye çok korktum. Ailem ve erkek arkadaşım arasında seçim yapmak istemiyorum. Söylememek yanlış mı? Siz olsanız napardınız? Ben yolumuza devaö etmek istiyorum. Şu an her şey iyi. Ailem onu çok seviyor. Her şey yolunda. Bazen her doğruyu söylemek doğru değildir. Aynısı bana da olabilirdi ve sanırım ben de eşim kabul ettikten sonra ailesinin bilmesini istemezdim.
Böylw bir şey evlendikten sonra da olabilirdi. O zaman ailem boşan demezdi ama şu an yol yakınken ayrılmamı isteyecekler. Malesef destek olmayacaklar. Kuzenimin eşinin omurgasında eğrilik olduğunu duyumca annem; bile bile nasıl kabul etmiş vs demişti.
Ki bu kanser. Asla istemez ve eşimin gururunu kırarlar diye çok korkuyorum. Lütfen akıl verin konuşacak kimsem yok. Sadece sevdiğim insanla mutlu olmak istiyorum. Neden bu kadar zor
İlerde, şimdi de. Tabiki çocuk istiyorum. İstiyoruz. Şu an buna engel bir durum yok bebeğimiz olabilirBırak şimdi aileyi nisanliyi falan ..sen ilerde çocuk isticekmisin,,, aşk gelip geçici bak .bunu hesap ederek yola çık.once sen ne istiyorsun onu çok iyi düşün
Çocuk konusunda sorunumuz yok canım. Ameliyattan sonra kalan testis sağlıklı çalışıyorz sayılarımız düzeldiCanım sonuna kadar okumadım yazını . Azosperm hakkında yorum yapamam ama erkek kuzenimde de testisinde kanser çıkmıştı birini aldılar önceden bir kızı vardı .Şimdi yine eşi hamile testisten sıkıntı olacağını sanmam.
Ne kadar acımasızsınız. Belki kadının çocuğu olmayacak garantisi var mi? Ne kadar sağlıklı olursan ol Allah vermeyecekse zaten vermez ne kadar sağlıksız olursan ol verecekse her şekilde verir ki ah alan bugün çocuk için terk edenin yarın çocuğu olur mu onu da bilemiyorum tabiBırak şimdi aileyi nisanliyi falan ..sen ilerde çocuk isticekmisin,,, aşk gelip geçici bak .bunu hesap ederek yola çık.once sen ne istiyorsun onu çok iyi düşün
Pardon .ne diyorsunuz siz ya .bunun acimasizlikla ne ilgisi var .ben önce kendi ne istiyor onu düşünsün dedim.bumu acımasızlık.neyse ya daha fazla yazmicamNe kadar acımasızsınız. Belki kadının çocuğu olmayacak garantisi var mi? Ne kadar sağlıklı olursan ol Allah vermeyecekse zaten vermez ne kadar sağlıksız olursan ol verecekse her şekilde verir ki ah alan bugün çocuk için terk edenin yarın çocuğu olur mu onu da bilemiyorum tabi
Çok şükür canım kuzenimde de öyleydi .eğer her şey düzeldiyse ailelere söylemenin gereği yok hatta düzelmediyse de söyleme o sizin mahreminiz olsun .sen o durumda olsan o ailesine söylese hoşuna gitmezÇocuk konusunda sorunumuz yok canım. Ameliyattan sonra kalan testis sağlıklı çalışıyorz sayılarımız düzeldi
Bu yazdığınızdan kim olsa aynı şeyi anlar zaten yazmanıza gerek yokPardon .ne diyorsunuz siz ya .bunun acimasizlikla ne ilgisi var .ben önce kendi ne istiyor onu düşünsün dedim.bumu acımasızlık.neyse ya daha fazla yazmicam
Gİtmezdi tabi. Ben de düzeldiği için konunun kapanmasının istiyprum.Çok şükür canım kuzenimde de öyleydi .eğer her şey düzeldiyse ailelere söylemenin gereği yok hatta düzelmediyse de söyleme o sizin mahreminiz olsun .sen o durumda olsan o ailesine söylese hoşuna gitmez
Bu yazdığınızdan kim olsa aynı şeyi anlar zaten yazmanıza gerek yok
Konu ikiniz için kapanmışsa zaten açmanın anlamı yok canım sen birine söylersin o birine derken dağılır ve huzurunuz kaçar ne gereği var bizde tedavi görüyorz eşim ben bir de Allah biliyor bu da ikimize yeter ikimizinde ailesi bilmiyor bilmelerine de hiç gerek duymadıkGİtmezdi tabi. Ben de düzeldiği için konunun kapanmasının istiyprum.
İşte bizde sorun şu ki erkek arkadaşımın annesi baya kötü oldu ameliyat esnasında ve teyzeleriyle konuştu.. sonra geçmiş olsun telefonlaro geldi kuzenlerinden. Onun tarafı yakınları biliyor yani . Ama dedikodusunu yapacak insnalar değiller. Umarım yayılmazKonu ikiniz için kapanmışsa zaten açmanın anlamı yok canım sen birine söylersin o birine derken dağılır ve huzurunuz kaçar ne gereği var bizde tedavi görüyorz eşim ben bir de Allah biliyor bu da ikimize yeter ikimizinde ailesi bilmiyor bilmelerine de hiç gerek duymadık
Allah korusun yayılsa bile senden bilmez canım kendi akrabalarından bilsin ama sanmam yani yayılacağınıİşte bizde sorun şu ki erkek arkadaşımın annesi baya kötü oldu ameliyat esnasında ve teyzeleriyle konuştu.. sonra geçmiş olsun telefonlaro geldi kuzenlerinden. Onun tarafı yakınları biliyor yani . Ama dedikodusunu yapacak insnalar değiller. Umarım yayılmaz