Erkek arkadaşım testis kanseri. Lütfen yardım edin

Kanserin türü neydi biliyor musun?
Bizimki yolk sac. Biraz agresif bir türü. Saldırgan.
Seminom, teratom vs daha iyi seyirli gidiyor. Beni de korkutan şeylerden biri. Çok şükür ki atlatmışsınız. Biz kemo almadık, evre 1a dediler. Sadece ameliyatla kurtardık. Yani inşallah kurtarmışızdır.
Sizin adınıza çok çok sevindim.
Kemoterapi süreci olsaaydı ben de aileme söylemeyi düşünmüştüm ama bizim için sanki bi apandisit ameliyatı gibi oldu bittiye geldi. Ben de kafa bulandırmak istmeedim

Kendisi istemedi aileme söylemememi. Geçmiş olsun falan da beklemedi doğal olarak. Deseler ne olacak ? Ailelere karşı da sorumluluklarımız var malesef. Her zaman bir beklenti oluyor.

İnanın türünü hatırlamıyorum üzerinden zaman geçti.
Ama akşam sizin için bakar yazarım yine. Bizim de kötü huylu olduğu için kemo almamızı önerdi doktorlar. 2 kür aldık bitti.
İçinizi ferah tutun. Olumlu düşünün. Atlatmışsınızdır merak etmeyin :)

Hayat da karar da senin iyi yapmışın söylememekle. Herşey yoluna girmiş Allah mutluluğunuzu daim etsin

Doğru olanı yapıyorsunuz, söylemeyin.
Ailenizi ilgilendiren bir durum yok.
Tanıdığım bir abla da hastalık geçirmişti ve çocuğunun olmama ihtimali vardı. Ilk buluşmada anlattı eşine. Adam hiç sorun etmedi ve ailesine de söylemedi. 3 çocukları oldu ve adamın ailesi hâlâ daha bilmiyor.Kadin doğum yaparken kırk takla atarlardı adamın ailesi gelemesin, gelse bile doktor ve hemsirelerle konuşmasın diye :) Olur da hastalıktan falan bahsederler erkek ailesinin yanında diye korkarlardi.
Kayınvalide gece ben kalayım burada diye tuttururdu ama adam annesini yaka paça alır götürürdü.
Hastalıktan eser kalmadı geçti gitti ama insanlar böyle durumlarda farklı gözle bakabiliyor, hele ki eş aileleri.
Sizin sevgiliniz de huzursuz olmak da haklı. Onun kararına saygı duymalısınız.
Umarım en kısa zamanda bu hastalığı hayatınızdan defedersiniz.

Konu başlığını görünce su an yaşadığım durumu anlatmak istedim eşimde 2 ay kadar önce ameliyat oldu pataloji sonucu seminom türü geldi biz kemoterapi alıyoruz su an doktorumuz cocuk konusunda sıkıntı olmaz dedi ama sperm dondurmayi da teklif etti bizim 2 çocuğumuz var zaten daha cocuk düşünmüyoruz o yüzden dondurmadik sizin de bir sikinti olacağını sanmıyorum bence kemoterapi almadan atlattiginiz için şükredin ilerleseydi daha zorlu bir süreç bekliyor ve doktorlar en hafif kanser türü dedi bize

İnşallah eşiniz de sağlığına kavuşur. Seminom testis kanserinin en iyi türü

İnşallah bizim de böyle olur. Benim annem çok sıkıntılı malesef. Hep kötü düşünür, kendini de bizi de darlar. Ona göre böyle şeyller ayıp vs. Eksiklik. Sevgilimin erkekliğine laf eder ters bir şey söyler ortam gerilir diye çok korkuyorum.

Kendisi istemedi aileme söylemememi. Geçmiş olsun falan da beklemedi doğal olarak. Deseler ne olacak ? Ailelere karşı da sorumluluklarımız var malesef. Her zaman bir beklenti oluyor.

Ailenize demeye korktuğunuz için o da deme demiş olmasın ? Karşı taraf gayet medenice yaşıyor durumu dıdısının dıdısı biliyor zira saklanacak bir konu olarak görülmemiş. Ailem anlayışsız diyen sizsiniz. Evlenirken de sorumluluğun olur ama bu kanser olmayan biri değil de hırsız, katil, tecavüzcü vs. olmayan birini bulmaktır.

Harikasınız. İnşallah Allah nasip eder o çocuğu size.

Ailem olumsuz bir tepki verse arada kalan ben olacağım. Ailem ve eşim arasında tercih yapmak zorunda bırakılmak istemiyorum. Ben de ailemi savunmuyorum ama yapıları böyle. Değiştiremem. Bu yüzden bilmelerini ben de istemiyorum.
Keşke destek olsalar o kadar isterim ki. Ana herkes ailesini az çok tanır.
Annemin ilk tepkisi ayrıl olur. Ve psikolojik baskı uygular. İlerde de başıma kakar. Bir şekilde görüşmeme kararı alırım. Böyle olsun da istemiyorum.
Bu yüzden bu konuyu açtım zaten.
Evet erkek arkadaşımın ailesi daha normal insanlar. Daha anlayışlılar. Böyle bir şey bana olsaydı benim ailem kendi akrabalarımızdan da saklardı. Onlara göre ayıp ya da eksiklik

Ağlamıyorum gözüme toz kaçtı
Allah bir daha göstermesin hiçbir hastalığı, sağlıklı mutlu bir hayatınız olsun birlikte inşallah.

Merhaba benim eşimde azospermi. Biz evlendikten sonra öğrendik 2 yıldır da ecliyiz Eğer bilseydim yine evlenirdim. Asıl böyle bişey için bırakmak etik olmaz. Naçizane tavsiyem şuan eşinizin sprem değerleri düzelmişken birkaç kez spermiogram verip dondurun. Hayat bu ne olur ne olmaz riske atmayın. Bunu yaptıktan sonra ailenize söyleyip hızuru kaçırmayın ne kendi huzurunuzu ne onlarınkini. Ama mutka spermleri dondurtun çünkü kansee olanlarda bir süre sonra azospermi olabiliyor.sağlıkla kalın inş

Sizin ve özellikle erkek arkadaşınızın özeli olan bi durum, isterse kendi ailesine bile söylemeyebilir bundan rahatsızlık duymayın. Allah mutluluk huzur versin.

Yaşadıklarıniz zor Allah sifa versin. Karar tabiki sizin ama hic bir sorunu yokken cocugu olmayanlar da var hic bir sorunu olmadan sonradan bir rahatsizlik beliren de.. Sevgilinizin basina gelenin benzerinin yarin obur gun sizin basiniza gelmeyeceginin garantisi yok.. Ayrica siz ayrilmayi dusunmuyorsaniz da ailenize sirf bu yuzden laf dusmez. Laf soylemeye kalkarlarsa da susturacak olan sizsiniz. Allah yardimciniz olsun, Allah sifa versin insallah.

Ailene ne ki eşinin testislerinden? Yani allah muhafaza testis kanseri olmasaydı da başka kanser olsaydı ayrıl demeyecekler miydi? Veya ayrıl deyip vicdansızlık mı yapacaklardı? Çok yanlış bir düşünce içinde ailen. Aynı şey senin başına gelseydi, senin çocuğun olmasaydı da eşin seni gibi düşünseydi gururun incinmez miydi? Bu konu hakkında eşini savunamayacaksan ki bence savunulacak hiçbişey yok herkesin başına gelebilir, hiç boşuna anlatıp da kimsenin keyfini bozma. Ayrıca eşinin yerinde olsam acayip bozulurdum size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…