- 28 Ağustos 2017
- 279
- 231
- 27
-
- Konu Sahibi samayakrasivayadevushka
Çok geçmiş olsun.
Biz eşimle sevgiliyken testis kanseri tanısı konuldu. Acil ameliyata alındı. Kemoterapi gördü vs.
Benim aileme söyledik. Çünkü önümüzde uzun bir tedavi süreci vardı. Sağ olsunlar çok fazla destek oldular. Eşim söyleme deseydi söylemezdim bende.
Biz de spermlerimizi dondurmuştuk o süreçte. Fakat evlendikten sonra bir kaç kez sperm testi verdik ve değerler çok iyi olunca bozdurduk. Keyfi olarak 5 yıl da çocuk düşünmedik.
Çok kolay hamile kaldım. O yüzden can sıkacak bir durum yok, bilmenizi isterim.
Derdim çocuk olmaması olmadı hiçbir zaman. Eşime bir şey olur diye ödüm koptu hep :) Çok şükür bir sıkıntı yok üzerinden 6-7 yıl geçti.
Kendisi istemedi aileme söylemememi. Geçmiş olsun falan da beklemedi doğal olarak. Deseler ne olacak ? Ailelere karşı da sorumluluklarımız var malesef. Her zaman bir beklenti oluyor.Evleneceğiniz adama karar verecek seviyede değilseniz evlenmeyin. Ailenizi ilgilendirmez sağlık durumu. Bana kalırsa siz de çocuğu olmaz deseler vazgeçeceksiniz ya da ileride olmazsa ailenize karşı boşanırken gizlemiş olmanın yükünü düşünüyorsunuz. Yoksa aileme ne hayatımdaki insanın çocuğu oluyormuş olmuyormuş vs. Ameliyat olmuş bir geçmiş olsun bile dedirtmemişsiniz korkunuzdan. Yetişkin olma şartı aransın evliliklerde lütfen....
Ben de böyle söylemeyi düşünüyoeum. İnşallah duymazlar ve bu olay kapanırBaşkalarından
Soylemeyin asla
Evlendikten sonra duyarlarsa siz üzülmeyin diye söylemek istemedim dersin
İnanın türünü hatırlamıyorum üzerinden zaman geçti.Kanserin türü neydi biliyor musun?
Bizimki yolk sac. Biraz agresif bir türü. Saldırgan.
Seminom, teratom vs daha iyi seyirli gidiyor. Beni de korkutan şeylerden biri. Çok şükür ki atlatmışsınız. Biz kemo almadık, evre 1a dediler. Sadece ameliyatla kurtardık. Yani inşallah kurtarmışızdır.
Sizin adınıza çok çok sevindim.
Kemoterapi süreci olsaaydı ben de aileme söylemeyi düşünmüştüm ama bizim için sanki bi apandisit ameliyatı gibi oldu bittiye geldi. Ben de kafa bulandırmak istmeedim
Hayat da karar da senin iyi yapmışın söylememekle. Herşey yoluna girmiş Allah mutluluğunuzu daim etsinMerhabalar. Biz 5 yıldır birlikteyiz. Ailelerimiz tanıştı. Ciddi düşünüyoruz. Birikim yapıyorduk evlilik için fakat hiç hesapta olmayan bir şekilde bir gerçekle yüzleştik. Kan tahlillerimizi vs verdik Erkek arkadaşımdan spermiypgram da bakışmış. İlk şoku bunun sonucuyla yaşadık. Canlı sperm sayısı:0 azospermi.
Erkek arkadaşım kısır. Aşırı üzüldüm. Fakat sebebini araştırmaya başladık. Bu arada kendi ailesine söyledi falat ben aileme söylemedim. Birçok kez doktora gittik. Ve en son erkek arkadaşıma testis kanseri tamısı konuşdu. 1 hafta içinde ameliyat oldu. Tek testisi alındı. Ben yine aileme söylemedim. Çünkü öğrenirlerse asla kabul etmezler ve yol yakınken ayrılmamı isterlerdi. Hiçbir srounumuz yok birbirimizi çok seviyoruz. Neyde, şu an 6 ay oldu amleiyatın üzerinden be sperm değerleri düzeldi. Kanser hücreleri salgılaryla spermleri öldürüyprmuş meğer. Bebeğimiz olabilir. Kanser de evre 1 imiş. Çok erken ve tesadüfi tesbit edilmiş. Kemoterapi almadı şu an takip ediliyor tekrar etmemesi için. Sağlığı gayet yerinde.
Sizlere sorun şu: ben ailemden gizledim. Erkek arkadaşım babanın yüzüne bakamam dedi. Ona da daygı duyuyorum bu onun özeli. Bebeğimiz olmasını etkilemeyeceği için de ilerisi için bir sorun görmüyorum. Ben nolursa olsun ondan ayrışmak istemiyorum ama ailem beni böyle bir ikileme sokarsa diye çok korktum. Ailem ve erkek arkadaşım arasında seçim yapmak istemiyorum. Söylememek yanlış mı? Siz olsanız napardınız? Ben yolumuza devaö etmek istiyorum. Şu an her şey iyi. Ailem onu çok seviyor. Her şey yolunda. Bazen her doğruyu söylemek doğru değildir. Aynısı bana da olabilirdi ve sanırım ben de eşim kabul ettikten sonra ailesinin bilmesini istemezdim.
Böylw bir şey evlendikten sonra da olabilirdi. O zaman ailem boşan demezdi ama şu an yol yakınken ayrılmamı isteyecekler. Malesef destek olmayacaklar. Kuzenimin eşinin omurgasında eğrilik olduğunu duyumca annem; bile bile nasıl kabul etmiş vs demişti.
Ki bu kanser. Asla istemez ve eşimin gururunu kırarlar diye çok korkuyorum. Lütfen akıl verin konuşacak kimsem yok. Sadece sevdiğim insanla mutlu olmak istiyorum. Neden bu kadar zor
Erkek arkadaşım küçüklen inemmiş testis ameliyatı olduğu için doktor önermişti bizeEvlenirken sperm testi istenmiyorki??
İnşallah eşiniz de sağlığına kavuşur. Seminom testis kanserinin en iyi türüKonu başlığını görünce su an yaşadığım durumu anlatmak istedim eşimde 2 ay kadar önce ameliyat oldu pataloji sonucu seminom türü geldi biz kemoterapi alıyoruz su an doktorumuz cocuk konusunda sıkıntı olmaz dedi ama sperm dondurmayi da teklif etti bizim 2 çocuğumuz var zaten daha cocuk düşünmüyoruz o yüzden dondurmadik sizin de bir sikinti olacağını sanmıyorum bence kemoterapi almadan atlattiginiz için şükredin ilerleseydi daha zorlu bir süreç bekliyor ve doktorlar en hafif kanser türü dedi bize
Doğru olanı yapıyorsunuz, söylemeyin.
Ailenizi ilgilendiren bir durum yok.
Tanıdığım bir abla da hastalık geçirmişti ve çocuğunun olmama ihtimali vardı. Ilk buluşmada anlattı eşine. Adam hiç sorun etmedi ve ailesine de söylemedi. 3 çocukları oldu ve adamın ailesi hâlâ daha bilmiyor.Kadin doğum yaparken kırk takla atarlardı adamın ailesi gelemesin, gelse bile doktor ve hemsirelerle konuşmasın diye :) Olur da hastalıktan falan bahsederler erkek ailesinin yanında diye korkarlardi.
Kayınvalide gece ben kalayım burada diye tuttururdu ama adam annesini yaka paça alır götürürdü.
Hastalıktan eser kalmadı geçti gitti ama insanlar böyle durumlarda farklı gözle bakabiliyor, hele ki eş aileleri.
Sizin sevgiliniz de huzursuz olmak da haklı. Onun kararına saygı duymalısınız.
Umarım en kısa zamanda bu hastalığı hayatınızdan defedersiniz.
Kendisi istemedi aileme söylemememi. Geçmiş olsun falan da beklemedi doğal olarak. Deseler ne olacak ? Ailelere karşı da sorumluluklarımız var malesef. Her zaman bir beklenti oluyor.
Canım benim de nişanımdan bi hafta sonra nişanlımın testis kanseri olduğunu öğrendik ve Ankara’ya tedaviye gittik ben aileme hemen söyledim ve ailem bana yalnız bırakmamı söyledi. Ankara’ya ikimiz tek başımıza gittik ameliyat öncesi sperm dondurduk tabi değerleri çok düşük çıktı ameliyat oldu tek başıma herşeyini üstlendim ailesi gelmedi. Bi ay Ankara’da kaldık daha sonra memleketimize döndük ve geçen ay evlendik. Yani sen eşinin yanında olup ailene karşı herşeyi dürüstçe anlat. Sonuçta seninde başına gelebilirdi. Hastalık allahtan kimin başına ne geleceği belli olmaz şuan çocuk denemelerine başladık inşallah bir yavrumuz olur ben herşeyi ile kabulüm eşimi
Ailenize demeye korktuğunuz için o da deme demiş olmasın ? Karşı taraf gayet medenice yaşıyor durumu dıdısının dıdısı biliyor zira saklanacak bir konu olarak görülmemiş. Ailem anlayışsız diyen sizsiniz. Evlenirken de sorumluluğun olur ama bu kanser olmayan biri değil de hırsız, katil, tecavüzcü vs. olmayan birini bulmaktır.
Ağlamıyorum gözüme toz kaçtıHerkese çok teşekkür ederim. Tek tek cevap yazamadım ama gelen Mesajlar aynı yönde olduğu için ortak cevap yazacağım.
Son durum hala aynı; kontrollere gidiyoruz ve çok şükür temiz çıkıyor.
Hala aileme söylemedim. Söylemeyi de düşünmüyorum. İlerde evlenme durumunda o da ailesiyle konuşacak, bu konunun açılmamasınısteyecek. Askerlik işimi de bedelli yaştı diyeceğiz ailem sorarsa.
Durum bu. İlişkimizde en ufak bir sorun olmadı. Aramız çok iyi, bu olaydan sonra bana daha da bağlandığını düşünüyorum.
Özellikle onun ailesi tarafından çok daha değer gördüğümü hissettim. Annesiyle zaten bir sorunumuz yoktu ama şu an bana bir şeyler örüyor, arada hediyeler gönderiyor. Hakkımda hep olumlu konuşuyormuş. Bunlar da beni mutlu ediyor tabiki. En azından bir taraftan destek görmek güzel.
İşte böyle arkadaşlae. Çocuk için biz de sperm dondurduk 4 tüp kadar çıktı. Tekrar dondurıcaktık bir parti daha ama coronadan dolayı hastaneye pek uğramak istemiyoruz. Azospermi değil çok şükür.
Şu an tanı konalı 9 ay olmak üzere.
Allah sabrını da veriyormuş gerçekten hızlıca geçti. İnşallah sonsuza kadar karşımıza çıkmaz. Çok zor bir süreçti. Öksürse bile korkıyorum acaba akciğerine mi sıçradı diye.
Onu üzmemeye çalışıyorum, trip atmıyorum. Eskiden kızıcağım gereksiz şeyler; artık çok önemsiz geliyor.
İnstagraöda böyle ikiz üçüz bebek videoları olunca bana atıyor, tüp bebek yaptırırsak bizim de ikizlerimiz olsun diyor. Eskiden çocuk olayına biraz mesafeliydi, bu kanserden sonra çocuk aşkı depreşti. En fazla 1 tane diyen adam şimdi ikiz,üçüz istiyor. İnşallah ömrüm çocuklarıma görmeye yeter dedi. Bazı cümleler insanın içine çok oturuyor.
Allahım nasip eder inşallah. Beraber yaşlanmak, yaşamak ne büyük bir şans.
Aminnn inşallahAğlamıyorum gözüme toz kaçtı
Allah bir daha göstermesin hiçbir hastalığı, sağlıklı mutlu bir hayatınız olsun birlikte inşallah.
Sizin ve özellikle erkek arkadaşınızın özeli olan bi durum, isterse kendi ailesine bile söylemeyebilir bundan rahatsızlık duymayın. Allah mutluluk huzur versin.Merhabalar. Biz 5 yıldır birlikteyiz. Ailelerimiz tanıştı. Ciddi düşünüyoruz. Birikim yapıyorduk evlilik için fakat hiç hesapta olmayan bir şekilde bir gerçekle yüzleştik. Kan tahlillerimizi vs verdik Erkek arkadaşımdan spermiypgram da bakışmış. İlk şoku bunun sonucuyla yaşadık. Canlı sperm sayısı:0 azospermi.
Erkek arkadaşım kısır. Aşırı üzüldüm. Fakat sebebini araştırmaya başladık. Bu arada kendi ailesine söyledi falat ben aileme söylemedim. Birçok kez doktora gittik. Ve en son erkek arkadaşıma testis kanseri tamısı konuşdu. 1 hafta içinde ameliyat oldu. Tek testisi alındı. Ben yine aileme söylemedim. Çünkü öğrenirlerse asla kabul etmezler ve yol yakınken ayrılmamı isterlerdi. Hiçbir srounumuz yok birbirimizi çok seviyoruz. Neyde, şu an 6 ay oldu amleiyatın üzerinden be sperm değerleri düzeldi. Kanser hücreleri salgılaryla spermleri öldürüyprmuş meğer. Bebeğimiz olabilir. Kanser de evre 1 imiş. Çok erken ve tesadüfi tesbit edilmiş. Kemoterapi almadı şu an takip ediliyor tekrar etmemesi için. Sağlığı gayet yerinde.
Sizlere sorun şu: ben ailemden gizledim. Erkek arkadaşım babanın yüzüne bakamam dedi. Ona da daygı duyuyorum bu onun özeli. Bebeğimiz olmasını etkilemeyeceği için de ilerisi için bir sorun görmüyorum. Ben nolursa olsun ondan ayrışmak istemiyorum ama ailem beni böyle bir ikileme sokarsa diye çok korktum. Ailem ve erkek arkadaşım arasında seçim yapmak istemiyorum. Söylememek yanlış mı? Siz olsanız napardınız? Ben yolumuza devaö etmek istiyorum. Şu an her şey iyi. Ailem onu çok seviyor. Her şey yolunda. Bazen her doğruyu söylemek doğru değildir. Aynısı bana da olabilirdi ve sanırım ben de eşim kabul ettikten sonra ailesinin bilmesini istemezdim.
Böylw bir şey evlendikten sonra da olabilirdi. O zaman ailem boşan demezdi ama şu an yol yakınken ayrılmamı isteyecekler. Malesef destek olmayacaklar. Kuzenimin eşinin omurgasında eğrilik olduğunu duyumca annem; bile bile nasıl kabul etmiş vs demişti.
Ki bu kanser. Asla istemez ve eşimin gururunu kırarlar diye çok korkuyorum. Lütfen akıl verin konuşacak kimsem yok. Sadece sevdiğim insanla mutlu olmak istiyorum. Neden bu kadar zor