• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım kardeşinin tüm lüxlerini karşılamayı kendine vazife edinmiş.

Nasıl fol yok yumurta yok yüklü bir kredi borcuna girdi ve evlenince ben ödeyemezsem sen ödicen ailemden kuruş almam dedi ve eşyaları sen alacaksın dedi.
Evet fol yok yumurta yok evleneceğiniz kesin mi? Ne olacağı belli olmaz. Kabul etmeyin ödeyemeyeceksen evlenme o zaman deyin. Ayrıca ortak bir yuva kuruyorsunuz yardım edeceksiniz heralde. Bu mantığı da anlamıyorum zaten. Adam ev almış sizde bir zahmet yardım edin. Sanki kardeşine ev almış
 
Şu aşamada kalkıp evi beraber üstümüze yapalım diyemem tabiki de ben para vermedim ama evlendiğimizde beraber ödenmiş olcak borç ama boşanırsak evin tümü onun olcak yani ben evlendiğimizde borca yardımcı olsam da boşanınca evden hiçbir şey alamicam.

Bana cevap vermiyorsun ama yine de yazıcam. Evlenmeden boşanma planları yapıyorsun. Evlenmen için baskı mı yapıyorlar, kafana silah mı dayadılar? Bu illa evlencem ısrarı neden? Allasen bunu bi açıkla.
 
Eşinin ailesi son derece cimri olan bir kadın olarak çok rahat söylüyorum bunu, kesinlikle ayrılmalısınız.
 
Bu kadar gözlem yapmışsınız, fark ettiklerinizden rahatsız olmuşsunuz madem, neden hala bu adam?
Beklentilerinizi, yanlış bulduklarınızı, ilişkinizde bunları birer eksi olarak gördüğünüzü söyleyin, konuşun ve geri çekilin.
Ya karşı gelir, ya sizi paragöz olmakla filan itham eder, ya fark eder bir şeyleri değiştirmek için çabalar; siz de sevgilinizin gözündeki kıymetinizi daha net görmüş olursunuz.

Şu durumda "Şu kadar evleri var tarlaları var ama şöyle yapıyolla, ben yüzük isterdim ama gitti şöyle yaptı" demenin bir manası yok. Açık açık söyleyin bunları, neden çekiniyorsunuz?
 
Peki o nasıl bana eşyaları sen alacaksın ben ödeyemezsem sen ödeyeceksin diyebiliyor madem birbirimizin hiçbir şey değiliz? Anlamıyorsunuz daha iş ciddiye binmeden her şeyi garanti altına aldılar evlendikten sonra bir şeyleri değiştirmek için çok geç olacak. Yüklü kredi borcuna girildi ve sen ödiceksin ben ödeyemezsem dendi diyorum.

Evlendikten sonra karışsam nolcak her şey olup bitmiş olcak.
Hanımefendi siz burada yazılanları anlamıyor musunuz?
Daha doğrusu siz kendinizi savunup garanti altına almayı bilmiyor musunuz?
Hayır ben alamam, ben almayacağım. Ortak alacağız. Kredi bitene kadar bekleyeceğiz, senin borcunu ben ödeyemem demek çok zor değil.
Ama üzgünüm, bu raddede borca bile batsa parasını nereye harcayacağına siz karışamazsınız.
 
İyide kız kardeşine para yedirmeye gönüllü olan sevgiliniz, evlenince hak talep edemeyin diye evlenmeden borç harç ev alan sevgiliniz, önünde evlilik işi olmasına rağmen bunun maddi boyutu hakkında sorumluluk almayan sevgiliniz,daha evlenmeden senin maaşın üzerinden borç ödeme hesabı yapan sevgiliniz. Siz neden bu durumları size söyleyen yorum yapanlara kızıyorsunuz. Dedikleri doğru erkek arkadaşınızın parası ile ne yaptığı sizi bağlamaz. Sizi bağlayan tek birşey var burda; adamın sizinle olan geleceğini ve sizinle evliliği önemsememesi ve önceliği olmaması, seni evliliğinde para kaynağı olarak görmesi ve bu durumun değişecek gibi durmaması . Sizin burada yapmanız gereken eğer bu muameleye razıysanız devam edecek, adamın size reva gördüğü hayata ve kız kardeşine yaptığı masraflara katlanacaksınız. Ya da sizi önemsemeyeni önemsemeyip yol verip kendinize yeni bir yol çizeceksiniz.


YANİ ERKEK ARKADAŞIMIN ÇAKALLIK YAPTIĞINI BANA 5 KURUŞ HARCAMAK İSTEMEDİĞİNİ KARDEŞİNE AKITTIĞINI ve HEP AKITACAĞINI (BUNA KARIŞMAK HAKKIMIN OLMADIĞINI) kabul ediyorsunuz.

YANİ KARŞI TARAF DA ANASININ GÖZÜ ?

YOKSA KARŞI TARAFTA SIFIR UYANIKLIK VAR?

HANGİSİ?
 
Bu kadar gözlem yapmışsınız, fark ettiklerinizden rahatsız olmuşsunuz madem, neden hala bu adam?
Beklentilerinizi, yanlış bulduklarınızı, ilişkinizde bunları birer eksi olarak gördüğünüzü söyleyin, konuşun ve geri çekilin.
Ya karşı gelir, ya sizi paragöz olmakla filan itham eder, ya fark eder bir şeyleri değiştirmek için çabalar; siz de sevgilinizin gözündeki kıymetinizi daha net görmüş olursunuz.

Şu durumda "Şu kadar evleri var tarlaları var ama şöyle yapıyolla, ben yüzük isterdim ama gitti şöyle yaptı" demenin bir manası yok. Açık açık söyleyin bunları, neden çekiniyorsunuz?

Muhtemelen bunları sevgilisine söylerse terk edileceğini biliyor o yüzden çekiniyor. Ama neden evlilik konusunda bu kadar ısrarcı çözemedim.
 
Şu aşamada kalkıp evi beraber üstümüze yapalım diyemem tabiki de ben para vermedim ama evlendiğimizde beraber ödenmiş olcak borç ama boşanırsak evin tümü onun olcak yani ben evlendiğimizde borca yardımcı olsam da boşanınca evden hiçbir şey alamicam.

Konu görümce filan değil bence..

Bir kere şu var kendine güvenmeyen bir insan borcun altına girmemeli sevgilin o borcu yaptıysa o onun sorunu senin değil..

Yanlış anlama beni ama seninde insanların malını mülkünü bu kadar ağzına almam hoş bir şey değil nişanlı bile değilsin çünkü olsanda bir şey değişmez..

Dediğim gibi sevgilin bu durumdan şikayetçi değilse yapacak bir şeyin yok ister kardeşine yedirir ister başkasına.

Birde evlenmeden boşanma durumunda bir hak alamam diyorsun yani ne bileyim biraz garip en aşkla dolu dolu geçmesi gereken zamanlarda kafa bunlara yorulursa bilemedim 🤷‍♀️
 
Son düzenleme:
Muhtemelen bunları sevgilisine söylerse terk edileceğini biliyor o yüzden çekiniyor. Ama neden evlilik konusunda bu kadar ısrarcı çözemedim.

Ben de tam anlamış değilim, birkaç yorumuna bakıp konu sahibine bir yakıştırmada bulunmak da istemiyorum ama konu sahibinin, ailenin mal varlığını kalem kalem biliyor olması şahsen beni bir düşündürmedi değil.
 
Merhaba herkese,
2 yıldır devam eden bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz ama erkek arkadaşım beni ve geleceğimizi hiç düşünmüyor tek derdi kız kardeşinin geleceği. Anne ve babasının 4 tane evi arsası arabası çift emekli maaşları ve yeni aldıkları emekli ikramiyeleri var. Ama annesi ve babası aşırı cimriler marketten bakkaldan hiçbir şey almazlar her şeyi kendileri yaparlar aklınıza hayalinize gelmeyecek cimrilik hikayeleri var kadın dışarda su alcakmış adam 1 lira demiş bırak kalsın almayayım demiş ve satıcıyla kavga etmiş. Annesi 35 yıl önceki kıyafetleri giyiyor. Kızları çalışmıyor 2015'te mezun oldu hem 2016'da hem 2018 de kpssye girdi olmadı ailesi bayburtta oturuyor ama istanbulda abisinin yanında yaşıyor abisinin yanında kalıyor dershaneye de abisinin yanında 2 kere gitti. Üniversiteyi de abisinin yanında paralı özel ünivde okudu 2010'dan beri abisiyle yaşıyor. Kız yemeye içmeye gezmeye şehir dışına gitmeye tatillere arkadaşlarına doğum günleri yapmaya para harcamaya çok meraklı annesi ve babası da kızlarına kendi harcayacakları kadar para yolluyorlar misal 1 aylık yolladılarsa kız bunu 1 haftada hata bazen 4-5 günde yiyor sonra komple abisinin üzerinden işi götürüyor mesela akşam arkadaşları ile oturuyor geçe kalıyor taksiyle dönüyor hiç gelecekle ilgili kaygısı yok işe girmemek umurunda değil çünkü bütün lüxleri ihtiyaçları karşılanıyor. Erkek arkadaşımın elinde 100 milyar parası vardı bununla düğünü eşyaları yapabilcekken gidip ailesinden 130 milyar alıp üstüne de yüklü bir kredi çekip evlenmeden ev aldı benim aşırı karşı çıkmama rağmen parayı sıfırladı ve inatla evi aldı. Elinde 1 milyarı yok şu anda istanbulda evleri olmasına rağmen yaptı bunu. Herkes sizin istanbulda eviniz var ya neden bir daha ev alıyorsun dedi. Cevap veremedi. Yüklü bir borca girdi ve elinde şu anda ne düğün ne eşya için para kalmadı ve evi evlenmeden aldı. Bana eşyaları sen alcaksın dedi, evlendiğimizde evin borcunu ödeyemezsem işsiz kalırsam vs sen ödiceksin ailemden 5 kuruş almam dedi. Bu ev aldı diye annesi İstanbuldaki kendi evlerini kızlarına vereceğini söyledi 500 milyarlık daire kıza verildi oğlana sadece 130 milyar verildi ve erkek arkadaşım bu parayı da geri ödeyeceğini söyledi anne ve babasına kredi borcu bitince.

Ve erkek arkadaşım annesinden babasından kalan hiçbir malı kabul etmiyor her şey kardeşine verilecekmiş. Yani erkek arkadaşım beni ve ileride çocuğumuz olursa onu hiç düşünmüyor komple her şey kıza göre ayarlandı. Kızın içki parasını vermeye devam ediyor kız sanki işi gücü olan biriymiş gibi her akşam içki içiyor. Abisinin hem aileden kalan tüm haklarını o alacak hem de şu anda sürekli abisi üzerinden lüxlerini götürüyor.

Sizce sinir olmakta haksız mıyım? O kızın neden lüxlerini, ihtiyaçlarını annesi babası karşılamıyor? Kıza telefon alındı 4 milyarlık abisi ödedi annesi babası o zenginlikle ödemediler telefonun ücretini. Erkek arkadaşım işgüzarlık edip kızın her ihtiyacına annesinden babasından önce atlıyor onlara söylemiyor. Erkek arkadaşım neden evlenmeden tüm parasını bloklayıp evleri olduğu halde ev aldı ve neden eşyaları sen alcan dedi? Ve neden tüm mal mülk kızın üstüne kalıyor?

Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın ben mi yanlış düşünüyorum ve sinir oluyorum yoksa siz olsanız siz de ifrit olur muydunuz?
Teşekkürler.
Erkek arkadaşınız da enayi olmasın kusura bakmayın da boş boş gezen bir kardeşin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak ailesinden 1 kuruş almayacak amaç ne ?neyin gururu bu 130 binlira para vermiş yok onu da ödeyecekmiş bir laf vardır söylesem belki banlanacam ama fazla gurur g...te vurur.
 
Ben de tam anlamış değilim, birkaç yorumuna bakıp konu sahibine bir yakıştırmada bulunmak da istemiyorum ama konu sahibinin, ailenin mal varlığını kalem kalem biliyor olması şahsen beni bir düşündürmedi değil.

Hayır bilmem anormal değil herkes bilir ama millet tok gözlü görünmek için bilmiyor ayağı yapar ben direkt söyler bildiğimi saklamam.
 
Sizin eşiniz kardeşlerine akıtıyor mu annesinin babasının yapması gereken şeyleri o yapıyor mu?
Hayır. Ancak eşimin ailesinin maddi anlamda bize bir faydası yok. Söz verdikleri halde yok. Ancak kız kardeşinin her dediği yapılıyor. Bize gelince para yok deniyor. Sizin durum daha da vahim. Koşarak uzaklaşın bence. Evlenince her şey daha da gözüne batıyor insanın.
 
Erkek arkadaşınız da enayi olmasın kusura bakmayın da boş boş gezen bir kardeşin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak ailesinden 1 kuruş almayacak amaç ne ?neyin gururu bu 130 binlira para vermiş yok onu da ödeyecekmiş bir laf vardır söylesem belki banlanacam ama fazla gurur g...te vurur.

En sonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim.
 
Hayır. Ancak eşimin ailesinin maddi anlamda bize bir faydası yok. Söz verdikleri halde yok. Ancak kız kardeşinin her dediği yapılıyor. Bize gelince para yok deniyor. Sizin durum daha da vahim. Koşarak uzaklaşın bence. Evlenince her şey daha da gözüne batıyor insanın.


Ama forumdaki bazı insanların mantığı şu :

VERMEZ KARDEŞİM SANANE
 
Bakın burad
YANİ ERKEK ARKADAŞIMIN ÇAKALLIK YAPTIĞINI BANA 5 KURUŞ HARCAMAK İSTEMEDİĞİNİ KARDEŞİNE AKITTIĞINI ve HEP AKITACAĞINI (BUNA KARIŞMAK HAKKIMIN OLMADIĞINI) kabul ediyorsunuz.

YANİ KARŞI TARAF DA ANASININ GÖZÜ ?

YOKSA KARŞI TARAFTA SIFIR UYANIKLIK VAR?

HANGİSİ?
Ben diyorum ki bu adamdan başka adam mı yok, adamın şartları belli öncelikleri belli ve önceliğinin sen olmadığı da belli sen niye ısrar ediyorsun. Burada kimse adam ne güzel şeyler yapıyor ailesine akıtıyor demiyor. Diyorlar ki adam kartları açık oynamış ben buyum işine gelirse demiş. Yani kimseyi zorla değiştiremez birşey yaptıramazsın. Adam sana evlilik teklifi edeceği yüzüğü almak yerine kardeşinin spor aidatını yatırıyorsa bu onun önceliğinin sen olmadığını gösterir.Sen ya bunu kabul edeceksin ya da tekmeyi basacaksın bu kadar basit.
 
Ama forumdaki bazı insanların mantığı şu :

VERMEZ KARDEŞİM SANANE
Bir kardeşe verilip diğerine verilmiyorsa orda sıkıntı vardır. Ha adamlar hiçbi evladına vermiyodur ona bişey diyemeyiz ama ortada bariz ayrımcılık varsa ben hazmedemiyorum malesef
 
Sizin eşiniz kardeşlerine akıtıyor mu annesinin babasının yapması gereken şeyleri o yapıyor mu?
Benim eşim değil sevgilim.
Ve evet yapıyor.
Hemde neler yapıyor bir görsen. Jeep alıyor, Amerika'ya dil kursuna gönderiyor. Birlikte tatillere gidiyorlar. Yat partileri, aşşşırı lüks hayatlar falan.
Ama hiç gözüme batmadı valla.
Neden sen onu yapıyorsun demedim.
Benim emeğim olmayan bir paraya karışmak benim haddim değil.
Sizinde değil.
 
Back
X