- 28 Ekim 2020
- 114
- 161
-
- Konu Sahibi allizwell0503
Yeni gördüm cevabınızı. Uyarı dediğimiz sey tatlı dille olur. Hele ki konu din ise, hoşgörülü bir şekilde yaklaşmak lazım ki insanları dinden uzaklaştırmayalım. Cehennem sıcaktır falan demek uyarı değil. Ayrıca forum kuralları gereği dini konular konusulmaz. Dini inanç çok kişisel bir konu. Ayrıca kimsenin kalbini kırmaya da gerek yok bence.Bir muslumanin görevi nedir bilir misin. Karşındakini uyarmak görevdir bundan haberin yok sanırım.......
Onun gibileri çok gördüm hiç kafaya takmadım zaten ahirete inancım yok boşverinYeni gördüm cevabınızı. Uyarı dediğimiz sey tatlı dille olur. Hele ki konu din ise, hoşgörülü bir şekilde yaklaşmak lazım ki insanları dinden uzaklaştırmayalım. Cehennem sıcaktır falan demek uyarı değil. Ayrıca forum kuralları gereği dini konular konusulmaz. Dini inanç çok kişisel bir konu. Ayrıca kimsenin kalbini kırmaya da gerek yok bence.
Sen zaten kafaya koymuş sun bizden icazet istiyon .Soru detayları: 2.5 yıllık bir ilişkimiz var benim babam hariç ailem biliyor. Babam biraz ters olduğu için okulum bitince söyleyeceğiz. Onun ise bütün ailesiyle ben tanıştım. Eğer olursa devam ederse ciddi düşünüyoruz. Bu süreç boyunda başbaşa kaldığımızda öpüşüp koklaşmak dışında çok şey yapmadık ama karşılıklı birbirimizi arzuluyoruz hep. Erkek arkadaşım bir kez olmak isteyip sonra ben hazır değilim diye anlayışla karşılamıştı. Şimdi ise ben istiyorum. İleride seni bırakır gider laflarını lütfen söylemeyin. Namus bacak arasında değildir. Daha önce biriyle birlikte olduğum için beni istemeyen birine rastlarsam ilerde zaten bu düşüncede olan biri benim kafa yapıma uymaz. Size sorum şu sizce anın getirdiği gibi mi davranayım yoksa ona artık istediğimi söyleyeyim mi hazırlık vs açısından bir otele kış tatiline gitmek gibisinden?
Soru detayları: 2.5 yıllık bir ilişkimiz var benim babam hariç ailem biliyor. Babam biraz ters olduğu için okulum bitince söyleyeceğiz. Onun ise bütün ailesiyle ben tanıştım. Eğer olursa devam ederse ciddi düşünüyoruz. Bu süreç boyunda başbaşa kaldığımızda öpüşüp koklaşmak dışında çok şey yapmadık ama karşılıklı birbirimizi arzuluyoruz hep. Erkek arkadaşım bir kez olmak isteyip sonra ben hazır değilim diye anlayışla karşılamıştı. Şimdi ise ben istiyorum. İleride seni bırakır gider laflarını lütfen söylemeyin. Namus bacak arasında değildir. Daha önce biriyle birlikte olduğum için beni istemeyen birine rastlarsam ilerde zaten bu düşüncede olan biri benim kafa yapıma uymaz. Size sorum şu sizce anın getirdiği gibi mi davranayım yoksa ona artık istediğimi söyleyeyim mi hazırlık vs açısından bir otele kış tatiline gitmek gibisinden
Burada yeniyim ve nereye yazacağımı bulamadım bir konuda yardım ve fikir almak istiyorum lütfen ablalarım bacılarım özelden yazan birileriniz olursa sevinirimKonu sahibi karar senin kararın beden senin hayat senin..
İleri de evlensen de evlenmesende zaten bunun bilincindesin.
içinden nasıl geliyorsa. . .
Lütfen bu mesajımı okuyan ablalarım bacılarım özelden bir şey sormak istiyorum yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var lütfen özelden ulaşabilir misinizSoru detayları: 2.5 yıllık bir ilişkimiz var benim babam hariç ailem biliyor. Babam biraz ters olduğu için okulum bitince söyleyeceğiz. Onun ise bütün ailesiyle ben tanıştım. Eğer olursa devam ederse ciddi düşünüyoruz. Bu süreç boyunda başbaşa kaldığımızda öpüşüp koklaşmak dışında çok şey yapmadık ama karşılıklı birbirimizi arzuluyoruz hep. Erkek arkadaşım bir kez olmak isteyip sonra ben hazır değilim diye anlayışla karşılamıştı. Şimdi ise ben istiyorum. İleride seni bırakır gider laflarını lütfen söylemeyin. Namus bacak arasında değildir. Daha önce biriyle birlikte olduğum için beni istemeyen birine rastlarsam ilerde zaten bu düşüncede olan biri benim kafa yapıma uymaz. Size sorum şu sizce anın getirdiği gibi mi davranayım yoksa ona artık istediğimi söyleyeyim mi hazırlık vs açısından bir otele kış tatiline gitmek gibisinden?
Canim madem hayat senin verdigin kararlar uzerine kurulu ozaman yapmak istediklerin icin neden fikir istiyorsun milletten..Zaten kararımı ben verdim size olayım ya da olmayayım mı diye sormuyorum sadece ilk defa böyle bir şey yaşayacağım için nasıl bir durum olur. Nasıl yol izlemeliyim. Alkoldür , kayganlaştırıcıdır
Konu neydiLütfen bu mesajımı okuyan ablalarım bacılarım özelden bir şey sormak istiyorum yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var lütfen özelden ulaşabilir misiniz
Her nekadar iyi erkek olsa ileride kafana kakar bu durumuSoru detayları: 2.5 yıllık bir ilişkimiz var benim babam hariç ailem biliyor. Babam biraz ters olduğu için okulum bitince söyleyeceğiz. Onun ise bütün ailesiyle ben tanıştım. Eğer olursa devam ederse ciddi düşünüyoruz. Bu süreç boyunda başbaşa kaldığımızda öpüşüp koklaşmak dışında çok şey yapmadık ama karşılıklı birbirimizi arzuluyoruz hep. Erkek arkadaşım bir kez olmak isteyip sonra ben hazır değilim diye anlayışla karşılamıştı. Şimdi ise ben istiyorum. İleride seni bırakır gider laflarını lütfen söylemeyin. Namus bacak arasında değildir. Daha önce biriyle birlikte olduğum için beni istemeyen birine rastlarsam ilerde zaten bu düşüncede olan biri benim kafa yapıma uymaz. Size sorum şu sizce anın getirdiği gibi mi davranayım yoksa ona artık istediğimi söyleyeyim mi hazırlık vs açısından bir otele kış tatiline gitmek gibisinden?
Tamda orada başlıyor namus.. Böyle diye diye gençler ne olduğu belli olmayan erkeklere kendini teslim ediyor sonra ah vah ediyor. Kadının namusu kendisinden sorulur.Namus bacak arasında değildir.
İlk olacağı için bence söylemekte fayda var çünkü hazırlık gerek diye biliyorum kondom kayganlastirici vs. Ve ayarlayabilirsen tatil gibi bisey mükemmel olur bence en azından sende buna alışmış olursunSoru detayları: 2.5 yıllık bir ilişkimiz var benim babam hariç ailem biliyor. Babam biraz ters olduğu için okulum bitince söyleyeceğiz. Onun ise bütün ailesiyle ben tanıştım. Eğer olursa devam ederse ciddi düşünüyoruz. Bu süreç boyunda başbaşa kaldığımızda öpüşüp koklaşmak dışında çok şey yapmadık ama karşılıklı birbirimizi arzuluyoruz hep. Erkek arkadaşım bir kez olmak isteyip sonra ben hazır değilim diye anlayışla karşılamıştı. Şimdi ise ben istiyorum. İleride seni bırakır gider laflarını lütfen söylemeyin. Namus bacak arasında değildir. Daha önce biriyle birlikte olduğum için beni istemeyen birine rastlarsam ilerde zaten bu düşüncede olan biri benim kafa yapıma uymaz. Size sorum şu sizce anın getirdiği gibi mi davranayım yoksa ona artık istediğimi söyleyeyim mi hazırlık vs açısından bir otele kış tatiline gitmek gibisinden?
Sakin alkol alma pisman olursun ertesi sabah yapacagin gece bir yudum icki icmwZaten kararımı ben verdim size olayım ya da olmayayım mı diye sormuyorum sadece ilk defa böyle bir şey yaşayacağım için nasıl bir durum olur. Nasıl yol izlemeliyim. Alkoldür , kayganlaştırıcıdır
Allah bizi musulman olarak yarattik we biz bu dunyaya kulluk için geldik cehennem odun olmak için degilKarşınızdakinin dinini bilmeden boyle konusmaniz ne kadar anlamsız? Hepimiz Müslüman degiliz. Herkes sizin inandiginiz dine mensup değil. Dinden öte baska mantıklı sebeplerle onu bu davranışından dondurebilirdiniz.
Hep sizin gibiler yuzunden şimdiki gençler istedigini yapabiliyorlar utanmadan mahşer gunu onunla karşi karşiya geldiginizde göreceksiniz haddi hukukuUmarım cehennemin sıcaklığını hiç yaşamazsın hiç günah olan birşey yapmadın zaten sanane ya kız günahmı diye sormuş ? Kendinizde bu haddi nerden buluyorsunuz merak ediyorum.
Bakire kizlarin bekaretini vermelerini ben neden isteyeyim? Akil hastasi degilim cok sukur
sadece bir kisi sevismek istiyorsa (kadin erkek farketmez) sevisebilir diyorum, bunun icin imza atmasina gerek yok. Yani bana gore belediyeden izin alip sevismeyle, izin almadan sevisme arasinda fark yok. Dolayisiyla alakasini her ne kadar cozemesem de, sizin evlenince her yerde ozgurce yapabilme ruhuna, evlenmeden once de sahip bence.
Yoksa konu sahibinin bekareti beni ilgilendirmiyor, aslinda bence sizi de ilgilendirmiyor
Özel hayati kendini ilgilendiriyorsa buraya yazmasinlar o zamanHanımlar,
bölüm cinsellik bölümü, 18 yaşını doldurmuş herkes buraya konu açabilir, evlilik öncesi ilişkiye karşı olan da vardır karşı olmayan da, hepiniz farklı bakış açılarına hayat görüşlerine sahipsiniz bu da çok doğal, hiçbirimiz tek tip düşünemeyiz zaten ama rica ediyorum dini yorumlar yazmayın çünkü üyeler aynı inanca sahip kişilerden oluşmuyor, kaldı ki herkes kendi inancının gerekliliklerini bilecek yaşta.
Ayrıca lütfen evlilik öncesi ilişkiye bakış açınızı yazarken eleştirilerinizi yargılayıcı bir üslupla dile getirmeyin çünkü herkesin özel hayatı kendini ilgilendirir.
Sewişmesinler tobe bismillah ewlenicek nikahi kiyilacak ondan sonra herşeyGerçekten çileden çıkarıyorlar. Kadınlar ölüyor çıtı çıkmıyor kimsenin. Ama bir kişi sevişsin dünyanın sonu sanki ya örümcek beyinlilik
Gidin başka insanlara fetva verin, bunun yeri burası değil!Allah bizi musulman olarak yarattik we biz bu dunyaya kulluk için geldik cehennem odun olmak için degil
AlıntıladığınızÖzel hayati kendini ilgilendiriyorsa buraya yazmasinlar o zaman
Size ne? İsteyen, kendi fikrince dogru buldugu ve suc olmayan her konuyu acabilir. Sizin dunya gorusunuze ya da inanciniza tersse bu sekilde konulari takip etmeyebilirsiniz mesela. İnsanlara fetva verecek degilsiniz ya? Ustelik konu sahibi musluman bile olmayabilir, ne gerek var bu sekilde yorumlara? Durup durup bu konuya yaziyorsunuzÖzel hayati kendini ilgilendiriyorsa buraya yazmasinlar o zaman