Erkek arkadaşım evlenmek istiyor ben henüz hazır değilim

5 ayda neden evlilik?

Uzun bir iliskiden mi cikmis?
Beni yanlis anlama maddi durumunuz cok asiri mi iyi? (Senin ailenin)

5 ayda bir erkek bu kadar niye hirslanir ki? Aklima bir tek bu iki sebep geliyor.
Uzun bir ilişkiden çıkmış evet bunu yüzüne karşı söyledim iki yıllık ilişkinden sonra benle hemen bu düşünceye kapılman doğru değil sağlıklı hiç değil diye.

Ben konuyu 5 yil diye okuyup hak veriyordum ki,
5 ayda ne evliligi yazanlari gordum.
Bence de bu ne acele, dur soluklan yigidim.
Size bu denli baski yapan insani da salin gitsin bence. Benim evin perdelerini secmem 5 ay surdu 🤪

5 yıl sandım önce, yorumlara bakınca 5 ay olduğunu anladım.
5 ay sonunda sizi ilişki için bir şey yapmamakla suçlalayıp ayrılmakla tehdit edebiliyor.
Ne kadar da ilişkinize adamış kendini böyle?
Ama kendisi biraz beklemek gibi bir "fedakarlığı" aklından bile geçirmiyor öyle mi?
Böyle bencil biri için her gün ağlayıp kendini hırpalamaya değmez.
Yol verin gitsin.
O kadar güzel bir noktaya değindin ki evet beklemek gibi bir fedakarlığa girmiyor …

merhaba, 5 aydır sevgiliyiz ve evlenmek istiyor. Yaşlarımız 25 , o çalışıyor fakat ben yüksek lisans yapıyorum henüz işim yok. Ailemin benim mesleğim olmadan böyle bir evliliğe onay vermeyeceğini defalarca söyledim. İlişki için bir şey yapmıyorsun , evlenmek istesen bir işe girer çalışırsın aileni ikna edersin diyor. Bana artık bu ilişkinin devam etmeyeceğini söyledi. Seni çok seviyorum ama mücadele etmeyen biriyle işim olmaz dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Daha kendim finansal özgürlüğümü kazanamadım bunun getirdiği psikolojik çöküntü de var bir de üstüne erkek arkadaşım böyle yapıyor. Ağlamaktan gözlerim şişti hayattan zevk alamıyorum artık. Kapana kısılmış gibi hissediyorum. Hem dertleşmek istedim hem de akıl almak

Profil bilgilerinizde yaşınızı farklı seçmenizi bir nebze anlayabilirim de neden çocuğum var seçtiniz anlam veremedim.

Çocuğunuz var mı ?

Erkek arkadaşınız: eğitim, askerlik ve bir ev kuracak kadar birikim sağlamayı; 18 yaştan 25 yaşa kadar geçen 7 yılda nasıl başarmış ?

Aynı tıpatıp aynı yüzde bin aynı manipülasyona bende maruz kaldım ve 2 sene sonra boşandım elimde 7 senelik bir depresyon kaldı. Sakın ama sakın hazır olmadan evet deme bende hazır değildim. Demek ki kaderleriniz bir değilmiş canım isteyen erkek bekliyor ,o demek ki seni değil ,evlenmeyi istiyo.r senle evlenmek istese yapamam edemem demezdi. Bak aynı şeyler aynı yaşta benimde başıma geldi hemde aynı cümleler kullanılarak. çok gerildim şuan sakın evet deme. peki ayrılalım de dik dur. bak nasıl kuyrugu sıkışacak.
Bak tıpatıp aynısını yaşadım lütfen sözümü dinle abla anne tavsiyesi dinle canım. ASLA evet deme.
Evet diyemiyorum zaten ama beni öylesine dün kırdı ki canım çok yandı. Beş ay belki kısa bir süre ama duygusal olarak bir şeyler hissettim her günüm o oldu. Sesini duymasam günüm kötü geçerdi. Şimdi bana bu şekilde evlilik planın yoksa diyip bana yol vermesi çok canımı yaktı. Ben hak etmedim bunu … kaldı ki evlenmek istemiyorum demedim sadece hazır değilim ne psikolojik ne de maddi olarak böyle bir sürece hazır değilim yakın bir zaman için dedim …

merhaba, 5 aydır sevgiliyiz ve evlenmek istiyor. Yaşlarımız 25 , o çalışıyor fakat ben yüksek lisans yapıyorum henüz işim yok. Ailemin benim mesleğim olmadan böyle bir evliliğe onay vermeyeceğini defalarca söyledim. İlişki için bir şey yapmıyorsun , evlenmek istesen bir işe girer çalışırsın aileni ikna edersin diyor. Bana artık bu ilişkinin devam etmeyeceğini söyledi. Seni çok seviyorum ama mücadele etmeyen biriyle işim olmaz dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Daha kendim finansal özgürlüğümü kazanamadım bunun getirdiği psikolojik çöküntü de var bir de üstüne erkek arkadaşım böyle yapıyor. Ağlamaktan gözlerim şişti hayattan zevk alamıyorum artık. Kapana kısılmış gibi hissediyorum. Hem dertleşmek istedim hem de akıl almak
Hayattan zevk alıp almamayı 5 aydır sevgili olduğunuz bir erkeğin üzerine kurmaktan vazgeçin öncelikle. Eğer size yeteri kadar değer verseydi ve sizin değerlerinizi ciddiye alsaydı isteklerinizi dinler ve anlayışla karşılardı, sizi "mecbur" kılmazdı evliliğe, tercih yapmak zorunda bırakmazdı.. Ailenizi incitmeyin, onların sözünden çıkmayın bu konuda, seviyorsa bekler.. Beklemiyorsa kurtuldunuz demektir, kendinizi üzmeyin bu kadar..

Dün telefonda ayrılmak istediğini söyledi . Ben de o zaman hemen evlenebileceğim birini bulmak için acele ediyorsun öyle mi dedim . Bana beş ay boyunca seninle her konuda konuşabiliyoruz, fikirlerimiz çoğu yerde uyuyor, birbirimizi seviyoruz bu çok nadir bulunan bir şey diye laflar söylüyordu. Dün bir anda seni seviyorum ama benimle bu yola çıkmak istemeyen bu yolda plan yapmayan mücadele etmeyen birinin hayatımda yeri yok dedi
Bitanem ne mücadelesi? senin hayatın şuan oturmamış ki mücadele edesin. Yaşadıklarımız o kadar aynı ki.. sakın bu laflara gelme beş ayda kim kimi tanır. senin kendine ve ailene ödemene gereken manevi borçların var

Bence evlenmeyin. Kafama göre birini buldum iyi kötü ne uğraşayim. Bununla evleneyim bari diye düşünüyor. Evlilik çok sorumluluk isteyen bir şey. Harala gürele evlenilmez. Hele manipülasyon sonucunda hiç olmaz. Adam size saygı duymuyor. Evlendiniz diyelim şeker şerbet bir evlilik hayatı da yaşamayacaksınız.

Profil bilgilerinizde yaşınızı farklı seçmenizi bir nebze anlayabilirim de neden çocuğum var seçtiniz anlam veremedim.

Çocuğunuz var mı ?

Erkek arkadaşınız: eğitim, askerlik ve bir ev kuracak kadar birikim sağlamayı; 18 yaştan 25 yaşa kadar geçen 7 yılda nasıl başarmış ?
Yok hayır çocuğum yok bu hesabı çok önceden açmıştım bugün aktifleştirdim dertleşmek için profilimde ne yazıyor onu bile bilmiyorum. Şu an kendisi memur , askerlik yapmış. Maddi birikimi olarak bir evi bir de kötü de olsa arabası var ama düğün gibi bir şey yapacak ya da ev kuracak bir birikmişi yok onun da benim de

Mesleğin elinde olsa bile beş ayda ne evliliği? Atlı mı kovalıyor? Vardır onun bir Yamuğu aman uzak dur bırak ayrıl gitsin

Bitanem ne mücadelesi? senin hayatın şuan oturmamış ki mücadele edesin. Yaşadıklarımız o kadar aynı ki.. sakın bu laflara gelme beş ayda kim kimi tanır. senin kendine ve ailene ödemene gereken manevi borçların var
depremden dolayı ailemle şehir değiştirdik hala kiralık ev bakıyoruz bunları da biliyor sürekli söylüyorum ben şu an kendi başıma hareket edecek bir konumda değilim ailemin bana ihtiyacı var. Hala yüksek lisans yapıyorum kalacak bir evimiz bile yok diken üstündeyiz diye . Ama gelin görün ki o beni kaçmakla suçladı

Ben konuyu 5 yil diye okuyup hak veriyordum ki,
5 ayda ne evliligi yazanlari gordum.
Bence de bu ne acele, dur soluklan yigidim.
Size bu denli baski yapan insani da salin gitsin bence. Benim evin perdelerini secmem 5 ay surdu 🤪
Hiç güleceğim yoktu:) stresin üzerine iyi geldi :)

Hayattan zevk alıp almamayı 5 aydır sevgili olduğunuz bir erkeğin üzerine kurmaktan vazgeçin öncelikle. Eğer size yeteri kadar değer verseydi ve sizin değerlerinizi ciddiye alsaydı isteklerinizi dinler ve anlayışla karşılardı, sizi "mecbur" kılmazdı evliliğe, tercih yapmak zorunda bırakmazdı.. Ailenizi incitmeyin, onların sözünden çıkmayın bu konuda, seviyorsa bekler.. Beklemiyorsa kurtuldunuz demektir, kendinizi üzmeyin bu kadar..
Ailemle bile henüz tanıştıramadım haberleri bile yok benim neyle cebelleştiğimi. Hayattan zevk alamama nedenim sadece bu olay değil işsizlik gelecek kaygısı okul ve ailem derken üstüne bir de bunları bilen kişinin beni bu şekilde suçlayıp bırakması…

Bizde adettir istemede 5 burma nisanda 5 burma, zincir, kemer vs vs diye siralasaydin
Ivlinilim hirkis ivliniyir diye atar yapan adamin girecegi halleri az cok tahmin edebiliyorum :işsiz:
Keşke deseydim ne yapacaktı o zaman acaba

Gaslighting ve manipülasyon. Sizi yönlendirmeye çalışıyor.
5 ayda ne acelesi varmış?
Okulunuzu okuyun, işinize girin, ayaklarınızın üzerinde durun.

Şu an içinse keyfinize bakın. Karşınıza mutlaka kararlarınıza saygı duyan doğru düzgün bir adam çıkacaktır.

Keşke deseydim ne yapacaktı o zaman acaba
Tabiki R yapardi
Abartiyorsunuz o kadar istenir mi bu devirde bilmemne
Sahsen ben bana oyle cabalamazsan ayrilirim tarzinda konusan adami boylesine zorlardim sonra da ben cabaliyorum da sana zor geldi bazi seyler hadi gule gule diye kendim tekmeyi basardim
Boyle yok sen cabalamadin bidibidi diye yuku ustune atmaya calisiyor
Kolay sanki evlilik

Seviyorsan düşük maaş deme işe gir evlen.Dugun zamanı aileler hep kenara çekiliyor.Bazi anne babalar masraftan kaçmaz.

X