- Konu Sahibi Hesappasif
-
+1Hayır siz yok iken ne doğal keyfi sürecek anlamadım ki ?
Oğlunun evi anladıkta biraz bana garip geldi açıkçası.
Aile konusunda bu gerikafalılık değilde tamamen düşüncesizlik,tabiki ailenizi eşit şartlarda görmeniz gerekiyor.
Kv sadece benci hep kendi merkezde olmak istiyor gidilsin gelinsin en çok ağırlık otarafta olsun mantığında.
Baştan tepkiniz iyi olmuş aileniz konusunda eşiniz illa tatil diye diretirse en azından yılın bir haftası annemlerde 1 haftası tatil diye değerlendirebilirsiniz.
Kv iyi bir insandır arkadaşlar tek sorunu geri kafalı olması bazen cok abartıyor bunu ben ailemden km.lerce uzaktayım dogudayım onlar batıda 15 tatilinde gidip ailemi görücez ama kv ne gerek var kar kışda deyip duruyor .eşim de yeni evliyiz bu tatilde gideriz ama diğer 15 tatillerinde gitmeyiz her yaz gideriz diyır yani ben yaza kadar memleketime gidemicem sebebi ise kar kış masraf .eşime beni ailemden mahrum edemezsin dedim tamam aşkım bu sene gidelim diğer seneler bakarız dedi ki benim ailemde yanıma gelecek mesela plan yapıyorlar şu zamamda geliriz diye ama onlar gelecek diye aylarca görmememin mamtıgı var mı geçen de kv kalkmıs diyor ki bizden 2 saat uzaklıkta kvdeler diyorum arada haftasonu gelin yok 15 tatilde geliriz diyor e biliyosun gidicez 4 aydır evliyim takmış kışın gitmeyin sana da gelmeyelim o zaman 1 ay gitmedik diye laf sokup duruyorlar ve eğer 15 tatilde gidersek de evim dogalgazlı diye şakasına anahtarı nize bıraksanıza ne güzel öyle her yer yanıyor dedi gülerek hiç sesimi cıkarmadım yüzüne bile bakmadım şu an bize gelememelerinin sebebi ise küçük görümcemin okulu var .her neyse ben zaten eşime dedim kimse engel olamaz her tatilde gidicem sen gelmesende ben gidicem dedim ama bu kv her huyu iyiken bu geri kafalılıgı canımı sıkıyor .iki soru işte iyi biri oldugu icin bu tatil meselesinde laf söylediğinde tersleyeyim mi yoksa he he deyip eşime yüklenmeye devam mı edeyim (eşime yüklenince yaptıramayacağım hiçbir sey yoktur işe yarar) ama kv laf söylemediğim icin patladım .2.soru ise anahtarı şakasına söyledi ama agzımı aradı sizce vereyim mi tatilde evde yokken (bence vermemeliyim ama diğer yanımda yazık gelsin dogalgazın keyfini sürsün diyor 15 gün )
Kv iyi bir insandır arkadaşlar tek sorunu geri kafalı olması bazen cok abartıyor bunu ben ailemden km.lerce uzaktayım dogudayım onlar batıda 15 tatilinde gidip ailemi görücez ama kv ne gerek var kar kışda deyip duruyor .eşim de yeni evliyiz bu tatilde gideriz ama diğer 15 tatillerinde gitmeyiz her yaz gideriz diyır yani ben yaza kadar memleketime gidemicem sebebi ise kar kış masraf .eşime beni ailemden mahrum edemezsin dedim tamam aşkım bu sene gidelim diğer seneler bakarız dedi ki benim ailemde yanıma gelecek mesela plan yapıyorlar şu zamamda geliriz diye ama onlar gelecek diye aylarca görmememin mamtıgı var mı geçen de kv kalkmıs diyor ki bizden 2 saat uzaklıkta kvdeler diyorum arada haftasonu gelin yok 15 tatilde geliriz diyor e biliyosun gidicez 4 aydır evliyim takmış kışın gitmeyin sana da gelmeyelim o zaman 1 ay gitmedik diye laf sokup duruyorlar ve eğer 15 tatilde gidersek de evim dogalgazlı diye şakasına anahtarı nize bıraksanıza ne güzel öyle her yer yanıyor dedi gülerek hiç sesimi cıkarmadım yüzüne bile bakmadım şu an bize gelememelerinin sebebi ise küçük görümcemin okulu var .her neyse ben zaten eşime dedim kimse engel olamaz her tatilde gidicem sen gelmesende ben gidicem dedim ama bu kv her huyu iyiken bu geri kafalılıgı canımı sıkıyor .iki soru işte iyi biri oldugu icin bu tatil meselesinde laf söylediğinde tersleyeyim mi yoksa he he deyip eşime yüklenmeye devam mı edeyim (eşime yüklenince yaptıramayacağım hiçbir sey yoktur işe yarar) ama kv laf söylemediğim icin patladım .2.soru ise anahtarı şakasına söyledi ama agzımı aradı sizce vereyim mi tatilde evde yokken (bence vermemeliyim ama diğer yanımda yazık gelsin dogalgazın keyfini sürsün diyor 15 gün )
Yeni evliler büyük ihtimalle yeme içme sizden geçinmek icin istemişlerdir evde bu kalmamış su kalmamos diyip her şeyi sizden alacakalrdır benim dayımın gelinide öyle yapıyordu :):)Annenleri özledigini esine belirt. Anahtarıda verme saçma yani yeni evlisiniz daha . Ben bu anahtar verme olayini hiç sevmiyorum abim de bize anahtar muhabbeti yapmıştı (ben bekarım ailem ile yaşıyorum abim ise evli aynı binadayiz)annemlerden surekli anahtar istiyor du yengemde durmasi icin anahtarin , bir seye ihtiyaclari olunca gelip bizden alabilsinler diyeymiş öyle diyordu abim, yeni evliler daha 1 yıllık neyse bende dedim sizde o zaman anahtarınızı bize vermelisiniz oda dediki ben yeni evliyim özelim var evde, bende dedim bende genç kızım benimde özelim var . Ama öyle yada böyle anahtarı aldılar bizden aradan bi kac ay geçince . Benim için çirkin bi durum verselerdi de almazdım evden bisi kaybolur vs çok riskli bi durum . Ben olsam anahtarımı vermezdim özel durumlar dışında.
Bende asla karıstırmam sorduklarında mecbur muhatap olmak zorunda kalıyorum gitcez diyorum hayır yani onlara soran eden de yok düşüncelerini kendi kendilerine konusup duruyorlar sinir oldum canımDaha cok yeni evlisin hemen gitme gelme kalma islerini karistirmissin be canim birak bi evliligin otursun esin yollar seni kv ile polemige girme aciklama yapma o 15 tatilde gelicem derse biz biletlerimizi aldik gidiyorz dersiniz kv ile sizin aile konularini konusmayin esinizle halledin biz hep oyle yaptik en basindan beri o bana sorar ben ona kimseyi karistirmayiz.
3 sene cok uzun neden sesini cıkarmadın ki canımBencede baştan yuz verme herseylerine evet deme git ailene esin ne güzel yanında. Ben evleneli 3 yıl oldu gidemedim memleketime gitme diyorlar sonra çocuk falan oluncada gidemedim ailem çok üzülüyordu Allahtan burda evlerimiz yakın ama ona bile laf ediyolar bazen bosver git bende gidebilsem keske
Bir insan bana sadece güleryüz göstersin ay ne kadar iyi derim :) galiba kimsede kötü niyet aramadıgım icin böyle oluyor kv acıdıgım icin anahtar vermek geçti aklımdan sonra aman dedim küçük görümce her yeri karıstırıcak pisletecek o yüzden vermiyorum kararım kesin canım .gitmeme de bir sey diyemezler onlar bilmesede eşim biliyor bu konuda sert oldugumuSevgiliHesappasif sen ne kadar iyi niyetli birisin! Senin kayinvaliden iyi bir insan falan degil once orada anlasalim. Tipik cahil bir kv profili! Ne demek evinin anahtarini vermek. Sakin oyle bir hata yapma. Bastan nasil alistirirsan oyle gider. Bir durusun olsun. Sen yokken ne isleri var senin evinde. İkinci olarak kar kis varsa Allah’a sukur yollari acan bir suru kar araci var. Kimse gidecegi yerden kalmiyor. Sakin baskiya bogun egme! Annenede gidersin icabinda esinle tatilede gidersin. Ne derlerse desinler mantik dahilinde bildigin oku!
Eşime söyledim sesini cıkarmadı dedim annen cok kurcalıyo subat olayını hele bir gitmeyelim bak neler oluyor dedim sesini cıkarmadı normalde ailesini haklı bulduğunda lafını söyler bana ama oda biliyor annesi haksız engel olamayacaklae hiçbir sekilde ablacım tesekkür ederim yorumun icinhayır canım anahtar vermek ne demek ya , saçmalık, sen yokken senin evinde kalıp ne yapacaklar.. bak bir verdinmi geri alamazsın , baştan koy herzaman tavrını sakın verme..
bu senin annene gitme kalma işlerinede karışması çok saçma, eşine söyle , annene söyle karışmasın yorum yapmasın benim annemde ne zaman kalacağıma de.. Daha şimdiden müdahale ederlerse, bir de çocuğun olduktan sonra ne yaparlar allah kerim.. daha çocuğun yok ne diye karı kışı dert ediyorlar anlamadım.. asla taviz verme, sonra başedemessin.. abla tavsiyesi
mutlu olman dileğiyle....
Ilk sene tatile falan gittik sonra hamile kaldım doğum bebek küçük falan dedim bu sene gideriz diyorduk ki yine hamileyim yalan oldu yani aslında giderim de aramız kötü olmasin su olmasin arayı bulim falan kimse uzulmesin derken böyle oldu bide iste biraz eşim taraf tuhaflar3 sene cok uzun neden sesini cıkarmadın ki canım
Kendinden baska kimseyi düşünme kırılan kırılsın Allah saglıkla kucağına almayı nasip etsin hayırlı olsun bebişinIlk sene tatile falan gittik sonra hamile kaldım doğum bebek küçük falan dedim bu sene gideriz diyorduk ki yine hamileyim yalan oldu yani aslında giderim de aramız kötü olmasin su olmasin arayı bulim falan kimse uzulmesin derken böyle oldu bide iste biraz eşim taraf tuhaflar
Amin sagolasin canim öyle diyoruz ama düşünüyor insan isteKendinden baska kimseyi düşünme kırılan kırılsın Allah saglıkla kucağına almayı nasip etsin hayırlı olsun bebişin
Bu millet birinde kalmaya ne meraklı arakadaş hazır 15 tatil insan ailesine gitsin bi bırakın da ya şu gençleri neden bu kadar sıkıyolad anlamıyorum ya bizde mi böyle olcaz olmucam ben olmucam böyle olmucam yaşlanıncaDemi ya haftasonları ne güne duruyor gel iki gün kal git 1 hafta kalmak icin can atmak neden eşime biz burdaykem gelsinler haftasonu kalsınlar biz yokken ne işleri var evde hem dogalgaz neden yansın dicem burdaki arkadasın tavsiyesiyle :) birde subattan önce üniversiteli kardeşim gelip bende kalacak bunu da duyunca iyice laf söyleyeceklerine eminim ne gerek var gitmeyin bizde kalın ya da biz sizde kalalım :)
Ilk evlendigim zaman balayindan gelmistim her aksam bize gelmistiler yemege isten gelip yemek hazirliyodum sonra onlara cay ikrami meyve vs gidiyodular bulasik yerlestiriyodum bi bakiyodum saat 12 oluyodu devrilip uyuyodum yorgunluktanYeni evlisin niye senin evine gelip yeni gelinin evinde ailece keyif çatcaklarmış ya yok daha neler yuhh sakın verme anahtarını bencede onun ailesi ailede senin ailen patlıcan mı nasıl alıştırırsan öyle gidwr git her 15 tatil de biizm gibi yapma yüz verme işleri güçleri sıkmak bu ailelerin kocaların karışmak herşeyin normalini yapsak sorun cıkmıcak da anormallik cıkartmasalar plmuyo
eşime sert cıkıstım resti cektim kv konussun dursun kv pasif bilsin beni eşim gitmezsek ne yapabileceğimi biliyor pasif değilim yaniBenim ailemi görmeme kv yi bırak kocam bile engel olamaz o kim oluyormuş allahaşkına. Kocanız gelmek zorunda değil ailenize siz kendiniz de gidebilirsiniz. Masraf demişsiniz de uçakla gitmem biriktiririm otobüs paramı çeker giderim kimseyi ilgilendirmez. Ailem benim en hassas noktam sizde kararlı olursanız önünüzde kimse duramaz. Siz pasifsiniz biraz
Belki normalde eşine söyleyerek ıstedigini yaptırıyor olabilirsin ama bu anne konusunda işlemiyor sakin ha kimseye anahtar verme nasıl rahat edeceksin eşyalarını başkası kullanacak eşyalarını karistirmayacagini nereden biliyorsun sonra konu açarsın evimde muska buldum diye kötü niyetli diyebilirsin ama hiç kimseye güven olmaz bu konudaKv iyi bir insandır arkadaşlar tek sorunu geri kafalı olması bazen cok abartıyor bunu ben ailemden km.lerce uzaktayım dogudayım onlar batıda 15 tatilinde gidip ailemi görücez ama kv ne gerek var kar kışda deyip duruyor .eşim de yeni evliyiz bu tatilde gideriz ama diğer 15 tatillerinde gitmeyiz her yaz gideriz diyır yani ben yaza kadar memleketime gidemicem sebebi ise kar kış masraf .eşime beni ailemden mahrum edemezsin dedim tamam aşkım bu sene gidelim diğer seneler bakarız dedi ki benim ailemde yanıma gelecek mesela plan yapıyorlar şu zamamda geliriz diye ama onlar gelecek diye aylarca görmememin mamtıgı var mı geçen de kv kalkmıs diyor ki bizden 2 saat uzaklıkta kvdeler diyorum arada haftasonu gelin yok 15 tatilde geliriz diyor e biliyosun gidicez 4 aydır evliyim takmış kışın gitmeyin sana da gelmeyelim o zaman 1 ay gitmedik diye laf sokup duruyorlar ve eğer 15 tatilde gidersek de evim dogalgazlı diye şakasına anahtarı nize bıraksanıza ne güzel öyle her yer yanıyor dedi gülerek hiç sesimi cıkarmadım yüzüne bile bakmadım şu an bize gelememelerinin sebebi ise küçük görümcemin okulu var .her neyse ben zaten eşime dedim kimse engel olamaz her tatilde gidicem sen gelmesende ben gidicem dedim ama bu kv her huyu iyiken bu geri kafalılıgı canımı sıkıyor .iki soru işte iyi biri oldugu icin bu tatil meselesinde laf söylediğinde tersleyeyim mi yoksa he he deyip eşime yüklenmeye devam mı edeyim (eşime yüklenince yaptıramayacağım hiçbir sey yoktur işe yarar) ama kv laf söylemediğim icin patladım .2.soru ise anahtarı şakasına söyledi ama agzımı aradı sizce vereyim mi tatilde evde yokken (bence vermemeliyim ama diğer yanımda yazık gelsin dogalgazın keyfini sürsün diyor 15 gün )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?