- 3 Ağustos 2012
- 5.182
- 15.049
-
- Konu Sahibi gocmenkizii
Hasta kişiye bakılmazsa ölebilir, bu vicdana sığmaz. Çocukluğunda ateşlendiğinde başında beklenen gecelerin vefasıdır. Ama koltuğu olmadığı ya da 2. el olduğu için ölen hiç duymadım.Biri iyi biri kötü gün ne fark eder. Ailem destek olmayacaksa. Hayır ben anlamıyorum kendi karnımdan canımdan insanlar bana destek olmayacaksa elin adamı niye iyi günde kötü günde destek olsun ki. Sonra siz kızınız veya oğlunuz evleneceği zaman banane napıyorsan yap git evlen mi diyeceksiniz
En iyisi söyle yapın cunki onu bekliyor elinize bir çiçek birde çikolata alıp istemeye gidin3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Biri iyi biri kötü gün ne fark eder. Ailem destek olmayacaksa. Hayır ben anlamıyorum kendi karnımdan canımdan insanlar bana destek olmayacaksa elin adamı niye iyi günde kötü günde destek olsun ki. Sonra siz kızınız veya oğlunuz evleneceği zaman banane napıyorsan yap git evlen mi diyeceksiniz
Yani gelecek göremiyorum malesef.nasil başlarsa oyle gider önce can sonra canan.3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Varını yokunu vermeleri bana da doğru gelmiyor durumları yoksa zaten yapamıyorlar. Ama yapmadık biz her şeyi kendileri yaptı diye olgunlukla yaklasani da vardır illaki fakat bir de bunun hem destek olmayıp hem de kendi ailenin taktiği bileziği bile kardeş düğünunde neden takmadın diyebilen versiyonları var. O yüzden yapabiliyosa yapacak karşıdaki ki böyle durumlarda sinir katsayin yukselmesin evlenmeden önce böyle düşünmezdim ama deneyimlemek gerekiyormuşMesele su: Aileler genelde zaten hediyelerini alir. Mesela benim annem tutturdu "Yatak odani ben alicam" diye. Esimin ailesi altin alip takti. Yani hersey elinden gelen birseyi yapiyor, ama bütün dügün ve ev kurma masrafi aileye yikilmaz. Cünkü sonra o yaslilarin parasi kalmasa ne kendilerine hastalikta baktirabiliyor, nede yaslilikta yardimci alabiliyorlar. Cok gördüm öyle cocuguna herseyi harcayip ortada kalan yaslilari. Hic de etik degil
Buradaki problem 'kök aileye sevmekten' çok , kişiliği oturmamış, kendi kararlarını alamayan, birey olmak nedir bilmeyen bir erkek ile karşı karşıya olduğunuz.3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Valla hanfendi bende 30 yaşındayım desem yalan olmaz. İnanır mısınız 1 senelik evliyim ve ne benim ne ailemin nede eşimin ailesinin düğün borcu var. Mobilyamızı beyaz eşya uzu hepsini uygun fiyatlı ne bizi ne de karşı tarafı yoracak tutarda aldık. Herşeyim uygun ama içime sineni aldım. Şimdi babam toplasan 20, 25 bin lira yaptığı masrafı benden sakınsın mı yani. Yüzüme mi vursun napıyorsan yap mı desin bana. Ben olamam öyle siz öyle yaparsınız. Çocuğuna senin mobilyanı ödeyemem dersiniz ama hayat etme bulma dünyası ne yaparsan onu görürsün naçizane tavsiyem..Hasta kişiye bakılmazsa ölebilir, bu vicdana sığmaz. Çocukluğunda ateşlendiğinde başında beklenen gecelerin vefasıdır. Ama koltuğu olmadığı ya da 2. el olduğu için ölen hiç duymadım.
Ekleme:
Ben daha 34 yaşındayım. Bu yaşımdan gelecek için konuşup evladıma dünyaları sererim demek kolay. Ama 30 yıl sonra ne olur bilemem. Gönlüm yapmak ister ama para en çok yaşlılıkta lazım. Yabancılar yaşlanınca dünyayı geziyor diye imreniyoruz, bizimkilere de ömrünün son demlerinde mobilya taksidi ödemeyi reva görüyoruz.
Tabiki de bütün masraf aileye olmaz. Ben çalışıyorum babam yarısını ben yarısını ödedim ancak tabi bunun için kadınında bence evlenmeden önce ekonomik özgürlüğünü eline alması gerekiyor düşünüyorumMesele su: Aileler genelde zaten hediyelerini alir. Mesela benim annem tutturdu "Yatak odani ben alicam" diye. Esimin ailesi altin alip takti. Yani hersey elinden gelen birseyi yapiyor, ama bütün dügün ve ev kurma masrafi aileye yikilmaz. Cünkü sonra o yaslilarin parasi kalmasa ne kendilerine hastalikta baktirabiliyor, nede yaslilikta yardimci alabiliyorlar. Cok gördüm öyle cocuguna herseyi harcayip ortada kalan yaslilari. Hic de etik degil
Tabiki de bütün masraf aileye olmaz. Ben çalışıyorum babam yarısını ben yarısını ödedim ancak tabi bunun için kadınında bence evlenmeden önce ekonomik özgürlüğünü eline alması gerekiyor düşünüyorum
Bayilazagammm bu erkekler yuzunden.defolsun gitsin ya sana erkek mi yok.sana degersiz hissettiriyo kendini.simdi boyleyse evlenince maasinida verir.senin ailen masilsa destekci.en guzel zamanlarinizda sen haric herkesle plan yapar sen tepki gosterirsin onlar ailem der.sen ailesi degilmissin gibi davranir.balik bastan kokar.buda kokmus kendine yazik etme3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum