- 8 Eylül 2016
- 3.314
- 8.940
-
- Konu Sahibi gocmenkizii
Evlenmek istemiyor gibi karşınızdaki kişi. İşleri oturtamadığınız halde niye evlenme teklifi etti, siz psikolojik bir baskı yapmış olabilir misiniz acaba? Öne sürdüğü bahaneler evlenmek istemiyormuş da, sizden de ayrılmak istemeyip öylesine evlenme teklifi etmiş ve daha sonra bahaneler öne sürüp ''ben seni reddetmedim, şartlar evlenmemize izin vermedi'' diye konuşma fırsatı oluşturmak istiyor gibi.3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Bizde ailelerden destek almadan evlendik. Aileleri bu konuda zorunlu tutmaya karşıyım. İçlerinden geliyorsa yaparlar zaten. Ayrica ben esimin miras olaylarına giremem bunu yanlış buluyorum. Tabi siz düğün konusunda seçenek sunmussunuz ve yararı olmamış. Bu evreler tanıma evresi kafanıza ters ise zorlamaya gerek yok. Evlenince degisilmedigi gibi daha da üzerine başka olumsuzluklar eklenecek.3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider.
Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı
Hiç acelen yok sakın evlenme !Balık baştan kokmuş kendini belli ediyor zaten çok pişman olursun.3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Hastalıkla düğün dernek bir mi?Ya ben şuna da katılmıyorum. Aileler yardım etmek zorunda değil. İyi de aileler iyi ve kötü günde destek olmak için varlar birazda. O zaman herkes birbirine ben yardım etmek zorunda değilim deyip çekilsin kenara. Anne baba hasta olunca nasıl çoluğu çocuğu ilgilensin istiyorsa çoluk çocuk da bekler aynı ilgiyi. Sizin erkek arkadaşınız size herşeyi siz yapın ben damatlık la geleyim diyor yani anladığım. Çok yıpranırsın ben sana diyeyim
Biri iyi biri kötü gün ne fark eder. Ailem destek olmayacaksa. Hayır ben anlamıyorum kendi karnımdan canımdan insanlar bana destek olmayacaksa elin adamı niye iyi günde kötü günde destek olsun ki. Sonra siz kızınız veya oğlunuz evleneceği zaman banane napıyorsan yap git evlen mi diyeceksinizHastalıkla düğün dernek bir mi?
Kızın ailesi düğün yapıp ev versin diye bekliyor demek kiDuyduğum en saçma cümle.
2. Si geliyor.
️
Peki bu adamın fikri nedir gerçekten evlenecek misiniz ?
Bence siz evlenmezsiniz üzgünüm. Bu adam niye evlilik teklifi etmiş onu da anlamadım da neyse.