Erkeğin kök ailesine aşırı düşkün olması

Miras konusuna karıştığınızi düşünmüyorum, orayı belirtme amacınızı anladım.
Her fırsatta aile fertleri daha iyi olsun, onlar en iyiye en çoğa, en güzele layık.
Bende olmasın, onlarda olsun .
Onlar yorulmasin, ben yapayım.

Her konuda onlar , onlar , onlar ...
Sıkıcı..

Evlenince değişme ihtimali yok gibi bir şey..
Genelde toplumumuzda nedense, evlenmeden önce suratlarına bakmadiklari aileleri evlenince öncelikleri kesiliyor.

Ki sizin ki şimdiden ailem ailem ailem modunda..

İlerisini hayal bile etmek istemiyorum.

Olmayacağını hissediyorsanız, uzatmanın anlamı yoktur . Yaşınıza gençliğinize yazık.
Ogullari evlenince altin gibi degerlenir.

Mesele su: Aileler genelde zaten hediyelerini alir. Mesela benim annem tutturdu "Yatak odani ben alicam" diye. Esimin ailesi altin alip takti. Yani hersey elinden gelen birseyi yapiyor, ama bütün dügün ve ev kurma masrafi aileye yikilmaz. Cünkü sonra o yaslilarin parasi kalmasa ne kendilerine hastalikta baktirabiliyor, nede yaslilikta yardimci alabiliyorlar. Cok gördüm öyle cocuguna herseyi harcayip ortada kalan yaslilari. Hic de etik degil
Babası beyaz eşyalara katkıda bulunabilirmiş biraz. Evi eşyayı takı düğün hiçbirini karşılamayacak.sadece beyaz eşyaya katkıda bulunmak.

3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
İkinizinde ailesinden para almayın kendi yağınızda kavrulun.

Miras konusuna karıştığınızi düşünmüyorum, orayı belirtme amacınızı anladım.
Her fırsatta aile fertleri daha iyi olsun, onlar en iyiye en çoğa, en güzele layık.
Bende olmasın, onlarda olsun .
Onlar yorulmasin, ben yapayım.

Her konuda onlar , onlar , onlar ...
Sıkıcı..

Evlenince değişme ihtimali yok gibi bir şey..
Genelde toplumumuzda nedense, evlenmeden önce suratlarına bakmadiklari aileleri evlenince öncelikleri kesiliyor.

Ki sizin ki şimdiden ailem ailem ailem modunda..

İlerisini hayal bile etmek istemiyorum.

Olmayacağını hissediyorsanız, uzatmanın anlamı yoktur . Yaşınıza gençliğinize yazık.
Evet tam olarak onu demek istedim. Kendi içlerindeki davranışlara karışmam zaten

Babası beyaz eşyalara katkıda bulunabilirmiş biraz. Evi eşyayı takı düğün hiçbirini karşılamayacak.sadece beyaz eşyaya katkıda bulunmak.
Ya tamam istemiyorsa hiçbirini karşılamasın. Ama o zaman nasıl evleneceğinize de karışmasın.

Yani eş adayınız da ne mıymıntı adam hiçbir çözüme yaklaşmıyor.

Ayıca siz zaten evlenecek 2 yetişkin olarak geçinebilecek duruma gelmeden evlenmeyin.

Aileler yardım etmeyebilir. Tamamen onlara sırt dayamak da doğru değil. Onlar yokmuş gibi kendi planınızı yapmalısınız yardım ederlerse de kabul edip etmemek size kalmış.

Konu özelinde eş adayınızı kişilik olarak sıkıntılı bulduğumu belirtmek isterim. El iyisi birine benziyor.

3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Yok evlenirseniz sizin için hiçbir destek ve çabada bulunmayacak biriyle evleneceksiniz. Bunları düşünerek yola çıkın ki sonra ah vah demeyin. Ben bu kişiyle mutlu olacağınızı sanmıyorum. Herkes ailesine destek olmak ister fakat kendinde bir aile kurmak istiyorsun onunda sorumluluğunu alacaksın hala annem babam izin vermiyor triplerindeyse biraz daha büyümesi lazım.

Ben ayrılırsan 'ya düzelirdi belki pişmanlığı' yaşama demeye geldim.
Evlendim, düzelmiyor ordan biliyorum.
Kız alır gibi aldık kendisini. Annem babam borca mı girsin yazık, sen ödeciydi.
Evlendik. Anne babası abisine ev aldı, ona da almaya uğraşıyor çalışmayan halimle bana diyor ki bekarlık birikimini verip üstüne kredi çekip ev almadın, ev fiyatları patladı. Anam babam mı zorlansın? Anan baban ev almasın da onlar zorlanıyor da ben peki diyorum. Kafa basmıyor.
Mesele para değil.
Koşarak kaç.
Sevgide de ilgise de bencil olacak.
Kırık elimle araba sürüp hastaneye tek gittim ben, izinliydi evde.
Ertesi gün babasını idrar tahliline götüresi geldi işini bırakıp.
Günah biliyorum ama Allah beterini versin ona.

Bu durumda kesinlikle ailenizi koruyun. Bu tipler düğünü sizin ailenize yaptırır, üstüne bi dr beğenmez, sizi çıldırtırlar.

Bu arada bence evlenilecek biri değil

Ailesi destek olmayacak, kendi parası yok, nikaha hayır diyor, ertelemeye hayır diyor. Ne istiyor o zaman bu adam ben onu anlamadım. Evlenme teklif ederken neye güvenerek teklif etmiş. Doğru düzgün işide yok demişsiniz

Eğer karşı taraf elini taşın altına koymayacaksa sakın siz ailenize yıkmayın masrafları, ilerde çok pişman olursunuz. Biz evlenirken babam herşeyimi almak istedi ben izin vermedim. Sadece beyaz eşyalarımı aldı babama kalsa tamamını tek başına alacaktı. Kabul etmedim, enayi mi benim babam tek başına herşeyi ödeyecek emekli maaşıyla, biz iki kişi çalışacağız onlar annemle emekli maaşıyla borç mu ödeyecekti. Kredi çekildi onunla ödüyoruz şimdi. İyiki de böyle yapmışım hiç pişman değilim, annenin babanın maksimum yapacağı da zaten bu kadar olmalı belki bi yatak odası alırlar size, fazlasına gerek yok.

Borçsuz evleneyim düşünceniz şöyle yanlış karşı tarafın içinden gelmesi lazım kendi istekleri ile size düğün için yardım etseler başınıza kakmazlar ama sizin zorunuzla vereceklerse etlerinden et kopar. Ömür boyu konuşurlar. Onların aldıkları eşyayı evde gördüğünüzde bile lanet edersiniz. Sinirleriniz bozulur. Onlara muhtaç olup el açmaktansa bence kredi çekin, çalışır ödersiniz. Ben kimseye muhtaç olmadığım ve ailemi de zora sokmadığım için çok mutluyum bu konuda, bence sizde böyle yapabilirsiniz

Ben ayrılırsan 'ya düzelirdi belki pişmanlığı' yaşama demeye geldim.
Evlendim, düzelmiyor ordan biliyorum.
Kız alır gibi aldık kendisini. Annem babam borca mı girsin yazık, sen ödeciydi.
Evlendik. Anne babası abisine ev aldı, ona da almaya uğraşıyor çalışmayan halimle bana diyor ki bekarlık birikimini verip üstüne kredi çekip ev almadın, ev fiyatları patladı. Anam babam mı zorlansın? Anan baban ev almasın da onlar zorlanıyor da ben peki diyorum. Kafa basmıyor.
Mesele para değil.
Koşarak kaç.
Sevgide de ilgise de bencil olacak.
Kırık elimle araba sürüp hastaneye tek gittim ben, izinliydi evde.
Ertesi gün babasını idrar tahliline götüresi geldi işini bırakıp.
Günah biliyorum ama Allah beterini versin ona.
Gerçekten bu söylediği şeylere bu kadar naif cevap vermediğinizi söyleyin bu eşe 🤦🏻‍♀️ Kafası basmıyor değil gayet her şeyin farkında bence. Sabancı kızı falan sanıyor sizi sanırım.

amaç sizi borcun altına sokup ailesini mutlu edecek minnoş bir düğün yapmak. aile borcunu sizin ödediğiniz düğünde göbek atıp mutlu olacak. ben ailelerden bi
şey alınması taraftarı değilim. ama maddi olarak evlenecek çiftin hazır olması ya da onları zorlamayacak şekilde olmalı. şatafat isteyen ödesin. olmaz bu çocuktan gönder gitsin

Gerçekten bu söylediği şeylere bu kadar naif cevap vermediğinizi söyleyin bu eşe 🤦🏻‍♀️ Kafası basmıyor değil gayet her şeyin farkında bence. Sabancı kızı falan sanıyor sizi sanırım.
Eski konularınıza baktım da boşanmışsınız zaten, sefanız olsun 🌸 C cilek4233
Konu sahibi, özellikle aşırı aileci erkeklerle evlilik yapanları dinlemeni tavsiye ederim. Siz deseniz ki o zaman benim ailem her şeyi yapacak gel evlenelim, dünden razı gibi duruyor size yıkmak için.

Evlenince bu yaşadıklarını 3 ile çarp dayanabileceksen devam et.
Sürekli sen ikinci planda olacaksın, evinize ailesinden birileri gelip gidecek, maddi durumunuz biraz düzelsin ailesine hediyeler alınacak, geri dönüşsüz borçlar verilecek
Hiç ışık görünmüyor bu yolun sonunda

Açıkçası aileler çocuklarını evlendirirken destek olmalı. Tamamını karşılaması demiyorum ama gücünün yettiği kadar neyse o, hiç yoksa yavrum yapabileceğim ne var diye sormalı.

Açıkçası siz tamamen kendimiz halledelim diyorsanız kendi istediğiniz şekilde yapmalısınız.
Yok babam izin(!) vermez diyorsa da babası istediği(!) düğünü kendi bütçesi ile halletmeli.
(biz bütçemize göre kendimiz yapmak istediğimiz halde biz halledeceğiz dediler sonra da borçların bir kısmını bize bıraktılar mesela böyle olmasın o sebeple netleştirin)

E siz bekleyelim birikim yapalım diyorsunuz adam ona da yanaşmıyor. Derdi ne borç içinde yaşamak mı?
Gerçekten ne istiyor ilişkinizle ilgili bunu ciddi bir konuşmada ancak çözersiniz.

( Bir de elbette miras vs karşı tarafı ilgilendirir ama davranışları içinde ipucu verir. Mesela 8 saatlik yola bırakmaya gitmiş birlikte özel bir işi, muhabbeti vs yoksa çok çok gereksiz.) ömür boyu böyle talepleri olabilir. Eşimin annesi akrabaları için şehir içinde çok gereksiz gelgitler yaptırırdı eşime. Akrabaları hala bekliyor, kayınvalidem yeni anladı çocuklarını kullanmaya çalışıyorlar. Ben o noktada direk yapma demedim ama alttan alta başka konularda dertleşirken hep yönlendirdim. Şimdi eşim daha iyi sınır çizebiliyor onlara karşı ama riske atmaya değer mi diğer muallak konularla birlikte onu bilemiyorum. Düzelmeye de bilir.

Salak olduğum için daha naif cevap verdim. Okulu, kredisi, işsizliği, psikoloğu, düğünü, evliliği derken belki 200.000 lira para harcadım. Bana sonunda cimri dedi. 😃

Salak olduğum için daha naif cevap verdim. Okulu, kredisi, işsizliği, psikoloğu, düğünü, evliliği derken belki 200.000 lira para harcadım. Bana sonunda cimri dedi. 😃
Başınızın gözünüzün sadakası olsun. Bundan sonraki hayatınızda siz musmutlu yaşarken o adamın anasıyla sürüneceğine de eminim. 😅

X