Erkeğin iki kaşığından birini kirmalı mı?

Hakkinizi yedirtmeyin. Aileyle alisveris yapilmamali hayat görüşüm bu. Esimin tarafi da biraz böyle bir esim birde en kucuk kardesinin payi cok fazla biz geri cekildik kucuk kardese kalsin diye bizim duzenimiz az da olsa oturdu diye ama bu sefer her kez ayaklandi kandirmislar yazik imza falan almislar. Tabi bizim imzamiz olmadan bir halt yiyemezlerde. Durumlari ilmaz amenna ya da ne bileyim iyi niyetli olurlar o zamanda oturur kimse zor durumda kalmasin diye düşünürsün ama gözune batıra çıkara yapilan herseyin acısını çıkartıyorum. Kimse normal düzene kolay gecmiyor. Herkes elini taşın altina koymali

Şu evli yada evlenmek üzere olan çocuklarından para isteyen ailelere sinir oluyorum Birçoğu da yaşı çok ileri olmayan çalışabilecek durumdaki sağlıklı insanlar ama istemek daha kolay geliyor yok diyip oturuyorlar para yok derler ama sigara içerler veya keyiflerinden ödün vermezler birçoğu.Bence en iyisini yapıyorsunuz. Benim de bi ara görüştüğüm biri vardı sürekli anneme para verdim ablama para verdim diyordu yada yeğeni arıyordu hemen ATM den para yolluyordu ailesi de hiç bu çocuk evlenecek para istemeyelim demezdi üstelik birikimi yoktu bir de üstüne borcu varmış bende ayrıldım yolun başında

Konu sahibibin 5 tane 250 ve 500 binlik instagram sayfalari varmis.Fenomen yani :) O bakimdan.Bir de yatirimdan voleyi vurmuslar.
Evet ancak o şekilde nu hesap tutabilir zaten maasla olacak iş değil arkadas hesaplamis. Ben ne zaman doviz alsam doviz düşer, borsayi araştırıyorum ama firmalara yazık olur batmasinlar diye girmiyorum:)

O değil de kusura bakmayın ama eşinizin ailesi eski köklü İngiliz ailelerinden falan mı :) Malum onlarda eskiden bütün miras en büyük erkek çocuğa kalır öteki zavallı kardeşlerde papaz, asker falan olurlardı. Siz bir araştırın belki eşiniz kraliyet soyundan falan gelmiştir

Çok iyi yapmışsınız ve çok haklısınız.
Yalnız, birikim yapmışsınız yeterince. Bundan sonra yiyip içip, gezme faslına geçin.
Üç günlük dünya, ne olacağı belli değil. Hayatınızı yaşayın. Tatilinize gidin.
Birikim yapacağım diye sıkıntıya sokmayın kendinizi.

Son düzenleme:
Koydeki evi de istesenize. Esim yapti diyerek darlayin..zor durumdayiz kredi borcu birikti bize de yardim toplayin deyin kv ye bakalim. Yani siz one atilin. Her aradiklarinda bir seyler isteyin. Ev alacagim kv ye yardim edin vs deyin. Bir de iyi en azindan esiniz sizi ezip gecmiyor oyle yapan kocalarda var. Aldiginiz mallari uzerinize yapin ki esinizi kandirip sattirmasinlar ya da ortak tapu olsun.

Çok iyi yapıyorsun eşin zaten yapmış yapacağını daha fazla yolmalarına izin verme.Benim eşimde aynı halen ailesinin üstüne yaptığı borçları ödüyor 14 senedir evliyim.Kaynana kayınbabañin yaptıği borçları ödemek için evlenmişim.Onlar yemişler içmişler borçları bize kaldı.

İşte benim eşimde sizinkinden di. Ben kaşıkların sapını gösterdim. Çok şükür bitti. Kardeşler arasından bir enayi seçiyorlar her seferinde aileler. O gariplerimde sevildiği için ondan istiyorlar sanıyor. Oysa vermediğinde neler olduğunu sizinkide görmüş.
Ama biraz yiyip, içip, gezmeniz gerek. Hayat kısa.

Başlık atasözü gibi bir şey mi? İlk defa duydum da güzelmiş shsghs

Hakkaten , bı de arada doğum yapmış, bu kadar birikim bu kadar kısa sürede ( aile desteği yoksa) imkansız gibi bişey

Ben de tam bunu soracaktim ki siz sormussunuz. Bende mi tuhaflik var diye dusundum konuyu okuyunca ben o kadar birikim yapamiyorum da. Ne zaman azicik biriktirsem birseyler cikiyor, biriktirdigim de gidiyor.

Çok iyi yapmışsiniz. Bu aile bariz oğlunu sevmiyor..Eşiniz de, onlara kendini sevdirmek uğruna varını yoğunu vermesin artık..
Benim anlamadığım bazı kadınlar erkek ailesi söz konusu olduğunda gayet rasyonel şekilde mantık yürütüp keskin duygusal sonuçlara varabilirken, kadının ailesine yardım ve hibe sozkonusu olduğunda kendilerinden örnekler vererek kutsal ana obsesyonuna bağlı yorumlar yapıyorlar. Lafım size değil, bu hypocrisy ilginç geliyor sadece

Burdaki durum daha farklı tatlım..Neden dersen konu sahibi konuyu daha ilk mesajda tüm deteylarıyla anlatmış anlattığına göre de Eşi bekarlığindan bu yana Ailesi tarafından bencilce sömürülmüş..Tüm birikimlerini ailesine vermiş resmen.

Evlendikten sonra da Eşini gözetmeksizin devam etmek istiyor.Yani artık o kadarda abartmasına gerek yok.

Kadın olsun erkek olsun tabi ki aileler için bir şeyler yapılabilir. Şartlar dahilinde..

Dünkü konu, konu sahibi ilk mesajda Annesini çok farklı anlatıp son mesajinda ise Aslinda Annesinin gerçek yönlerini anlatınca içim burkulmadı değil..

Ama konuyu açtığı ilk mesaja göre fikrim hala aynı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…