İnsanlarda merhamette yok. Bu nasıl arkadaşlık, bu nasıl insanlık. Utanır insan biraz, cebinden çıkmayan para için bir de zam yaparak sürekli para istemeye. İnsan biraz düşünür bu kadın tek başına çocuk büyütüyor, bakıyor bende destek olayım diye. Sinir oldum sabah sabah. Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Annem fındık zamanı gücünün yetmediği veya malzemesi olmadığı için yapamadığı işlerde yardım isterdi parasını vererek yaptırmak için ona rağmen insanlar geri çevirirdi, kadın bazen çaresizlikten hüngür hüngür ağlardı. Onu öyle gördükçe içim giderdi, çok üzülürdüm. Siz anlatınca annem geldi aklıma.
Siz çok güçlü ve iyi bir annesiniz. Bu emeklerinizi, çabalarınızı ileride çocuklarınız farkındalıkla görünce onlarda sizinle gurur duyacak.
İş konusuna gelirsek; bence evinize yakın bir iş bulmanız daha iyi olabilir. Hatta günlük temizliğe gitme imkanınız varsa o bile daha iyidir. Hem mesai saati çok değil hem sizin belirlediğiniz günler ve saatler olur. Parası da iyi. Veya sigortalı şekilde çalışabileceginiz bir iş yerinin temizliği, yemeği, çayı ile ilgilenebilirsiniz. Mutlaka bakın ve o işten, o arkadaş denilen zararlıdan kurtulun.