Erkeğin iki kaşığından birini kirmalı mı?

Dibine kadar haklısın borca sokmakla en güzelini yapmissin boyle devam yoksa daha cok yolarlar

Böyle bir olay etrafımızda yaşandı. Kadın ve çocukları sefil bir hayat yaşıyordu. Kadın hasta oldu öldü. Çocukları bir baktı ki,dünya kadar altın birikmiş. Tabi babaları bırakmadı. Karısının 40'ı çıkmadan evlendi

Bu konu bir, bir de başka konuda bir üye üç çocukla istanbulda kirada oturduğu halde gayet geçindiğini çocuklardan birinin koleje gittiğini söylediği bir yorumla kendimi sorguluyorum. Demek ben bir yerde hata yapıyorum. Kenara yüz lira koyabilsem seviniyorum insanlar neler alıyormuş tek maaş.

Maaşımı her ay bu arkadaşlara yollayacağım ...onlar benim bütçeyi yönetsinler..tabii bu emeklerini de karşılıksız bırakmam:)

Eşinizle çok uyumlu bir çiftsiniz iyi ki sizi bulmuş

Bazılarında “nakit para” allerjisi vardır, hesabında para olunca asla elinde tutamaz, o para rahatsız eder. Bu tip insanların ev taksidi bitince kasıtlı olarak bireysel emeklilik ödemelerin artırdığını bile duydum. Üstelik aile zaafı da var ve bunu ailesi de çok iyi biliyor. Kafalarında yolunacak kaz olarak düşünüyorlar, kötülemelerine hiç şaşırmadım.

Bu tip insanlar ya aç ölür ya ağır ihanete uğrayıp yaşama küser ya da eli maşalı akıllı eşe denk gelir.
Siz olmasanız bırakın zeytinliği arabayı abisinin kredi borçlarından evine haciz bile gelmişti.

Aynen devam.

afferin size valla bravo,Allah sizi eşinize koruyucu olarak göndermiş Para işleri karşılıklı al gülüm ver gülüm olur. Aile dayanışması olur da hep bana hep bana aile için bile olmaz..

valla herkez esini malını bilir baktın mal salak yotuluyo hicccccccc acıma valla gecen gun bile yazdım kocaya asla acımam babamada öyle kadını deger vermeyen tipler asla acınmaz ye ic yat tatile git borca sok keyfine bak burda okuyoruz kadın dogalgazı yakmıyo hemcde evde cocugu var adam anasına sen yak anacun ben öderim faturayı diyo tam evden atmalık adam asla acımam valla helede sigarasıda varsa gunde 2 paket sigara icicek sonra bende az azına yetirmeye calısscam yok yaaaaaaaa hayatta yapmam valla

Evet onu da gördüm ve şaşırdım. Üstüne dediginiz her şeyi yapıyoruz ve dediginiz her şeyi yiyip içiyoruz deyince daha çok şaşırdım. Bence haklı çıkmak için öyle diyor. Mümkünatı yok çünkü öyle bir şeyin. Koşulları, fiyatları, yeme miktarını hepimiz biliyoruz çünkü

Haklısınız ev kesinlikle iyi yapıyorsunuz eşiniz hayır demeyi bilmiyormuşsun onu sürekli borca sokmak en iyisi

Bu insanlar ekonomi biliyor. Ben gidip iyi bir kasaptan et alıyorum mesela. Ama kuzenim BİM de bilmem ne markanın 500 gramlık hesaplı kıymaları var, hep ondan alıyorum diyo. Bende biriktiriyorum ama ay sonunda elimde kalanı. Yani ne nerede ucuz diye bakamıyorum ;(

Bir de şöyle bir şey var. Benim kızım da koleje gidiyor ve neyse ki bu sene yüzde 70 indirim kazandı. Daha önce sınav olmadığı için yaş grubunda indirimsiz gidiyordu. Neyse biz de bu sene 20binin altında ödüyoruz. Ama sadece onla bitmiyor ki. Kitaplarını alıyorsun toptan okuldan o para. Okul kıyafetini alıyorsun o para. Bir de en azından üstü yedekli almalısın. Sonra eşofman takımını almak zorundasın okuldan. Bunlar bile ne kadar tutuyor taksitle dr almıyorsun. Kolejler genelde kıyafetlerini, kitaplarını kendisi okuldan temin ettiriyor. Öyle yapmayanı az. Bu şekilde de hiç hiç oturmadı kafamda.

Yani bir de herkes sürekli borca sokun yazmış. Biri bitsin biri başlasın yani. Borç ödeyenler bilir çok stresli, sıkıntılı iş...Insani geren bir şey. Sürekli böyle bir durumun içinde yaşamak insanı hastalık sahibi yapar Allah korusun. Yani bu şekilde bulunan bir çözüm eşini strese sokmaktan başka ise yaramaz. Biz de bir müddet kredi borcu ödedik ve bir 3 sene ara verelim başka borç yapacaksak falan dediğimizi hatırlıyorum.

Mesafe koymakla çok iyi yapmışsınız eşiniz hayır diyemiyor çünkü.
Yatırımlarınız ileride size dönecek zaten doğru olanı yapmışsınız. İkinizde birbiriniz için çok şanslısınız

4 senelik evlilikte hiç tatile gitme, zeytinlik al araba al borç öde sürekli. Daha araba borcu bitmeden ev borcu için planlar yap. İçim sıkıldı okurken. Tedbirli olmak iyidir amma velakin sürekli borçlu olmak, keyif alınacak şeylerden mahrum olarak yaşamaya yasamak demem ben.

Eşiniz ailesine yardım etnesin diye sürekli borç içinde mi yaşayacaksınız?

aman bimden kıyma mı alınır bosver hele bu zamanda gıdadan asla kesme bırak kenara 100 lira atma ama kaliteli beslen

Gayet iyi yapıyorsunuz.
Bu şekilde sıkmaya devam edin(dozunda tabi, eşinizle aranız bozulmadan) eğer elinizi açarsanız bir kere yine sizden ümitlenecekler. Herkes kendi başının çaresine baksın. Bu nedir ya. Boğuldum okurken

Çok iyi yapiyosunuz kesinlikle ihaklisiniz neden Allah razı olsun demiyorlar biliyomusunuz. Çünkü eşinizi mecburi verecek istediklerini almak zorunda bunu iyilik olarak görmüyorlar malesef.kiziniza hesap açın onun eğitimi ve geleceği için.bir de eve girin çok mantıklı .

Bı tasarruf değil aslında.
Bimdeki yumurta yağ et gerçek değil. Çoğunluğu hileli, yada sağlıksız koşullarda üretiliyor. Canımdan değerli değil para.
Ben organikten de vazgeçemem ya mal mülk alacağım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…