myadesmom
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 14 Ekim 2014
- 6.990
- 7.293
-
- Konu Sahibi yildiztozuu
Yazdıklarınızı şaşırarak okudum.Tabi bu arada ben birkaç ufak iş yaptım altınlar vs derken memleketimden 180 bin TL lik zeytinlik aldık 1 sene önce şuan 350 bin veriyorlar. Şimdi arabamızı da aldık 190 bin tl ye 1 senelik taksit çoğu nakit. Ve birikim yapıyoruz halen. Eşimin maaşının %80 ini kredi ile kapattık. Kimseye 1 Kurus beklentiye girmesin diye. Oyuzden eşimi borca sokuyorum iyi mi yapıyorum
Aileyi anlarim da elti nedir. Ben evlenmeden önce yaptığı için çok birşey diyemedim ama benleyken elini kırarım vallaBenim eski eşim de yagdirirdi özellikle elti kişisine. Kadin evde yan gelip yatıyor abi bize çocuk odası al, abi bize tatil ayarla, abi mutfak tadilat olacak para ver.... Ben araba taksitlerini ev ihtiyaçlarını karşılarken es kişisi eltiye kardeşine yagdirirdi. Ben de gittim bir gün ev aldım borca soktum onu. Oh devam olsun. Elti kişisi para kesilince bizimle küsmüştü.
Yanı çok ıyi yapmışsın daha da borca sok.
Kredi çektirip altın dolar euro aldırdım ve karıyla sattık ondan çok fazla kazandık. Ama ben 1 senelik memurum ondan önce de kendim başka işler yapıyordum ondan kazaniyordum yani :)Maşallah 4 yılda tek maaşla iyi biriktirmişsiniz.Hesaplıyorumda 180 bin arsa 120 binde araba peşinatı olsa 300.000 siz işe başlayalı 1 yıl olmuş, ondan öncede tek eşinizin maaşı,artı çocuk var,evinizde yok anladığım yani kira ödüyorsunuz.Eşinizin maaşı şimdi 8 bin 4 yılda sizin maaşıda dağıtıp 8 bin 4 yıldır geliyor gibi desek, aylık 6250 tl biriktirmiş olmanız lazım.Bu durumda 1750 tl ye tüm ev,kira,çocuk vs. Baya yememiş içmemiş olmanız lazım bu hesaba göreLütfen yanlış anlamayın cidden bu şekilde nasıl biriktirdiniz ben bir türlü olduramadım
Satamaz çünkü hepsi benim üzerime:)+1
Şimdi eşi, '' Yıldıztozu, hadi falanca yerdeki yazlığı satalım da kardeşimin kredi borcunu ödeyelim. '' deyince ayrı bir olay çıkacak. Konu sahibi sanıyor ki parayı tutup malları yığınca bişey isteyen olmayacak ondan. Birinde girmezler, öbüründe girerler bu adamın aklına. Yedirmek eski alışkanlığı nasılsa.
Koskoca geniş aile olarak bir garipsiniz. Neyse ki birbirinizi bulmuşsunuz. Şans işte.Ama su konuda haklısınız aslında sırf birilerine yedirmeyeyim borca sokayım dedim evet ama bu aşamada kendimi ihmal ettim, gezme tozmak vs islerinizi. Bu pandemi döneminde o konuda da gözüm açıldı şimdiden tatil planları yapıyorum başka şehirlere. Geçen kayinvalidem diyor ki bende sizle geleyim bir zararım olmaz arkanızdan gelirim:))))) şaka değil gercek
Mal mülk aldık diye sağlığımızdan elbet vazgeçmedik. Benim evime hiç hazır salca, tereyag, bal, pekmez yoğurt ve niceleri girmez herseyi yerinden en güzeli ve en sagliklisindan köyümüzden yaptırırız.Hayatta en sevmediğim şey yemekten kismaktir çok şükür ben de o yokBı tasarruf değil aslında.
Bimdeki yumurta yağ et gerçek değil. Çoğunluğu hileli, yada sağlıksız koşullarda üretiliyor. Canımdan değerli değil para.
Ben organikten de vazgeçemem ya mal mülk alacağım diye.
Bence yanlış düşünüyorsunuz benim yapmadığım tek şey şehir dışına tatile gideyim otelde kalayım budur. Onun dışında belki inanması güç olabilir burda konuyu başka yerlere çekmiş olmayayım ama kendime çok harcarım kıyafet, güzellik salonu mesajım var.Kizimi jimnastik okuluna yazdırdım yüzme kursuna hem öğreniyor hem mutlu oluyor. Yani aslında tek yapmadığım şey evet gidip tatil yapmadım budur onun dışında asla ve asla cimri bir insan değilim ama Allah gerçekten veriyor. İlk 2 sene lojmanda kaldım 200 TL kira verdim doğudaydik maaşın bir çoğuna altin,döviz aldık bir ara belki bilir misiniz uçtu gitti iste o ara çok çok fazla kar ile sattık. Kafamızı kullandık düz kafa 8 ondan aldi üstüne koydu gibi değil. O aşamada ben de sosyal medya hesaplarimdan reklam yaptım kazandım ürün sattım. 5tane 250 500bin Takipçili bayan sayfalarım var. Yani esim kadar kazanıyorumYazdıklarınızı şaşırarak okudum.
Arsayı altınınızla ve önceki birikimle almışsınız onu anladım. Fakat sonra 1 sene taksitle 180 binlik araba alınmış. 180÷ 12 = 15 bin eder.
Eşiniz 8 bin alıyor. 15 -8 = 7 bin. Siz ne kadar maaş alıyorsunuz hem 7 bin daha ödeniyor hem ev kirası yeme içme çocuk masrafı ve birikim oluyor. O kısmı anlayamadım?
Bana kendinizi fazla kasıyorsunuz gibi geldi.
Cimri degilim demissiniz belki cimri değilsiniz ama biraz fazla mal mülk hirsi var gibi. Tutumluluk iyidir ama bir tatile bile gitmeden yaşamak sizi yormuyor mu? Bana sanki yemeyip içmeyip hiç gezmeyip biriktiriyorsunuz gibi geldi.
Para sizin hayat sizin ama ben bir balayına bile gidememeyi dert ederdim..
Bu arada bir aylık masraf kalemi tutarlarını merak ettim. Bir yazar mısınız rica etsem?
Sizin tatil planlarınızı kayinvalideniz neden biliyor ki?Ama su konuda haklısınız aslında sırf birilerine yedirmeyeyim borca sokayım dedim evet ama bu aşamada kendimi ihmal ettim, gezme tozmak vs islerinizi. Bu pandemi döneminde o konuda da gözüm açıldı şimdiden tatil planları yapıyorum başka şehirlere. Geçen kayinvalidem diyor ki bende sizle geleyim bir zararım olmaz arkanızdan gelirim:))))) şaka değil gercek
Satar demedim ki. Geçer karşınıza ister.Satamaz çünkü hepsi benim üzerime:)
Yeminle bdvnin girisine asmalık hareketGeçen bir konuşma oldu oyuzden buraya yazma gereği duydum. 4 senelik evliyim bir kızım var. 1 senelik memurum eşim de memur. Evlenmeden önce eşimi kardeşleri tabiri caizse yolmuşlar hep. Eşim ailesine köyde ev yaptırmış. Eskiden altın topluyormus.Evin demircisi geldi bir altını ver yok boyacısı geldi diğer altını ver derken elinde birşey kalmamış. Hadi diyeceksiniz ailesidir vs evet ben de öyle düşündüm iyi yapmissin dedim ailesinin durumu da kötüdür. Ama ne hikmetse en büyük oğullarına okadar düşkünlerdir. Paraya sıkışmışlar bağlarının bir kısmını satacaklarmış eşim parasını vermiş satmaktan vazgeçmişler vs.
Büyük abisi eşime kredi çektirmiş 2 taksit ödeyip 30 40 bini takmış. Eşim düğünümüz olacağı zaman abisi araba bozuldu gelemeyebilirim demiş tamir parası istemiş eşim de göndermiş 6 bin.Ya bu adam zaten herseyini tek yükleniyor. Eşşek olunca semer vuran çok olur tabii.
Gel zaman git zaman evlendik.10 senelik memur eşimin aylık 8 bin maaşla hiçbirşeyi yoktu. Abisi işinden ihraç oldu eşimden beklentiye girdiler ben musade etmedim eşim kötü oldu 2 senedir eşimle konuşmuyor. Yaptığı iyilikler yanına kaldı saftirik eşimin .
Buarada eltim hanim eşimi arıyor senin karin annene şunları etti bunları etti eşin şöyle kötü:) bir de beni karıyor. Eşi işinden olunca hergun yanında oldum destek oldum o akşamına eşime bunları demiş. Hepsini direkt engelledim. 2 senedir böyleler. Tabi bu arada ben birkaç ufak iş yaptım altınlar vs derken memleketimden 180 bin TL lik zeytinlik aldık 1 sene önce şuan 350 bin veriyorlar. Şimdi arabamızı da aldık 190 bin tl ye 1 senelik taksit çoğu nakit. Ve birikim yapıyoruz halen. Eşimin maaşının %80 ini kredi ile kapattık. Çünkü eşim asla hayır diyemiyor. Herkes geziyor tozuyor eşimden borç istiyor ben de çok büyük kavga ettim birdaha böyle olursa yemin ederim satarım parayi da gezer tozar harcarım. Neye birikim yapıyorum neden bukadar kerizsin diye kendi de kabul ediyor.
Yanlış anlaşılma olmasın ben cimri bir insan değilim kaynım okuyor ona çok yardim ettim öğrenci diye. Eşime de diyorum ihtiyacı olan bir insanın samimiyetine inanırsam elimde olursa veririm diğer türlü salak yerine konulmak istemiyorum. Ailesi de öyle. Köy evini 2 katli yapmışlar. Diğer katı büyük abisininmiş.Annesi diyor.büyük abisi de demiş ki benim daireyi kardeşlerden birisi satın alsın nakit paraya ihtiyacım var. ben de dedim eşim kendi parasıyla yyaptırdığı evi kendi parasıyla satin mı alacak siz ne zannediyorsunuz bizi diye. Sinirden deliye döndüm.
Dün kayınvalidem eşime ve diğer abisine demiş büyük abisi için 10 ar bin tl yardim edin annelik hatrıma. Kuruş yok eşim kötü parası tatlı mı dedim.
Belki şuan karmakarışık yazdım ama sinirlerim bozuldu ya.
Ben şimdiden yazın tatil planları yapıyorum 4 senelik evliyim balayı dahil olmak üzere tatile girmedim aptal gibi kendimizi kısıyoruz millet bizi salak yerine koyup para istiyor. Eşime de dedim bundan sonra gezcem tozcam birikimimi yapcam araba borcu bitsin eve gireceğim. Kimseye 1 Kurus beklentiye girmesin diye. Oyuzden eşimi borca sokuyorum iyi mi yapıyorum
Evet onu da gördüm ve şaşırdım. Üstüne dediginiz her şeyi yapıyoruz ve dediginiz her şeyi yiyip içiyoruz deyince daha çok şaşırdım. Bence haklı çıkmak için öyle diyor. Mümkünatı yok çünkü öyle bir şeyin. Koşulları, fiyatları, yeme miktarını hepimiz biliyoruz çünkü
Neyseki aramizda kafasi matematige basanlar var :)Maşallah 4 yılda tek maaşla iyi biriktirmişsiniz.Hesaplıyorumda 180 bin arsa 120 binde araba peşinatı olsa 300.000 siz işe başlayalı 1 yıl olmuş, ondan öncede tek eşinizin maaşı,artı çocuk var,evinizde yok anladığım yani kira ödüyorsunuz.Eşinizin maaşı şimdi 8 bin 4 yılda sizin maaşıda dağıtıp 8 bin 4 yıldır geliyor gibi desek, aylık 6250 tl biriktirmiş olmanız lazım.Bu durumda 1750 tl ye tüm ev,kira,çocuk vs. Baya yememiş içmemiş olmanız lazım bu hesaba göreLütfen yanlış anlamayın cidden bu şekilde nasıl biriktirdiniz ben bir türlü olduramadım
Ne demek istiyorsun?Neyseki aramizda kafasi matematige basanlar var :)
Ne güzel hesaplamissiniz hemen somut bir şekilde durum ortaya çıkmış...gerçekten matematikten anlayan insanları görünce özeniyorumNe demek istiyorsun?
şu yapılanların kıymetini anlayacak insan degiller.onlar yardım degil hibe para istiyor.paraya ihtiyacı varsa evinin birini satsın onunla borçlarını kapatsın ve o adam parayı nerde harcadıgını ailesi araştırsın kumar borcu olabilirGeçen bir konuşma oldu oyuzden buraya yazma gereği duydum. 4 senelik evliyim bir kızım var. 1 senelik memurum eşim de memur. Evlenmeden önce eşimi kardeşleri tabiri caizse yolmuşlar hep. Eşim ailesine köyde ev yaptırmış. Eskiden altın topluyormus.Evin demircisi geldi bir altını ver yok boyacısı geldi diğer altını ver derken elinde birşey kalmamış. Hadi diyeceksiniz ailesidir vs evet ben de öyle düşündüm iyi yapmissin dedim ailesinin durumu da kötüdür. Ama ne hikmetse en büyük oğullarına okadar düşkünlerdir. Paraya sıkışmışlar bağlarının bir kısmını satacaklarmış eşim parasını vermiş satmaktan vazgeçmişler vs.
Büyük abisi eşime kredi çektirmiş 2 taksit ödeyip 30 40 bini takmış. Eşim düğünümüz olacağı zaman abisi araba bozuldu gelemeyebilirim demiş tamir parası istemiş eşim de göndermiş 6 bin.Ya bu adam zaten herseyini tek yükleniyor. Eşşek olunca semer vuran çok olur tabii.
Gel zaman git zaman evlendik.10 senelik memur eşimin aylık 8 bin maaşla hiçbirşeyi yoktu. Abisi işinden ihraç oldu eşimden beklentiye girdiler ben musade etmedim eşim kötü oldu 2 senedir eşimle konuşmuyor. Yaptığı iyilikler yanına kaldı saftirik eşimin .
Buarada eltim hanim eşimi arıyor senin karin annene şunları etti bunları etti eşin şöyle kötü:) bir de beni karıyor. Eşi işinden olunca hergun yanında oldum destek oldum o akşamına eşime bunları demiş. Hepsini direkt engelledim. 2 senedir böyleler. Tabi bu arada ben birkaç ufak iş yaptım altınlar vs derken memleketimden 180 bin TL lik zeytinlik aldık 1 sene önce şuan 350 bin veriyorlar. Şimdi arabamızı da aldık 190 bin tl ye 1 senelik taksit çoğu nakit. Ve birikim yapıyoruz halen. Eşimin maaşının %80 ini kredi ile kapattık. Çünkü eşim asla hayır diyemiyor. Herkes geziyor tozuyor eşimden borç istiyor ben de çok büyük kavga ettim birdaha böyle olursa yemin ederim satarım parayi da gezer tozar harcarım. Neye birikim yapıyorum neden bukadar kerizsin diye kendi de kabul ediyor.
Yanlış anlaşılma olmasın ben cimri bir insan değilim kaynım okuyor ona çok yardim ettim öğrenci diye. Eşime de diyorum ihtiyacı olan bir insanın samimiyetine inanırsam elimde olursa veririm diğer türlü salak yerine konulmak istemiyorum. Ailesi de öyle. Köy evini 2 katli yapmışlar. Diğer katı büyük abisininmiş.Annesi diyor.büyük abisi de demiş ki benim daireyi kardeşlerden birisi satın alsın nakit paraya ihtiyacım var. ben de dedim eşim kendi parasıyla yyaptırdığı evi kendi parasıyla satin mı alacak siz ne zannediyorsunuz bizi diye. Sinirden deliye döndüm.
Dün kayınvalidem eşime ve diğer abisine demiş büyük abisi için 10 ar bin tl yardim edin annelik hatrıma. Kuruş yok eşim kötü parası tatlı mı dedim.
Belki şuan karmakarışık yazdım ama sinirlerim bozuldu ya.
Ben şimdiden yazın tatil planları yapıyorum 4 senelik evliyim balayı dahil olmak üzere tatile girmedim aptal gibi kendimizi kısıyoruz millet bizi salak yerine koyup para istiyor. Eşime de dedim bundan sonra gezcem tozcam birikimimi yapcam araba borcu bitsin eve gireceğim. Kimseye 1 Kurus beklentiye girmesin diye. Oyuzden eşimi borca sokuyorum iyi mi yapıyorum