En harika sevgililer günü

selam herkese,

Eşimle beş yıllık evliyiz. Normalde planları hep ben yaparım, o pek düşünmez. Ama ilk defa dün, bugün için bir restoranda yer ayırtmıştı. Gerçekten çok sevindim. Ama dün bir tartışma yaşadık, laf dalaşı şeklinde geçti. Bugün de sabah yazıp gece hiç uyuyamadığını ve rezervasyonu iptal ettiğini söyledi.

Zaten cinsel hayatımız yeni yeni toparlanır gibi olurken bir de hep eften püften şeylerden tartışıyoruz. Geçen kavgamızda bana “salak salak konuşma” demişti ve bu lafından hiç hoşlanmadığımı açıkça söylemiştim. Tartışırız ama araya hakaret girerse iyice soğuyorum demiştim. O kavga yüzünden birkaç gün barışmamıştık. Ama dün de tartışma sırasında aynı lafı tekrar etti. Ayrılma konusu açtım hafiften. “İyi ne istiyorsan onu yap.” dedi. Zaten bu mesele açılınca genel tavrı bu. Ama kendisi hiç gündeme getirmez.

Bugün de rezervasyonu iptal etmiş işte, eve gelip fosur fosur uyuyor.

Ben özür ve telafi beklerken o hodri meydan der gibi bir tavırda.

Uzaktan bakınca çok tatlı, çok sevecen biri gibi görünüyor. Ev işlerini, yemekleri neredeyse hep o yapar ben yoğun çalışıyorum diye. Aldatma eğilimi vs bir yönünü de asla yakalamadım. Ama bir şeyler eksik geliyor işte. Bir yandan “ailem gibi” diyorum, çok şefkatli geliyor. Bir yandan da “madem bir şeyler eksik, cinsellik düşe kalka ilerliyor, o zaman diğer özelliklerinin yüzde yüz iyi olması lazım” diye düşünüyorum. Bir de kabalaştığında artık hiç tolere edemiyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum.
Pekı sızın eksılerınız neler?
Sanırım sız mükemmelsiniz bu evlilikte.

Ülkede okuduğunu anlama problemi var. Bir adam, eşine her kavgada hakaret ediyor, fiziksel görünümünü eleştiriyor ve küçük bir tartışmada bile sorunu çözmek yerine yemek rezervasyonunu iptal ediyor; buna rağmen suçlu yine kadın oluyor.

Ortak yaşam alanının temizliğine katkı sağlamak kimseyi iyi biri yapmaz. Bir kişi kendi yaşadığı evi temizliyorsa, bu bir lütuf değildir. Kadın daha çok çalışıp daha geç geliyorsa, evin düzenini sağlamak zaten ortak bir sorumluluktur. Bu yüzden, erkeğin yaptığı şey bir fedakarlık değil, yalnızca iş bölümüdür.

Bazıları nasıl bir evlilik içinde yaşıyorsa, hakaret eden ve eşini değersiz hissettiren bu vasat adamı büyük bir nimet olarak görüyor. Bir ilişkide saygı yoksa, mutluluk da huzur da olmaz. Çocuğun yoksa, evliliğini düzeltmek için çaba harcayabilirsin konu sahibi. Baktın adam değişmiyor, kendini yıpratmanın da anlamı yok. Kimse buna değmez.

Bir süre ayrı kalmak iyi bir çözüm olabilir. Ayrı kaldığında gerçekten özlüyor musun, yoksa daha mı huzurlusun? Buna göre bir karar ver. Tabii, eğer karşı taraf boşanmak istiyorsa, zaten düşünmene gerek bile yok. Hepimiz mutlu bir evliliği hak ediyoruz, bazıları gibi mutsuz bir evliliğe katlanmak zorunda değilsin.

Son düzenleme:
Evet farkettim, baya değişmiş bu platform. Eskiden böyle değildi. İnsanlar normal tartışmalarını, evlilik sorunlarını da yazıyorlardı, konuşuluyordu. Tüm olumsuzlukları tek tek yazayım mı ya da ekstra olmayan bir şey mi ekleyeyim napayım ki? Sevilmek ve iyi hissediyor olmak gerekir ilişkide ve bunu hissetmiyorum. Bunu yazmak istemiştim aslında ama pek umursanmadı. Neyse
Bence bu bayağı bir sorun
Belkide her 14 şubat günü kavga edip iki gün sonra barışan kocalardandir.

selam herkese,

Eşimle beş yıllık evliyiz. Normalde planları hep ben yaparım, o pek düşünmez. Ama ilk defa dün, bugün için bir restoranda yer ayırtmıştı. Gerçekten çok sevindim. Ama dün bir tartışma yaşadık, laf dalaşı şeklinde geçti. Bugün de sabah yazıp gece hiç uyuyamadığını ve rezervasyonu iptal ettiğini söyledi.

Zaten cinsel hayatımız yeni yeni toparlanır gibi olurken bir de hep eften püften şeylerden tartışıyoruz. Geçen kavgamızda bana “salak salak konuşma” demişti ve bu lafından hiç hoşlanmadığımı açıkça söylemiştim. Tartışırız ama araya hakaret girerse iyice soğuyorum demiştim. O kavga yüzünden birkaç gün barışmamıştık. Ama dün de tartışma sırasında aynı lafı tekrar etti. Ayrılma konusu açtım hafiften. “İyi ne istiyorsan onu yap.” dedi. Zaten bu mesele açılınca genel tavrı bu. Ama kendisi hiç gündeme getirmez.

Bugün de rezervasyonu iptal etmiş işte, eve gelip fosur fosur uyuyor.

Ben özür ve telafi beklerken o hodri meydan der gibi bir tavırda.

Uzaktan bakınca çok tatlı, çok sevecen biri gibi görünüyor. Ev işlerini, yemekleri neredeyse hep o yapar ben yoğun çalışıyorum diye. Aldatma eğilimi vs bir yönünü de asla yakalamadım. Ama bir şeyler eksik geliyor işte. Bir yandan “ailem gibi” diyorum, çok şefkatli geliyor. Bir yandan da “madem bir şeyler eksik, cinsellik düşe kalka ilerliyor, o zaman diğer özelliklerinin yüzde yüz iyi olması lazım” diye düşünüyorum. Bir de kabalaştığında artık hiç tolere edemiyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ya plan yapmayan erkeklerin uydurması şu iptal ettim, şöyle plan yaptım da şöyle şey hazırladım da bilmem ne...
Ne dedin de iptal etti? İnanmadım valla ben bir şey hazırladığına. Üste çıkmak için uydurmuştur.
Ev arkadaşı için çekilmez çile koca olarak da çekilmez. Sen kendine daha iyi bir ev arkadaşı bulabilirdin:) cinsellik yok, anlaşma yok, iki bulaşık yemek toz alma yapıyor diye evlilik yürütülmez. Parayı verirsen onu da yapacak personel bulunuyor zaten

Başka konularda cinsellik şöyle önemli böyle önemli, aman evliliğin yüzde 80'i 90'ı yazan kadınlar bu konuda ev işi, yemek kıskançlığına 180 derece dönmüşler 😁
ki adam daha titiz olduğu için kendi yapması gerekiyor 😇 kıskançlık konusunda hak veriyorum sosyal medyada da çok öyle şeyler görmeye başladım kadın arkadaşlığı ancak eşit güzellikte eşitmaddi durumda ve aynı kültürden gelmişlerse mümkündür falan diyor
O da bekarlarsa yani evlenirlerse yine işler değişiyor

ki adam daha titiz olduğu için kendi yapması gerekiyor 😇 kıskançlık konusunda hak veriyorum sosyal medyada da çok öyle şeyler görmeye başladım kadın arkadaşlığı ancak eşit güzellikte eşitmaddi durumda ve aynı kültürden gelmişlerse mümkündür falan diyor
O da bekarlarsa yani evlenirlerse yine işler değişiyor
O kadar katılıyorum ki.forumda sürekli arkadaşım yok konuları açılıyor.ben de aksine arada yanaşmaya çalışan oldu mu kaçıyorum resmen.arkadaş ayağına sidik yarıştıracağız çünkü adım gibi biliyorum.bu saatten sonra hiç bu tarz saçmalıklara uğraşamam valla.olmuyor bence de kadın kadın arkadaşlığı.ben şu yaşa kadar bırak eşini öven adamı, eşinden bahseden adama bile rastlamadım.

Çok açık konuşayım en iyi erkek hiç olmayan erkektir. Yaşadığım deneyimlerden sonra erkek dişi ayrımını, erkeklerin mantığını, kadınların kırılganlığı hiçbirini anlamaz hale geldim. Kadınlar ne kadar ince düşünceliyse erkekler o kadar kalas. Canını sıkma L lilalina eski eşim evlendik zaten ne sevgililiği derdi. Sanki sevgiliyken çok şey yaptı bana. Ot gibi yaşamayı meziyet bilen bir güruh var ve ıslah olmaları zor. Kalbim kırık, ruhum yaralı, sana bunun olmasına izin verme. Yaralar zor kabuk bağlıyor.

O kadar katılıyorum ki.forumda sürekli arkadaşım yok konuları açılıyor.ben de aksine arada yanaşmaya çalışan oldu mu kaçıyorum resmen.arkadaş ayağına sidik yarıştıracağız çünkü adım gibi biliyorum.bu saatten sonra hiç bu tarz saçmalıklara uğraşamam valla.olmuyor bence de kadın kadın arkadaşlığı.ben şu yaşa kadar bırak eşini öven adamı, eşinden bahseden adama bile rastlamadım.
Ben burnumu yaptırmıştım yıllar önce sonra kilo verdim spor yaptım makyaj kıyafet falan dikkat etmeye başlamıştım aynı sene iki arkadaşımla yollarımız ayrıldı hem de en yakınım dediklerim. Ve sürekli arkamdan konuştuklarını öğrendim çok şaşırıp üzülmüştüm. Çünkü eskiden bakımsız ve çirkin duruyordum yanlarında hoşlarına gidiyordu.

Bir restoranda biri benle tanışmak istediğinde arkadaşım çocuğu kovmuştu bana sormadan.
Tanışma sitelerinde ikimizin olduğu fotoğrafı koyup onu seçtikleri için erkeklerin mutlu olduğunu falan anlatıyordu bana eskiden
Başka bir kız arkadaşım sevgilisini anlatırdı sabahtan akşama kadar ve ben o sıra deprem dolayısıyla depresyondaydım ,tatil rezervasyonları atardı bana gidecekleri

Diğeri ise benimkilere göz koyuyordu. Yani 1.02 tane kadın arkadaşım kaldı onlarla da nereye kadar bakacağız :KK49:
Erkeklerle zaten arkadaş olamıyorum çünkü onlar o gözle bakmıyor arkadaş olayım diye samimi gelmiyor yani bana her an yürüyeceklermiş gibi bu niyetle yaklaşıyor çoğu da bunu sonradan söylüyor zaten.
Acayip bir dünya

Yok ya nadirde olsa oluyor, 2 tane çok yakın arkadaşım var, gerisi önemsiz benim için. Beraber dertlenip, beraber sorunlarımıza çözüm aradık be her zaman bana destek oldular. Gerek boşanmaya karar verme aşamamda, gerek boşandıktan sonra. Bu iki insanı 38 yaşından sonra buldum tamamen denk geldi. İki tane melek kalp, sıfır ego, sıfır kendiyle kıyaslama ve full özveri. Hatalı bile olsam üzülmeyeyim diye hep desteklediler, olsun geçer, kendini kötü hissetme diye moral verdiler öyle söyleyeyim. İnşallah sana da denk gelir ama gerçekten çok yok. Çok az kişi böyle olur. Ben de onlara her zaman yardımcıyım, yaşamın acılarını beraber sırtlıyoruz.

Ben burnumu yaptırmıştım yıllar önce sonra kilo verdim spor yaptım makyaj kıyafet falan dikkat etmeye başlamıştım aynı sene iki arkadaşımla yollarımız ayrıldı hem de en yakınım dediklerim. Ve sürekli arkamdan konuştuklarını öğrendim çok şaşırıp üzülmüştüm. Çünkü eskiden bakımsız ve çirkin duruyordum yanlarında hoşlarına gidiyordu.

Bir restoranda biri benle tanışmak istediğinde arkadaşım çocuğu kovmuştu bana sormadan.
Tanışma sitelerinde ikimizin olduğu fotoğrafı koyup onu seçtikleri için erkeklerin mutlu olduğunu falan anlatıyordu bana eskiden
Başka bir kız arkadaşım sevgilisini anlatırdı sabahtan akşama kadar ve ben o sıra deprem dolayısıyla depresyondaydım ,tatil rezervasyonları atardı bana gidecekleri

Diğeri ise benimkilere göz koyuyordu. Yani 1.02 tane kadın arkadaşım kaldı onlarla da nereye kadar bakacağız :KK49:
Erkeklerle zaten arkadaş olamıyorum çünkü onlar o gözle bakmıyor arkadaş olayım diye samimi gelmiyor yani bana her an yürüyeceklermiş gibi bu niyetle yaklaşıyor çoğu da bunu sonradan söylüyor zaten.
Acayip bir dünya
Gerçekten temiz kalpli olan kadınlar da var çok az maalesef.şimdi kendimi de dışarıda tutmuyorum.sadece durum değerlendirmesi yapıyorum.maalesef ben de o tarz kadınlar gibiyim.işyerine bir kadın geldi geçen.bana kalırsa çirkin bir kadın.hem çirkin hem de kısa boylu.eş durumundan gelmiş.bir de sürekli konuyu eşine, evli olmasına falan getiriyor.evet kadın çirkin olduğu ve bu durumu haketmediğini düşündüğüm için çok moralim bozulmuştu.hem de kızı zorbalayasım geldi.ama tuhaf olan şu ki o da bu durumun farkında.bakın çirkin olmama rağmen seçildim diye sürekli konuyu oraya getiriyor bence.hiç onun gibi bu tarz konulardan bahsedip duran kadın yok çünkü.aynı olay tolga sarıtaşın da başına gelmişti.insanların kafasındaki adalet duygusuna ters düştüğü için bu kadar gıcığımıza gidiyor demek ki.ben de evli kadınların yanında kendimi hiç rahat hissetmiyorum.ama sorun sadece bizde mi acaba?iki taraf da iyi niyetli değil.

Gerçekten temiz kalpli olan kadınlar da var çok az maalesef.şimdi kendimi de dışarıda tutmuyorum.sadece durum değerlendirmesi yapıyorum.maalesef ben de o tarz kadınlar gibiyim.işyerine bir kadın geldi geçen.bana kalırsa çirkin bir kadın.hem çirkin hem de kısa boylu.eş durumundan gelmiş.bir de sürekli konuyu eşine, evli olmasına falan getiriyor.evet kadın çirkin olduğu ve bu durumu haketmediğini düşündüğüm için çok moralim bozulmuştu.hem de kızı zorbalayasım geldi.ama tuhaf olan şu ki o da bu durumun farkında.bakın çirkin olmama rağmen seçildim diye sürekli konuyu oraya getiriyor bence.hiç onun gibi bu tarz konulardan bahsedip duran kadın yok çünkü.aynı olay tolga sarıtaşın da başına gelmişti.insanların kafasındaki adalet duygusuna ters düştüğü için bu kadar gıcığımıza gidiyor demek ki.ben de evli kadınların yanında kendimi hiç rahat hissetmiyorum.ama sorun sadece bizde mi acaba?iki taraf da iyi niyetli değil.
Ya tabii ki suçu tek taraflı bakmıyorum benim de bilmeden öyle davrandıklarım ya da bilerek haset ettiklerim illaki vardır.
Önemli olan bence o duygulardan arınmayı bilerek birinin iyiliğini istemek o da çok uzun yıllar verilen emek güven dostluk duygularıyla oluşuyor
Ama mesela kendimi en rahat hissettiğim insanlar aynı kulvarda görmediklerim oluyor bu da bir gerçek.

Psikolojik şiddet uyguluyor eşin, evi temizlese her yemeği o yapsa ne fayda, eşe ‘salak’ demek ne demek, nasıl bir saygısızlık, revezvasyon iptal etmesi de eline fırsat geçmiş de seni sinir etmek için kullanmış gibi
Bunda ne var diye yorum yapanlar okudum, siz şaka mısınız?Yoksa size hergün ağır küfürler ediliyor da ‘salak’ denmesine razı olduğunuz için mi tepkiniz

Keyfi bilir. İptal ederse eder, kimse yalvaracak değil yani kocasına akşam yemeğe götür diye.
Sizin zaten halihazırda bir sürü sorununuz varmış. 14 şubat muhabbetine gelene kadar kocanız adam gibi konuşamıyor diye üzülmelisiniz normal olarak.

Normalde bu düşünceye karşı çıkardım.
Allah karşıma bir tane zümre çıkardı kadin saf kötü niyet,dedikodu ve kıskançlıktan olusuyordu.
Sadece o değil eskiden iyi bildiğim arkadaşlarım bile kadının iki yemeğine resmen beni satıp onun arkasinda durdular.
Dünyanın iyiliğini yapmışımdır o eski arkadaşlarıma
Yani ya senden bir menfaatleri olacak yada seni kiskanacaklari bir konu olmayacak kadin arkadaşlığı icin
Bir adim ileride ol geri cekmek icin ellerinden geleni yapıyorlar.
Hos belli yaştan sonra ne kadından ne erkekten oyle cok iyi arkadaş olmuyor.

Yorumlar şaka gibi adam ev işlerinde yardım ediyor diye hangi ülkede yaşıyorsunuza kadar gelmiş konu 😆 sanki tüm ev ile ilgili yapılması gereken işler kadına zimmetli de erkek yardımcı olunca lütuf gibi algılanıyor. Tıpkı çocuğa bakan babalar gibi babalık yapması olağandışı bir olaymış gibi lanse edilir. Size destek olması güzel ancak saygı herseydir sevgi bir gün bitebilir ancak saygı birlikteliği ayakta tutan şeydir. Çocuk gibi bir kavgada rezervasyon iptal ederek sözüm ona sizi cezalandırarak manipule ediyor.

Bazıları komple küfür etsen umrunda olmuyor. Benim eşimde çok katı bu konuda. Dile pelesenk olmuş "Salak, aptal, hayvan vb." Şeyleri asla kabullenmez. Üslup bozmadığın sürece her türlü eleştiriye açık ama başkasına basit gelen mesela "Aptal mısın?" Gibi bir şey desem %100 haklı bile olsam bunu kabul etmez. Evlenmeden evvel özellikle belirtmişti, "Aptal diye başlar, küfürle devam eder" demişti.

Bu sebepten sizi anlıyorum. Uyarıldığı halde yapılıyorsa bu karşıyı dikkate almamaktır. Size destek oluyor diye hakaret etmesi gerekmez.

Bazıları komple küfür etsen umrunda olmuyor. Benim eşimde çok katı bu konuda. Dile pelesenk olmuş "Salak, aptal, hayvan vb." Şeyleri asla kabullenmez. Üslup bozmadığın sürece her türlü eleştiriye açık ama başkasına basit gelen mesela "Aptal mısın?" Gibi bir şey desem %100 haklı bile olsam bunu kabul etmez. Evlenmeden evvel özellikle belirtmişti, "Aptal diye başlar, küfürle devam eder" demişti.

Bu sebepten sizi anlıyorum. Uyarıldığı halde yapılıyorsa bu karşıyı dikkate almamaktır. Size destek oluyor diye hakaret etmesi gerekmez.
Ben de bu görüşteyim. Bu basit laflarla başlar sonra önünü alamayız.

Esinize aile terapistini onerseniz cevabi ne olur? Bu kadar cok tartisma ve kusme iki tatafi da yipratir. Rezervasyonu iptal etmesi tam bir facia. Sanki bir odul vermis size ve iptal edip cezalandiriyor. Hem suclu neyin tafrasini yapiyor? Keske kendinize guzel bir yemek soyleseydiniz ve guzel bir aksam gecirseydiniz.
Çift terapisi aldık zaten. Ama çok az etkisi oldu bence. Bu sene sonuna doğru birkaç seans daha almayı planlıyorum. Şu ara çok müsait değiliz maalesef de.

Back
X