Ülkede okuduğunu anlama problemi var. Bir adam, eşine her kavgada hakaret ediyor, fiziksel görünümünü eleştiriyor ve küçük bir tartışmada bile sorunu çözmek yerine yemek rezervasyonunu iptal ediyor; buna rağmen suçlu yine kadın oluyor.
Ortak yaşam alanının temizliğine katkı sağlamak kimseyi iyi biri yapmaz. Bir kişi kendi yaşadığı evi temizliyorsa, bu bir lütuf değildir. Kadın daha çok çalışıp daha geç geliyorsa, evin düzenini sağlamak zaten ortak bir sorumluluktur. Bu yüzden, erkeğin yaptığı şey bir fedakarlık değil, yalnızca iş bölümüdür.
Bazıları nasıl bir evlilik içinde yaşıyorsa, hakaret eden ve eşini değersiz hissettiren bu vasat adamı büyük bir nimet olarak görüyor. Bir ilişkide saygı yoksa, mutluluk da huzur da olmaz. Çocuğun yoksa, evliliğini düzeltmek için çaba harcayabilirsin konu sahibi. Baktın adam değişmiyor, kendini yıpratmanın da anlamı yok. Kimse buna değmez.
Bir süre ayrı kalmak iyi bir çözüm olabilir. Ayrı kaldığında gerçekten özlüyor musun, yoksa daha mı huzurlusun? Buna göre bir karar ver. Tabii, eğer karşı taraf boşanmak istiyorsa, zaten düşünmene gerek bile yok. Hepimiz mutlu bir evliliği hak ediyoruz, bazıları gibi mutsuz bir evliliğe katlanmak zorunda değilsin.