Kaynana sıkıntısı.

Lekeli kıyafeti almazsınız,yeni beşik alır eskiyi böylelikle bertaraf etmiş olursunuz bu kadar basit... ısrar noktasına bişey diyemem annemde bana karşı çok ısrarcıdır yaşla birlikte ısrarı arttı idare ediyorum elimden geldiğince... kv bilemem ama siz biraz huzursuzluğa yer arıyor gibisiniz zira habersiz emrivaki olarak kahvaltıya gidebiliyorsanız akşam yemeği için çağrılmanızda çok normal.... bu arada keşke biri balık yapıp beni çağırsa 😉

Bence hamilelikten kaynakli ufak seyleri buyutmussunuz birsey verdiginde zorla kullandiramaz ya istemiyorum dersiniz bitti gitti. Kadin merak etmis kasadan ne lazimdi diye cevabini soylemissiniz susmus. Balik yapmis cagiriyor ne guzel gercekten planiniz varsa da ayy isterdik ama su planim var baska zaman dersiniz. Cok problem oluncak bir konu yok hormonlariniz sizi ele gecirmesin dikkat edin.

Ben sinirli bir insanım zaten,annem de öyle dedikten sonra size yorum yapma gereği yok.Ne o kavga mı çıkaracak anneniz?Bu şekilde davranırsanız,çok aile içi huzursuzluk yaşarsınız haberiniz olsun.Kayınvalidenize istemiyorum,biz eşimle başka bir şey almaya karar verdik,sizi çağırdığı zamanda planımız var,gelemeyeceğiz demeniz yeterli.

Öncelikle kayınvalidenizden şikayetçiyseniz kahvaltıya vs de gitmeyin mesafeli olun. Ama siz eşiniz gidelim diyince gidiyorsunuz. Kadın sizi çağırabilir ısrar da edebilir siz sevmiyor ise batıyorsa reddedin kibarca içli dışlı olmayın. Ama işinize geldiğinde kahvaltıya gidip gelmeyince akşam yemeğine gitmeyince yine suçlu siz oluyorsunuz. Şikayetçi iseniz lütfen uzak durun ne derse he he diyip geçin.

Balığa çağırması problem değil. Sağolsun. İşimiz var dememe rağmen işinizi boşverin gelin diyor. Ben buna kızıyorum.
Kızmakta haklısınız ama bunun çözümü basit. Gitmeyeceksiniz o da anlayacak zamanla israr etmemeyi, saygı göstermeyi. İstemediğiniz eşyalar için de bir kere istemiyorum dedikten sonra üsteler veya sizi dinlemezse, eşyaları elinize tutuştursa bile almayın olsun bitsin. Zorla evinize kadar mı getirdi? Eski ve kullanılamayacaksa atın çöpe ya da iyi durumdaysa verin bir ihtiyaç sahibine.

Öncelikle kayınvalidenizden şikayetçiyseniz kahvaltıya vs de gitmeyin mesafeli olun. Ama siz eşiniz gidelim diyince gidiyorsunuz. Kadın sizi çağırabilir ısrar da edebilir siz sevmiyor ise batıyorsa reddedin kibarca içli dışlı olmayın. Ama işinize geldiğinde kahvaltıya gidip gelmeyince akşam yemeğine gitmeyince yine suçlu siz oluyorsunuz. Şikayetçi iseniz lütfen uzak durun ne derse he he diyip geçin.
Cidden anlayamadım o yüzden soruyorum.
Biz de haftada bir kayınvalideme yemeğe, arada bir kahvaltıya gideriz.
Bunlar başka zaman o çağırdığında gitmemizi mecbur mu kılıyor yani?

Bazılarında adetmiş toruna herşeyi yapmak ama şahsen ben çalışırken bütün herşeyini aldım kimseden beklemedim beklememde onlara güvenip hamile kalmadım ama yinede eşiniz konuşsun istemiyorsanız istemiyorsunızdur ısrar etmenin anlamı yok

Cidden anlayamadım o yüzden soruyorum.
Biz de haftada bir kayınvalideme yemeğe, arada bir kahvaltıya gideriz.
Bunlar başka zaman o çağırdığında gitmemizi mecbur mu kılıyor yani?
Elbette hayır ama siz kayınvalidenizden şikayetçi olduğunuz için diyorum. Şikayetçi iseniz mesafeli olmalısınız

Yiceksin bu baligi şrakkkk grinin elli tonu kaynana edition.

8 yillik evliyim hamilelik dahil bir kez bile bana balik pisiren olmadi. Bugun de buna yakalim :KK14: kayanana cimri darlak falan ama iyi biri bence.
Yerlerdeyim.
Yeminle bende de yok hele bende hiç yok rahmetli😂😂😂

Ben kullanmıyorum benim yerime de tüttür❤️.

Kp yanında çalışıyor takılar bile şirket kasasında tabi ki herseye karışırlar.

He karışmayanı vardır ama ekstra ekstra görgülû hamuru iyi olan aileler onlarda aramıza kk’ya karışmazlar…😂😂😂

Valla keşke biri de balık yapıp beni çağırsa balığımı yer gideceğim yere öyle giderim.

Kızlar merhaba, daha yeni hamileyim. Şikayetim kaynanamdan, önceden tolere edebiliyordum yaptıklarını ama şimdi hiçbir davranışına katlanamıyorum. Hamileliğimi öğrendiğinden beri asla ilgilenmez arayıp sormaz ihtiyacımı da sormaz. En büyük oğlunun eşiyim. İlk çocuğumuzu nasipse kucağımıza alıcaz ama hiç oralı değil kendisi. Aile firmasında muhasebecilik yapıyorum şuan. Aslında Gastronomi mezunuyum. Eşim iyi bir insandır gözümün içine bakar. Birbirimizi sever sayarız fikirlerimize de saygı duyarız, ama annesi artık karışmanın dozunu kaçırdı. Dün eşimle erken uyandık kahvaltıyı annemde yapalım uğraşma dedi ben de tamam dedim gittiğimizde kahvaltı hazırdı yedik içtik kahvaltıdan sonra çocuk eşyaları konusu açıldı. Ben ilk evladım olduğu için her şeyi yeni olsun istiyorum, beşiktir falan gibi değil ama şimdiden değiştirmemek içi genç odasına yakın bir şeyler düşünüyorum. Tutumlu ya da pinti derler genelde bana çünkü her şeyin ucuzunu bulurum muhakkak. Velhasıl kaynanam da bi yerden kullanılmış lekeli oturak bez değiştirme örtüsü ve yastığı bulmuş bunları alırsınız kullanırsınız demiş eşime gösterip, ondan sonra da park yatak da var onu da alırsınız demiş. Bahsedilen park yatak kızının 2 çocuğunun kullandığı bir ürün. Leş içinde atık. Ben bunları duyunca tabi ister istemez karşı çıktım ben istemiyorum diye. Kadın oralı asla değil ama. Benim takılarımın ve firmamızın paralarının bulunduğu kasa var anahtarı genelde kayınpederimde durur. Kasayı falan yanımda açar sürekli. Arkadaşımın nişanına gidecektim kasanın anahtarını istedim babamdan hemen lafa atladı hayırdır ne lazım diye. Ben zaten normalde de çok sinirli bi insanım bunu duyunca iyice kudurdum tabi. Kendi takılarımı alıcam diyince sustu mecbur. İşteyim bütün gün sinir küpüydüm bugün. Mesaj atmış şimdi de akşama balık yapıyorum gelirsin , ama asla kocanla planın var mı diye sormak yok. Bizim işimiz var gelemeyiz diye yazıyorum bu sefer de yaparsınız sonra, iptal edin diyor. Böyle davranışları artık bana inanılmaz batmaya başladı daha bebeğim ufacık ben sinirlendikçe ona bir şey olacak diye çok korkuyorum. Okursanız bir akıl verin bana lütfen. Aileme de çok anlatmak istemiyorum annem de sinirli biridir kavga edecek diye çekiniyorum . Kafanızı ütülediysem kusura bakmayın.
Ay almasın sormasın ne alacak yapacak anlamadım ben fırsat bile vermedim bir evin oğluyla evliyim ikiz torun verdim :) ama onlar bakarız alırız diye konuşuyorlardı kimsenin haberi yokken bir hafta sonu eşimle mobilyasından tüm kıyafetlerine kadar aldık hallettik niye minnet edeceksiniz ki gereksiz bence ne kadar az beklenti o kadar az üzüntü ..

Çocuk eşinizle sizin. Kayınvalide maddi olarak yardımcı olmak zorunda değil.

Kızlar merhaba, daha yeni hamileyim. Şikayetim kaynanamdan, önceden tolere edebiliyordum yaptıklarını ama şimdi hiçbir davranışına katlanamıyorum. Hamileliğimi öğrendiğinden beri asla ilgilenmez arayıp sormaz ihtiyacımı da sormaz. En büyük oğlunun eşiyim. İlk çocuğumuzu nasipse kucağımıza alıcaz ama hiç oralı değil kendisi. Aile firmasında muhasebecilik yapıyorum şuan. Aslında Gastronomi mezunuyum. Eşim iyi bir insandır gözümün içine bakar. Birbirimizi sever sayarız fikirlerimize de saygı duyarız, ama annesi artık karışmanın dozunu kaçırdı. Dün eşimle erken uyandık kahvaltıyı annemde yapalım uğraşma dedi ben de tamam dedim gittiğimizde kahvaltı hazırdı yedik içtik kahvaltıdan sonra çocuk eşyaları konusu açıldı. Ben ilk evladım olduğu için her şeyi yeni olsun istiyorum, beşiktir falan gibi değil ama şimdiden değiştirmemek içi genç odasına yakın bir şeyler düşünüyorum. Tutumlu ya da pinti derler genelde bana çünkü her şeyin ucuzunu bulurum muhakkak. Velhasıl kaynanam da bi yerden kullanılmış lekeli oturak bez değiştirme örtüsü ve yastığı bulmuş bunları alırsınız kullanırsınız demiş eşime gösterip, ondan sonra da park yatak da var onu da alırsınız demiş. Bahsedilen park yatak kızının 2 çocuğunun kullandığı bir ürün. Leş içinde atık. Ben bunları duyunca tabi ister istemez karşı çıktım ben istemiyorum diye. Kadın oralı asla değil ama. Benim takılarımın ve firmamızın paralarının bulunduğu kasa var anahtarı genelde kayınpederimde durur. Kasayı falan yanımda açar sürekli. Arkadaşımın nişanına gidecektim kasanın anahtarını istedim babamdan hemen lafa atladı hayırdır ne lazım diye. Ben zaten normalde de çok sinirli bi insanım bunu duyunca iyice kudurdum tabi. Kendi takılarımı alıcam diyince sustu mecbur. İşteyim bütün gün sinir küpüydüm bugün. Mesaj atmış şimdi de akşama balık yapıyorum gelirsin , ama asla kocanla planın var mı diye sormak yok. Bizim işimiz var gelemeyiz diye yazıyorum bu sefer de yaparsınız sonra, iptal edin diyor. Böyle davranışları artık bana inanılmaz batmaya başladı daha bebeğim ufacık ben sinirlendikçe ona bir şey olacak diye çok korkuyorum. Okursanız bir akıl verin bana lütfen. Aileme de çok anlatmak istemiyorum annem de sinirli biridir kavga edecek diye çekiniyorum . Kafanızı ütülediysem kusura bakmayın.
Ya yorumların hepsini okuyamadım ama ben aman aman bir sorun görmedim , yani eski insanlar bilmiyorum tanımıyorum tabi ki ama öyledir ya hani bazıları masraf olmasın var işte bunu kullanın gibi söylerler , ben sıfır alıcam çocuğuma derseniz olur biter , en büyük oğlumun eşi olarak ve ilk evladınızı doğuracağınız için bence ekstra bir muamele beklemişsiniz , yani şöyle söyleyim yan binada annem var ve yardımı yoktur bana , iki çocuğa tek bakmaya çalışıyorum biri 14 aylık daha , keşke arayıp bir gün dese ki balık yaptım yemekle uğraşma gel diye valla dünyalar benim olur :))) olumsuza fazla odaklanmışsınız olumlu olan şeyler de batmaya başlamış , bebeğinizin eşyalarını da siz maaşınızla alın yani ben özellikle kendim aldım iki çocuğun herşeyini , biliyorum aile büyüklerini çünkü minnet duygusu oluşsun istemedim ilerde :)

Eşiniz istemiyorum desin geçsin, evinize getirdiyse atın çöpe gitsin.

Varlıklı aileden gelmekle alakası ne ayrıca. İkinci el kullanan herkes sadece maddi kaygılarla hareket etmiyor zaten. Ama siz istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz.

Bu arada ben sadece maddi beklentilerden bahsetmemiştim. Sizin ilgi beklentiniz de var. Böyle bir beklentiniz olmasa yemeğe davette ısrarcı olması konusunda size hak verebilirdim. Ama hem beklentiniz var, hem samimi ilişkileriniz var, hem aile şirketindesiniz. Bu durumda sizi haklı bulamadım.

Yani hem ilgisiz deyip hem davet edince şikayet etmek uyuşmuyor.
Bu mesaja da kalp bırakıyorum ayrıca , ben çalışmıyorum benim mesleğimin bu ülkede geçerliliği yok malesef ama eşim hayli iyi kazanıyor standartların çok üzerinde maaşı ve ben oğlumun oyuncaklarını ikinci el alır oynandıktan sonra oradan satarım , kıyafet de alırım satarım , ilk çocuğuma tonla para verip en iyilerini almıştım sıkıldı yüzüne bakmadı yazık günah , hem bu şekilde tasarruf yapılıyor hem de uygun fiyata bir çok çocuk oynamış oluyor , Avrupa’da çok yaygın second hand mağazaları var her yerde

X