• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En harika sevgililer günü

Bugünlerde yorumlar çok enteresan harbiden ya konuyu okudum her şey normaldi yorumlar beni şoke etti.
Salak salak konuşma diyen birine saygı duymam sevmem de
Ev işlerini kadın yapınca okey mi ki erkek yapınca Olmuyor? Herkes susup otursun mu adam iki ev işi yaptı aldatmadı diye ne kadar saçma
Ve rezervasyonu ne mana iptal etmiş konuyu uzatan kocası. Etmeseydi orada barışırlardı zaten
Ayrılalım diyor adamda tık yok
Cinsellikte düşe kalka ben bu evlilikte o mükemmel bir şey göremedim gayet de problemleriniz var bence yani yazılabilecek.
illa dövmesi gerekmiyor dert olması için?
Konu sahibi ilişki terapisti deneyebilirsiniz
Biraz mesafe de size iyi gelebilir ya da eşinizin tavırları neden kaynaklanıyor tahmininiz var mı?
Yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. Anlaşıldığımı hissettim tarafınızdan.

Evet altı ay kadar ilişki terapisi aldık ama bir işe yaradığını düşünmüyorum. Biraz iletişim biçimimizi düzeltti diye ummuştum ama yanıldım gibi geliyor.

İnanın bilmiyorum sorununu. Sanırım biraz egoistlik var. Kendi içinde çözümlemesi gereken şeyler var. Artık ilerlemek istemiyorum sanırım bu şekilde.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. Anlaşıldığımı hissettim tarafınızdan.

Evet altı ay kadar ilişki terapisi aldık ama bir işe yaradığını düşünmüyorum. Biraz iletişim biçimimizi düzeltti diye ummuştum ama yanıldım gibi geliyor.

İnanın bilmiyorum sorununu. Sanırım biraz egoistlik var. Kendi içinde çözümlemesi gereken şeyler var. Artık ilerlemek istemiyorum sanırım bu şekilde.

Olmuyorsa birak, bu is burdan bakinca bitmis tukenmis duruyor ikiniz tarafindan da. Insan 14 Subatta gercekten sevdigi birine "iptal ettim" seklinde 2 kelime mesaj yazar mi :KK51:

Çocuk yoksa hiç çekmezdim, saygısız insana hiç tahammülüm yok ama bu adam iki günde mi bu hale geldi, öncesi nasıldı?
Daha önce de cinsellik problemlerimiz vardı işte beni dış görünüş kilo vs gibi konularla eleştiriyordu.

Tartışmalar oluyordu ama üslubunu bozmuyordu. Son bir iki aydır saçmalamaya başladı tartışırken. Haliyle ben de nesine tahammül ediyorum? Demeye başlıyorum.

selam herkese,

Eşimle beş yıllık evliyiz. Normalde planları hep ben yaparım, o pek düşünmez. Ama ilk defa dün, bugün için bir restoranda yer ayırtmıştı. Gerçekten çok sevindim. Ama dün bir tartışma yaşadık, laf dalaşı şeklinde geçti. Bugün de sabah yazıp gece hiç uyuyamadığını ve rezervasyonu iptal ettiğini söyledi.

Zaten cinsel hayatımız yeni yeni toparlanır gibi olurken bir de hep eften püften şeylerden tartışıyoruz. Geçen kavgamızda bana “salak salak konuşma” demişti ve bu lafından hiç hoşlanmadığımı açıkça söylemiştim. Tartışırız ama araya hakaret girerse iyice soğuyorum demiştim. O kavga yüzünden birkaç gün barışmamıştık. Ama dün de tartışma sırasında aynı lafı tekrar etti. Ayrılma konusu açtım hafiften. “İyi ne istiyorsan onu yap.” dedi. Zaten bu mesele açılınca genel tavrı bu. Ama kendisi hiç gündeme getirmez.

Bugün de rezervasyonu iptal etmiş işte, eve gelip fosur fosur uyuyor.

Ben özür ve telafi beklerken o hodri meydan der gibi bir tavırda.

Uzaktan bakınca çok tatlı, çok sevecen biri gibi görünüyor. Ev işlerini, yemekleri neredeyse hep o yapar ben yoğun çalışıyorum diye. Aldatma eğilimi vs bir yönünü de asla yakalamadım. Ama bir şeyler eksik geliyor işte. Bir yandan “ailem gibi” diyorum, çok şefkatli geliyor. Bir yandan da “madem bir şeyler eksik, cinsellik düşe kalka ilerliyor, o zaman diğer özelliklerinin yüzde yüz iyi olması lazım” diye düşünüyorum. Bir de kabalaştığında artık hiç tolere edemiyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ayrilmayacaksan lafını açma,iyi ediyor adam

Olmuyorsa birak, bu is burdan bakinca bitmis tukenmis duruyor ikiniz tarafindan da. Insan 14 Subatta gercekten sevdigi birine "iptal ettim" seklinde 2 kelime mesaj yazar mi :KK51:
Sabah sabah işyerinde neye uğradığımı şaşırdım. Biraz ağladım istemeden. Herkese güller çiçekler gelmiş, bu arkadaş planı iptal etmiş :)

Sanirim tartisma adabiniz yok. O yüzden cözüm üretmeden isler böyle inata gidiyor. Bence disardan destek alinabilir isler iyice cirkin olmadan. Cözülmeyecek birsey görmedim. Ama sunu da göz önünde bulundurun: sizin kadar o da mutsuzdur durumlardan.

Sanirim tartisma adabiniz yok. O yüzden cözüm üretmeden isler böyle inata gidiyor. Bence disardan destek alinabilir isler iyice cirkin olmadan. Cözülmeyecek birsey görmedim. Ama sunu da göz önünde bulundurun: sizin kadar o da mutsuzdur durumlardan.
Belki de evet. Ama gönlü çok kolay alınabilen birisiyim. Azıcık yaklaşsa, özür dilese yelkenleri suya indiririm. O daha da ters davranıp barışma imkanımızı yok ediyor. Yoruldum artık cidden. Hani dediğim gibi başka sorunlar olmasa yine aman bu da böyle birisi, alttan alayım derim.

Bugünlerde yorumlar çok enteresan harbiden ya konuyu okudum her şey normaldi yorumlar beni şoke etti.
Salak salak konuşma diyen birine saygı duymam sevmem de
Ev işlerini kadın yapınca okey mi ki erkek yapınca Olmuyor? Herkes susup otursun mu adam iki ev işi yaptı aldatmadı diye ne kadar saçma
Ve rezervasyonu ne mana iptal etmiş konuyu uzatan kocası. Etmeseydi orada barışırlardı zaten
Ayrılalım diyor adamda tık yok
Cinsellikte düşe kalka ben bu evlilikte o mükemmel bir şey göremedim gayet de problemleriniz var bence yani yazılabilecek.
illa dövmesi gerekmiyor dert olması için?
Konu sahibi ilişki terapisti deneyebilirsiniz
Biraz mesafe de size iyi gelebilir ya da eşinizin tavırları neden kaynaklanıyor tahmininiz var mı?
Ülkenin geneli neyse burası da o, sokakta herkes nasıl birbirine dalmaya yer arıyosa o hesap.

Biraz roller karışmış sanki evliliğinizde öyle hissettim. Şu eril enerji, dişil enerji muhabbeti var ya. Evde yemeği, temizliği yapan eşiniz, yoğun iş hayatı olan taraf siz. Gönül almayan, trip atan, cezalandırmaya çalışan taraf eşiniz. Plan, program yapan taraf siz. Yani ayrılma muhabbetinde bile ne diyorsun sen diyecek kadar bile bir irade ortaya koyamıyor sanki eşiniz, nasıl istersen deyip geçiyor. Üstüne bir de sorunlu cinsel hayat eklenince hiç minneti kalmıyor gibi.
Doğru ya da yanlış demiyorum, şartlar bunu gerektiriyordur bunu yaşıyorsunuzdur, aile dinamiklerine göre değişebilir şeyler bunlar ama sizin ilişkinizi etkiliyor olabilir mi diye düşünüyorum sadece.

Biraz roller karışmış sanki evliliğinizde öyle hissettim. Şu eril enerji, dişil enerji muhabbeti var ya. Evde yemeği, temizliği yapan eşiniz, yoğun iş hayatı olan taraf siz. Gönül almayan, trip atan, cezalandırmaya çalışan taraf eşiniz. Plan, program yapan taraf siz. Yani ayrılma muhabbetinde bile ne diyorsun sen diyecek kadar bile bir irade ortaya koyamıyor sanki eşiniz, nasıl istersen deyip geçiyor. Üstüne bir de sorunlu cinsel hayat eklenince hiç minneti kalmıyor gibi.
Doğru ya da yanlış demiyorum, şartlar bunu gerektiriyordur bunu yaşıyorsunuzdur, aile dinamiklerine göre değişebilir şeyler bunlar ama sizin ilişkinizi etkiliyor olabilir mi diye düşünüyorum sadece.
Şöyle ki, bu kadın erkek rollerinin değiştiği duygusunu ben de hissediyorum. Sadece beni çok rahatsız eden bir husus değil bu. Zaten insanların bu rollere girmesi gerektiğini de çok düşünmüyorum.

Ama asıl sorunumuz buysa ilişkide zaten yapılabilecek bir şey yok benim açımdan. Yoğun çalışıyorum ve her gün yemek yapamam. Evin işiyle onun istediği düzeyde ilgilenemem.(benden daha titiz)

Eğer bundan dolayı tepkisiz kalıyorsa boşanma konusu açtığımda tepkisiz kalıyorsa, zaten bunları yapmaktan gocunuyor demektir. O noktada yapabileceğim bir şey yok.

Ben gençliğimden beri libidosu yüksek biri olmadım, hayatımdaki önem sırası çok aşağıdadır. Ama evlilik çok uzun bir maraton ve cinselliğin ili taraf için de yeterli sayıda ve doyurucu olması çok önemli. Bir yıl iki yıl idare edilir alttan alınır ama ömrünüz yeterse 20 30 yıl aynı yatağa gireceksiniz. İlk beş yıl sekste en fazla ve en arzulu olması gereken dönemde bu kadar sorun varsa on yıl sonra ne yapacaksınız.

Belki de evet. Ama gönlü çok kolay alınabilen birisiyim. Azıcık yaklaşsa, özür dilese yelkenleri suya indiririm. O daha da ters davranıp barışma imkanımızı yok ediyor. Yoruldum artık cidden. Hani dediğim gibi başka sorunlar olmasa yine aman bu da böyle birisi, alttan alayım derim.

Kendi tecrübe ettigim: Insan ister istemez kendi ailesinde gördügü hareketleri evliligine taisyabiliyor (mesela küsme huylari) ve beklentiler disari yansiyanla örtüsmüyor. Siz onun yanasmasini bekliyorsunuz, ama belki o da sizin birseyleri fark edip yanasmanizi bekliyor. Bunlari analize etmek icin daha cok detaylar lazim. Ama benim ikinize de tavsiyem kendiniz buna bir cözüm bulamiyorsaniz bir cift danismanindan yardim almaniz. Orda birbirinizin dilini daha iyi ögrenebilirsiniz.

Şöyle ki, bu kadın erkek rollerinin değiştiği duygusunu ben de hissediyorum. Sadece beni çok rahatsız eden bir husus değil bu. Zaten insanların bu rollere girmesi gerektiğini de çok düşünmüyorum.

Ama asıl sorunumuz buysa ilişkide zaten yapılabilecek bir şey yok benim açımdan. Yoğun çalışıyorum ve her gün yemek yapamam. Evin işiyle onun istediği düzeyde ilgilenemem.(benden daha titiz)

Eğer bundan dolayı tepkisiz kalıyorsa boşanma konusu açtığımda tepkisiz kalıyorsa, zaten bunları yapmaktan gocunuyor demektir. O noktada yapabileceğim bir şey yok.
Anlıyorum sizi. Ama cinsiyet rolleri hakkında ne kadar insanların bu rollere girmesi gerektiğini düşünmüyorum deseniz de günün sonundaki beklentilerinizle uyuşmuyor gibi sanki söyleminiz. Yani bir kadının kocasından özel bir günde romantik bir jest yapmasını beklemesi, tartışma sonrası trip atan/naz yapan/uzatan taraf değil de gönül alan/adım atan taraf olmasını beklemesi de aslında cinsiyet rolleriyle alakalı bir durum. Bunları reddedemiyorum ben mesela. Erkek dediğin şöyle olacak kafasında bir insanım. Erkeklerde de bu bakış açısı illaki vardır kadınlarla ilgili. Ev içi sorumlulukları tabi ki tamamen bir cinsiyete atfedemeyiz, hele günümüz toplumunda. Belki de eşinizin bu konularla ilgili hiç bir problemi de olmayabilir. Karakteri itibariyle kestirip atan, adım atmayan bir taraf da olabilir. Bunları ancak sakinken karşılıklı olarak oturup konuşarak çözebilirsiniz. Bu davranışlarının sizde yarattığı tahribatın farkına varması gerekiyor. Aksi taktirde istersen bitir kafasında bir adamla çok sağlıklı bir ilişki kurulacağını sanmıyorum maalesef.

Sanki arzunuz ve saygınız kalmamış gibi hissediyorum eşinize karşı. Ufacık bir damla var onun için çabalıyorsunuz ama olmayacağını da içten içe biliyorsunuz .

o sonlandırma evresi en zorudur bir şey beklersiniz ya da dışarıdan birisi sizi gelip o durumun içinden alsın hatta belki büyük bir olay patlasın da siz bunu yapmak zorunda kalmayın gibi
çünkü dışarıdan bazen problem sayılmayacak şeyler içten içe sizi bitiriyordur

Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Anlıyorum sizi. Ama cinsiyet rolleri hakkında ne kadar insanların bu rollere girmesi gerektiğini düşünmüyorum deseniz de günün sonundaki beklentilerinizle uyuşmuyor gibi sanki söyleminiz. Yani bir kadının kocasından özel bir günde romantik bir jest yapmasını beklemesi, tartışma sonrası trip atan/naz yapan/uzatan taraf değil de gönül alan/adım atan taraf olmasını beklemesi de aslında cinsiyet rolleriyle alakalı bir durum. Bunları reddedemiyorum ben mesela. Erkek dediğin şöyle olacak kafasında bir insanım. Erkeklerde de bu bakış açısı illaki vardır kadınlarla ilgili. Ev içi sorumlulukları tabi ki tamamen bir cinsiyete atfedemeyiz, hele günümüz toplumunda. Belki de eşinizin bu konularla ilgili hiç bir problemi de olmayabilir. Karakteri itibariyle kestirip atan, adım atmayan bir taraf da olabilir. Bunları ancak sakinken karşılıklı olarak oturup konuşarak çözebilirsiniz. Bu davranışlarının sizde yarattığı tahribatın farkına varması gerekiyor. Aksi taktirde istersen bitir kafasında bir adamla çok sağlıklı bir ilişki kurulacağını sanmıyorum maalesef.
Evet öyle maalesef. Beni umutsuzluğa sürükleyen de bu. İstersen bitirelim diyor, bitireceğim ben de günün sonunda sanırım.

Sanki arzunuz ve saygınız kalmamış gibi hissediyorum eşinize karşı. Ufacık bir damla var onun için çabalıyorsunuz ama olmayacağını da içten içe biliyorsunuz .

o sonlandırma evresi en zorudur bir şey beklersiniz ya da dışarıdan birisi sizi gelip o durumun içinden alsın hatta belki büyük bir olay patlasın da siz bunu yapmak zorunda kalmayın gibi
çünkü dışarıdan bazen problem sayılmayacak şeyler içten içe sizi bitiriyordur

Umarım hakkınızda hayırlısı olur
Çok saçma bir şey söyleyeceğim, bunu dediğinizde aklıma geldi. “ Aldattığını vs yakalasam ne kadar kolay olurdu benim için ayrılmak” gibi şeyler düşündüğüm olmuştu. Evet biliyorum saçma bir düşünce ve elbette gerçekten temennide bulunmuyorum böyle bir şey için.

Ama dediğiniz şey bu sanırım. Büyük olay patlasın da ben yapmak zorunda kalmayayım hissi.

Teşekkürler dilekleriniz için

Back