- 31 Ocak 2019
- 6.408
- 19.869
Ben zorunlu sezaryan oldum spinalle hic bas agrisi yasamadim ama o agrilar cocugu kucagina bile alamamak sutun ilk gunler gelmemesi o gucsuzluo cocuk dogmus sen bi ameliyat gecirmissin hangi birine adapte olucan igrencKızımda genel anestezi olmuştum hiç sıkıntı yaşamadım bir saat sonra ayaktaydım. Spinalde ise oğlumu ilk anda görmek harikaydı sonra 10 gün sevemedim bile
Cok gecmis olsun canim kotu anilar cok etkiliyor insani19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
Kadir gecemiz mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin.
Ben 2. Çocuk düşünmek istesem de çok korkuyorum. Doğumdan 6 gün sonra spinal anestezi yüzünden beyin toplardamarıma pıhtı attı. Nöbet geçirip bayılmışım. Ağzım, ellerim yamulmuş ve 1 saat konuşamamışım. Zaten yarım gün boyuncaki süreci hatırlamıyorum. 1 gün nöroloji yoğunbakımında 6 gün de poliklinikte yattım. 6 ay günde 2 kez iğne vurulup 2 ay epilepsi ilacı kullandım. Doktorlar iyi yırtmışsın şükür et kalbini es geçmiş. Kalbine atsaydı ölmüştün dediler. Lohusalığımı yaşayamadım. 1,5 yıl oldu hala evde tek dursam panik atak geçiriyorum. Doktorlar çocuk istersem önceden haber vermemi söyledi. Kan sulandırıcı vurulmam gerekirmiş( Bu arada genetik testim temiz, pıhtılaşma sorunum yok.) Doğumda genel anestezi ile olacakmış. Tüm bunları düşününce cayıyorum. Çünkü bakmakla sorumlu olduğum bi kızım var.
Suan ben de ayniyim benim zaten bu depresiflihimin yuzde sekseni asiri uykusuzluktan da kaynaklaniyo artii yemin ederim cildirmak uzereyim ya kafami yastiga koydummu cok degil 3 saat uyumak istiyorum bu nedir arkadas ya...Zerre sabrim kalmadi. Her saat basi ayaktayim. Yok uyumuyor. Delirecegim. Uykusuzluktan sinirleniyorum dogal olarak negatif enerji ona da geciyor iyice uyumuyor. Bu uyku egitimini halletmem lazim ama nasil bilmiyorum. Her gece ayni.
Suan ben de ayniyim benim zaten bu depresiflihimin yuzde sekseni asiri uykusuzluktan da kaynaklaniyo artii yemin ederim cildirmak uzereyim ya kafami yastiga koydummu cok degil 3 saat uyumak istiyorum bu nedir arkadas ya...
Canım öncelikle bu kadar takma yedin diye. Ama şöyle düşün gayet mutlu oldun bu seni bir hafta idare eder. Sonra daha hafif bir tatlı ye sütlaç muhallebi dondurma gibi küçük porsiyon. Bir de tatlı isteğin geldiğince önce kalk spor yap seni biraz zorlayan bir antrenman olsun. Sonra yemek istemiyorsun. Spora rağmen hala istiyorsa eşinle paylaşarak ye. Demekki vücudun ihtiyacı vardı de ve kafanda suçluluk hissetme. Şimdiiiiii tatlıyı yedin ve orada tatmin oldu kaldığın yerden sağlıklı beslenmeye devam edebilirsin. ( o tatlı kaşığını usulca yerine bırak)Kizlar tatli krizlerine giriyorum 1 haftadir. Neden böyle oluyor. Dün oturdum sufle yedim. Bir de güzel yapmışlar. Aklimda surekli ayni yerden sufle söylemek var. Surekli kafam orda. Hurma da beni bugunlerde kesmiyor.
Resmen sufle hastasiyim.
Zerre sabrim kalmadi. Her saat basi ayaktayim. Yok uyumuyor. Delirecegim. Uykusuzluktan sinirleniyorum dogal olarak negatif enerji ona da geciyor iyice uyumuyor. Bu uyku egitimini halletmem lazim ama nasil bilmiyorum. Her gece ayni.
Biz de ayniyiz kizlar. 9 ayi dolmak uzere. Su son bir aydir acayip bozuldu uykusu. Artik gece olsun istemiyorum. Resmen sabaha kadar savasiyorum. Dun biraz iyi uyumustu. Sabah 8de uyandi ama bu sefer de buyuk oglum 5.20dee uyandiSuan ben de ayniyim benim zaten bu depresiflihimin yuzde sekseni asiri uykusuzluktan da kaynaklaniyo artii yemin ederim cildirmak uzereyim ya kafami yastiga koydummu cok degil 3 saat uyumak istiyorum bu nedir arkadas ya...
Evet ben de karanlıkta oturuyordum sese tahammülüm yoktu. Hepkafamın altına yastık koymadan yattım öyle ağrı hafifliyordu. Dr un verdiği ağrı krsici işe yaramıyordu. Bol su ve kahve içiyordum ama yokk en son dr a yalvardım daha kuvvetli ağrı kesici ver diye. Allahım ne zordu yaa neyse ki geçti gitti . Sana da geçmiş olsun canımAynı beni anlatmışsın o kadar kötüydüki anneme bebeği mememe koy git sonra al diyordum ışık açtırmadım mutfakta iş yaptırmadım. Eşim sürekli kahve yaptı ama tam 10 günde attım.
Benim ilk doğumum normal oldu evet sancılar ve doğum anı zordu ama bebek doğasıya hemen o anda rahatsın . Ben rqhat bi şekilde bebeğimle ilgilenebilmiştim. Bu oğlanın doğumu da sezeryan olmak zorunda oldu . 40+4 günlüktüm gala ne açılma vardı ne sancı dr dedi artık senin yatışını verelim suni sancı ile doğumu başlatıcaz. Dedim tamam.suni sancı verdiler arada kontrol ediyorlar açılma yine yok.sancı da yok. Dr dedi öğleye kadar sancı olmaz açılma olmazsa sezeryana alıcaz. Bunun üstündrn bir saat kadar geçti. Nst bağlandım bebeğin durumuna bakıyorlar . Eşim yanımdaydı trl ile konuşuyordu ben o anda nst den farklı sesler duydum eşime seslendim hemrn bişey oluyo diye hemen hemşire çağırdılar suni sancıyı kestiler meğerse bebeğin kalp atışı zayıflamış suni sancıdan etkilenmiş hemen dr geldi dedi acil ameliyata alıyoruz seni ve kendimi ameliyatta buldum. Çok korkmuştum. Bebek doğdu bir süre kuvezde rahatlamasını sağlamışlar ama çok şükür sağlıcakla aldım sonunda kucağıma. O anları düşündükçe tüylerim diken diken oluyo bebeğime bişey oldu diye çok korkmuşyumSezaryen oldunuz diye normal dogum yapamayacaksiniz diye bir sey yok kizlar. Cok yakin bir tanidigim sezaryenden 2 yil sonra normal dogum yapti. Yani bir dogum sezaryen demek hepsi oyle olacak demek degil daha dogum dusunuyorsaniz. Normal dogumun da dogum asamasinda agrisi cok oluyor ama sonrasinda bebeginizin en ozel anlarinda ayaga kalkmis sekilde gecirme sansiniz oluyor.
Teşekkürler canım. Maalesef. En büyük mutluluğum tüm bu süreçte sütüm kesilmedi. Ama ilk haftaki önemli besleyici sütleri sağıp dökmek zorunda kaldım. Hala ona üzülürüm. Kızımın 2 tane süt annesi var. Allah razı olsun onlardan.Cok gecmis olsun canim kotu anilar cok etkiliyor insani
Adet bittikten 3. Gune kadar odem devam ediyo canimGünaydınlar hanımlar, adetin 2. Gününde vücutta hala ödem olur değil mi?
Oho daha çok varmış o zaman.Adet bittikten 3. Gune kadar odem devam ediyo canim