Emzikli Diyet Doğum Kilolarını Birlikte Verelim

Ayyy Allah immm cok gecmis olsun okurken yutkundummmm. Sezaryandan nefret ettim zaten igrenc bi deneyimdi benim icin spinal vs bak hatirlamak bile istemiyorum ki seninki tam bi travma. Ben de 2. Cocugu suanki oglum icin bazen diyorumki artik onunla eskisi gbi 2 kafadar olamicaz ve ameliyaffa ya basima bisey gelirse ya da ben iyilesene kadar ogluma kim bakar, o bensiz uyuyamaz falan diye gozum oyle korkuyoki.. evlat oyle biseyki kalbim onun askiyla yanip tutusuyo o olmadan ameliyata nasil giricem o iyi mi bilemezsem vs.. cok garip duygular neyse su 2. Cocuk konusunu ben kapatayim bi sure su akar yolunu bulur
Teşekkür ederim. İşin ilginç yanı bela ben geliyorum diyordu. 6 gün boyunca çok ciddi baş ağrısı çektim. Buna rağmen taburcu edildim. En kötüsü de sabah 4 gibi yüksek ateşle kadın doğuma gittim. Bana ateşin yok diyip eve yolladılar. Eve geldikten 15 dk sonra nöbet geçirdim. Banyo yapmıştım Saçımu kuruturken geçirdim. Ve yoğunbakımda da ateşim çıkmış. Enfeksiyon varmış kanımda. Evde ölçtüğüm ateş doğruymuş.Ve bu dediğim yer çok bilindik bi üni. araştırma hastanesi. Ve çok bilindik bi doktor. Özel paralı muayene oluyordum. Dava açmalık bi olay ama her türlü onlar bizi ekarte ederlerdi. O yüzden önüme bakıyorum.

Teşekkür ederim. İşin ilginç yanı bela ben geliyorum diyordu. 6 gün boyunca çok ciddi baş ağrısı çektim. Buna rağmen taburcu edildim. En kötüsü de sabah 4 gibi yüksek ateşle kadın doğuma gittim. Bana ateşin yok diyip eve yolladılar. Eve geldikten 15 dk sonra nöbet geçirdim. Banyo yapmıştım Saçımu kuruturken geçirdim. Ve yoğunbakımda da ateşim çıkmış. Enfeksiyon varmış kanımda. Evde ölçtüğüm ateş doğruymuş.Ve bu dediğim yer çok bilindik bi üni. araştırma hastanesi. Ve çok bilindik bi doktor. Özel paralı muayene oluyordum. Dava açmalık bi olay ama her türlü onlar bizi ekarte ederlerdi. O yüzden önüme bakıyorum.
Allah öyle doktorlarin eline düşürmesin.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Kadir gecemiz mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin.

Ben 2. Çocuk düşünmek istesem de çok korkuyorum. Doğumdan 6 gün sonra spinal anestezi yüzünden beyin toplardamarıma pıhtı attı. Nöbet geçirip bayılmışım. Ağzım, ellerim yamulmuş ve 1 saat konuşamamışım. Zaten yarım gün boyuncaki süreci hatırlamıyorum. 1 gün nöroloji yoğunbakımında 6 gün de poliklinikte yattım. 6 ay günde 2 kez iğne vurulup 2 ay epilepsi ilacı kullandım. Doktorlar iyi yırtmışsın şükür et kalbini es geçmiş. Kalbine atsaydı ölmüştün dediler. Lohusalığımı yaşayamadım. 1,5 yıl oldu hala evde tek dursam panik atak geçiriyorum. Doktorlar çocuk istersem önceden haber vermemi söyledi. Kan sulandırıcı vurulmam gerekirmiş( Bu arada genetik testim temiz, pıhtılaşma sorunum yok.) Doğumda genel anestezi ile olacakmış. Tüm bunları düşününce cayıyorum. Çünkü bakmakla sorumlu olduğum bi kızım var.
Geçmiş olsun zor bir dönem geçirmişsin.

Ben de spinal sezeryan oldum ve o baş ağrılarını ben de yaşadım bir hafta boyunca öyle başım ağrıdı ki gözüm bebek görmüyordu. Kafamı eğip yürüyebiliyordum kaldırdığm zaman feci zonkluyordu . Ağlıyordum hep ağrıdan. Ama allah korusun senin yaşadığın apayrı bişeymiş yaa çok zormuş

Ben de spinal sezeryan oldum ve o baş ağrılarını ben de yaşadım bir hafta boyunca öyle başım ağrıdı ki gözüm bebek görmüyordu. Kafamı eğip yürüyebiliyordum kaldırdığm zaman feci zonkluyordu . Ağlıyordum hep ağrıdan. Ama allah korusun senin yaşadığın apayrı bişeymiş yaa çok zormuş
Aynısıydı benimde. Yatınca daha az ağrıyordu. Geçmiş olsun sana da canım. Şükür iyiyim. Beyin Mr randevum vardı geçen hafta ama virüsten gidemedim.

Sabah:
6-7 zeytin
1 dilim tam bugday
2 yumurta
1 hindi fume
1 tatli kasigi bal
1 cay kasigi tereyag

Ogle:
Elma
3 yk yogurt
4 yk yulaf
6 ceviZ toplamindan amoothie

Aksam:
5 kucuk kofte
Barbunya 4 yk

Spor:
Tabata

İzlenim:
Abi hala basemler duruyo ya yuh artik nerdeyse 55 kilo olucam saka gbi ya kilo tarti artik umrda degil

Aynı beni anlatmışsın o kadar kötüydüki anneme bebeği mememe koy git sonra al diyordum ışık açtırmadım mutfakta iş yaptırmadım. Eşim sürekli kahve yaptı ama tam 10 günde attım.

Aynı beni anlatmışsın o kadar kötüydüki anneme bebeği mememe koy git sonra al diyordum ışık açtırmadım mutfakta iş yaptırmadım. Eşim sürekli kahve yaptı ama tam 10 günde attım.
Sezaryan travmadan baska bisey degil gercekten hatirmak bile.istemiyorum o gunleri

Selam herkese. Cok sukur telefonum tamir oldu 🤗 7. Kattan dusup hala nasil calisiyor saskinim 😳
Sabah; 1 kk suzme peynir, 1 yk labne, 2 dilim tam bugday ekmegi, 3 zeytin, tereyaginda yumurta
Arada bir sütlü kahve ve yulafli kurabiye
Oglen; 2-3 kasik kisir
Aksam; 2 kepce şehriye corbasi, 5 kasik bulgur pilavi, 3 kasik ciger kavurma, 1 kase yogurt
Aksam ogunum acayip siskinlik yapti. Sade soda ictim ama hala sisim.
20 dk leslie yaptim. Cocuklar yattiktan sonra enerjim olursa karin calisacagim biraz.

Sezaryan travmadan baska bisey degil gercekten hatirmak bile.istemiyorum o gunleri

Sezaryen oldunuz diye normal dogum yapamayacaksiniz diye bir sey yok kizlar. Cok yakin bir tanidigim sezaryenden 2 yil sonra normal dogum yapti. Yani bir dogum sezaryen demek hepsi oyle olacak demek degil daha dogum dusunuyorsaniz. Normal dogumun da dogum asamasinda agrisi cok oluyor ama sonrasinda bebeginizin en ozel anlarinda ayaga kalkmis sekilde gecirme sansiniz oluyor.

Sezaryen oldunuz diye normal dogum yapamayacaksiniz diye bir sey yok kizlar. Cok yakin bir tanidigim sezaryenden 2 yil sonra normal dogum yapti. Yani bir dogum sezaryen demek hepsi oyle olacak demek degil daha dogum dusunuyorsaniz. Normal dogumun da dogum asamasinda agrisi cok oluyor ama sonrasinda bebeginizin en ozel anlarinda ayaga kalkmis sekilde gecirme sansiniz oluyor.
Ben ilk dogumumda normal dogum diye hastaneye yattim. Sabah 9dan aksam 9a Kadar suni sanci yedim. Suyum patlatildi, 1 saat de oyle sanci cektim ama oglum dogum kanalina girmedi. En son icerde kakasini yapınca sezeryana alindim. Ikincisinde sirf bu yuzden hic dusunmeden seseryan oldum. Normal dogumun nasil oldugunu kismen biliyorum. Gercekten cok zor.

Kizlar tatli krizlerine giriyorum 1 haftadir. Neden böyle oluyor. Dün oturdum sufle yedim. Bir de güzel yapmışlar. Aklimda surekli ayni yerden sufle söylemek var. Surekli kafam orda. Hurma da beni bugunlerde kesmiyor.
Resmen sufle hastasiyim. 😭

Ben ilk dogumumda normal dogum diye hastaneye yattim. Sabah 9dan aksam 9a Kadar suni sanci yedim. Suyum patlatildi, 1 saat de oyle sanci cektim ama oglum dogum kanalina girmedi. En son icerde kakasini yapınca sezeryana alindim. Ikincisinde sirf bu yuzden hic dusunmeden seseryan oldum. Normal dogumun nasil oldugunu kismen biliyorum. Gercekten cok zor.

Bence keske 2. De tekrar bir sans verseydin. Eger baktin isler yine ayni yoldan devam ediyor sezaryene yine alirlardi. Evet normal dogum cok zor ama ayni zamanda da cok guzel. Insanin kendini hazirlamasi cok onemli. Ben en cok ikinma kisminda zorlanmistim. 1.5 saat kalmistim dogumhanede ama 1.5 yil gibi gelmisti. Ama en sonunda bebegin cikmasi ve onu hemen kucagina vermeleri o duygu anlatilmaz cidden. O ana kadar cekilmis butun acilar unutuluyor. Eveeet tekrar dogurasimiz geldi mi :))

Bence keske 2. De tekrar bir sans verseydin. Eger baktin isler yine ayni yoldan devam ediyor sezaryene yine alirlardi. Evet normal dogum cok zor ama ayni zamanda da cok guzel. Insanin kendini hazirlamasi cok onemli. Ben en cok ikinma kisminda zorlanmistim. 1.5 saat kalmistim dogumhanede ama 1.5 yil gibi gelmisti. Ama en sonunda bebegin cikmasi ve onu hemen kucagina vermeleri o duygu anlatilmaz cidden. O ana kadar cekilmis butun acilar unutuluyor. Eveeet tekrar dogurasimiz geldi mi :))
Uykusuz gozlerle okuyorum su satirlari. Aman aman, Allah olmayanlara versin 🙏

Benim de sezeryan yerim 5 ay oldu hala böyle üstünde kabarti var. Doktora sordum bazi vucutlar yapar dedi.ikinci ameliyatta orasini duzeltiriz dedi. Belki ben ikinciyi yapmicam yani mantiga gel. Bazen ara ara canimi siksam da oraya yapack bi sey yok deyip dusunmemeye calisiyorum. Dermatix diye krem yazdi onu kullan dedi onu kullaniyorum😭
Bende de oluştu canım kabarıklık var bastırınca acıyor krem sürmedim çünkü geçmiyor.
Benimde doğumum çok zordu 41 haftayı tamamladık benim kızın gelesi yoktu😊 sunni sancı başlandı yatışım oldu 13 saat sancı çektim bebeğe doktor 3buçuk 4 arası diyordu kilosuna. Aktif zamana geldim son dakikaya kadar sacımı çektim çok çok zordu. Tam son anlarda bende kötüleştim kızımın kalp atışında yavaşladı apar topar ameliyata aldılar, 4buçuk kilo doğdu kızım 5 gün yoğun bakımda kaldı zaten de normal olamazmış keşke doktorum kilosunu doğru tahmin edip direk sezeryana alsaydı. o süreçte emzirme problemi oldu yoğun bakımda Biberona alışmıştı göğüs ucum yoktu tutmadı süt sağmalar mastit emzirme uğraşları 2 ay uğraştım pes etmedim iki aylıkken emmeye başladı çok sükür yinede hepsi geçici şeylerdi atlattık 🙏

X