Emanet ergenlik cagindaki cocuk

Açıkça söyleyin izin alsanız bile düşse kalksa hastalansa yani ne rahat insanlar gerçekten yaz tatilinde de gelir sizde kalırlar 2 ay

Açık ve net bir sekilde söyleyin olur mu öyle sey ya en sevmediğim sey rahatımın bozulması…

Yatılı okul bakmalarını önerebilirsiniz.
Bu bile riskli bence ya yine derler uzaktan gözkulak ol, ara sor diye. Beklerler yani en azından…

Bir şekilde başınızdan savın.Sizde kalmasa bile sürekli ilgilenmenizi beklerler.Kardeş falan anlarım belki ama kuzeninizin çocuğu yani.
Birde bakmak için geliyor falan hikaye.Şimdiki gençlerin çoğu yurt dışı hayali kuruyor.Herşeye razı yeterki orada yaşayım modundalar.
Üstteki arkadaşlardan biri eşini bahane et yazmış.Bu olabilir bence.

Tavrınızı net belli edin
O yaşta bir çocuğun sorumluluğunu alamayacağınızı, yoğun çalıştığınızı falan söyleyin. Ay milletin bu rahatlığı da pes yani.

Cocuga bisey diyemiyorum. Sorun ailesinde. Sınırınızı cizin net sekilee yoksa basiniz cok agrir
kesinlikle sorun ailede. Yada cocugum yok, cocuk bakiminda egitimim yok, suan turkiye sartlarinda da yasamiyorum. O yuzden buyuk konusmak istemiyorum ama. 13 yasindaki cocuga 25 yasindaymis gibi davranip o sekilde ciddiye almak ve her istedigini yapmak neyin nesidir anlayamiyorum suan

Olgun dedigi kizin daha 4 yil oncesine kadar p.posunu tuvaletten sonra hala o siliyordu aslinda, ben buraya gelmeden once en son onlari gordugumde.... Onuda garipsemistim biraz, tobe tobe, cocuk ama kac yasinda cocuk, hala tuvaletten isi bitince 'anneee gel' diye bagiriyordu. Mesela bunu ne zaman nasil bitirdiler? Cok yakin zamanda belliki. Kiz sabah uyaninca 'anneeee bal' diye bagiriyordu. Ilk uyandigi an agzina bal surulmesi gerekiyormus. O zamanlarda sanirim 9-10 yaslaridaydi. Nasil ve ne zaman olgunlasti anlayamadim.

Bu arada ne olursa olsun, cidden ben maddi manevi hicbir sorumluluk alacak durumda degilim. ama daha bana sormadan, karar verip adimlar atip onun buraya gelisini planlamislar. Ben onu 1 gun bile misafir edemeyecegim. Bugun telefonda sasirdigimdan cok tepki veremedim ama, bir dahakine 'kusura bakma bende hic musaitlik yok' diyecegim. Bu cok agir bir sorumluluk. Yillardir arkadaslarimin kedilerine kopeklerine 3-5 gun bakmayi bile reddettim hep.

Tavrinizi net koyun,siz eğip buktukce o kız başınıza kalır haberiniz olsun. Çok güvendikleri " yaşından olgun" 13 yaşındaki kız çocuğu istiyor diye ne yapıp ederler sizde net olmayınca bir sekilde mevzuyu size bağlarlar.Gerekirse sert olun,küserse küssün,küçük bir kızın sorumluluğunu almaktan iyidir.Basina bir şey gelse kimse aileyi suclamaz,suçlu siz olursunuz......

Herseyi birakin cocugun basina birsey gelse yanlis arkadaslik kursa sizin basiniza patlar sen ilgilenmedin senin yuzunden diye. Bence acikca soyleyin sorumluluk alamam yasi cok kucuk diye. Bahane bulunacak bir durum degil. Egitim iyi degil vs diye bahane bulsaniz bahaneler bir sekilde curutulur karsi taraftan ama acikca soylerseniz usteleyemez kimse.

Ben gönderirim çocuğumu lisede yurtdisina ki zaten seneye gidecek
Ama kuzenime yada başkasına değil, bastirsin parayı yatılı okutsun
Açık açık konuşun böyle bir sorumluluk almayacaginizi, onlar size yamamaya çalışıyor cocugu

Yani ben sorumluluk alamam x ne olur ne olmaz sende gel birlikte gezersiniz öyle karar verirsiniz yurt falan soruştururuz dersiniz sizde kalamayacağını bilsinlerde.asla başkasının çocuğunun sorumluluğunu almayın başına birşey gelir sizden bilirler.

Bu yaz bir ergene 1 hafta boyunca maruz kaldim, hayat enerjim sondu, tukendim.
Hic oluru olan bir sey degil. Herkes kendi cocuguna baksin, yanliz misafir kabul etmeyin, anasiyla gelsin misafir olarak

Olgun diye diye size gönderecekler sorumluluğu da size yükleyecekler, ilkokulu bitirmeme 1 sene kala İsviçre’de yaşayan çok yakın aile dostumuz bir karı-koca vardı babamlar değil direkt aile beni yanlarına istediler eğitimine İsviçre’de devam etsin sonra isterse döner isterse İsviçre’de yaşamaya devam eder diye, ki ben tuvalet eğitimimi çoktan almıştım :)) Aile dostlarımız beni sevdiklerinden böyle bir teklifle gelmişlerdi ama henüz çocukları yoktu bir çocuğun sorumluluğu ne demek enine boyuna bilmiyorlardı, babam bu teklife evet diyebilirdi lakin hem benden ayrı kalamazdı hem de karşı tarafın alacağı sorumluluğu düşünerek reddetmişti, mantıken siz bile teklif etseniz böyle bir fikre sıcak bakmamaları gerekir, hoş İngiltere de dayısı varken siz ne alaka? Dayıdan veto yemiş olabilirler şanslarını sizde deniyorlar.

13 yasindaki kizi gonderelim karar gersin derken aklin basinda degildi diye dusundum o an cevap vermedim ama simdi vereyim bu dediginiz mantikli degil o yasta cocuk yurt disina gonderilirmi hic diyin. Ayrica cok ciddi iseniz getirin kendiniz yerlestirin uzgunum ama asla sorumluluk kabul edemem git bak ilgilen vs gibi seyler icin bana guvenmeyin degin. Kuzense kuzen kendilerini cok akilli saniyolar heralde

2 çocuklu bir anne olarak ben göndermezdim çocuğumu,kimsenin çocuğunu da kabul etmezdim. Siz zaten hic kabul etmemelisiniz.
Ben yoğun çalışıyorum kusura bakma bana güvenip program yapmayın,istersen yatılı araştır diyebilirsiniz. Cidden en başında önünü kesmelisiniz,çocuk gelse görmeye ay ben burayı sevmedim kalmam demez muhtemelen bu sebeple en başında kestirip atın.
Ailesine de ayrı şaşırdım,sanki yurtdışı melekler şehri toz pembe bir dünya illaki bir yetişkin gözetimi gerekir. Gönderelim gitsin demek ne rahatlık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…