Emanet ergenlik cagindaki cocuk

Valla biz arkadasin kopegine baktik bikac gunlugune o bile cok zordu. Kaldi ki hayvanlari cok sevmemize ragmen. Sorumluluk cok farkliymis birdaha asla kabul etmem

Esimde yokki Ne evliyim ne cocugum var. Cocuk bakimindanda anlamam, sorumlulukda alamam. Zaten yasam tarzim musait degil. Aksama kadar calisirim, aksam olunca cikar arkadaslarimla deli gibi icer sacmalarim.

Bencede cok erken bir yas. Ben buraya 4 yil once 27 yasinda tasindim ve ne zorluklar cektim anlatamam. Nasil o kizin isteklerini ciddiye alip bide bunun icin adim bile atiyorlar anlamis degilim cidden. Ve ben cocuk bakabilecek kapasitede oldugumu dusunsem evlenir cocuk dogururum zaten, suan cilginca bir hayat yasamaktan memnunum ve ben buyum

Ben sanki gelsin gezsin demek istemiş gibi düşündüm. Etrafı görsün, belki kendileri de peşinden taşınmak ister falan.. neyse istemiyorsan yaşadığın yeri karalayabilirsin

Yurt dışında çocuğunu liseye gönderen tanıdığımız var ama ultra zengin bir aile. O işler öyle olmuyor. Çocuğu ta anaokulundan proje olarak yetiştirmek gerekiyor. Bazı international eğitim veren kolejler var çocukları yurtdışına hazırlıyor. Atlas gibi bir danışmanlık firmasına gidip bilgi alması lazım. Sonra ailecek gelebileceklerini ama tek başına kabul edemeyeceğini söyle.

Bu aralar çok görüyorum yurtdışındaki akrabaya yapak atmaya çalışanları. Evde erkek arkadaşımla kalıyorum o yüzden sorumluluk alamam, izin günümü önceden kullanmıştım o yüzden 3 ay iznim yok diyin. Kalacak yer masrafını karşılayabileceklerini sanmıyorum. Lise, üniversite derken size demir atar. Ben olsam sorumluluk almam.

Bunda bukadar abartılacak birşey yok.
Baştan gevelemeden net olmak en doğrusu.
Canım sizi anlıyorum ama böyle bi sorumluluğu alamam. En fazla bi hafta gezmeye gelecekse gelsin ama daha fazla benimle kalamaz. Sonuçta ergenlik çağında bu sorumluluğu almak istemiyorum. Bukadar basit.

Ebeveyninin kontrolü ve gözetimi dışında kimsenin çocuğunu misafir edemeyeceğinizi ve böyle bir sorumluluk alamayacağınızı söyleyin. Bırakın küsen küssün, kırılan kırılsın. İzinli olduğunuz bir zamanı bildirip, evinizde ağırlamaya da kalkmayın.

Esimde yokki Ne evliyim ne cocugum var. Cocuk bakimindanda anlamam, sorumlulukda alamam. Zaten yasam tarzim musait degil. Aksama kadar calisirim, aksam olunca cikar arkadaslarimla deli gibi icer sacmalarim.
O da istediğin zaman olur inşallahO zaman dümdük söyle. Ben sorumluluk alamam diye söyle.

Açık ve net bir şekilde bunun çok büyük sorumluluk olduğunu ve alamayacağınızı söyleyin.
Hastalık var sağlık var, çocuğun başına bir iş gelse sizden bilinir. Olacak iş mi yahu, eşya mı bu?

Ben olsam 13 yaşında çocuğun devamli başında duramayacagimi soylerrim ve Okul işini bir konuşurdum, cocugu yanimda okutma düşüncesi varsa sorumluluk alamayacagimi da söylerdim açık açık.
Yani sadece o 5 gunluk etrafi gorme tatili icin bende kalmasini ve benim onu gezdirmemi rica etti, okul durumunda bir yerler ayarlayacaklarmis (nasil ve nereyi ayarlayacaklar 13 yas cocuk icin ve o da kendine nasil bakacak anlayamadim da). Oyle bir durumda da yine sikca ilgilenmem istenebilir. Oyle kararli bir sekilde kizi dil kursuna bile yazdirmislar, teyarabbim... Bide dunyada kac yuz ulke arasindan benimkini istiyormus, bak sen suna? Cidden ne diyecegimi bilemedim.

Ben sanki gelsin gezsin demek istemiş gibi düşündüm. Etrafı görsün, belki kendileri de peşinden taşınmak ister falan.. neyse istemiyorsan yaşadığın yeri karalayabilirsin
E biraz zor tasinirlar Turkiyede bu ekonomide nereye ailece tasinacaklar. Dedigim gibi kuzenim devlette ogretmen, eside kargo getir gotur yapiyor. Evlerine tas catlasa aylik 25k giriyordur. Biraz birikimleri varsada onu kizin kolejine yada yurtdisi egitimine harcayacaklardir. Bende telefonda, 'ben bilmiyorum burada ilkokul lise egitimi nasildir, oradanda buraya nasil gelinir' falan dedim sivismak icin. 'biraz etrafina sorup ogrenir misin, ... cok istiyor, dil kursunada yazdirdik kolaylastirmak icin' falan dedi.

Cocuk sizin evinizde kalmasa da sizi arayacaklardir iş düşünce.
İnsanlar bir garip, biz daha bi yeri gitmiyoruz ama ben yurtidisina sıcak bakıyorum. Bu konu eşimin ailesinin yanında açılmisti ve enişte hemen atladı " oo çok iyi olur giderseniz yurtdisinda bi kapımız olur çocukları yollariz" dedi.
Henüz gitmeye kalkmadigimiz icin bir şey demedim ama mümkün değil gelemezler.

İki sebep var. Ya sizi bakıcı yapacaklar ya da sizin ülke nispeten daha ucuz. Niyetlerini anlamak için burada öğrenci yurtları ve hayat çok pahalı, nasıl karşılayacaksınız deseniz?.

kendi çocuğumun bu tarz sorumluluklarını almak bile şu an gözümde büyüyor. başka bir çocuğun sorumluluğunu asla alamam resmen kızı size postalamaya çalışmışlar. açık bir dille ifade eder reddederdim

Ya dedim, 'biraz kucuk degilmi tek basina ucaga bindirip yurtdisina yollamak icin, ben burda bile olsam?', 'biliyosun ablasi zaten yasindan cok olgun bi cocuk, yabanci dilide var yapiyor' dedi. Cidden azcik delirmisler gibi hissediyorum.

Bence o 5 günlük etrafı görme tatilini de kabul etme. 13 yaşında çocuk hastalansa ne yapacaksın. Birşey olsa tüm mesuliyet sende. Açık açık kabul edemeyeceğini böyle bir mesuliyeti alamayacağını söyle.

Ya dedim, 'biraz kucuk degilmi tek basina ucaga bindirip yurtdisina yollamak icin, ben burda bile olsam?', 'biliyosun ablasi zaten yasindan cok olgun bi cocuk, yabanci dilide var yapiyor' dedi. Cidden azcik delirmisler gibi hissediyorum.
Muhtemelen özgüveni gelişsin diye de böyle düşünmüş olabilir ama artık ortam sırf çocuğun özgüveni gelişsin diye ortalığa salamayacak kadar kötü bence kuzeninize biraz akşam haberleri izlemesini önerin :)

Nerede yaşıyorlar bilmiyorum ama o kadar çok proje okulu var ki okumaya istekli bir öğrenci olsa zaten bir yere yerleşirdi. Türkiye'de akademik konuda başarılı değilse orada yabancı dil bilmeden nasıl okuyacak ki? Bence cocuk çok ısrar etti onlar da onu oyalamak için sana gönderiyorlar. Bir arkadaşımın geçen sene kızı gitti ABD ye ama kız Türkiye'nin en iyi okullarından birinde okuyordu ve sürekli proje üretiyordu dışarıdan doğrudan davet alarak gidebildi. Orada anneannenin yanında kalmasına rağmen annesi bir süre sonra ücretsiz izin alıp kızının yanına gitti. Bu işler kuzeninizin düşündüğü kadar kolay değil maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…