Emanet ergenlik cagindaki cocuk

Yani sadece o 5 gunluk etrafi gorme tatili icin bende kalmasini ve benim onu gezdirmemi rica etti, okul durumunda bir yerler ayarlayacaklarmis (nasil ve nereyi ayarlayacaklar 13 yas cocuk icin ve o da kendine nasil bakacak anlayamadim da). Oyle bir durumda da yine sikca ilgilenmem istenebilir. Oyle kararli bir sekilde kizi dil kursuna bile yazdirmislar, teyarabbim... Bide dunyada kac yuz ulke arasindan benimkini istiyormus, bak sen suna? Cidden ne diyecegimi bilemedim.

5 gun bile olmaz. Ben işe gidiyorum, evde yalniz birakamam, sorumluluk alamam deyin

Türkiye’de gençler arasında Kore çok popüler, oraya gitmek isteyen öğrencilerim var da ordan aklıma geldi
Hayır. Kore de olasa Endonezya yada Amerika olsa da farketmez. Küçük kızlarını sırf ben varım diye göndermeye nasıl niyetleniyorlar benim neyime, parama mı direk bana mı, neye güveniyorlar ve böyle bir sorumluluğu neden alacağımı düşünüyorlar anlayamadım.. Ve ne diyeceğimide bilemedim çünkü öyle ciddi karar vermişlerki, kız dil kursuna gidiyor yakın zamandada görmeye gelmek istiyormuş. Peki bundan Aurora90’ın haberi var mı, yok:KK70:

Selamlar herkese,
Bugun garip birsey oldu. Sikca konustugum ve yakin oldugum kuzenlerimden biri ile telefonda konusuyorduk bugun. Kendisi benden 8 yas buyuk, hatta direk ona 'abla' diye hitap ediyorum, kardes gibi. Hos gerci herseyimide bilmez ama, diger kuzenlere gore daha yakin bir iliskim var.
Evli ve bir kizi var 13-14 yaslarinda (liseye bu yil baslayacaksa tam kac yasinda olur?). Kiz kucuklugunden beri beni cok sever, ve benim gibide yabanci dile yatkinligi var. Hatta simdiden cok iyi ingilizce biliyor. Ben yurtdisinda yasiyorum 4 yildir.
Kizda, fazla gundemi takip eden buna psikolojisi bozulan, yurdisina simdiden ozenen biri; hatta gecen yil okulunun duzenledigi bir programla 4 gunlugune Fransaya falan gitti.
Bugun kuzenimle telefonda konusurken 'artik zaptetmek cok zor, liseyi yurdisinda okumak istiyor, hatta senin yasadigin ulkeye heves ediyor (alakasiz bir ulke), dil kursuna yazdirdik, orda lise egitimi nasil?, biz bi onu onden, senin isinden izinli oldugun bir zamana denk getirip 1 haftaligina gondersek, o da oralari gorup oyle karar verse nasil olur?' dedi. Cok sasirdim acikcasi.... 13 yasindaki cocuk gelip gorup karar verse ne olur? Kendi kararlarini verebilecegi bir yas mi? Bide tamam gecen yil Fransaya gonderdiler, ama 5 ogrenci, baslarinda okuldan 3 ogretmen vardi ve sadece 4 gunlugune. Simdi bana gonderecekler tek basina. Ayrica ben evli ve cocuk sahibi degilim, ve zapir zupur bir hayatim var. Isten izinli oldugum zamanda arkadaslarimla baska bir ulkeye tatile falan giderim zaten ve partili rahatlamali biz izin ayarlarim. Ben ergen cocuk nasil idare edilir bilmem ki. Cok buyuk bir sorumluluk degil mi?
Bu arada kuzenim devlette ogretmen eside bir kargo sirketinde calisiyor, bunu dusunurken zengin falanda degiller. Kizlarinin yasindan cok olgun oldugunu dusunup sonsuz guveniyorlar. Lisede bir yeri kazanamadigi icin ozel liseye yazdirmislar, masrafi ayniya gelir diye dusunuyorlar yurtdisinda okursa. 13 yasinda cocugunuzu lise egitimi icin yurtdisina gonderir miydiniz?

Hos kiz buraya okula gelse, nerde nasil kalacak? Benimle mi? Bende 31 yasinda genc bir insanim ve bir hayatim var burada 4 yildir, neden yanima cocuk alayim anlamadim, ne istiyor benden. Kizini olgun biri gibi gordugunden, onun istek ve kararlarini kabul ediyor ama kiz buraya gelse; burada kahvalti yerlerinde bile alkol satisi oldugu icin 18 yas altinin yalniz oturmasi yasak, kiz kendikendine yada arkadaslariyla disari ciksa oturacak yer bulamaz.

Bi garip geldi. Ve bayada ciddiler. Bana izinde olabilecegim tarihi sordu. Ne diyecegimi bilemedm cidden. Belki 5 gun idare ederim onu burda ama, koca lise egitimi icin basinda durmamam zaten.. Burada annelere bir sormak istedim.
Valla tüm bunları açık açık deyin

5 gun bile olmaz. Ben işe gidiyorum, evde yalniz birakamam, sorumluluk alamam deyin
Yok almıcam ya. Eğitim işlerini kendileri halledip sadece önden görme işin 5 gün bana gelmesini ve gezdirmemi istediler ama 1 gün bile ergen çocuğa bakamayacağım. Ve ben yokum burada gibi düşünüp öyle hareket etmelerini istiyorum

Yok almıcam ya. Eğitim işlerini kendileri halledip sadece önden görme işin 5 gün bana gelmesini ve gezdirmemi istediler ama 1 gün bile ergen çocuğa bakamayacağım. Ve ben yokum burada gibi düşünüp öyle hareket etmelerini istiyorum

Bakamazsiniz zaten 16 17 yasinda olsa siz evde yokken bi makarna haşlar karnini doyurur. Su an evde yalnız bırakıp işe gidemezsiniz.

Univeristeye girince Erasmusla gitsin yurtdisina hem devlet hibe de veriyor, cebine para koyuyor.

Bakamazsiniz zaten 16 17 yasinda olsa siz evde yokken bi makarna haşlar karnini doyurur. Su an evde yalnız bırakıp işe gidemezsiniz.

Univeristeye girince Erasmusla gitsin yurtdisina hem devlet hibe de veriyor, cebine para koyuyor.
Yok üniversite zamanına kadar dayanamıyormuş, hemen gitmek istiyormuş ve kararınıda vermiş haspam

Yani sadece o 5 gunluk etrafi gorme tatili icin bende kalmasini ve benim onu gezdirmemi rica etti, okul durumunda bir yerler ayarlayacaklarmis (nasil ve nereyi ayarlayacaklar 13 yas cocuk icin ve o da kendine nasil bakacak anlayamadim da). Oyle bir durumda da yine sikca ilgilenmem istenebilir. Oyle kararli bir sekilde kizi dil kursuna bile yazdirmislar, teyarabbim... Bide dunyada kac yuz ulke arasindan benimkini istiyormus, bak sen suna? Cidden ne diyecegimi bilemedim.
Bir dil kursuna yazdırdılar diye kız yurt dışında yaşayabilir kafalar pırıl pırıl🤣

İnsanlar manyak sanırım. 13 yaşında ki bebe başkasına emanet edilir mi? Açık açık ben bakamam deyin.

Yatılı okul bakmalarını önerebilirsiniz.
yatılı okul olsa bile sürekli konu sahibinden bir şeyler isteyecekler.
"bizim kız hastalandı git bir bak"
"kızın osu busu varmış sen ilgilenir misin"
"kız biraz mutsuz bir konuşsan"
"okulda şöyle olmuş sen bir baksan nasıl olur" vs vs böyle gider.
tatil için bile olsa o yaştaki bir çocuğun sorumluluğunu alamayacağınızı net bir şekilde belli edin. uzak durun, aman sakın.

E biraz zor tasinirlar Turkiyede bu ekonomide nereye ailece tasinacaklar. Dedigim gibi kuzenim devlette ogretmen, eside kargo getir gotur yapiyor. Evlerine tas catlasa aylik 25k giriyordur. Biraz birikimleri varsada onu kizin kolejine yada yurtdisi egitimine harcayacaklardir. Bende telefonda, 'ben bilmiyorum burada ilkokul lise egitimi nasildir, oradanda buraya nasil gelinir' falan dedim sivismak icin. 'biraz etrafina sorup ogrenir misin, ... cok istiyor, dil kursunada yazdirdik kolaylastirmak icin' falan dedi.
Hangi dil konusuluyor orda?

Kesin bir dille reddetin. ALLAH korusun olumsuz bir şey olur falan bütün ceremesini siz çekersiniz.
"Sana güvendik de yolladik, bi sahip çıkamadın,niye bakmadın vs"
Bakıyorsunuz diretiyorlar ortamı anlatin

Cidden cok manyakca geldi banada.. Sok oldum soylediklerine ve sorduklarina
Açıkça böyle bir sorumluluğu alamayacağınızı söyleyin. Vaktim yok ilgilenemem ayrıca sorunlulukta alamam kusura bakmayın diyceksiniz. Yoksa çok başınız ağırır

Hayır. Kore de olasa Endonezya yada Amerika olsa da farketmez. Küçük kızlarını sırf ben varım diye göndermeye nasıl niyetleniyorlar benim neyime, parama mı direk bana mı, neye güveniyorlar ve böyle bir sorumluluğu neden alacağımı düşünüyorlar anlayamadım.. Ve ne diyeceğimide bilemedim çünkü öyle ciddi karar vermişlerki, kız dil kursuna gidiyor yakın zamandada görmeye gelmek istiyormuş. Peki bundan Aurora90’ın haberi var mı, yok:KK70:
Kısa süreliğine de olsa kabul etmeyin 13 yaşındaki bir çocuk ne kadar olgun olursa olsun 30 yaş olgunluğunda değil ya hoş.
Ayrıca çocuğun sizin yanınıza gelince olgunluğu yalan olursa ne olacak? Bazı aileler çocuklarını dizlerinin dibindeki gibi sanıyorlar kuzeninizde kızını öyle sanıyor olabilir dertsiz başınıza dert alırsınız, beğendim ben burada okuyacağım derse yurt vs ayarlarsalar dahi kız kaldığım yeri beğenmedim sorun yaşıyorum dese çocuk hooop sizde.

X