Eltisiyle sorun yaşayanlar, eltime nasıl davranmalıyım ?

Kıskanıyor olabilir.Kimseye size verdiği değerden fazlasını vermeyin.

Öncelikle şunu yazayım bazı gençlerde ilginç yorumlar yapıyor birisi yazmış yeni doğum yapmış insanın evine neden gidilmiş.Bu kişi diyor ki 2 ay olmuştu.Annemin tedavisi başlamadan tebrik için gittik.Bizde doğum yapmış insana tebriğe gidilir tamam 40 çıkmadan gitmek doğru olmuyor ama 2 ay sonrada gidilir.Bu gayet doğal o kişinin yaptığı terbiyesizlik bu anneye.
Size de elti için şunu yazayım, gelini ve gelini arkadaşları olan bir büyüğünüz olarak yazayım. Yazdıklarımı bu eltiyi normalleştirenlerde okusun.Bu insanlıktan nasibi almamış bir elti bana göre..(yazdığınız her şeyin doğru olduğunu düşünerek yazıyorum)Ben gördüm bunlardan hayattan bezdirir bunlar. Hiçte haklı değil tabi.Düğüne ve nikaha gelmemek ne demek.Palavra sorun olduğu belli kim inanır.İnanın böylesini de hiç görmedim.Kıskanç fesat ne varsa hepsi bu eltide var.Hasta ruhlar bunlar.
Siz bundan sonra yemek yapmayı veya başka ne yapıyorsanız artık yapmayın.Ancak surat etmeyin normal davranın konuşun ki ona laf edecek fırsat vermeyin.Bu da karşılaştığınızda yapacağınız bir şey zaten.Eşinize de çok bahsetmeyin iki kardeş araları açılmasın.İnanın anne babalar çok üzülüyor böyle eltiler nedeni ile kardeşlerin arası açılınca.
Bu arada inanın bir kaç eltim var hepimiz çok iyi görüşür anlaşırız eskiden beri.Arada ufak tefek şeyler olmuştur mutlaka.Ama bu yazdıklarınız türü hiç bir şey asla..İkinizin arasında eğitim farkı var mı.

Yahu kadin kinana, düğününe gelmemis. bebege mevlit yapmis seni davet etmemis. bebek tebrigine gitmissiniz odadan cikmamis. Yemek yapiyorsun bir tesekkur etmiyor.. Kadın gayet acik bir sekilde gorusmek istemedigini belli ediyor. Neden hala bu çaban? Kendini boyle ayaga dusurme.

Seyiyeli, sıcak aile baglari olsa guzel olurdu ama kadin samimi olmak istemiyor, bu onun tercihi bunu anlarim.

Amaaaa isine gelen konuda resmen seni kullaniyor. işte bu beni çok irite etti.

Yani der tabii ki yenge yapar biz yeriz diye. Hazir yemek kim istemez.
Bir daha oyle derse ver cevabini. Ayy yapar tabi yengesi, hak edene de geç. Bisey derse hak etmedigini mi dusunuyorsun dersin

Sen kayinvalidene de boyle verici davranirsan ileride basin cok agrir demiş olayim.

Anladığım kadarıyla eltiniz sizden dolayı mağdur. Çünkü sizden hoşlanmayan, görüşmek istemeyen birinin üstüne üstüne giderek o kişiyi rahatsız edip zorda bırakıyorsunuz.
Derdi olup konu açacak kişi eltiniz
Rahat bırakın insanları.
Hiç bir detayı da unutmamış, bilenmişsiniz.

Eltim umrumda degil. Beni seviyor mu sevmiyor mu umrumda degil. Guzel bir iliskimiz olsun tabii ki isterdim ama o istemiyorsa zorlamanin manasi yok

Kıskanç ve fesat bir kadın belli.
Çabalamanıza, düşünmenize bile değmeyecek biri. Ne güzel mesafeliymiş. Daha da üstelemeyin, kendinizi zora sokup hediye vs hiç gerek yok.
Yengeme benzettim Nankör ve tuhaf tipler bunlar.

Ne eltiymiş arkadaş, maaile yeni gelen geline kadar herkes yaranma peşinde, bi tek tapınmamışsınız kadına. Ya bi salın, oralı olmayın, çok gördük lafta bayıla bayıla aldığı kocanın ailesini beğenmeyip burun kıvıran, mesafe diye kafaları yiyen; ilgi göremeyince bu sefer de tepinmeye başlıyorlar. Ailecek bi salsanız, o tahtından bi düşse hepiniz rahat edeceksiniz.

Mesafe candir. Bir noktadan sonra sizde pes etmelisiniz

Bakarsanız siz de eltiden sıcaklık, güleryüz, muhabbet, tutkunluk bekliyorsunuz, ama beklediğinizle kalıyorsunuz. Sizden de elbet bir şeyler bekleyen olacak, her beklentiyi karşılama göreviniz yok.

Mahir kadınmış elti valla, kapının önündeki süpürge bile hazırola duruyor geçerken.

Düğüne gelmemiş, nikâha gelmemiş, mevlide çağırmamış, ziyarete gitmişsiniz dışarı çıkmamış hâlâ daha aileyiz yüz yüze bakacağız. E kadın bakmıyor o ne olacak iki kardeş çok bağlıysa ilişkileri onların problemi sizi ilgilendirmez ki. Hâlâ daha nasıl davranayım, gördüğünüz yerde merhaba merhaba bitti gitti. Eve davet etmeyin davet ederse gitmeyin aile buluşmalarında görüşürseniz mesafeli bir iki cümle yeter.

Mahir kadınmış elti valla, kapının önündeki süpürge bile hazırola duruyor geçerken.

Okurken benim içim sıkılıyor ya böyle şeyleri.
Şunu der, bunu ima eder, surat asar, tavir yapar, şunu bekler, etrafa söyler...
Yapsin ya yapsin ne olabilir yapinca, hiç üşenmiyorlar da milletin ruh halini beklentilerini vs takip etmeye dert edinmeye.

Eltim de var gorumcelerim de var cidden uğraşamam. Gorumcelerimden biriyle yillar oldu ayni goruşmuyoruz ayni ortama denk gelsek selam vermiyoruz birbirimize.
Bi tanesi de kendi kendine triplere giriyor ama neye kizdigindan haberim bile olmuyor bazen selam verir bazen görmezden gelir.
Kılımı kıpırdatmiyorum kim nasil istiyorsa oyle davransin başka işleri mi yok anlamiyorum.

Konunun yarısını okuyabildim. Çünkü fazla uzun geldi.
Siz ona kötü bir şey yapmamışken onun böyle bir hal içinde olmasına başta üzülmüş, kafayı takmış olabilirsiniz. Ama sonrasında hemen unutup kendinize odaklanmanız gerekirdi. Belli ki eltinin sorunun sizinle değil, kendisiyle.

Elti denilen kişi sizin hayatınızda dış kapının dış mandalı olacakken siz eltiyi hayatınızın merkezine almışsınız. " Yok şöyle yaptı, yok böyle dedi" . Ee yapsın, desin. Size ne? Siz kendi hayatınıza bakın.

Size niye laf gelsin ki ben anlamadım ?
Durumu kişisel algılamayın.
Yardım görmek isteyen sıcak samimi davranır.
Kadın direkt mesafe koymak istemiş sizi de annenizi de önemsememis.
Size uyduruk hediyeler layık görmüş.
Kv size ne diyor mesela eltinde böyle böyle söyledi mi diyor anlamadım?
Kendi anneis kardeşi falan yemek göndersin siz ne alaka ?
Daha aileye yeni girmiş insandan yardım beklemek saçma zaten.
Aranızda samimiyet bile oluşmamış.
Eşinizde abisiyle görüşsun tabi ki siz buna engel olacak değilsiniz.
Ama size değersiz biri gibi davranan birine de değer vermeyi bırakın artık tavrinizi koyun.

Böyle şeyler söylediği zaman evet böyle şeyler karşılıklı olur deyip kestirip atın gülerek.
Sizi mevlute cagirmayan birini yemeğe davet etmek zorunda değilsiniz.
Evet mevlutte de ben yemeklerden yemek isterdim diye laf sokun kasinirsa.
Ama en guzeli hiç muhatap olmamak.
Kv şeye gittiğinizde onlarda oradaysa onunla fazla konuşmayın başka şeylerle oyalanin pek güler yüz göstermeyin.
Beklenti içinde olan edepli davranır kimse onun beklentilerini karşılamak zorunda değil.

Siz iyi birisiniz
Ama elti kendi ruhsal sorunlarını çözememiş haset biri

Ben kendi kullanmayacağı boktan tabakları başkasına götüren insanın haset olduğunu düşünürüm

Eşinizle iyi olun, kaynanayla iyi olun, kaynınızla ve ikiz bebeklerle bile iyi olun
Neşeli mutlu sevgi dolu bir hayat kurun
Ama elti ile zorunlu haller dışında muhatap olmayın
eltinize en güzel cevap bu, iyice kudursun

Her ailenin bir kurbanı var Türk aile yapısında, konu sahibi o kurbanı almış, asıl sıkıntı o işte. Adam evlenmiş, gitmiş sodexolar multinetler, kim olsa burulur, eltinin tavırlarının nedeni bu aslında, konu sahibi geldi diye kayınço denizi bitmiş. Konu sahibi zaten toy, iyi olursam herkes iyi olur sanıyor, bi de kendini kanıtlama gereği duyuyor, çünkü böyle inanıyor, herkesi memnun ederse "başarılı" olacak. Umarım herkesi memnun edemeyeceğini, başarının kendini korumaktan geçtiğini çok kayıp yaşamadan öğrenir.

Israrla elinizle görüşmeye çalışmayın lütfen. Kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Kapıyı ısrarla çalmanın alemi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…