Eltisiyle sorun yaşayanlar, eltime nasıl davranmalıyım ?

Zorla misafir olmadık. Bebeklerin toparlanması için 2 ay bekledik. Sonra da kimse bebek görmeye gelmedi diye laf atmaya başladı. Kayınvalidem gitmek istedi bizde tabii ki müsaitliklerini sorduk. Kimse yardım etmiyor diye kayınvalideme söylüyor laf bana gelsin diye. Bende yardımcı olmak adına bebekler doğduğundan beri haftada bir yemek de gönderdim. Herhangi bir beklenti içerisine girmedim. Sadece biraz olsun nezaket bekledim. Bir araya gelince hem yengeleri var yapar diyor benden bir şeyler bekliyor, yapınca da herhangi bir teşekkür bile yok. Uzak olsak sorun değil ama aynı aile içerisinde yüz yüze bakacak insanlarız. Bende bu davranışa karşılık mesafeli olmak istiyorum ama eşim ve kardeşleri birbirine çok bağlı sürekli görüşmek istiyorlar.

Artık hiç davranmamalısın

Galiba en iyisi mesafeli olmak.

İkiz bebeklerim oldu ne dayısı ne amcası bir sey takmadı yada almadı. Okuyunca üzüldüm. Mevzu para değil, ama kardeşimin düşünmesini beklerdim sanırım.

Mesafe çok güzel bir şey.Size nasıl davranıyorsa öyle davranın.

Çok bile önemsediğinizi düşündüm. Artık muhatap olmayın.

Kayınvalidene dediğini nereden biliyorsun? Sen orada mısın onlar konuşurken? Belki kayınvalide laf taşıyor. Kimse senden birebir, bir şey istememiş. Belki gönderdiğin yemeği yemiyor bile. Kadın sana telefon açıp bir şey istememiş. Seni çağırmamış evine kendi arayıp.

2 ayda çok çok az yani kusura bakma, ne toparlanması 2 ayda.

Düğününe gelmemiş.
Evine kendisi davet etmemiş.
Evine gittiğinde öyle sizle oturmamış, ki iki tane bebekle nasıl oturacak? Yani dikişi vs var.

Mesafeli olmayı, görüşürken de yaparsın, yemek göndermezsin, annenle görüştürmezsin bu kadar.

Bırde evıne haftalık yemek göndermekmi
Afedersınde sızınle gorusmek ıstemedıgını her halukarda bellı eden bır ınsan
Daha ne desın ıstıyorsunuz
Poposunu kaldırmıssınız .. gorusmek zorunda degılsınız
Benı bırak anneme oyle davranan bır ınsanı orda paralar evını basına yıkar cıkardım
Hadsız..
Hadı bukadar olayı gectım .Esınız dugununuze ve nıkahınıza gelmemesıne ne dıyor pekı

Size tavsıyem onu görmezden gelin bakın ozaman nasıl o sizin peşinizden koşuyor
Bir akıllı ınsan yokmu bu kadına yaptıklarının yanlış oldugunu söyleyen.. mesela kaynananız deseymş

En azından yüzünüze gülüp yakın olup sinsilik yapmıyor kadın açıkça kartlarını belli etmiş ama siz üstüne üstüne gitmişsiniz. Kimse kimseyle iyi olmak zorunda değil belli ki baştan set çekerek size sınır koyuyor gerek yok daha uzatmanıza. Benimde evime eltim annesiyle öyle dank diye gelse pek hoş karşılamam. Yeni doğum yapmış kadın herkese gülücükler saçmak zorunda da değil oynak bir psikolojisi oluyor. Eşinizde sizde kendi hayatınıza bakın bence dert edinmeyin bu kadar.

Güncelleme
Bir araya gelince yengemiz bize yemeklerinden yapar bizde yeriz diyor. Yani beklenti içerisinde söylemleri var. Bende belki gerçekten yapamıyor ikiz bebeklerle zor olur diye yardımcı olmaya çalıştım. Biraz mesafeli olsam yeni gelin gözüyle bakıp gelmeden soğukluk girdi araya laf edecekler. Bende gelir gelmez duvar örmek istemedim zamanla birbirimizi tanırız diye ama böyle devam ettikçe kesinlikle görüşmek istemiyorum.

Zorla misafir olmadık. Bebeklerin toparlanması için 2 ay bekledik. Sonra da kimse bebek görmeye gelmedi diye laf atmaya başladı. Kayınvalidem gitmek istedi bizde tabii ki müsaitliklerini sorduk. Kimse yardım etmiyor diye kayınvalideme söylüyor laf bana gelsin diye. Bende yardımcı olmak adına bebekler doğduğundan beri haftada bir yemek de gönderdim. Herhangi bir beklenti içerisine girmedim. Sadece biraz olsun nezaket bekledim. Bir araya gelince hem yengeleri var yapar diyor benden bir şeyler bekliyor, yapınca da herhangi bir teşekkür bile yok. Uzak olsak sorun değil ama aynı aile içerisinde yüz yüze bakacak insanlarız. Bende bu davranışa karşılık mesafeli olmak istiyorum ama eşim ve kardeşleri birbirine çok bağlı sürekli görüşmek istiyorlar.

Zorla misafir olmadık. Bebeklerin toparlanması için 2 ay bekledik. Sonra da kimse bebek görmeye gelmedi diye laf atmaya başladı. Kayınvalidem gitmek istedi bizde tabii ki müsaitliklerini sorduk. Kimse yardım etmiyor diye kayınvalideme söylüyor laf bana gelsin diye. Bende yardımcı olmak adına bebekler doğduğundan beri haftada bir yemek de gönderdim. Herhangi bir beklenti içerisine girmedim. Sadece biraz olsun nezaket bekledim. Bir araya gelince hem yengeleri var yapar diyor benden bir şeyler bekliyor, yapınca da herhangi bir teşekkür bile yok. Uzak olsak sorun değil ama aynı aile içerisinde yüz yüze bakacak insanlarız. Bende bu davranışa karşılık mesafeli olmak istiyorum ama eşim ve kardeşleri birbirine çok bağlı sürekli görüşmek istiyorlar. Kayınvalidem deseniz yapmak zorundaymışım gibi hep onu pohpoluyor.

Haklısınız en iyisi mesafeli olmak

Haklısınız

Ya kızım, eltin seni aramamış hiç böyle şeyler dememiş. Kaynananın dediği şeyleri belliki elti dememiş. Kayınvaliden gitmek istemiş, kaynanan demiş vs vs.

Eltin dememiş.
Eltin çağırmamış
Eltin aramamış.

Teşekkür etmeme nedeni kendi istemiyor oluşu. Kadın seni arayıp yardım istememiş. Kendi çağırmamış.

Yaranmaya çalismayi birakmakla başlayabilirsiniz. Hadi bir olur iki olur ama artik kadinin sizi sallamadigi belliyken devam etmissiniz cicekler, taki, anneyle oturmaya gitmeler hediye goturmeler...

Bir araya gelince yengemiz bize yemeklerinden yapar bizde yeriz diyor. Yani beklenti içerisinde söylemleri var. Bende belki gerçekten yapamıyor ikiz bebeklerle zor olur diye yardımcı olmaya çalıştım. Biraz mesafeli olsam yeni gelin gözüyle bakıp gelmeden soğukluk girdi araya laf edecekler. Bende gelir gelmez duvar örmek istemedim zamanla birbirimizi tanırız diye ama böyle devam ettikçe kesinlikle görüşmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…