- Konu Sahibi nevayildirim
-
Yani insanlar zaten surekli birbirlerine gelinip gidilsin diye aile apartmanında oturuyorlar. Yoksa daireler satilir farklı farklı yerlerde oturulurUcuz etin yahnisi derlerbaya kira derdimiz olmaz diye secilen bir yol. Halbuki baslari daha cok agriyor boyle
Sende neden oluyor toplanma Kv evinde toplanılmiyor birgun erken davran kek yap iniver sonra bahane bulup evine derse gel . Sen kendini düşün kocanada tatlılıkla anlat huyuna git kocanın is kocanda biterAynı apartmandayız yeme içme çoğu zaman bizde gece yarısı birden çaya gelmeler topluca vs her şey
Toplumumuz kolonilesmeyi seviyor ne anlıyorlar kafam almıyorYani insanlar zaten surekli birbirlerine gelinip gidilsin diye aile apartmanında oturuyorlar. Yoksa daireler satilir farklı farklı yerlerde oturulur
Aynen oglanlar ne anadan ne yardan ayriliyor boyle bir cozum uretmisler. Kizlarda kocayi kacirmamak icin kabul ediyolar genelde, islerinede geliyo kira derdi olmaz diye.. sonrada iste cok geliyo kv gorumce vs vs. Ee yani ne bekliyordun? Aile apartmani pismanliktirYani insanlar zaten surekli birbirlerine gelinip gidilsin diye aile apartmanında oturuyorlar. Yoksa daireler satilir farklı farklı yerlerde oturulur
Aynen öyle Mune abla. Benim eşim kendi çayını, kahvesini kendi yapar. Ben sevmem çünkü. Bir kere dayısı aradı. Eşimin telefonu da benim yanımdaydı. Ben açtım. Yeğenim nerde dedi, kahve yapıyor ben de ders çalışıyorum dedim. Ne demek kahve yapıyor, sen yapacaksin dedi. Ben de ben onun hizmetçisi değilim, eşiyim. Eli ayağı tutuyor kendi yapabilir, kimse kusura bakmasın dedim.Çünkü kadınlar işlerin kendilerinin sorumluluğu olduğunu düşünüyor, kadınlar böyle düşünmekten vazgeçmediği sürece de erkekler 3’lü koltukta oturup çay koy babamın çayını da tazele demeye devam edecek.
Kadınlar olarak hala biz kendi kafamızda bile aşamadık ki bunu erkekler üstüne alsın bişeyleri.Ben şunu anlamıyorum neden bütün işler kadından bekleniyor erkekler oturuyor
ayy fenalik geldi dusununceeAynı apartmandayız yeme içme çoğu zaman bizde gece yarısı birden çaya gelmeler topluca vs her şey
Başlarda bu kadar değildi eltim doğum yaptıktan sonra toplanmalar hep bizde olmaya başladıEskiden kızlara sorulmadan evlendiriverirlermiş zavallı kızlar da kendilerini böyle ortamlarda bulurmuş sorulsa bile o zamanlar adet böyle olduğu için garipsemezlermiş de şu anda böyle bir hayata evet denmesine o kadar şaşırıyorum ki… Ne münasebet ya yeme içme bir, akşama çatkapı çaylar…Bunun böyle olacağını anlamadınız mı hiç? Anladıysanız neden mesafe koymadınız en başta? İnanın anlayamıyorum, gencecik kadınsınız, geleceğiniz için sınava hazırlanıyorsunuz ne bu böyle kabile gibi
Atansam da yeter bana onun için uğraşıyorumEvinizi kiraya verip başka eve taşınacaksınız bunun başka çözümü yok maalesef.
Başlarda bu kadar değildi eltim doğum yaptıktan sonra toplanmalar hep bizde olmaya başladı
Valla ben bi elti cekememezligi sezdim konudan.Nerden biliyorsunuz cocugyla ilgilenmedigini?7/24 ayni evde misiniz?Herkese selam. Öncelikle başka şehire gelin gelmiş biriyim belirteyim. Eltim bu sene doğum yaptı ben daha çocuk sahibi değilim yaşım ondan küçük de bir yandan kpss çalışıyorum bir yandan adapte olmaya çalışıyorum evlilik hayatına 26 yaşındayım. Kaynanam artık çocuğum yok diye mi bilmiyorum ama her konuda benim üzerime oynuyor hamile kalmak istemiyorum da şu an amcamı kaybettim bi amcam hasta psikolojik olarak da zor zamanlar geçirdim. Eltim de doğum yaptığı için ilk torunu verdiği için şu an her istediği her an olsun istiyor bi ortamda bir şey yaptırılacaksa sadece ben yapıyorum işten her şeyden kaçıyor çok yoruluyorum artık çocuğuyla zaten ilgilenmiyor kaynanam bakıyor hep onun da işine geliyor. Sürekli diken üstündeyim gerçekten yoruldum eşime de yansıtmak istemiyorum ailesine de düşkün bana da ara bozan gelin de olmak istemiyorum ama yoruldum dediğim gibi. Nasıl bir yol izlemem konusunda fikirlerinize ve desteğinize açığım
Umarım atanırsınız ve aileden uzak bir hayat kurarsınız, bir arada yaşamaktan memnun olanlar müstesna, muhteşem insanlar da olsalar kadın ve erkeğin ailelerinin olduğu apartmanda yaşamasına sıcak bakmıyorum çünkü eşle kavganız olur, kimseyi görmek konuşmak istemediğiniz zaman olur siz kendi aranızda sorunları çözersiniz aileler içlerinde büyütür, canınız sıkkındır yüzünüz düşmüştür üzerlerine alınabilirler, sürekli kendinizi açıklamak zorunda bırakılırsınız, en güzeli herkesin evi yurdu ayrı olsun tatlı tatlı görüşülsün.Atansam da yeter bana onun için uğraşıyorum
Böyleleri eşleri hasta olunca bir tas çorba yapmaz bir de hasta kadından hizmet bekler, herkes 9 aylık herkes anne baba evladı, kahve yapmayı bilsinler bir zahmet.Aynen öyle Mune abla. Benim eşim kendi çayını, kahvesini kendi yapar. Ben sevmem çünkü. Bir kere dayısı aradı. Eşimin telefonu da benim yanımdaydı. Ben açtım. Yeğenim nerde dedi, kahve yapıyor ben de ders çalışıyorum dedim. Ne demek kahve yapıyor, sen yapacaksin dedi. Ben de ben onun hizmetçisi değilim, eşiyim. Eli ayağı tutuyor kendi yapabilir, kimse kusura bakmasın dedim.
Kendi eşleri alistirmis, her şeyleri yaptırmaya. Kalksın kendi yapsın.
İnsanlar manyak olmuşBazen mevzu iş yapmak değil de kimin yaptiği.
Kv bizi kahvaltiya cagirir kahvalti hazirlamazdi, ayagina kadar gelip benim hazirlamami beklerdi. Uyuzluğuna oturuyordum. Eşim mutfaga girer bir seyler yapardi ama özellikle gorumceye çok batardı bu durum. O işi başkasi yapsa da gelin yapmayinca içlerine sinmiyor bazisinin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?