• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin tembelliği

İyi sabırmış sizinki de valla ben çoktan patlamış kötü gelin sloganını elime almıştım çoktan . İyi gelin demesinler kötü gelin desinler daha iyi yani .. ayrıca eşime de bu konuyu çıtlatmıştım çoktan . Şikayet eder gibi değil de rahatsız oldum der gibi yani .. Hayatım ayşe yeni doğum yaptı annem hem bebeğe bakıyor hem yorulmasın diye yardım edeyim dedim ama ben kendime sana bize vakit ayıramadığımı ve yorulduğumu fark ettim .. KPSS ye çalışamıyorum bi de habersiz geliyorlar der çekilirdim kenara illa bir şey derdi kocam . Bende ona istinaden şeklimi alırdım hee onlardan yana mı oldu yine söylerdim yanlış anlaşıldım galiba neyse ben halledicem derdim ve gereken mesafeyi koyar yemek yapmaz yada kocam kadar yapar bahaneler uydurur çoğu zaman genellikle dersime odaklanırdım sonrasında eşim ister patlasın ister patlamasın bana karşı patlarsa da asla sessiz kalmaz tavrımı tepkimi koyardım yani

Aynı apartmandayız yeme içme çoğu zaman bizde gece yarısı birden çaya gelmeler topluca vs her şey
Siz kpss çalışıyorsunuz ama yeme, icme, aksam caya gelme sizde😶 gerçekten şok oldum. Kpssye hazirlanmasaniz bile dünyanın en saçma olayi ama su an 2 kat sacma. Kocanizdan ya da kaynananizdan korkuyor musunuz? Böyle bir olayi niye çekiyorsunuz, köle olarak mi gittiniz o eve? Bu saçmalıkları yaşıyorsunuz ama kocanıza da anlatmiyorsunuz çünkü kötü olursunuz:KK43:(( bence bir silkelenip kendinize gelin

Aynı apartmandayız yeme içme çoğu zaman bizde gece yarısı birden çaya gelmeler topluca vs her şey
O nasıl oluyor anlayamadım.. Hem kpss calısıyorsunuz hemde evinizden misafir eksik olmuyor. Ayrıca mutfak giderleriniz ortak mı? Mutfak giderlerinin ikiye katladıgı bir donemdeyiz, aile bile olsa insan cekinir belki siz kendinize yetecek kadar alısverisinizi yapıyorsunuz maddi olarak insanı zorlar bu durum.. Bende aile binasında bir sure oturdum zorluklarını cok iyi biliyorum. Eşinizle oturup konusacaksınız. İstemediginizi net bir sekilde ifade edecekseniz. Bizde tam aksi oluyordu kv'm her aksam onlarda yemek yememizi cay içmemizi istiyordu tabi yemege bende yardım edecegim ama gunun sonunda benim dolabım bos olacak.. Ben en basından bizim artık bir aile oldugumuzu kendi mutfagımız kendi ozel alanımız oldugunu soyledim.Ayrıca yeni evli oldugum içinde yemek yapmayı pek bilmiyordum ogrenebilmem içinde tek basıma yapmam onemliydi..Basta kabullenmekte zorluk cektiler ama sonra alıstılar sorun olmadı. Zaman zaman cay içmeye giderdik veya ben cagırırdım. Ben cagırmadan kesinlikle evime gelmediler. Once eşinizle konusun bu konuda ortal bir karar verin eşinizin size destek olması gerekiyor. Kendinizi ezdirmeyin yapmak istemediginiz hiçbir seyi yapmayın yaptıkca siz değerli olmuyorsunuz aksine degeriniz azalıyor karsı taraf sizi yapmakla zorunlu adeta köle olarak görüyorlar malesef gercek bu..

Mesafe koyun. Geldiklerinde ders çalışıcam diyin muhtelemen haber vermeden çat kapı geliyorlardır yada ayrı eve çıkın. Eşinizlede konuşun yok yanlış anlar yok alınır diye düşünmeyin siz bugün söylemezseniz yıllarca böyle olucak hatta ailenizede söyleyin bu durumu arkanızdadırlar inşallah aileniz. Burda ki bu tarz konularda genel sorun eşlerine bu durumu söylememeleri ben eşime sıkıntımı söylemiceksem napıcam yani? Korkmayın yok aramız bozulur küser diye. Hatta ayrı eve çıkmakta ısrar edin.

Herkese selam. Öncelikle başka şehire gelin gelmiş biriyim belirteyim. Eltim bu sene doğum yaptı ben daha çocuk sahibi değilim yaşım ondan küçük de bir yandan kpss çalışıyorum bir yandan adapte olmaya çalışıyorum evlilik hayatına 26 yaşındayım. Kaynanam artık çocuğum yok diye mi bilmiyorum ama her konuda benim üzerime oynuyor hamile kalmak istemiyorum da şu an amcamı kaybettim bi amcam hasta psikolojik olarak da zor zamanlar geçirdim. Eltim de doğum yaptığı için ilk torunu verdiği için şu an her istediği her an olsun istiyor bi ortamda bir şey yaptırılacaksa sadece ben yapıyorum işten her şeyden kaçıyor çok yoruluyorum artık çocuğuyla zaten ilgilenmiyor kaynanam bakıyor hep onun da işine geliyor. Sürekli diken üstündeyim gerçekten yoruldum eşime de yansıtmak istemiyorum ailesine de düşkün bana da ara bozan gelin de olmak istemiyorum ama yoruldum dediğim gibi. Nasıl bir yol izlemem konusunda fikirlerinize ve desteğinize açığım
bu o kadar saçma ki kusura bakmayın ama ne alaka yani, o ilk torunu verdiği için değildir siz diyorsunuz tembel diye ondandır, yapmayın,siz yaparsanız ve yaptıkça beklerler. yemek hazırlamayın neden hazır değil diyen olursa halim yok bende gelip yaparsınız diye bekledim dersiniz veya hep birlikte yaparız diye özellikle bekledim dersiniz bu kadar basit

Pasif olmayın bu kadar ya.
Ders çalışmam lazım,kusura bakmayın artık kendime göre bir program yaptım,kafamı kaldıramıyorum. Bizi caya yemeğe beklemeyin bir süre,eşim uğrar sizi görmeye deyip kapatacaksınız konuyu.
Eşinize de söyleyin ben bu şekilde calışamıyorum,sen aileni git gör,çayınızı,kahvenizi için, beni bir süre rahatsız etmeyin diye.
Hicbirşey yapmazsanız kendi kendilerine demeyecekler ders çalışıyor rahatsız etmeyelim diye.
Öte yandan konunun eltinizle alakası yok. Tembelliği vs demeniz de tuhaf yani. Sadece eltiniz gelmiyor size maaile geliyorlar.

Ben şunu anlamıyorum neden bütün işler kadından bekleniyor erkekler oturuyor
Çünkü kadınlar işlerin kendilerinin sorumluluğu olduğunu düşünüyor, kadınlar böyle düşünmekten vazgeçmediği sürece de erkekler 3’lü koltukta oturup çay koy babamın çayını da tazele demeye devam edecek.

Çok çok çaresiz değilseniz neden ayni apartmanda oturmayı kabul ediyorsunuz ki başta buna anlam veremiyorum. Yani eskiden insanlar çocuk yaşta evleniyormuş bu kadar dusunememeleri kandirilmalari normalmiş çünkü yaşam tecrübeleri yok. Ama 26 yaşında aile apartmanına baska şehire gelin gitmek niye?

Bende aynı apartmandayım şu yazdıklarınızı kimse bana yaptıramaz,ben davet etmeden evime gelemez, bana iş var gel yap diyemez.
Hayır diyeceksiniz istemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Siz hizmetçi misiniz?
Hem de elti hanım yayılacak siz hizmet edeceksiniz ona daha neler. Kimin huzuru kaçarsa arası bozulursa bozulsun kendi huzurumdan önde değil kimse.

Eşiniz görmüyor mu sizin uğraşlarınızı? Eltiniz değil eşiniz bencil. Hem kendine hem ailesine hizmet eden biri var. Oh adamin keyfi yerinde. Bozacaksınız o keyfi. Ailesi geldiğinde size yardim edecek o da hizmet edecek, oturmayacak yerinde bak görün o zaman eşiniz istemeyecek ailesinin gece yarılarına kadar oturmasını. Ama söyleseniz sizde biliyorsunuz eşiniz arkanizda durmayacak, huzurunuz kaçacak. Araniz bozulmasın diye eltiye tembel diyorsunuz, o gözünüze batıyor. Siz hem ayranım dökülmesin hem yoğundum ekşimesin istiyorsunuz.

Şimdi linç başlayacak ama bu elti ne zaman doğum yaptı? Bebeği olan kadının normal istekleri gibi geldi bana. Kendisi ilgilenmiyor zaten kaynanam bakıyor bebeğe falan çok çocukça geldi😂 evde yedi yirmidört yatılı bakıcı da olsa bir bebeği annesi gibi düşünmesi imkansız, bunun zihinsel yorgunluğunu genç bir kadının bilmesi imkansız.

Son düzenleme:
Eltim de doğum yaptığı için ilk torunu verdiği için şu an her istediği her an olsun istiyor bi ortamda bir şey yaptırılacaksa sadece ben yapıyorum işten her şeyden kaçıyor çok yoruluyorum artık çocuğuyla zaten ilgilenmiyor kaynanam bakıyor hep onun da işine geliyor.
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. İlk torunu ben verdim şımarıklığı değil bu, düpedüz tecrübesiz anne yorulması. Sizinki gibi aile apartmanlarında bir çocuğu bütün apartman büyütüyor maalesef

Ben şunu anlamıyorum neden bütün işler kadından bekleniyor erkekler oturuyor

Bazen mevzu iş yapmak değil de kimin yaptiği.
Kv bizi kahvaltiya cagirir kahvalti hazirlamazdi, ayagina kadar gelip benim hazirlamami beklerdi. Uyuzluğuna oturuyordum. Eşim mutfaga girer bir seyler yapardi ama özellikle gorumceye çok batardı bu durum. O işi başkasi yapsa da gelin yapmayinca içlerine sinmiyor bazisinin. 😬

Ayni apartmanda Ne bekliyordun🙄ben cidden sizin gibi kadinlari anlamiyorum, yasinda kucuk degil, bunlari akil etmedin mi? Hadi
Sen edemedim cevreden biri soylemedi
Mi
Aile
Apartmaninda neler olacagini😐🙄

Çok çok çaresiz değilseniz neden ayni apartmanda oturmayı kabul ediyorsunuz ki başta buna anlam veremiyorum. Yani eskiden insanlar çocuk yaşta evleniyormuş bu kadar dusunememeleri kandirilmalari normalmiş çünkü yaşam tecrübeleri yok. Ama 26 yaşında aile apartmanına baska şehire gelin gitmek niye?
Ucuz etin yahnisi derler😐 baya kira derdimiz olmaz diye secilen bir yol. Halbuki baslari daha cok agriyor boyle

Back