• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin tembelliği

Aynı apartmandayız yeme içme çoğu zaman bizde gece yarısı birden çaya gelmeler topluca vs her şey
Sende neden oluyor toplanma Kv evinde toplanılmiyor birgun erken davran kek yap iniver sonra bahane bulup evine derse gel . Sen kendini düşün kocanada tatlılıkla anlat huyuna git kocanın is kocanda biter

Yani insanlar zaten surekli birbirlerine gelinip gidilsin diye aile apartmanında oturuyorlar. Yoksa daireler satilir farklı farklı yerlerde oturulur
Aynen oglanlar ne anadan ne yardan ayriliyor boyle bir cozum uretmisler. Kizlarda kocayi kacirmamak icin kabul ediyolar genelde, islerinede geliyo kira derdi olmaz diye.. sonrada iste cok geliyo kv gorumce vs vs. Ee yani ne bekliyordun? Aile apartmani pismanliktir

Konu elti değil bence. Sürekli misafirliğe geldiği evde hizmet ettirip kendi döktüklerini toparlamamasi hoş değil ama sorununuz daha büyük. Hayır demeyi öğrenmezseniz eltinin davranışları daha çok gözünüze batacak ve zamanla hiç kaldıramayacaksınız. Şu hayatta hayır diyemeyen birinin sonunda "ay ama çok iyi biri " vs denildiğini de hiç duymadım. Apaçık hayır diyeceksiniz. Bir kez deyin alışırsınız zaten:) ben birazda niyetlere göre olayların şekillendiğini düşünüyorum siz neden hayır diyemiyorsunuz? Cok sevdiginizden degil gercekci bakarsak "kötü gelin" olmamak için. Yani zaten içinizdeki insanlara hizmet etme aşkı ya da bunu normal gördüğünüz için vs değil. Kusura bakmayın bu kadar açık kendinizle yüzleşmeniz belki zor ama gerçek bu. Insanlar beni iyi bilsin düşüncesi oldukça kimse de sizi iyi bilmeyecek. Belki hayatın bize verdiği bir ders bu ☺ilk öğrettiği şey de kötü olmaya gönüllü olmak. Evet bırakın insanlar size kötü desin. O kadar da başa çıkılamayacak bir şey değil bu. Siz bu korkunuzdan özgürlesirseniz mutlu bir hayat yaşarsınız.
Ben olsaydım bir kere alıştırdigim için söyle bir yol izlerdim: kpss çalışmalarını arttırmam lazım, bu şekilde kazanmam imkansiz. Ders çalışacağım deyip odama geçerim çay suyunu koyar mısın anne derim bu kadar.
Ben kayin aileden uzak yasıyorum ama bir kere kp "keşke yakın olsaydık yemekle uğraşmazdın akşamları bizde yerdiniz " dedi. Bu arada aileme yakın oturuyorum. Bende " teşekkürler ama kabul etmezdim. Annemde teklif ediyor kabul etmiyorum. Yemek yapmak kendi sorumluluğum " dedim. Düşüncede bile tahammül edemedim bu kadar sabretmeniz size zarar çünkü aslında bu sabir değil bu katlanmak.

Tek elti değil hepsi tembel yemeiçme sizde evin ihtiyaçları da eşinizdedir.
Oturma yemeiçme işlerini kayınvalidenin evi ortak toplanım alanı gibi alıştırırsanız iyi olur.
Zamanla işiniz çıkar gidersiniz mecbur yapacaklar eltin kayınvaliden.

Çünkü kadınlar işlerin kendilerinin sorumluluğu olduğunu düşünüyor, kadınlar böyle düşünmekten vazgeçmediği sürece de erkekler 3’lü koltukta oturup çay koy babamın çayını da tazele demeye devam edecek.
Aynen öyle Mune abla. Benim eşim kendi çayını, kahvesini kendi yapar. Ben sevmem çünkü. Bir kere dayısı aradı. Eşimin telefonu da benim yanımdaydı. Ben açtım. Yeğenim nerde dedi, kahve yapıyor ben de ders çalışıyorum dedim. Ne demek kahve yapıyor, sen yapacaksin dedi. Ben de ben onun hizmetçisi değilim, eşiyim. Eli ayağı tutuyor kendi yapabilir, kimse kusura bakmasın dedim.
Kendi eşleri alistirmis, her şeyleri yaptırmaya. Kalksın kendi yapsın.

Kocaya laf yok, kaynanaya laf yok günah keçisi elti olmuş😂
Öncelikle muhatabınız eşiniz. Konuşun anlamıyorsa girin odaya dersinizi çalışın geldiklerinde. Çok istiyorsa o hizmet etsin her akşam. Bir bardak çay da benim masama bırakıver deyin.

aile apartmanında daha huzuru yerinde olan tek bir insan görmedim. iki yetişkin evlenmeye karar veriyor, neden anasının danasının hemen yakınına gider ki anlamıyorum. sonra böyle kv yemeğe çağırdı, kv çaya çağırdı, elti bize geldi.. uzuyor da uzuyor. e ne bekliyordun derler adama.. onun dışında probleminiz hayır diyememeniz ve belki de aileyle ilişkide en başta yaranma çabası. - istemeden de olsa - mesela ben ilk kvyle tanıştığımda konuşurken hiç her şeyi yapabilirmişim gibi davranmadım. evde bir tencere yemek dahi yapmadığımı biliyorlardı. şimdi kimse benden bir şey yaparken hizmet beklemiyor, en fazla kahve yaparım, o bardakları da makineye koyarım o kadar. evime gelecekte beni önceden arar, müsait miyim diye sorar. siz baştan tavizi vermişsiniz. bu konuyu da eşinizle bile konuşamıyorsunuz, ailesine düşkün olan eşinizin ailesi siz değil misiniz? hadi kvye düşkün, eltiye de mi düşkün.. ders çalışıyorum diyip oturacaksınız.

Eskiden kızlara sorulmadan evlendiriverirlermiş zavallı kızlar da kendilerini böyle ortamlarda bulurmuş sorulsa bile o zamanlar adet böyle olduğu için garipsemezlermiş de şu anda böyle bir hayata evet denmesine o kadar şaşırıyorum ki… Ne münasebet ya yeme içme bir, akşama çatkapı çaylar…Bunun böyle olacağını anlamadınız mı hiç? Anladıysanız neden mesafe koymadınız en başta? İnanın anlayamıyorum, gencecik kadınsınız, geleceğiniz için sınava hazırlanıyorsunuz ne bu böyle kabile gibi
Başlarda bu kadar değildi eltim doğum yaptıktan sonra toplanmalar hep bizde olmaya başladı

Başlarda bu kadar değildi eltim doğum yaptıktan sonra toplanmalar hep bizde olmaya başladı

Eltiniz bu sene dogum yaptıysa bebek max 8.ayini bitirmis oluyor. Daha da kucukse eltinizin dinlenmeye ihtiyaci vardir. Bebek sahibi olunca asla istediginiz gibi uyuyamiyorsunuz. Vucudun 5 saat uyumaya ihtiyaci varsa 2 saat uyuyabiliyorsunuz sonra emzirmeniz gerekiyor. Bebek gazlı ise yemek yiyebilmek bile lüks. Benim bebek 8 aylik saat 10da yatirdim, su saate kadar 3 kez uyandi mesela, sabahta erken kalkar, yarin pert oluruz. Eltiniz de su an dinlenme aşamasında. Sizde ders çalışmak istediğinizi belirtirseniz kendinize alan yaratabilirsiniz

Beli tutulmus numarasi yapabilirsiniz. Normalde yalandan hic hoslanmam ama kimseyi kirmadan sorunu cozmek istediginiz icin aklima bu geldi. Benim gercekten belim tutulur donem donem ve bazen bir kac ay dogru durust temizlik ve ev isi yapamam. Oradan aklima geldi. En son evde pilates yaparken belim tutulmustu. Boyle sakat bir hareket yaptim deyin. Doktorlar zaten bel tutulmasi sorununu cozemiyorlar ve bakarak veya x ray ile falan da anlayamiyorlar. Yaki ve kas gevsetici merhem de eh iste bende cok fayda etmemisti.

Herkese selam. Öncelikle başka şehire gelin gelmiş biriyim belirteyim. Eltim bu sene doğum yaptı ben daha çocuk sahibi değilim yaşım ondan küçük de bir yandan kpss çalışıyorum bir yandan adapte olmaya çalışıyorum evlilik hayatına 26 yaşındayım. Kaynanam artık çocuğum yok diye mi bilmiyorum ama her konuda benim üzerime oynuyor hamile kalmak istemiyorum da şu an amcamı kaybettim bi amcam hasta psikolojik olarak da zor zamanlar geçirdim. Eltim de doğum yaptığı için ilk torunu verdiği için şu an her istediği her an olsun istiyor bi ortamda bir şey yaptırılacaksa sadece ben yapıyorum işten her şeyden kaçıyor çok yoruluyorum artık çocuğuyla zaten ilgilenmiyor kaynanam bakıyor hep onun da işine geliyor. Sürekli diken üstündeyim gerçekten yoruldum eşime de yansıtmak istemiyorum ailesine de düşkün bana da ara bozan gelin de olmak istemiyorum ama yoruldum dediğim gibi. Nasıl bir yol izlemem konusunda fikirlerinize ve desteğinize açığım
Valla ben bi elti cekememezligi sezdim konudan.Nerden biliyorsunuz cocugyla ilgilenmedigini?7/24 ayni evde misiniz?
Lohusa kadin kvdesi yardim ediyor belki alisana kadar?

Atansam da yeter bana onun için uğraşıyorum
Umarım atanırsınız ve aileden uzak bir hayat kurarsınız, bir arada yaşamaktan memnun olanlar müstesna, muhteşem insanlar da olsalar kadın ve erkeğin ailelerinin olduğu apartmanda yaşamasına sıcak bakmıyorum çünkü eşle kavganız olur, kimseyi görmek konuşmak istemediğiniz zaman olur siz kendi aranızda sorunları çözersiniz aileler içlerinde büyütür, canınız sıkkındır yüzünüz düşmüştür üzerlerine alınabilirler, sürekli kendinizi açıklamak zorunda bırakılırsınız, en güzeli herkesin evi yurdu ayrı olsun tatlı tatlı görüşülsün.

Aynen öyle Mune abla. Benim eşim kendi çayını, kahvesini kendi yapar. Ben sevmem çünkü. Bir kere dayısı aradı. Eşimin telefonu da benim yanımdaydı. Ben açtım. Yeğenim nerde dedi, kahve yapıyor ben de ders çalışıyorum dedim. Ne demek kahve yapıyor, sen yapacaksin dedi. Ben de ben onun hizmetçisi değilim, eşiyim. Eli ayağı tutuyor kendi yapabilir, kimse kusura bakmasın dedim.
Kendi eşleri alistirmis, her şeyleri yaptırmaya. Kalksın kendi yapsın.
Böyleleri eşleri hasta olunca bir tas çorba yapmaz bir de hasta kadından hizmet bekler, herkes 9 aylık herkes anne baba evladı, kahve yapmayı bilsinler bir zahmet.

Bazen mevzu iş yapmak değil de kimin yaptiği.
Kv bizi kahvaltiya cagirir kahvalti hazirlamazdi, ayagina kadar gelip benim hazirlamami beklerdi. Uyuzluğuna oturuyordum. Eşim mutfaga girer bir seyler yapardi ama özellikle gorumceye çok batardı bu durum. O işi başkasi yapsa da gelin yapmayinca içlerine sinmiyor bazisinin. 😬
İnsanlar manyak olmuş

Back