- 30 Mart 2023
- 145
- 19
- 27
-
- Konu Sahibi Ben tek Siz hepiniz
Bende uyuyordum gece 3 gibi gördüm mesajı herkes de uyuyordu o saatte. Attığı an görseydim soracaktım zaten.Aynı evdeymişsiniz, keşke kalkıp sorsaydın sanki onu düşünüyormuş gibi hayırdır noldu msj atmışsın diye ortalığa herkeste duysaydı
Valla ne söyleseniz haklısınız. Mesela dışarıda geziyoruz ben eşimle yan yana yürürken eltimde eşimin yanına gelip yanında yürüyor kocası varken ben belki eşimle özel bir konu konuşacağım. Kocası hep ilgisiz davranıyor acaba eşimin ilgisini benden kendine mi çevirmek istiyor.Yenge-kayınbirader ilişkileri her ailede farklı olabilir, benim de kayınbiraderim var, tanıştığımızda henüz 13 yaşındaydı, yenge demez abla der ve bir araya gelsek şakalaşırız güleriz eğleniriz ama dışarıdan bakan biri aramızdaki ilişkinin abla kardeş ilişkisi olduğunu rahatça gözlemleyebilir, o yüzden ben eş ailesiyle samimiyeti sululuk cıvıklık düzeyinde olmadığı müddetçe yanlış bulmuyorum lakin eltiniz iftira atabiliyormuş işte buna temkinli yaklaşırım.
Eşiniz yengesinin söylediğine hem kızıp iftira atıyor diye tepki gösterirken hem nahoş bulduğu davranışlarına izin veriyorsa suçlu olan eşiniz, söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor çünkü.
Sinir anında söyledi ama dövmezdi bir kere ben müsade etmem kocası varken bize düşmez zaten.eşin kim ki yengesini dövüyor ayol ?
Ailece manyak mısınız nesiniz.
Elti garip ama sizler de normal değilsiniz :)
Kaynımın hiç bir şey umurunda değil ki bıkmış ondan zaten oda çocuk gibi sürekli kavga ediyorlar zatenBende kaynımla çok yakınım çok uzun bir süre kayınvalidemlerle birlikte oturduk kaynimda bekar. Ama abi kardeş gibiyiz güleriz söyleriz ama bu kadarda değil herşeyin bir sınırı var vurmalı şakalar asla yapılmaz, sigara içerken bir birinin arkasından gitme falan çok saçma şeyler. Herşeyden önce eltinizin eşinin onu uyarması gerekirdi
Değil mi bende aynen böyle düşünüyorum. Şimdi ben bir şey desem suçlu durumuna ben düşeceğim o yüzden eşimin söylemesi daha doğru olur akşam bu konuyu tekrar konuşacağım onunla.Koca sınırı mesafeyi koymazsa karşınızdaki eltide olur komşu kızıda olur yoldan geçen biride olur hangi birini önleyeceksiniz önce bi kocanız yerini bilsin sonra bildirsin sizinde ağzınızı açmaya o zaman hakkınız olur. Gerçekten isteyen erkek böyle şeylere dikkat ediyor önlüyor ama kendisininde hoşuna giden durumsa sesini çıkarmıyor kılıf buluyor o kardeşim gibidir,akli dengesi yerinde değil,ben şimdi ne diyim yani ayıp olur gibi gibi.
O zaman her şey eşinizde bitiyor. O mesafe koymazsa dahada ileri gider bu şakalar gece mesajlar falanKaynımın hiç bir şey umurunda değil ki bıkmış ondan zaten oda çocuk gibi sürekli kavga ediyorlar zaten
İftira atan biriyse evet, aralarındaki samimiyeti çok tuhaf davranışlar olmadıkça garipsemem lakin iftira başka bir şey, iftira atılan bir konunun şüphesi dahi herkesi birbirine düşürebilir, o yüzden iftira atabilen birinden uzak durmayı tercih ederim şahsen ama eş böyle düşünmüyormuş, bu sebeple sorun eltiden ziyade eş de bana göre.Gece yarısı mesaj atan kişiden herşey beklenir. Hayırdır niye mesaj attın diye arayıp dönüş yapsa, "gece yarısı beni arayıp rahatsız ediyor" bile diyebilir.
Kayınvalidene soylersende suyu bulandırmış olursun ben olsam eşinin yanına mı oturdu eşini çağır bisey diyecek gibi geri oturma yanıma otur de sigara içmeye mi çıktılar hemen yanlarına git kendin belli et eltine rahatsız olduğunu. Hiç fırsat verme konuşmalarına bile. Mesaj mı attı ismin neyse sen yaz bi şey oldu gece gece ben ….. ismini yaz. Eşinide fazla uyarma eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokma derler.Valla oda onunla konuşuyor yakınlaşıyor lakap takıyor çok sinir oluyorum. Eşime söylediğimde ben takıntılıymışım. Diyorum o senin yanına geliyorsa sen kalk benim yanıma gel, öyle diyince de benim yanlış düşündüğümü söylüyor bana kızıyor. Baştan samimi olmuşlar şimdi nasıl mesafe koydurabilirim. Kaynanama söylesem mi bunun davranışlarını rahatsız olduğumu belirtsem mi?
Onunla tekrar konuşacağım akşam peki bu konuyu kaynanama söylesem rahatsız olduğumu belirtsem olur mu?O zaman her şey eşinizde bitiyor. O mesafe koymazsa dahada ileri gider bu şakalar gece mesajlar falan
Ben sizden öncesi için konuşmuş sandım.Siz varken böyle birşey söylediyse tüm iletişimi kesmek için çok geçerli bir sebep,neden yapmadınız?Ama ortada kızlar yoktu benle eşim onlarda kaldığımızda böyle bir iftira attı.
Ben bir süre konuşmadım hatta eşim dahil ailesi de konuşmadı. Ama kaynım çocuk gibi üzüldüğü için küstüğü için sırf onun hatrı varmış diye mecbur konuştuk. Ben yine samimi değilim.Ben sizden öncesi için konuşmuş sandım.Siz varken böyle birşey söylediyse tüm iletişimi kesmek için çok geçerli bir sebep,neden yapmadınız?
Merhaba. Sizi çok iyi anlıyorum aynı problemi bende yaşadım. Önce nişanlılık döneminde farkettim bu durumu sonra evlenince farkettimki eltjmin davranışları normal değil. Eşim üzerime çok düşkün bir insan. Hemen aldım karşıma konuştum eşimle ki eltjmde benden küçük. Aynen kimse de sevmez onu sizin durum mishali. Eşime dedim hal harektine dikkat et senden yüz bulmasa yapmaz uzak dur onun olduğu ortamdan uzaklaş bişey sorduğunda tersle gibisinden. Uzun zamandır eşim böyle davraniyor. Sürekli tersliyor hatta duymazdan geliyor olduğu ortamdan da direk uzaklaşıyor. Ve eltim de bu durumu bıraktı. Artık kendi de ortamlara girmiyor sukrolsun ki ben atlattım. Hatta bu durumdan dolayı bir ara iftira atmaya kalktı bana ama çevrem kimin ne olduğunu bildiği için benden tarafa oldu böylece çevreden de uzaklaşmış oldu. Yani dicegim o ki iş kocanizda biter. Ben yerinde olsam sık sık kocamı ariyorsa engellerdim telefondan kocanlq da konuş olduğu ortama girmesin takıntı veya değil iş kocanizda bitiyor yüz verirse üste çıkarMerhaba arkadaşlar size bir konu hakkında danışmak istiyorum yanlış mı düşünüyorum bana fikir verin lütfen. Ben yeni evliyim 2 3 kere eltimde yatılıya kalmıştık sevgililik döneminde, bir zaman sonra kendi ailesine eşimin adı kenan olsun kenan abi bizim eve kızları getirdi onlarla alkol içti diye iftira atmış. Biz bunu öğrendiğimizde eşim çok sinirlendi işte bizim eve gelemez o kim ki bana iftira atıyor dedi kardeşine. Eltim kaçarak evlenmiş kaynımla kimse onu sevmiyor istemiyor sözde. Kaynanam ondan nefret ediyor. Asıl konuma gelecek olursam eltim eşime karşı hep sürekli samimi davranıyormuş eşime sorduğumda. Mesela eşim mutfağa sigara içmeye gidiyor daha 10 saniye geçmeden eltimde hemen arkasından sigara içmeye gidiyor, normal bir konu hakkında sürekli eşimle konuşmaya çalışıyor. Ne olursa hep eşime soruyor hiç kendi kocasına sormuyor zaten sürekli kedi köpek gibiler. Dün işte misafirler vardı baya kalabalıktı, sofrada baya boş yer vardı eltim eşimin yanına oturdu baya yakın. İşte sohbet ediyorlar vs eltim eşimin dizine sözde şakasına 2 kere vurdu ve güldü. Sürekli kenan abi kenan abicim. Sürekli eşimle konuşma çabasında. Eltim benden 4 yaş küçük eşimde diyor akli dengesi yerinde değil salaktır diyor ama salak değil salağa yatıyor. Ben eşime diyorum mesafeni koy normal değil diyorum o hep böyleydi beni abisi gibi seviyor dedi bana takıntılısın dedi. Hal ve hareketleri bana batıyor. Biraz karışık anlatmış olabilirim, ben yanlış mı düşünüyorum hanımlar yani eltimin eşime karşı olan davranışları normal mi lütfen bana fikir verin ne yapmalıyım?
Yeri gelince söylesin tekrar bir hareket yaptığında veya samimi bir laf söylediğinde kıza gerekli uyarıyı yapsın o an devamında da zaten geçen gece vakti mesajda atmışsın acil bi durum varsa eltini ara beni neden arıyorsun desin kız anlamazsa hala ve kocanız kendisini düzeltmişse siz gerekli uyarıyı yaparsınız sonrasında ve görüşmeyi kesin kaçın aynı ortama denk gelmekten.Değil mi bende aynen böyle düşünüyorum. Şimdi ben bir şey desem suçlu durumuna ben düşeceğim o yüzden eşimin söylemesi daha doğru olur akşam bu konuyu tekrar konuşacağım onunla.
O kadar doğru ki. Her şey eşinde bitiyor. Mesafe koyacağı yere bir de kadını suçlamış takıntılı diyeKoca sınırı mesafeyi koymazsa karşınızdaki eltide olur komşu kızıda olur yoldan geçen biride olur hangi birini önleyeceksiniz önce bi kocanız yerini bilsin sonra bildirsin sizinde ağzınızı açmaya o zaman hakkınız olur. Gerçekten isteyen erkek böyle şeylere dikkat ediyor önlüyor ama kendisininde hoşuna giden durumsa sesini çıkarmıyor kılıf buluyor o kardeşim gibidir,akli dengesi yerinde değil,ben şimdi ne diyim yani ayıp olur gibi gibi.
Orası kesinlikle kaynanınız nasıl biri olduğuna bağlı, eğer anlayışlı biriyse sizi destekler yok eğer değilse sizi terslerOnunla tekrar konuşacağım akşam peki bu konuyu kaynanama söylesem rahatsız olduğumu belirtsem olur mu?
Yani iş koca da bitiyor başta yüz vermiş vermiş samimi olmuş şimdi tepesine çıkarmış salak salak hareketler. Tekrar konuşacağım ve onun numarasını da engelleyeceğim.Merhaba. Sizi çok iyi anlıyorum aynı problemi bende yaşadım. Önce nişanlılık döneminde farkettim bu durumu sonra evlenince farkettimki eltjmin davranışları normal değil. Eşim üzerime çok düşkün bir insan. Hemen aldım karşıma konuştum eşimle ki eltjmde benden küçük. Aynen kimse de sevmez onu sizin durum mishali. Eşime dedim hal harektine dikkat et senden yüz bulmasa yapmaz uzak dur onun olduğu ortamdan uzaklaş bişey sorduğunda tersle gibisinden. Uzun zamandır eşim böyle davraniyor. Sürekli tersliyor hatta duymazdan geliyor olduğu ortamdan da direk uzaklaşıyor. Ve eltim de bu durumu bıraktı. Artık kendi de ortamlara girmiyor sukrolsun ki ben atlattım. Hatta bu durumdan dolayı bir ara iftira atmaya kalktı bana ama çevrem kimin ne olduğunu bildiği için benden tarafa oldu böylece çevreden de uzaklaşmış oldu. Yani dicegim o ki iş kocanizda biter. Ben yerinde olsam sık sık kocamı ariyorsa engellerdim telefondan kocanlq da konuş olduğu ortama girmesin takıntı veya değil iş kocanizda bitiyor yüz verirse üste çıkar
Tamam teşekkür ederim akşam olsun konuşayım eşimle tekrarYeri gelince söylesin tekrar bir hareket yaptığında veya samimi bir laf söylediğinde kıza gerekli uyarıyı yapsın o an devamında da zaten geçen gece vakti mesajda atmışsın acil bi durum varsa eltini ara beni neden arıyorsun desin kız anlamazsa hala ve kocanız kendisini düzeltmişse siz gerekli uyarıyı yaparsınız sonrasında ve görüşmeyi kesin kaçın aynı ortama denk gelmekten.