Eltimin çocukları ve kayınvalide

Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizde 🤦🏻‍♀️ kovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
O zaman elti nasıl bi rahatlıkla gelip senin evine çocuklarını bırakabiliyor ki her hafta sonu?

O zaman elti nasıl bi rahatlıkla gelip senin evine çocuklarını bırakabiliyor ki her hafta sonu?
Var vallahi var böyle tipler örnek küçük eltim. Büyük eltimle konuşmaz ama çocuklarını babaanneye bırakır babaanne de alıp alt kata büyük eltiye iner. Kadıncağız konuşmadığı eltinin çocuklarına bakar haftasonları🙈 yüzsüzlük mü utanmazlık mı be bilmiyorum keyfini sürüyor küçük elti bu durumun

Ya işte biz kV nin evinde değil, o bizim evimizde 🤦🏻‍♀️ kovamayacağımıza göre bu soruna bir çözüm bulmak lazım. KV de rahatsız olduğumun farkında, kendisi de yoruluyor. Ev işlerinde falan çok yardımcı oluyor ama şu çocukların eve gelmesi beni aşırı rahatsız etmeye başladı
Ev sizinse haklısınız tabi. Bu durumda kayınvalide de misafir o evde. Misafirin misafiri olmaz. Eltinizle konuşun direkt, sizin evinize sizden izin almadan kimse gelememeli.

Her gün daha fazla şaşırıyorum kayınvalide ile yaşamak yetmezmiş gibi her hafta sonu çocuklara mı bakıyorsun. Resmen hizmetçi muamelesi yapılıyor sana.Çok özlüyorsa o gitsin. Tabi hizmet edecek iş görecek bakıcılık yapacak enayi dururken ne gerek var.Sen bu akılla kendi çocuğunu da hizmetçi yaparsın bunlara. Yıllar sonra da madalya takarlar sana devam et.

Eşiniz eltimin kardeşi herhalde benzer taktiği o güder habire çocukları birilerine satma peşinde. Yerinizde olsam kv nize madem çocukları çok özlüyorsun anne biraz sen git de orda zaman geçirin hem çocukların da düzeni bozulmamış olur derdim
KV yi kullanıp kullanıp bırakıyorlar. Eltimin sınav haftasında yemek temizlik bulaşık herşeyini yaptı onlarda, yılbaşında da iki parmağı burnunda hediyesiz bıraktılar 😂 o yüzden artık gitmek istemiyor, korkuyor

E şişelerde eşine söyle. Dinlemezse eltine ara de bu ne terbiyesizlik diye. Madem kendi evin

Haydaaaaa
bende günahınızı almıştım kv evinde çocukları istemiyor diye

kv neden sizde? evine gitmiyor mu?

çocuklar hayıııır dediğinde yeteri kadar izlediniz yeter kafam şişti biraz dinlenmek istiyorum
sizde dağıttıklarınızı toplayın kv duyacak şekilde böyle söyleyin

Canım buradaki sorun evi kimin üzerinde olup olmaması değil. Eltim ve KV nin yüzsüzlüğü üstelik eşimin durumu anlamaması. Ben mülayım oldukça tepeye çıktılar. Mantıklı diyorsun da insanlık ve etik faktörler de var göz ardı edilmemesi gereken. Üstelik ayrı bir eve çıkmak için maddi imkanımız var sadece eşim annesini yalnız bırakmak istemiyor.
Aslında sorun tam olarak bu bence, ev eşinize ve size aitse bu durum çok yanlış kayınvalidenizin gitmesi gerekiyor çocuklar özlüyorsa, ev kayınvalidenizin ise torunlarının gelmesi çok doğal, aynı evde yaşamayı kabul ettiğiniz için şikayetlenme gibi bir lüksünüz yok ne yazık ki.

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Kendi evine çık, kuru ekmek yer kendi evinin ağası olursun. Ya da dublexi ikiye bölün üst kata da mutfak yapın evi ayırın.

Canım buradaki sorun evi kimin üzerinde olup olmaması değil. Eltim ve KV nin yüzsüzlüğü üstelik eşimin durumu anlamaması. Ben mülayım oldukça tepeye çıktılar. Mantıklı diyorsun da insanlık ve etik faktörler de var göz ardı edilmemesi gereken. Üstelik ayrı bir eve çıkmak için maddi imkanımız var sadece eşim annesini yalnız bırakmak istemiyor.
Biraz da sana yikamasin kocan , torun bakmaya mecali olan anası tek başına da yaşar.

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Kimseye gelme diyemezsin orası o çocukların babaannesinin evi , sen ayrı eve çıkmalısın, hamile kalmadan önce halletmeliydin bu sorunu ...

O bizim evimizde kalıyor dediğiniz evin tapusu kimin üstüne? Eşiniz mi aldı, yoksa annesi oturun diye size mi verdi? Ben de arada bir gelir kalırım diye oda mı yaptı kendine? Bu kadar rahat gelip gitmeler olduğuna göre tapu sizin değil.
Ek olarak eşiniz çalışma odasını bile bebek odası yapmanıza izin vermiyormuş. Yani bir oda annesinin, bir oda kendinin çalışma odası, çocuk nerede yatacak oynayacak? Adamın pek umurunda değil şikayetleriniz istekleriniz. Her gelene her yapılana bahane buluveriyor. Kayınvalideye eltiye söylenmeden önce eşinizi bir hizaya çekin. Ev dubleks, alt üst yaşıyoruz diyorsunuz ama evde her şey ortak. Eğer siz evlenip o eve gittiyseniz çile çekmeye devam.

Eğer kayinvalide sizin evinizde ise siz haklısınız, acilen bu konuyu hem kayınvalide hem de eşinizle konuşun, iş yapmayın, hizmet etmeyin hiç...

Back