Eltimin çocukları ve kayınvalide

Konuyu okuyunca ev kv nin sandım.ev sizinse direk eltiye canım kusura bakma ben hamile halimle çok yoruluyorum annem size gelsin çocukları ozluyorsa de.hic korkma kimseyi kırmaktan laftan anlayan tipler değil belliki.esine gelince bı cinnet getir bak nasi adam oluyo bu ne ya sanki bakıcı bulmuş anasına yeğenine.

Eğer sen kayınvalide evine gelin geldiysen konuşmama gerek bile yok. Ev bizim beğenmiyorsan git bile denebilir. Mesela ben anneme ya da kayınvalideme çocuk bıraksam eltime ne ki? Orası büyük evi gibi isteyen gelir isteyen gelmez. Durum bu. Hep diyorum ev kurabilen adamlarla evlenin. Başkasının evine sığıntı olmayın. Ev bizim demişsin ama dolduramamışsın altını. Muhtemelen ev kayınvalidenin. Bana birşey olursa sizin demiş. Bu çok şey fark eder bence

Kızlar, 1,5 yıllık evliyim KV ile Amerikan mutfaklı dublex evde oturuyoruz. Eltimin 9 ve 6 yaşında çocukları var, onlar ayrı evdeler. Her cuma akşamı eltim çocuklarından birini getirir pazar da akşam üstü alır. Ara tatillerde full bizdeler (yatılı). Ben bundan rahatsız oluyorum. Neymiş babaannelerini özlüyorlarmış. Amerikan mutfak olduğunu belirtme sebebim, çocuk bütün gün mutfakta çizgi filmi izliyor. Yani anlayacağınız krallar gibi ağırlanıyorlar, kayınvalidem çok iyi bakar. Bütün gün mutfakta zaman geçirdikleri için de b*k götürür. Ben TV izlemeyi sevmem ama bütün gün yüksek sesle TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum. Ne mutfakta rahat rahat yemek yapabiliyorum ne de bir daha girdiğimde temiz bulabiliyorum mutfağı. Yani bulaşık kaldırılmıyor, cipsler yeniyor koltukta, resim çiziyorlar falan. Ayrıca hamileyim ve artık dayanamıyorum. Eşim de bunu kabullenmiyor ama bütün hafta yorulduğu halde bir de elin çocuğunu mu ağırlayacağız haftasonu? Ki TV de birşey izlemek istiyorsun, kumandayı alıp farklı bir programa geçirmeye çalışırken Hayıııııır daha bitmemişti diye bağırıyor. Abi sen bütün gün izliyorsun zaten biri bitmeden ötekine başlıyorsun. O kadar konforsuzum ki çocuk doğunca bu gürültüde nasıl uyuyacak. Eşime rahatsız olduğumu nasıl dile getireceğim? Gelmesinler mi diyeyim? Benim hormonlar mı oynuyor? Ben mi misafir sevmiyorum. Çok geriliyorum.
Evleri ayırın 👌🏻

Ev kayınvalidenizin değil de sizin eviniz ise eltiniz kafasına göre çocuğu bırakamaz
Babaannesini özlüyorsa gel hafta sonları ya da tatilde de bizde kal çocuk özlüyor diyebilir

Eşinize istemiyorum demeniz yeterli boşuna bahaneler üretmesin

Yarın bebeğiniz olduğunda yorgun uykusuz daha da kimseyi görmek istemeyeceğiniz günler gelecek
Şimdi gösterdiğiniz sabrınız o zaman kalmayacak ve tatsızlık çıkacak

Bebek olmadan çözümü bulun

Canım buradaki sorun evi kimin üzerinde olup olmaması değil. Eltim ve KV nin yüzsüzlüğü üstelik eşimin durumu anlamaması. Ben mülayım oldukça tepeye çıktılar. Mantıklı diyorsun da insanlık ve etik faktörler de var göz ardı edilmemesi gereken. Üstelik ayrı bir eve çıkmak için maddi imkanımız var sadece eşim annesini yalnız bırakmak istemiyor.

Eşiniz annesini bırakmak istemiyor, eşiniz yeğenlerinden ayrı durmak istemiyor, eşiniz yengesini ve abisini kırmak istemiyor. Burada ki sorun eşiniz. Rahatsız olurum dediğiniz zaman çözüm bulması lazım. Tabiki yüzsüz olurlar. Eşiniz veriyor o yüzü.

Kv çok torun bakmak istiyorsa eltinize gitsin. Ana keşke aynı evi kabul etmeseydiniz.

Ayrıca kimin evi olduğu önemli. Mesela benim çocuklarım ödevi varken ben kendi yeğenime bile gelme diyorum. kapıyı kapatıyorum ama annem bizimle yaşasa torununa kıyamazdı. Bir iki sefer hayır dese üçüncüde evet derdi. Ama benim evime laf geçirmiyor.

Ettiniz çok yüzsüz ve düşüncesiz. Benim bir küçüğüm olan kardeşim yeğenlerine çok düşkün, dört yaşında olan ise dayı hastası, gelinimiz melek gibi.

Ben annemlere gidince kardeşime küçük olan yapışıyor, kardeşimde götürmek istiyor aynı yaşta çocuğu var. Çoğu kez kırmadan izin vermek istemiyorum.

Çocuğum çok hareketli sürekli göz önünde olması lazım. wc de poposunu silmeye yardım lazım. Acıkınca önüne yemek konulması lazım vs. Vs. Kardeşim işe gidiyor dolayısı ile bunlar geline kalacak. Gelinimiz yapar mı? Yapar hem de seve seve ama neden benim çocuğuma baksın? Bir mazeretim yok.

Ne kadar sevsem bile evlerine çok gitmem, çocuğumu çok ısrar etseler bile minimum gönderirim o da kırılmasınlar diye (gelinde çok ısrar eder) Gelsin annemin evinde oynasınlar ortak herkes çocuğunun sorumluluğunu alıyor zaten.

Problemin ana kaynağı eltiniz. Benim annemde kimse kırılmasın ister ama ev kendinin evi.

Asiri pasifsiniz neymis esiniz annesini yanliz birakmak istemiyormus ee neden evlendi ozaman? Sozin evinize elti surekli cocuk getirip birakamaz kendiniz soyleyeceksiniz once kvdeye anne sende yoruluyorsun bende artikk bukadarina tahammul edemiyorum ya sen konus ya ben. Cocukmusunuz esinizden izin bekliyorsunuz her konuda?

Cok basit
Eltinizi arayacaksiniz hamilelik beni zorluyor cocuklar da tüm gün ekran izliyor farkindasindir umarim? Ben yetisemiyorum islere, anne de yoruluyor o yuzden bundan sonra cocuklari alamicaz
Babaannelerini ozluyorlarsa babaanne size gelir kalir haftasonlari diyeceksiniz
Simdi yapmazsaniz dogumdan sonra lohusalikla birlikte huniyi takarsiniz kafaya

Bu durumda sen ne yapardın? Dersen. Kv. Yanımdaysa o evin hanımı benim. Eşimin annesine saygısızlık etmem ama bu durumu konuşurum, gerekirse eltimle kötü olurum.

Çocuklar uslu bile olsa bir mazereti yoksa (ağır hasta, ameliyat vb.) Sorumluluk alamam. Bu sadece önüne bir kap yemek koymakta değil, düşse ne bileyim boğazına bir şey kaçsa kendimi kötü hissederim.

Herkes doğurduğuna baksın bir zahmet. Çocuğum özlüyorsa evime davet ederim kv. Yi. Niye başka birinin üstüne salayım?

Tepkinizi açık açık konuşamıyorsanız onlar gelince çıkın evden kendi aile arkadaş grubuyla vakit geçirin avm çarşı falan gezin çok strese girmeyin ... Yerinizde olsam Meditasyon müzikleri dinleyip kitap okurdum ..

Ev seninse (kayinvalidenin veya kocanin kardesinin/abisinin/ablasinin artik neyi varsa hicbir katkisi olmadan alinmissa, tutulmussa) eltini ariyorsun kibarca sakince rahatsizligini dile getiriyorsun. Bundan sonra annem hafta sonlari size gelsin oyle hasret gidersinler diyorsun cozum olarak da. Ve sorun kalmiyor. Bu kadar basit. Anlamiyor mu kibarliktan. O zaman bagirip cagirmaya basliyorsun ayni cumlelerle. Gene mi anlamiyor. Geldikleri bir gun evde herkesin yaninda tekrarliyorsun. Yeter be diyorsun. Cok basit yani soyleyeceklerin. Ama iste ev senin mi?

Ev senin degilse yapacak hicbir seyin yok. Anca kayinvalide kendisi soyleyebilir ama o da sacma olur. Ne diyecek kizim kafam goturmuyor torunlari ayda bir getir diyecek hali yok.

Eşinizle konuşup bir an evvel evlerinizi ayrın ya da kv e ortak ev tutulsun maddi gücü yoksa. Her hafta sonu siz ağırlamak zorunda mısınız eltinizin cocuğunu. Çok seviyorlarsa babanneleri onlarda kalsın. Kesinlikle haklısınız . Bu durumun hamilelikle ilgisi yok. Ben bile sinirlendim sizin adınıza. Kim olsa sinirlenir. Arada gelse neyse. Görev gibi bir de her hafta sonu.

Eşimle konuşuyorum bu konuyu illa sebep istiyor. Mesela bütün gün mutfakta TV sesi duymaktan rahatsız oluyorum diyorum “ee çocuklar yokken de annem izliyor” diyor. Mutfağın dağınık halini sevmiyorum diyorum “günün sonunda zaten annem topluyor” diyor. Yani tam olarak elle tutulur bir şey arıyor. Kalabalıktan rahatsız oluyorum diyorum “ne yapıyor ki çocuklar gürültü mü çıkarıyor, sessizce TV izliyor” diyor. Ya böyle tepkiler verince cevap bulamıyorum
Ya bir sebep mi olması lazım istemiyorum evimde sürekli birilerini. Babannesi gitsin çok özlüyorlarsa biraz da orada kalsın.

Ev kayınvalidenize ait, kadın istediğini misafir eder ve evini istediği gibi kullanır. Asıl siz böyle bir evde yaşamayı niye kabul ettiniz? Bir de keşke eşinize ayrı eve çıkma şartı sunmadan hamilelik düşünmeseydiniz, ayrı eve çıkmaktan başka bir çözümü yok bunun.

Ev kayınvalidenin ondan eltisi rahatca getiriyor yoksa zaten kaynanaya bakıyor hamile kadın bide ben çocuk atmayım başına derdi elti demese kocası derdi anam yük bide sen çocuk atma onların başına die

Eltiyi arayamıyor çünkü ararsa bidaha kaynananın kapısını acmıcaklar bunun korkusu var , kaynana ve eşi sanane benim torunlarım yegenlerım benım evim ben döküyorum ben topluyorum diyecek

Kocan çok pasif haftasonu oda senı alıp cıkamıcak kadar pasif hemde bu bir çözüm değil ama eltının her haftasonu gezıp dolaşıyor senin kocanında bakıcı gibi senı evde tutuyor olması seni üzüyor anlaşılan

Belli ki cinnet gecırıp ailene de gidemiyorsun kocan arkandan gelip seni alacak biri değil

Doğumdan sonra uykusuz geceler gelecek o zaman gecırırsın cinneti ama bu sefer de elinle çocukla düzene çıkmak zor olur sen kayınvalide ile de konuşamıyorsun cunkı kayınvalide belliki torunlarını çok sevıyor

Kusura bakma ama yorumlarda ev sizinse diyip duruyorlar kimin olduğu önemli değil dediğin için ben diğer yönden bakmak istedim ev Senın olsaydı çok basitti arardın eltiyi götürün haftasonları ben hamileyim kocamla bi haftasonum var evde derdin ama diyemiyorsun eltının kocası dişli eşinde abisine saygıda kusur etmeyen tiplerden

Yapman gereken tek şey vardı onuda yapmamışsın eşine çocuk istiyorsan ayrı eve çıkalım dicektın. Çünkü sen bu kurulu duzene gelmıssın

Ev senınse zaten çokta kasmaya gerek yok hadi annecım sen dur dıyemıosun anlaşılan diyip eline valizini hazırlar az da öbür gelinine git çok özlemesinler seni der hamileliği bahane eder sallardın evden . Benım annem benımle yaşıyor sürekli geliyorlardı bende severek ağırlıyordum hamiş kalınca abime ablama kurduğum cümle net . Anasını özleyen alsın gitsin her haftasonu size kahvaltı yemek hazırlayamam dedim , ölü takliti yapmaya başladılar 😀😀 keşke önce deseymısım demedim ama ben annem mutlu oluyor die bilerek isteyerek ağırladım kardeslerımı

Bu durumda iş eşinize düşüyor. “Çocuk ne yapıyor ki” “zaten tv hep açık ne olacak ki” demek yerine hamile eşi nasıl daha rahat olur önceliği bu olmalı. Siz rahatsız olduğunuzu yorulduğunuzu söylediğiniz halde daha neyin lafını ediyor size çok saçma. Ben olsam sanırım “ ya kardeşine söyle ya da ben karısına söyleyeceğim” deyip resti çekerdim.

Back