- 5 Temmuz 2017
- 4.413
- 7.489
-
- Konu Sahibi Neredeyimben
Merhabalar herkese,
Yaklaşık 4 aylık evliyim ve anlamadığım bir şekilde eşimin kardeşi (kayın birader) nin eşi(elti) bana sürekli anormal davranıyor. Hepi topu 2.5 ay gibi bir sürede evlilik yapan evini kuran -ki bu süreçte kimseden hiçbir destek almayan ailesinden farklı bir şehirde yaşayıp çalışan- mühendis bir kadınım. Birbirimize göre çok farklı yapı ve karakterlere sahibiz. Bohça, kına alışverişleri için bebeğini ortaya atıp kayınvalidemin çarşıya çıkmasını engelleyecek kadar hırslı bana. Daha nişanlı sözlü bile değilken eşimin ailesinin evindeki yemekte ayran sürahisini 6 ya değil 5 e bölüştürüp benim bardağımı boş bıraktığını bilirim. Ben hazırlıklar için iş yerimden ayrıldığımda ( ki maddi açıdan hiçbir sıkıntım yoktu) ‘ben düğünden bir gün öncesine kadar çalıştım.’ Diye kendi evlilik tarihçesini hayıflanarak anlatan bir kadın. Kendimce uzak durmaya çalıştığımda ise bozulan alınan nişanlımı arayıp ‘ ben düğün hazırlığı yaparken eşim askerdeydi, hep tek başımaydım.’ Diye ahlayıp vahlayan bir kadın düşünün. Ve bu kadının 2 yaşında çalıştığı için bakamadığı, geceleri evinde kalarak çocuğuna bakan bir kayınvalidesi var. İkimizin kayınvalidesi yani. Kayınvalidem geceleri onlarda kalıyor bebek bakmaya. Kendi evindeki kocasını, evlilik hazırlığı yapan bekar oğlunu yalnız bırakıyor. O kadar da duyarlı. Asıl noktaya gelecek olursam bir aydır dehşet gergin bir ortamdayım. Sonuçta yeni dahil olduğum ve beni tanımayan bir aileye mensubum artık. Kurban bayramı Arife’sinde zorunluluktan ötürü kayınvalidemde kalmamız gerekti. O gece onlarda oradaydı. Valizimi eşimin bekar odasına bıraktım ve kişisel bakımımla ilgileniyordum. Bana valizimi kapatmamı söyledi, kapatmayacağımı bebek ile başka yerde oynayabileceğini söyledim. Ojelerime yaklaşan tatlış mı tatlış bebeğine ojelerimin kurumadığını şimdi dokunamayacağını belirttim.(bebeğimiz ojeli tırnağa bayılır her kız çocuğu gibi) gece eşimle yatacağımız bekar odasına geçmek istedim uyumak amaçlı, o bile sorun oldu. Neymiş hanımefendi o odada uyuyormuş. Eşi de salonda uyurmuş. Bebek ve kayınvalide oturma odasında uyurmuş. Kayınpeder yatak odasında uyurmuş. Anlayacağınız ben ve eşime onun ailesi yüzünden zorunlu olarak gittiğimiz ve gece kalmamız gereken evde yatacak yer yokmuş. Biz bir şekilde hiç umursamadan eşimin bekar odasında tek kişilik yatakta uyuduk.( ki bence çok ayıp bir şey bu ama olsun diyorsun bir yerden sonra.) sabah bir uyandık eltim evde yok. Yerini yadırgamış salonda ya da oturma odasında uyuyamamış. - daha önce hastalandığı bir dönem hep salonda uyumuşluğu var- buraya kadar benim pek takıldığım bir şey yok. Huzursuzluktan hiç hoşlanmayan aksine hep gülüp eğlenen hayattan keyif almaya çalışan biriyim. Bayram’ın 2. Günü Ege’ye ailemin yazlık evine gidip 4 gün keyif çattık geldik. Geldiğimizde her şey değişmişti. Kayınbiraderim ve eltim, kayınvalidem ile konuşup onlar varken bizim oraya gitmememiz için program yapıp anlaşmışlar. Geldiğimizde eşimi arayıp kardeşi söylemiş. Elti hazretleri ben kayınvalideme gidersem gelmeyecekmiş. Dolayısıyla kayınbiraderciğim de evliliğini ve karısıyla annesinin arasını iyi tutmaya çalışmış. Benim iyi niyetli kocam da anlamıyor bu kadar hırslandıklarını. Bir sonraki gün ben kayınvalidem ile gezmeye gidecektim, hazırlandım aradım müsait misin diye. Evet, gel dedi. Atladım taksiye gittim. Evde ikisi de var. O sırada kayınvalidem akşama oğlum da gelsin bizi alsın bizde yemek yiyelim dedi. Bende kabul etmeyeceğim ama yanlış bir cümle kullanıp kırmak istemiyorum. İhaleyi eşime bırakıp akşam yemeğinden kurtulma niyetindeyim. Bunu duyan eltim çıldırmış. 10 dakika içinde evden çıkıp işlerine gittiler. Ben evde onların kızının saçını tarıyorum o derece. Boyama yapıyorum. Kayınvalideme bir telefon geldi, konuştu konuştu sonra bana verdi. Bir de baktım ki kayınbiraderim. “Siz ikinizin yıldızı uyuşmuyor. Bundan sonra gelirken annemi arayıp soracaksın. Eltim evde mi diyeceksin, biz varsak gelmeyeceksin.” Dedi. Ben şaşırdım. Utandım. Gururum yerle bir oldu. Sadece telefonu kapatsın diye 3 kere iyi günler dedim ve sonuncusunda kapattım. Olaylar kızıştı. Ağladım. Sinir krizi geçirdim orada. Şükür evde sakinleştirici bir şeyler varmış. Peşinden 4 gün sonra yeni evlileri yemeğe davet eden hala çıktı ortaya. Utanmadan oraya geldiler. Bizim için verilen bir yemek olduğunu bildikleri halde. Bizim oraya gideceğimizi bildikleri halde. Eşim kardeşiyle öpüştü, odaya ben girdiğimde sırtı dönük telefonuyla ilgileniyordu. Eltim ortada yoktu. Peşinden gelen olay şu. Kayınbiraderim hala utanmadan abisini(eşim) arayıp “abi o gün eşimi öpmemişsin.” Diyor. Böyle sorunlu mu tüm eltiler??? Kocasını doldurup doldurup üstümüze salıyor. O da utanmıyor abisine böyle konuşmaya. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Akıl verin bana! Sinirlerim gayet bozuk. Hala daha prim yapmaya çalışan ve haksız olduğu halde böbürlenen insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. İki kardeşi ayırmak istemediğim için çok zorlanıyorum. Eşim bana destek oluyor ama bir erkek, kadın gibi anlamıyor. Bu kadına nasıl davranmalıyım??
Ps: çok uzun yazdığımın farkındayım ancak daha kısa açıklayamazdım
Vallahi bir erkek kadın gibi anlar ama işine gelmezse anlamaz. Kaynın eşinin dediklerini yapıyo ama senin eşin ağzını açamıyo farkında mısınMerhabalar herkese,
Yaklaşık 4 aylık evliyim ve anlamadığım bir şekilde eşimin kardeşi (kayın birader) nin eşi(elti) bana sürekli anormal davranıyor. Hepi topu 2.5 ay gibi bir sürede evlilik yapan evini kuran -ki bu süreçte kimseden hiçbir destek almayan ailesinden farklı bir şehirde yaşayıp çalışan- mühendis bir kadınım. Birbirimize göre çok farklı yapı ve karakterlere sahibiz. Bohça, kına alışverişleri için bebeğini ortaya atıp kayınvalidemin çarşıya çıkmasını engelleyecek kadar hırslı bana. Daha nişanlı sözlü bile değilken eşimin ailesinin evindeki yemekte ayran sürahisini 6 ya değil 5 e bölüştürüp benim bardağımı boş bıraktığını bilirim. Ben hazırlıklar için iş yerimden ayrıldığımda ( ki maddi açıdan hiçbir sıkıntım yoktu) ‘ben düğünden bir gün öncesine kadar çalıştım.’ Diye kendi evlilik tarihçesini hayıflanarak anlatan bir kadın. Kendimce uzak durmaya çalıştığımda ise bozulan alınan nişanlımı arayıp ‘ ben düğün hazırlığı yaparken eşim askerdeydi, hep tek başımaydım.’ Diye ahlayıp vahlayan bir kadın düşünün. Ve bu kadının 2 yaşında çalıştığı için bakamadığı, geceleri evinde kalarak çocuğuna bakan bir kayınvalidesi var. İkimizin kayınvalidesi yani. Kayınvalidem geceleri onlarda kalıyor bebek bakmaya. Kendi evindeki kocasını, evlilik hazırlığı yapan bekar oğlunu yalnız bırakıyor. O kadar da duyarlı. Asıl noktaya gelecek olursam bir aydır dehşet gergin bir ortamdayım. Sonuçta yeni dahil olduğum ve beni tanımayan bir aileye mensubum artık. Kurban bayramı Arife’sinde zorunluluktan ötürü kayınvalidemde kalmamız gerekti. O gece onlarda oradaydı. Valizimi eşimin bekar odasına bıraktım ve kişisel bakımımla ilgileniyordum. Bana valizimi kapatmamı söyledi, kapatmayacağımı bebek ile başka yerde oynayabileceğini söyledim. Ojelerime yaklaşan tatlış mı tatlış bebeğine ojelerimin kurumadığını şimdi dokunamayacağını belirttim.(bebeğimiz ojeli tırnağa bayılır her kız çocuğu gibi) gece eşimle yatacağımız bekar odasına geçmek istedim uyumak amaçlı, o bile sorun oldu. Neymiş hanımefendi o odada uyuyormuş. Eşi de salonda uyurmuş. Bebek ve kayınvalide oturma odasında uyurmuş. Kayınpeder yatak odasında uyurmuş. Anlayacağınız ben ve eşime onun ailesi yüzünden zorunlu olarak gittiğimiz ve gece kalmamız gereken evde yatacak yer yokmuş. Biz bir şekilde hiç umursamadan eşimin bekar odasında tek kişilik yatakta uyuduk.( ki bence çok ayıp bir şey bu ama olsun diyorsun bir yerden sonra.) sabah bir uyandık eltim evde yok. Yerini yadırgamış salonda ya da oturma odasında uyuyamamış. - daha önce hastalandığı bir dönem hep salonda uyumuşluğu var- buraya kadar benim pek takıldığım bir şey yok. Huzursuzluktan hiç hoşlanmayan aksine hep gülüp eğlenen hayattan keyif almaya çalışan biriyim. Bayram’ın 2. Günü Ege’ye ailemin yazlık evine gidip 4 gün keyif çattık geldik. Geldiğimizde her şey değişmişti. Kayınbiraderim ve eltim, kayınvalidem ile konuşup onlar varken bizim oraya gitmememiz için program yapıp anlaşmışlar. Geldiğimizde eşimi arayıp kardeşi söylemiş. Elti hazretleri ben kayınvalideme gidersem gelmeyecekmiş. Dolayısıyla kayınbiraderciğim de evliliğini ve karısıyla annesinin arasını iyi tutmaya çalışmış. Benim iyi niyetli kocam da anlamıyor bu kadar hırslandıklarını. Bir sonraki gün ben kayınvalidem ile gezmeye gidecektim, hazırlandım aradım müsait misin diye. Evet, gel dedi. Atladım taksiye gittim. Evde ikisi de var. O sırada kayınvalidem akşama oğlum da gelsin bizi alsın bizde yemek yiyelim dedi. Bende kabul etmeyeceğim ama yanlış bir cümle kullanıp kırmak istemiyorum. İhaleyi eşime bırakıp akşam yemeğinden kurtulma niyetindeyim. Bunu duyan eltim çıldırmış. 10 dakika içinde evden çıkıp işlerine gittiler. Ben evde onların kızının saçını tarıyorum o derece. Boyama yapıyorum. Kayınvalideme bir telefon geldi, konuştu konuştu sonra bana verdi. Bir de baktım ki kayınbiraderim. “Siz ikinizin yıldızı uyuşmuyor. Bundan sonra gelirken annemi arayıp soracaksın. Eltim evde mi diyeceksin, biz varsak gelmeyeceksin.” Dedi. Ben şaşırdım. Utandım. Gururum yerle bir oldu. Sadece telefonu kapatsın diye 3 kere iyi günler dedim ve sonuncusunda kapattım. Olaylar kızıştı. Ağladım. Sinir krizi geçirdim orada. Şükür evde sakinleştirici bir şeyler varmış. Peşinden 4 gün sonra yeni evlileri yemeğe davet eden hala çıktı ortaya. Utanmadan oraya geldiler. Bizim için verilen bir yemek olduğunu bildikleri halde. Bizim oraya gideceğimizi bildikleri halde. Eşim kardeşiyle öpüştü, odaya ben girdiğimde sırtı dönük telefonuyla ilgileniyordu. Eltim ortada yoktu. Peşinden gelen olay şu. Kayınbiraderim hala utanmadan abisini(eşim) arayıp “abi o gün eşimi öpmemişsin.” Diyor. Böyle sorunlu mu tüm eltiler??? Kocasını doldurup doldurup üstümüze salıyor. O da utanmıyor abisine böyle konuşmaya. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Akıl verin bana! Sinirlerim gayet bozuk. Hala daha prim yapmaya çalışan ve haksız olduğu halde böbürlenen insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. İki kardeşi ayırmak istemediğim için çok zorlanıyorum. Eşim bana destek oluyor ama bir erkek, kadın gibi anlamıyor. Bu kadına nasıl davranmalıyım??
Merhabalar herkese,
Teşekkür ederim.Hepsini okuyamadım ama bariz kıskançlık belirtileri hepimizde var bunlardan merak etmeyin keyfinize bakın
Ahh canim seni cok iyi anliyorum bende 4 yillik evliyim bir ucuz ve kalitesz kişiliğe sahip bir eltide bnde var eşimin babası yok kucukkn kaybetmiş oyuzden bayramları kvdemle geçirmek ister bende bu isteğini şimdiye kadar geri cevirmedim haddime değil ne zaman izine çıkıp eşimin ailesinin yanına gitsek bir kıskançlık alır yürür kaynimi eltimi keza bu eşimle tanıdığımdan beri değişmedi eşimle ayırmak için neler neler yaptılar karı-koca velhasıl kelam evlendik binbir türlü sorunla sıkıntıyla sırf eşimi çok sevip 5 yılımı verdiğim için izine gideriz birgün evine davet etmez ne bir caya ne bir yemeğe kvnin evinde yemek yenir yatmaya eve gidilir şimdiye dek bir çöpünü görmedim hepsininde ben evldnm benden göre göre giyim kusam değişildi ben araba kullanıyorum diye gitti vura çarpa kaza yapa yapa mahallede araba kullanıyo hadi kullansın alsın giysin ne güzel beni örnek alması kv bunun iki çocuğu büyütmüş kendi yemiş içmiş gezmiş 40 yaşında bir halt bildiği yok kvdeyle 9 sene beraber yaşamışlar kvdenin ağzına sıçar giki çıkmaz bn doğru birşey desem kobra yılanına donusur tövbe yarabbim neyse okdr anlatacak sey varki kimsenin yaptigi kimsenin yanina kalmiyo zamaninda ojdr ahimi aldi karikoca rabbim sordu hesabini eltim malum konulardan ihraç oldu ben eşimle nisanlandigimda çalışmıyordum abisi sürekli yok kardeşime memur kız alacktik yok sole yok böle benim eşim memur deyip duruyodu sonra ben askeriye ye atandım kol gibi girdi bunlara kızlar okdr dertliyimki bu ha bu arada eşimin ailesine sesi çıkmz yükslmz herzamn ailesi haklıdır ama sin zamnlarda ailesinin yaptıkları terbiyesliklrdn oda çok utaniyo simdi sildim hepsini bayramdan sonra bidaha adımını atmicm insan olanlarin yanına gidilms boşver hic takma kafana afedersin kicinla gül geç seviyesizi ağladığında değmez ezdirme kendini güçlü ol onlar kimki kocan vermiyosa çaplarını sen ver sussun otursunlar kayibsa kayinligini bilsin hadsz
Yalniz millette ne koca varmis pes (kayinbiraderin- esini savunmasi acisindan haksiz da olsa)
Eltini salla gitsin
Ay ne bicim kadin bu.
Ben konuyu okumadan ne olursa olsun en azindan bi selam esirgenmez diye düşünüyordum. Ama bu kadina selam fln verilmez. Uzak dur, niye ugrasicaksin ki
İşte asıl mesele bu..
SEN cevap vermediğin için onlar at koşturuyor zaten.
Hadlerini bildirmeye bir başla bak bakalım o zaman konusabiliyorlar mi
Çok üzücü çok onur kırıcı yaptıkları
Ben sizin yerinizde olsam dediklerini bir bir yüzüne vurur ve asla görüşmezdim
Konu sahibine hava attığı gerekçesiyle yüklenilmis ama aynısı benim başıma geldiği için kendisini çok iyi anlıyorum. Mesele; kendisini sürekli başkalarıyla kıyaslayan ve bu sebeple alakasız sözlerde, gülüşlerde küçük düşürüldüğünü düşünen bir eltinin mantık bozukluğu. Eltimle benim aramda da dünyalar kadar fark var. Eğitimden yaşam tarzına, giyim zevkinden üsluba, müzik zevkine, toplum içinde gördüğümüz değere kadar her şey farklı. Benim minnoş eltim de sağolsun beni gömmeye çok uğraştı ama muhatap olmadım, tartışmadım kendisiyle. En son patladığım noktada (çok aşağılık bir şey yapmıştı) eşime söyledim. Eşim kardeşini hiç araya koymadan sorunu gayet güzel çözdü. Şimdi de abla abla geziyor peşimde. Ama hala sevmediğini, eksik aradığını çok iyi biliyorum. Yakın davranıyor muyum? Asla!
Sevgili konu sahibi; sorununuzu çözecek olan kayınvalide değil eşiniz ve sizsiniz. Madem gorusmek istemiyorlar canima minnet deyip uzak durun onlardan. Bırakın onlar gelsin sizin ayaklarınıza. İnanın öyle oluyor.
Umursama! Ciddiyim eltini görmezden gel, eşine dolduruş yapma, kimseye eltini kesme, ağır ol, kv ile samimi ol ama yağ yakma mesafeli ve hatır soran biri ol, bak gör sen kv ile güzel geçindikce Eltin dahada kuduracak ve kendi pimini çekecek . Sen sakin ve sabirli ol, Eltinin kizinida nekadar seversen sev fazla ilgilenme cünkü kiskanip cocuguda kullanir hatta cocugu üzebilir bile!
Hayatinin evliliginin tadini cikar.
Kv yi aramadan git, eger kayinbiraderin bisey diyecek olursa , burası benimde eşimin evi , eşimin annesi! Onu görmek için ziyaret etmek için kimseden müsade alacak değiliz, eğer rahatsız oluyorsanız o sizin sorununuz! Bizi bağlamıyor! Bilmem anlatabildimmi!?
De geç :) ve gurur yapma inatla git ve tatlılıkla vakit geçir
Kadın deli resmen. Bu kayınbirader çok çeker ondan
Offfff okudukça dellendim.Karı koca bir olmuş seni hedef tahtasına koymuşlar.Eşin neden seninle bir olmuyor ya? Sen de eşine anlat derdini , o hadsiz kaynının söylediklerini.Bu ne yaa?! Valla iyi dayanıyorsunuz.
Bence hiç takmayin ne demişler kuma gemisi yürür ama elti gemisi yürümez.
Bazı insanlar tatlı dilden anlamıyor ya anladıkları dilden konuşmak lazım yada hiç konuşmamak
Sen esinden öncede bir bireydin,sinek falan degildin ya da fare. Suanda da öylesin. Yani kendi kendini savunabilirsin. Ilginç bir bicimde esin neden seni savunmuyor tarzında yazanlar olmus. Sen kendini savun,o kaynina ve eltine de cevaplarini yapıştır. Esin bu olaylarin farkindadir salaga yatiyordur muhtemelen,ya da kardesini cahil görüyordur tartismak istemiyordur demekki siyaset pesinde esin siyasetçi. Iyi o zaman sen aç tirnaklarini. Yalnız tırnaklarını açtığında sana,sen ne hakla benim kardesimle yengemle boyle konusursun derse eşin o zaman isler bambaska.