Eltimin akıl almaz tavırları

Bir daha Eltime selam vermem gerekir mi denk geldiğimde?

• Evet

OY: 11 5,9%
  • Hayır

OY: 177 94,1%

• Ankete Katılan
    188
eltiniz sizi çekemiyor, muhtemelen maddi açıdan durumunuz iyi bu yüzden kendini eksik hissediyor sizi bastırıyor
ama bu tür geçimsizler ile geçinmeye çalışmak yerine hayataından çıkar insanı boş dert sahibi yaparlar
kayınvalidenizin birşey dememesini ben anlıyorum
çünkü kadın çalışıyor ve bebeğe kv bakıyor, bu defa da küserler ise bebek ortada kalabilir
muhtemelen kv onlar bana muhtaçken ben ona kızamam yanlış anlarlar modunda
bu yüzden sizin haklı olduğunuzu söylemiyordur karşı tarafa çünkü siz başınızın çaresine bakıyorsunuz

kadın geçimsiz uzak durun
havadan nem kapıp ortalığı karıştırıyor uzak durun
eşiniz kardeşiyle görüşsün siz o eltiyle yanyana gelmeyin böyle dengesiz insanlar takınca takılıyor

Bu yüzden yapılacak büyük bir ikinci hamleyi bekliyorum. Öpme mevzusunda kayınvalidemi aradım. Bizim olduğumuz bir ortama da bir daha gelirlerse utandırma niyetindeyim.

bunu yapmayın
gaza gelmeyin
görüşmeyin evet milletin yanında laf edip sanki problem yaratan sizmişsiniz gibi olacak ve haklı iken milletin gördüğü haksız duruma düşeceksiniz
teke teke ya da telefonda cevap verin görüşmeyin
ama başkasının yanında laf sokmaya ezmeye çalışmayın

Eşiniz pasif neden kalıyor onu anlamadım.
Burada siz ,eltiniz,kayınbırader var ama eşiniz yok.

Evet eltiler hep böyledir... bende de var bi tane . Eşim sağ olsun böyle durumlarda ağzını açar ki bana iftira atmışlığı bile var .:işsiz: bir de Benimki de eşimin kardeşinin eşi ... anlamadığım abilerine yaptığı saygısızlıkları görmemeleri.

Merhabalar herkese,
Yaklaşık 4 aylık evliyim ve anlamadığım bir şekilde eşimin kardeşi (kayın birader) nin eşi(elti) bana sürekli anormal davranıyor. Hepi topu 2.5 ay gibi bir sürede evlilik yapan evini kuran -ki bu süreçte kimseden hiçbir destek almayan ailesinden farklı bir şehirde yaşayıp çalışan- mühendis bir kadınım. Birbirimize göre çok farklı yapı ve karakterlere sahibiz. Bohça, kına alışverişleri için bebeğini ortaya atıp kayınvalidemin çarşıya çıkmasını engelleyecek kadar hırslı bana. Daha nişanlı sözlü bile değilken eşimin ailesinin evindeki yemekte ayran sürahisini 6 ya değil 5 e bölüştürüp benim bardağımı boş bıraktığını bilirim. Ben hazırlıklar için iş yerimden ayrıldığımda ( ki maddi açıdan hiçbir sıkıntım yoktu) ‘ben düğünden bir gün öncesine kadar çalıştım.’ Diye kendi evlilik tarihçesini hayıflanarak anlatan bir kadın. Kendimce uzak durmaya çalıştığımda ise bozulan alınan nişanlımı arayıp ‘ ben düğün hazırlığı yaparken eşim askerdeydi, hep tek başımaydım.’ Diye ahlayıp vahlayan bir kadın düşünün. Ve bu kadının 2 yaşında çalıştığı için bakamadığı, geceleri evinde kalarak çocuğuna bakan bir kayınvalidesi var. İkimizin kayınvalidesi yani. Kayınvalidem geceleri onlarda kalıyor bebek bakmaya. Kendi evindeki kocasını, evlilik hazırlığı yapan bekar oğlunu yalnız bırakıyor. O kadar da duyarlı. Asıl noktaya gelecek olursam bir aydır dehşet gergin bir ortamdayım. Sonuçta yeni dahil olduğum ve beni tanımayan bir aileye mensubum artık. Kurban bayramı Arife’sinde zorunluluktan ötürü kayınvalidemde kalmamız gerekti. O gece onlarda oradaydı. Valizimi eşimin bekar odasına bıraktım ve kişisel bakımımla ilgileniyordum. Bana valizimi kapatmamı söyledi, kapatmayacağımı bebek ile başka yerde oynayabileceğini söyledim. Ojelerime yaklaşan tatlış mı tatlış bebeğine ojelerimin kurumadığını şimdi dokunamayacağını belirttim.(bebeğimiz ojeli tırnağa bayılır her kız çocuğu gibi) gece eşimle yatacağımız bekar odasına geçmek istedim uyumak amaçlı, o bile sorun oldu. Neymiş hanımefendi o odada uyuyormuş. Eşi de salonda uyurmuş. Bebek ve kayınvalide oturma odasında uyurmuş. Kayınpeder yatak odasında uyurmuş. Anlayacağınız ben ve eşime onun ailesi yüzünden zorunlu olarak gittiğimiz ve gece kalmamız gereken evde yatacak yer yokmuş. Biz bir şekilde hiç umursamadan eşimin bekar odasında tek kişilik yatakta uyuduk.( ki bence çok ayıp bir şey bu ama olsun diyorsun bir yerden sonra.) sabah bir uyandık eltim evde yok. Yerini yadırgamış salonda ya da oturma odasında uyuyamamış. - daha önce hastalandığı bir dönem hep salonda uyumuşluğu var- buraya kadar benim pek takıldığım bir şey yok. Huzursuzluktan hiç hoşlanmayan aksine hep gülüp eğlenen hayattan keyif almaya çalışan biriyim. Bayram’ın 2. Günü Ege’ye ailemin yazlık evine gidip 4 gün keyif çattık geldik. Geldiğimizde her şey değişmişti. Kayınbiraderim ve eltim, kayınvalidem ile konuşup onlar varken bizim oraya gitmememiz için program yapıp anlaşmışlar. Geldiğimizde eşimi arayıp kardeşi söylemiş. Elti hazretleri ben kayınvalideme gidersem gelmeyecekmiş. Dolayısıyla kayınbiraderciğim de evliliğini ve karısıyla annesinin arasını iyi tutmaya çalışmış. Benim iyi niyetli kocam da anlamıyor bu kadar hırslandıklarını. Bir sonraki gün ben kayınvalidem ile gezmeye gidecektim, hazırlandım aradım müsait misin diye. Evet, gel dedi. Atladım taksiye gittim. Evde ikisi de var. O sırada kayınvalidem akşama oğlum da gelsin bizi alsın bizde yemek yiyelim dedi. Bende kabul etmeyeceğim ama yanlış bir cümle kullanıp kırmak istemiyorum. İhaleyi eşime bırakıp akşam yemeğinden kurtulma niyetindeyim. Bunu duyan eltim çıldırmış. 10 dakika içinde evden çıkıp işlerine gittiler. Ben evde onların kızının saçını tarıyorum o derece. Boyama yapıyorum. Kayınvalideme bir telefon geldi, konuştu konuştu sonra bana verdi. Bir de baktım ki kayınbiraderim. “Siz ikinizin yıldızı uyuşmuyor. Bundan sonra gelirken annemi arayıp soracaksın. Eltim evde mi diyeceksin, biz varsak gelmeyeceksin.” Dedi. Ben şaşırdım. Utandım. Gururum yerle bir oldu. Sadece telefonu kapatsın diye 3 kere iyi günler dedim ve sonuncusunda kapattım. Olaylar kızıştı. Ağladım. Sinir krizi geçirdim orada. Şükür evde sakinleştirici bir şeyler varmış. Peşinden 4 gün sonra yeni evlileri yemeğe davet eden hala çıktı ortaya. Utanmadan oraya geldiler. Bizim için verilen bir yemek olduğunu bildikleri halde. Bizim oraya gideceğimizi bildikleri halde. Eşim kardeşiyle öpüştü, odaya ben girdiğimde sırtı dönük telefonuyla ilgileniyordu. Eltim ortada yoktu. Peşinden gelen olay şu. Kayınbiraderim hala utanmadan abisini(eşim) arayıp “abi o gün eşimi öpmemişsin.” Diyor. Böyle sorunlu mu tüm eltiler??? Kocasını doldurup doldurup üstümüze salıyor. O da utanmıyor abisine böyle konuşmaya. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Akıl verin bana! Sinirlerim gayet bozuk. Hala daha prim yapmaya çalışan ve haksız olduğu halde böbürlenen insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. İki kardeşi ayırmak istemediğim için çok zorlanıyorum. Eşim bana destek oluyor ama bir erkek, kadın gibi anlamıyor. Bu kadına nasıl davranmalıyım??

Ps: çok uzun yazdığımın farkındayım ancak daha kısa açıklayamazdım
Aramızdaki tek fark benim eltimle nişanlılık ya tartışmamız başladı evlendiğinde beni yok sayiyorlardi

Sadece eve eşim gidiyormuş gibi onunu evine sadece eşim misafir gibi sadece ona hoşgeldin dderlerdi
Esimde geri kafalı ben gidiyorsam gideceksin kafasında
Yıllarca benle konusmadiklari halde gittik geldik

Sonunda canıma tak etti artık görüşmüyorum hesaba katmiyorum görüşmüyorum böylesi çok daha iyiSSimdi kuduruyorkar mis minik bizi istemiyor diye

Yıllarca sen beni istemedim zaten çok da tin böylesi laftan anlamaz eşine güzel dille anlat tartışmaya döndüğünde bırak tartışma yi EErkekler kendi aileleri için tartıştıkları da sen doğruyu da söylesen kabullenmez

Ama tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı :KK66:

Herşeyi guzelce anlat daha ne yapayım beni istemiyorlar aciyasyonu bile yap gerekirse

Ek: ilk iş eşini kendi düşüncelerini güzelce aktarıp onlara hiç bişey yokmuş gibi davranmasını önlemek oda biraz tavrını koruması lazım

Elti mi elti tam bir dusmandir ben 20 yasimda evlndm eltim ozamn 30 yasindydi ve bn ona gore kucugum diye kayinpederim bana pek fazla gelinlik yaptirmadi diye bu bana bi kinlendi 1 bucuk senedr evliyim ve kocasini kocama karsi resmn dusman etmis neden ben cok seviliyormusum hep benim istediklerim oluyormus bunda bnm ne sucum barki ozaman kayjnpdrme kinlen ben sirc ona uzuldgm icin yeni evlndgm gbi bilezklermi ödunc verdim evini yapsin diye yapdi simdi mis gibi dauresinde oturuyr bn ise gece kondu bi evde ama yinede mutluyum halada iyiliklerimin karsiligini vermiyor bana hala benim burdan gitmemi iatiyor cok asiri kisknc kndme yeni bir elbise alsam farkli rengini aliyor bn kayi pederm evde yokken kisa kollu giysem oda bi kac gun snra giyuyir hyr senden 10 yas kucugun ben benimle kndni nasil rakip goruyosun ki sen aklim almiyor her firsatta kaynnmlara benu doldrmaya calisiyor ama aetik ona kimse inanmiyor cnku nasil biri oldgnu herkez anladi

Emin olun iyi olmakla hicbir sey kaybetmetssnz okadr pis bir insanki bisey onun istedigu gbi olmadmi kocasini doldruo babasinin ustune gonderiyo kavga ediolr babasna vurmaya bile kalkio kaynim okadrki kurnaz bi kadin kocasinida aeline alms ne olay olursa anlatio kndni acindirio kocasida herkezle kavga edio cok acayip bi kadinn

o eltiden bir tane de benzer bende vardı.. amacına ulaşamadı kendi kazdığı kuyuya kendi düştü..
benimle konuşmayan arkadamdan atıp tutan iki kardeşin arasını açan yigenleri bile bu ile dahil eden görümcem ile bir olup beni dışlayan eltim benimle ve eşimle konuşmaya çalıştı bu sene ..! =)
neen ? çünkü eşim benim arkamdaydı her zaman .. kv asla böyle yapmadı.. o varken sen gelme vs muhabbetleri hiç geçmedi
benden rahatsız olan çeker gider ben neden gideyim =) inadına giderim hatta o sıgınamasn ben neden sıgıntı gibi olayım.
sizin eşiniz çok pasif burda suçlu eşiniz ve kv.. kayınçonuz size telefonda öyle demiş verin cevabını sinir krizi geçirmek bir işe yaramaz.. ne zaman istersem o zaman gelirim benden rahatsız olan varsa gelmez yahut gider orası benim sorunum değil diyecektiniz
böylelerine lafınınizi söylemesseniz çok ezilirsiniz..
hadlerini bildirin dik durun kimseye ezdirmeyin kendisini eşinize dahil.. madem arkanızda durmuyor bari yanınızda olsun eltinize aynı ortamlarda selam vermeyin onu yok sayın benim yaptığım gibi kudursun =)
birde eşinizin abi neden eşimi öpmedin sorusu gerçekten çok pısırık olduğunu gösteriyor..
benim eşim olsa kardeşide olsa afedersiniz ağzına eder.. bana böyle yapıldığı için

Eşinin kardeşi sana nasıl “ biz oradaysakgelmeyeceksin “ diyebiliyor. Eşin hiçbirşey demedi mi kardeşine? Bu nasıl hadsizlik
Sen gitmeyeceksen eşinde gitmemeli yada inadına gidip yüzlerine bakmayın
Çok iyi anlıyorum sizi bende de böyle bir elti var, böyleleri hasta bana göre, ben insan yerine koymuyorum sizde onu görmezden gelin

cahil kendini yere goge sidiramayan ama aslinda hic bir sey olan bir eltiniz var maalesef
ben olsam kaynananiz bu durumu biliyordur eger cok gorusmek istiyordaniz sizde gorusmeyi teklif edin onlar gelsinler size sizde o gereksizlerle muhattap olmamis olursunuz

Ne söylenmiş ki böyle yangına kürekle gitsin.

Elbette izin alarak gidecek, kimin evine gidilirse gidilsin müsait misiniz diye sorulur. Bu adaptandir.

Kayınvalide idare edici olmalı. Neden arada kalsın ki kadın.

Iki kadının soğuk savaşı yüzünden anne yüzünü mu eskitsin evlatlarına .

Bu konuyu çözecek kendisi ve eşidir. Hala " onlar görüşmek isterlerse görüşürüz " diyorsa asıl mesele iclerinde demektir bu. Kendi aralarında cozmeli karı koca.
Kayınvalideme giderken kayınvalideme müsait olup olmadığını sorarım. Birlikte yaşamadıkları sürece eltimi bu konu hiç ilgilendirmez. Kayınvalidesi ağırlığını koyup siz benim evladımsınız böyle şeyler duymak görmek istemiyorum dese olaylar buraya gelmezdi. Kayınvalide eltiden çekiniyor anladığım kadarıyla. Evlat ayrımcılığı yaparsa evine gidilmemesinide hakediyor bence.

Anlattım, cevap vermedim diye mutlu oldu. Sana bize yakışanı yaptın dedi. Ailesiyle kötü olmamızı istemiyor. O da çok kırgın zaten. Yüzü gülmüyor hiç.
Burda konu sana neyin yakışıp yakışmadığı değil ki.Kişilik hakların zedeleniyorsa "yakışanı yapmak" susmak değildir.Ölçülü bir şekilde karşı tarafın yaptığı yanlış fark etmesini sağlamak gerek diye düşünüyorum.Örnek veriyorum birisi size fiziksel bir saldırıda bulunsa ve siz de kendinizi korumak için karşılık vermez misiniz şiddetten yana olmasanız bile? Yani öylece durur musunuz şiddet bana yakışmaz diye?Kavga etmeden hadlerini bildirin bence karşı tarafa.Olan size oluyor.Eşinize düşman yok ki ortada.Ama size düşman 2 insan var.Eşinle sen aynı konumda değilsiniz bu olayda.

Eşiniz neden hiç tepki vermiyor?SYemege cagrilan sizsiniz onlarin orda işi ne kayinbiraderim bana o sözleri soyleseydi ve bende onu misafir olarak cagrildigim yerde görseydim.Sizin benim oldugum yerde ne isiniz var diye hesap sorardim.Eltiniz resmen herkezi parmaginda oynatiyor sizde açin biraz agzinizi

Kaynanamin evine gitmwk icin kimseden izin alamam. Evdemisin evdeyim derse giderim su var bu var derse iyi der kapatirim inat olsun diye giderim o eve. Biraz uyanik olun kimse size emredemez. Altin degiller onlar.

Kaynınız belliki eşinin her dediğine gidiyor.
Eşinizde sizi savunsun birşey duyup gördüğünde bu kadar vurdum duymaz olmasın sonra siz yıpranırsınız kendinizi korumaya uğraşırken.
Gelelim eltiyeeee.... Belliki sizin herşeyinizi kıskanıyor o evde bile olmanızı istemiyor rahatsız oluyor sizden ama ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gedecek ikiniz içinde.
Sonuçta akrabasınız ve ister istemez düğünde,yemekte görüşüceksiniz konuşmayın yaptıklarına asla taviz vermeyin bu. GÖRMEZDEN GELİN o bir adım atmadıkça iyi niyetli siz pek oralı olmayın derim.

Kayınvalideme giderken kayınvalideme müsait olup olmadığını sorarım. Birlikte yaşamadıkları sürece eltimi bu konu hiç ilgilendirmez. Kayınvalidesi ağırlığını koyup siz benim evladımsınız böyle şeyler duymak görmek istemiyorum dese olaylar buraya gelmezdi. Kayınvalide eltiden çekiniyor anladığım kadarıyla. Evlat ayrımcılığı yaparsa evine gidilmemesinide hakediyor bence.

Habit cekinmiyor, iki kadinin savaşı yüzünden evlatlariyla terslesmek istemiyor.

Selamlasmazlar olur biter. Kv. Gitmek için sıraya girmiş değiller nasılsa .

Muhendisim diye Tavirlarinizla, eltinizi ciddiye almıyor ve eziyor olabilir misiniz? Amacim gercekten soru sormak

Yanlış mı düşündüm dedim yalnız değilmişim. Konu ile mühendis olmak ne alaka? Bence konu sahibi de masum değil. Ayrıca valizi kapatmak iki saniyelik iş, inada bindirmenin ne gereği var eline ne geçecek. Elti sağlam pabuç değil ama konu sahibi de masum gelmedi bana.
Bana da Masum gelmedi

Konu sahibine hava attığı gerekçesiyle yüklenilmis ama aynısı benim başıma geldiği için kendisini çok iyi anlıyorum. Mesele; kendisini sürekli başkalarıyla kıyaslayan ve bu sebeple alakasız sözlerde, gülüşlerde küçük düşürüldüğünü düşünen bir eltinin mantık bozukluğu. Eltimle benim aramda da dünyalar kadar fark var. Eğitimden yaşam tarzına, giyim zevkinden üsluba, müzik zevkine, toplum içinde gördüğümüz değere kadar her şey farklı. Benim minnoş eltim de sağolsun beni gömmeye çok uğraştı ama muhatap olmadım, tartışmadım kendisiyle. En son patladığım noktada (çok aşağılık bir şey yapmıştı) eşime söyledim. Eşim kardeşini hiç araya koymadan sorunu gayet güzel çözdü. Şimdi de abla abla geziyor peşimde. Ama hala sevmediğini, eksik aradığını çok iyi biliyorum. Yakın davranıyor muyum? Asla!

Sevgili konu sahibi; sorununuzu çözecek olan kayınvalide değil eşiniz ve sizsiniz. Madem gorusmek istemiyorlar canima minnet deyip uzak durun onlardan. Bırakın onlar gelsin sizin ayaklarınıza. İnanın öyle oluyor.

Sizin tabirinizle , sizin ki sizi gömmeye çalışıyor.

Aranızdaki dünyalar kadar fark belki başka konularda yoktur. Bu kadar üstün görmeyin kendinizi , kimse görmesin.

Konu sahibine bir soru soruluyor , evinin dizaynindan bile söz ediyor. Kp evimi seviyor diyor, ne alaka bu ?

Gurbette yalnız yaşayan mühendis bir kadınım demek neden ?

Hepi topu valizi kapatır misin demiş, büyütülecek ne var ?

X