- 13 Ağustos 2015
- 746
- 1.257
- 113
- 37
- Konu Sahibi Vivezlavie
-
sümbül mayıs başı ölüyor sini,r oluyorumŞakayıkla küpeliyi biliyorum
Diğer ikisini yeni duydum
Bende kolaylaır var galiba
Gül, orkide, 3 tane farklı renklerde kalanşo, lale, sümbül, nergis
Ama en güzeli bence sümbül mis gibi kokuyo, balkonu kaplıyo kokusu
evet bu çok mantıklı özellikle bireysel emeklilik. Çünkü bozduramıyorsun. 150-200 tl lik açtır bir emeklilik planı her ay ödemek zorunda kalacaksın bozdurursan çok zarar edeceğinden bozdurmazsın da. Bir de %25devlet katkısı var ki son on yılda bu ülkede yapılan tek güzel şey bence. Emekliliğinde bu ilave parayla rahat edersin biraz. ben de savurgan olabiliyorum zaman zaman, hiç de biriktiremem ama emeklilik açtırdım neye harcadığımı bilmeyeceğime oraya gitsin diyorum ve benim ikinci yılım birikeni gördükçe çok mutlu oluyor insanBireysel emeklilik
Altın hesabı
Kazancın durumuna göre taksitle ev ya da arsa almak vs.. şeyler para tutmanızı sağlar
Onun haricinde hepimiz zaman zaman savurganlık yapıyoruz ama bu şekilde bir şeyler birikiyor işte
bu arada parayı nereye harcadığımızda önemli kızlar,israf fuzulimi,cidden hayat kalıtemız içinmi?bu çok önemli,
Onlarsız da olmuyor ki be canımValla benim israfım giderim tatil eğitim giyim sinema tiyatro piknik gezmeye gidiyor
Sanirim yaşam kalitesi :)
PardonKonuya bakiyorum, yarisi cicek muhabbeti, yarisi para muhabbeti. Ben de para ve birikim konusunda yorum yaptiydim da, konu mu degisti acep?
Ben de bireysel emeklilik konusunu tek geçiyorum kesinlikle %25 kazandıracak başka bişey yok ve üstelik enflasyona karşı da teminatı var. Benim de bireysel emekliliğim var hep erteliyordum bu yıl olmaz bu yıl olmaz şunu da atlatayım diye. Tam düğün arefesinde ikna etti bi bankacı abi sağolsun. 150 ile başlamıştım çok artıramadım 200. Birikim yapamayanlar için çok mantıklı ha diyince şurda bi param vardı bozdurayım da diyemiyosunuz kolay kolayevet bu çok mantıklı özellikle bireysel emeklilik. Çünkü bozduramıyorsun. 150-200 tl lik açtır bir emeklilik planı her ay ödemek zorunda kalacaksın bozdurursan çok zarar edeceğinden bozdurmazsın da. Bir de %25devlet katkısı var ki son on yılda bu ülkede yapılan tek güzel şey bence. Emekliliğinde bu ilave parayla rahat edersin biraz. ben de savurgan olabiliyorum zaman zaman, hiç de biriktiremem ama emeklilik açtırdım neye harcadığımı bilmeyeceğime oraya gitsin diyorum ve benim ikinci yılım birikeni gördükçe çok mutlu oluyor insanödeyemem ödediğim de yanar korkun olursa ilk yıl yüz lirayla başlarsın sonra istediğin zaman artırırsın primleri
Merhaba bayanlar , yeni bir konuyla yine ben
Yeni bir maruzatım var , aslında yeni de sayılmaz :)
Senelerdir baş edemediğim bir sorun :)
Ben elimde paramı tutamıyorum.
Beni sürekli bir şeyler dürtüyor.
Saçma sapan şeylere para gidiyor haliyle.
Maaşı aldıktan sonra borçlara para gittikten sonra elimde 300-400 bişeyler kalıyor.
Ama ve lakin 1 hafta da bitiyor.
Sizler tutumlu musunuz , bu konu hakkında neler yapıyorsunuz ?
Değerli yorumlarınızı alalım bakalım
2012den beri çalışıyorum ilk maaşımdan beri kredi ödüyorum :)) ama olsun o sağlam bir güvence biz elinde para tutamayanlar için :)Vallahi bende araba borcu ödüyorum ama çok zor ödemesi , beni 2 senedir bitirdi resmen bitirdiiiii
aynen ben de evlilik arifesindeyim, ailem başlattı beni, ben üstüme aldım sonraBen de bireysel emeklilik konusunu tek geçiyorum kesinlikle %25 kazandıracak başka bişey yok ve üstelik enflasyona karşı da teminatı var. Benim de bireysel emekliliğim var hep erteliyordum bu yıl olmaz bu yıl olmaz şunu da atlatayım diye. Tam düğün arefesinde ikna etti bi bankacı abi sağolsun. 150 ile başlamıştım çok artıramadım 200. Birikim yapamayanlar için çok mantıklı ha diyince şurda bi param vardı bozdurayım da diyemiyosunuz kolay kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?