• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

Canim o kadar nasıl iradelisin sen

idareli miyim tartışılır aslında, yani 4 yıldır çalışmıyorum ama öncesinde bizimki kadar geliri olan insanlar 2 ev almıştı belki ama biz hala kiradayız mesela :KK70:sadece harcama alışkanlıklarım çoğunluktan farklı diyeyim :cool:

Ben de bireysel emeklilik konusunu tek geçiyorum kesinlikle %25 kazandıracak başka bişey yok ve üstelik enflasyona karşı da teminatı var. Benim de bireysel emekliliğim var hep erteliyordum bu yıl olmaz bu yıl olmaz şunu da atlatayım diye. Tam düğün arefesinde ikna etti bi bankacı abi sağolsun. 150 ile başlamıştım çok artıramadım 200. Birikim yapamayanlar için çok mantıklı ha diyince şurda bi param vardı bozdurayım da diyemiyosunuz kolay kolay
Ben de bireysel emeklilikteyim. Ancak çıkmaya karar verdim. Gelir vergisi, fon işletim gideri gibi kesintiler var. Bir de enflasyona karşı teminatları neymiş??

bu karekgter meselesi galiba. ben ilkokuldan beri b iirktitim para biriktimryi sveiyorum :) harcarım da ama ipin ucunu kaçırmadan. kafamda her ay aşağı yukarı giderleri hesaplayıp kenara koyuyorum mecbur idare ediyosun

Bende öyleyim parasız kalınca kıymetini anlıyorum paranın oluncada çoluk çombalağa harcıyorum anca :D

valla para harcamanın sınırı yok.
varsa günde 100 bin de harcanır.
mesele bunları ödeyecek gücünüzün olması.

ben eskiden marka şeylere çok para harcardım.
ama artık yeterince aldım bence, böyle düşünüp uzak durmaya çalışıyorum.
çünkü lüksün,markanın sonu yok.
gerçekten çok klasik olacak ama hepimiz kapitalist dünyanın köleleriyiz.
birileri üç kuruşluk şeyleri onca paraya bize dayıyo ve biz bu tuzağa düşüyoruz.
62 süper zengin dünyanın geri kalan yarısından daha fazla servete sahipmiş
bunu düşünerek alışveriş yaptığında insanın alası gelmiyor
:KK9::KK9:

ben hayatımı güncelleyerek gereksiz para harcamaktan kurtuldum sayılır :KK46:

önce elbiselerimi güncellededim
makyaj malzemelerimi güncelledim
takılarımı güncelledim
yeme alışkanlıklarımı güncelledim

birde kendime gram altın ve dolar hesabı açtım. kurları takip edip al-sat yapıyorum. bir de baktım ki ekstradan ekonomi haberlerini bile takip etmeye başlamışım. işte kara geçtikçe moral motivasyon oldukça artıyor.
bu sayede artık lüks harcamalarımın önüne geçtim örneğin kısa bir zaman önce saat almıştım kendime ancak geçenlerde yeni bi saat beğendim saat 1200 liraydı. durdum kendi kendime garnet bu paraya 11 gram altın alırsın dedim ve saatten vazgeçtim:KK50:

sonuç olarak aslında ben kendimi güncelledim :KK58:şimdilik mutluyum huzurluyum...

ben hayatımı güncelleyerek gereksiz para harcamaktan kurtuldum sayılır :KK46:

önce elbiselerimi güncellededim
makyaj malzemelerimi güncelledim
takılarımı güncelledim
yeme alışkanlıklarımı güncelledim

birde kendime gram altın ve dolar hesabı açtım. kurları takip edip al-sat yapıyorum. bir de baktım ki ekstradan ekonomi haberlerini bile takip etmeye başlamışım. işte kara geçtikçe moral motivasyon oldukça artıyor.
bu sayede artık lüks harcamalarımın önüne geçtim örneğin kısa bir zaman önce saat almıştım kendime ancak geçenlerde yeni bi saat beğendim saat 1200 liraydı. durdum kendi kendime garnet bu paraya 11 gram altın alırsın dedim ve saatten vazgeçtim:KK50:

sonuç olarak aslında ben kendimi güncelledim :KK58:şimdilik mutluyum huzurluyum...

Elbiselerimi güncelledim,takılarımı güncelledim."Güncellemek" ne güzel bir ifade olmuş öyle,çok hoşuma gitti.
Ben böyle durumlarda ayırdım,ayıkladım,boşalttım,attım gibi sözler kullanıyorum.Bundan sonra bu işin adı benim için de güncelleme olacak.

Alışverişe son vermek veya frenlemek isteyenler için motive edici bulduğum bir blog var.
Yasak olmazsa link vereyim,sonuçta reklam değil ama bilemedim:

http://almadim.blogspot.com.tr/

Elbiselerimi güncelledim,takılarımı güncelledim."Güncellemek" ne güzel bir ifade olmuş öyle,çok hoşuma gitti.
Ben böyle durumlarda ayırdım,ayıkladım,boşalttım,attım gibi sözler kullanıyorum.Bundan sonra bu işin adı benim için de güncelleme olacak.

Alışverişe son vermek veya frenlemek isteyenler için motive edici bulduğum bir blog var.
Yasak olmazsa link vereyim,sonuçta reklam değil ama bilemedim:

http://almadim.blogspot.com.tr/
teşekkür ediyorum:KK68:
benim iç motivasyonum yüksektir. bu nedenle bu tarz yazıları kendime uygun bulmuyorum ancak işine yarayacak arkadaşlar mutlaka vardır.
sanırım her insanın bir doyum noktası ben ne yapıyorum arkadaş deme eşiği var. ben o eşiği geçtiğim için kendimi güncelledim

Ev borcuna giren arkadaşlar nasıl dayanıyorsunuz hakkaten 10 yıl genelde duyduğum süre. Dile kolay

Aynen ben de öyle düşünüyorum.
10 senelik borcum olsa stresten ölürüm.
6 taksitlik borcum ne zaman bitecek diye on kere hesaplayan bir insanım.:KK53::KK53:

Aynen ben de öyle düşünüyorum.
10 senelik borcum olsa stresten ölürüm.
6 taksitlik borcum ne zaman bitecek diye on kere hesaplayan bir insanım.:KK53::KK53:
Canım 10 sene değilde 4 sene kredi çektik biz.
6 ayı bitti...
Maaşımın yarısı nı kiraya veriyordum ben
Zoruma gidiyordu.
Şimdi Evimi ödüyorum.Allah olmayanlara da versin...

Ben cüzdanımda çok para taşımam.
Maaş kartımdan çok fazla para çekmem.gereksiz hiçbişey almam.
Çok beğensem dahi bi ayakkabıyı bile almadan düşünürüm.
Pahalı alırım ama iyi kullanırım.
Sayılıdır ayakkabım.
En bonkör davrandığım yer mutfak alışverişi ve
Dışarda yemek yemeğe acımam...

Merhaba bayanlar , yeni bir konuyla yine ben :KK45:

Yeni bir maruzatım var , aslında yeni de sayılmaz :)
Senelerdir baş edemediğim bir sorun :)

Ben elimde paramı tutamıyorum.
Beni sürekli bir şeyler dürtüyor.
Saçma sapan şeylere para gidiyor haliyle.

Maaşı aldıktan sonra borçlara para gittikten sonra elimde 300-400 bişeyler kalıyor.
Ama ve lakin 1 hafta da bitiyor.

Sizler tutumlu musunuz , bu konu hakkında neler yapıyorsunuz ?
Değerli yorumlarınızı alalım bakalım :KK28::KK28:
Gelir gideri hesapla bunun haricinde yapabilecegin ihtimali olunan bi miktar para da ayir gerisini sakla sonra o paralar birikecek vee birsuru paran olacak ve onlari saymak o kdr cok haz verecek ki anlatamam sonra hep biriktirmek isteyecksin eheheh:KK48::KK76::KK53:

Canım 10 sene değilde 4 sene kredi çektik biz.
6 ayı bitti...
Maaşımın yarısı nı kiraya veriyordum ben
Zoruma gidiyordu.
Şimdi Evimi ödüyorum.Allah olmayanlara da versin...

Amin. Güle güle sağlıkla, huzurla, mutlu günlerde oturun.
Allah bana da nasip etsin inşallah.

herkes cok güzel şeyler yazmiş.
bende cok harcardım eskiden.
bı ara birikim yaapıp ev aldık annemlere.
sonra yıne har vurup harman savuruyodum
dusundum huzur evlerinde yaslılarımız var.
cocuk yuvalarında cocuklarımız var.
sadece kendımı degil bi suru kişiyi mutlu edebilirim diye dusundum.
her ay azda olsa hediyeler alıp onlara gitmeye karar verdim.
inanır misiniz yeryuzunde gorup gorebilecegim en guzel seydi onların mutluluğu.

Back
X