• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

Arabamdan bana para kalırsa biriktirmeye çalışıyorum.
Benden çok para yiyor mübarek.
Sigortası bitiyor vergisi başlıyor.Vergisi bitiyor muayenesi başlıyor.
Ömrümü yedi:mad::mad:
Arabadan önce misler gibi para biriktiriyordum.
En iyisi paranızı alır almaz yatırım hesabına aktarmak.
Otomatik talimat verirseniz sizin adınıza banka o hesaba maaş hesabınızdan düzenli aktarma yapar.
Bu arada altın ve döviz hesabı kısa vadede size bir şey kazandırmaz.
Sabırlı olmanız lazım.
Ben altın hesabından likit fona dönüştürdüm.

Arabamdan bana para kalırsa biriktirmeye çalışıyorum.
Benden çok para yiyor mübarek.
Sigortası bitiyor vergisi başlıyor.Vergisi bitiyor muayenesi başlıyor.
Ömrümü yedi:mad::mad:
Arabadan önce misler gibi para biriktiriyordum.
En iyisi paranızı alır almaz yatırım hesabına aktarmak.
Otomatik talimat verirseniz sizin adınıza banka o hesaba maaş hesabınızdan düzenli aktarma yapar.
Bu arada altın ve döviz hesabı kısa vadede size bir şey kazandırmaz.
Sabırlı olmanız lazım.
Ben altın hesabından likit fona dönüştürdüm.
Bİzde araba yok.çok gerekli aile için.
Ama dedimki önce ev...sonra araba.
Araba çok masraf çıkarıyor çünkü.
Altın hesabımız vardı
Al sat biraz kar etmiştik.tabi ev alınca uçtu uçtu :)

Konuda ki bütün sayfaları okudum. Net bir öneri yapabilmek için aylık gelirinizi, sabit giderlerinizi, kira vb. gideriniz var mı bilmek gerek aslında. Sadece araba taksiti ödediğinizi kozmetiğe vb. şeylere çok para harcadığınızı öğrenebildim. Kira da olmadığınızı varsayıyorum. Araba taksitlerini de aradan çıkarıyorum.
En çok para harcıyoum dediğiniz konulara değinelim. Mesela kozmetik. Neden bu kadar aldığınızı düşünüp sorunun temeline inmelisiniz bence. Makeup artist değilseniz 10 tane far palet 20 tane allık 30 tane ruj vb. şeylere ihtiyacınız yok bence. Ben de kozmetiğe epey para döktüm. Hatta kozmetikten çok fast food a para harcıyordum. Part time çalıştığım halde para yetiştiremeyince ne oluyoruz ya deyip bir durdum düşündüm ve neden böyle parayı savurup durduğumu anlamaya çalıştım. Sonucuna ulaştım ve ona göre kendim için adımlar attım. Mesela far paletimde var allıkta aydınlatıcı da ruj da. herşeye sahibim ve kozmetik piyasasının sürekli öne sürdüğü her ürüne bazen aç gözlerle baksam da kendimi tutuyorum çünkü bunun sonu yok. İhtiyacım da yok ve ona para ayırmaktansa başka şeylere veririm o parayı diyorum. İndirimler falan insanı çok çeliyor farkındayım ama gratis watsons vb yerler her hafta sonu indirime giriyorlar zaten yani birşey kaçırmıyorsunuz aslında. Mesela ben işte 14 şubat ve 8 mart indirimlerini son 3 yıldır ilk kez hiçbir şey almafan atlattım. Mağazaya gittim ürünleri denedim ama birşey almadan çıktım çünkü ihtiyacım yoktu. Sadece geçen hafta güneş kremim bittiği için yenisini aldım o kadar.

Sürekli yemek yeme isteği ya da kozmetik vb. şeyleri alma isteğinin bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Bu maddi sıkıntılardan bunaldığınız için ya da ailevi problemler gibi sebeplerden kaçıs için olabilir. Ama birşeyden kaçmak isterken başka bireye takıntılı kalarak hem ruhen hem maddi olarak çökmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Geliriniz 2500 tl gibi düşünelim. Borçlarınızı, sabit harcamalarınızı ve o ay belirli bir miktarda kendinize harçlık ayırdığınızda elinize kalan 300 tl diyelim. Onunla altın alabilirsiniz, dolar alabilirsiniz , bankada tl hesabında tutabilirsiniz ya da uzun vadede çıkmamak kaydı ile bireysel emeklilik için aylık prım olarak yatırabilirsiniz. Seçenek çok aslında önemli olan problemin köküne inmek bence.

Bunar haricinde eğer çevrenizde uygun fiyatlı marketler varsa oraları da takip edin. Yani evinize aylık alışveriş yaparken ayırdığınız bütçe 500 tl ise ama siz onu uygun fiyatlı bir markette 350 tl harcayarak alabiliyorsanız oradan artan 150 tl de bir yatırıma dönüşebilir. Umarım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Bİzde araba yok.çok gerekli aile için.
Ama dedimki önce ev...sonra araba.
Araba çok masraf çıkarıyor çünkü.
Altın hesabımız vardı
Al sat biraz kar etmiştik.tabi ev alınca uçtu uçtu :)

Ömrümü yedi ömrümü.
Hiç derdi bitmiyor.
Yağı,tuzu,gazı...
Paramı çarçur etmeyeyim dedim ama burnumdan geldi.
Gerçi aldığımdan beri 2.500 tl filan kar ettim, iyi bir yatırım aracı oldu benim için.

Ben de bireysel emeklilikteyim. Ancak çıkmaya karar verdim. Gelir vergisi, fon işletim gideri gibi kesintiler var. Bir de enflasyona karşı teminatları neymiş??
kısa vadede biriktirmiyor kesintiler yüzünden ama fon işletimi uzun vadede çok getiri kazandırıyor, keşke zararına çıkmasaydınız. Aslında 56 yaşa kadar beklemek göze alınmayacaksa baştan girmemek gerek... katlanarak büyüyor para, ilk yıllar içerideki para az olduğundan getirisi de o oranla daha düşük, kesintilerden bir şey kalmıyor ama 10 yılı da devirince çoğaldıkça çoğalıyor gerçekten .

Ben çalışmıyorum bizim evde yanlız eşim çalışıyor
Standartların üzerinde bir maaş alıyor evet ama bir yere yarırım yapmasak yetiremezdik

Altınlarımızı peşinat yapıp 0 araba aldık 60 bine maloldu, 2 senedir borç ödüyoruz şükür 1 senemiz kaldı. Araba almadaydık harcanır giderdi o para şimdi satsak 45 den aşağı gitmez arabamız.

Ben kıyafet ayakkabı gibi şeylere para harcamıyorum bir tane botum var taaaa 7 sene önce almıştım hala taş gibi maşallah onu giydim tüm kış (hamileyim çizmelerim hep topuklu giyemedim o yüzden). 3 tane spor ayakkabım var birini 4 birini 3 birini 2 sene önce aldığım onlarla geçireceğim yazı.

Elimde olan şeylerden münkün olduğunca almıyorum mesela dolabımda beni 1 hafta idare edebilecek hamile kıyafetim var ve bana göre başka birşey almam fuzuli. Ayağında ayakkabısı üzetinde parkası olmadan kış geçiren insanlar var onlar bu haldeyken bana reva mı diyorum almıyorum

Dışarda yiyeceğe de çok para harcamam. Tatlısından tuzlusuna herşeyi evde kendim yapabiliyorum şükür, hem temizliğinden eminim hem evimin bütçesi sarsılmıyor ama canımın çektiği şeylerdrn de kendimi mahrum etmem dün dersten çıkıp kıymalı karaköy böreği aradım etrafta fıldır fıldır mesela

kısa vadede biriktirmiyor kesintiler yüzünden ama fon işletimi uzun vadede çok getiri kazandırıyor, keşke zararına çıkmasaydınız. Aslında 56 yaşa kadar beklemek göze alınmayacaksa baştan girmemek gerek... katlanarak büyüyor para, ilk yıllar içerideki para az olduğundan getirisi de o oranla daha düşük, kesintilerden bir şey kalmıyor ama 10 yılı da devirince çoğaldıkça çoğalıyor gerçekten .
Yeni girmiştim, 1 yıl bile olmadı daha. O yüzden zararın neresinden dönsem kar dedim. Enflasyona karşı paranın değer kaybetmesinden, bir de ileride çeşitli bahanelerle paranın kırpılmasından korkuyorum. Sıkıntı yaşayan insanlar olmuş. Hatta kazen de kendi yaşadıklarını anlatan bir konu açmıştı.

Merhaba bayanlar , yeni bir konuyla yine ben :KK45:

Yeni bir maruzatım var , aslında yeni de sayılmaz :)
Senelerdir baş edemediğim bir sorun :)

Ben elimde paramı tutamıyorum.
Beni sürekli bir şeyler dürtüyor.
Saçma sapan şeylere para gidiyor haliyle.

Maaşı aldıktan sonra borçlara para gittikten sonra elimde 300-400 bişeyler kalıyor.
Ama ve lakin 1 hafta da bitiyor.

Sizler tutumlu musunuz , bu konu hakkında neler yapıyorsunuz ?
Değerli yorumlarınızı alalım bakalım :KK28::KK28:
Ben çalışmiyorum ev hanımiyim ama evin idaresi bende,eşimin maaş kartıda herşeyi yazıyorum kredi kartını hayattan çıkardım ayakkabı kıyafet nakit dört çocuğum var maaş alınınca her kağıda not yazip parayı oraya koyup cüzdanda taşımiyorum yanında tasinirsa mutlaka gidiyor karttada bırakmıyorum sadece otomatik ödemeler için bırakıyorum ve kendime bi kumbara her ne olursa oradan bi elli atıyorum ve saymıyorum unutuyorum.güne girdim toplu parayı mutlaka altına çeviriyorum harcanmasın diye yani anlayacağıniz kızlar maaşa göre harcama ve birikim yapıyorum 18 yıllık evliyim bu hep böyle

idareli miyim tartışılır aslında, yani 4 yıldır çalışmıyorum ama öncesinde bizimki kadar geliri olan insanlar 2 ev almıştı belki ama biz hala kiradayız mesela :KK70:sadece harcama alışkanlıklarım çoğunluktan farklı diyeyim :cool:
Hiç bişe den kısamam özellikle şu üçü yeme giyme gezme

Ben çalışmiyorum ev hanımiyim ama evin idaresi bende,eşimin maaş kartıda herşeyi yazıyorum kredi kartını hayattan çıkardım ayakkabı kıyafet nakit dört çocuğum var maaş alınınca her kağıda not yazip parayı oraya koyup cüzdanda taşımiyorum yanında tasinirsa mutlaka gidiyor karttada bırakmıyorum sadece otomatik ödemeler için bırakıyorum ve kendime bi kumbara her ne olursa oradan bi elli atıyorum ve saymıyorum unutuyorum.güne girdim toplu parayı mutlaka altına çeviriyorum harcanmasın diye yani anlayacağıniz kızlar maaşa göre harcama ve birikim yapıyorum 18 yıllık evliyim bu hep böyle
Takdirliksiniz valla tecrübe de var tabi

Ben de bireysel emeklilikteyim. Ancak çıkmaya karar verdim. Gelir vergisi, fon işletim gideri gibi kesintiler var. Bir de enflasyona karşı teminatları neymiş??

Gelir vergisi 10 yıldan önce çıkmanız halinde kesiliyor ve epey yüklü bir rakam tutuyor
İşletim gideri kesintileri firmadan firmaya değiyor, biz şirketteki arkadaşlarla birlikte gruba bağlı bireysel emekliliğe geçtik beş yıl önce anlaştığımız firma %1 alıyor ki çok küçük bir rakam
Her ay gönderdikleri ekstrelerde ne kadar kazancınız olduğunu görüyorsunuz, enflasyon oranına göre yıllık artışları var zaten.
Bir de bireysel emeklilik zaten 1 e 10 alma sistemi değil, bireysel emeklilikte ki temel amaç kenarda tutamadığımız parayı bir yerde dokunmadan tutmak. Yani çok kazandırmasa bile ben 9 yıldır oraya yatırdığım parayı asla biriktiremezdim, mutlaka harcanacak bir yer bulunuyor. Şimdi devlet katkısı ile daha cazip hale geldi, bence bozdurmayın

Yeni girmiştim, 1 yıl bile olmadı daha. O yüzden zararın neresinden dönsem kar dedim. Enflasyona karşı paranın değer kaybetmesinden, bir de ileride çeşitli bahanelerle paranın kırpılmasından korkuyorum. Sıkıntı yaşayan insanlar olmuş. Hatta kazen de kendi yaşadıklarını anlatan bir konu açmıştı.
Bence uzun vadede bir hesap yapın görüşün kapsamlı bilgi alın derim yaptırdığunız yerle. Tabi siz bilirsiniz ama sistemden erken çıkıldığında 56 yaş öncesi zararlı zaten. 10 yıldan önce ble bir getiri veremez. Emeklilik sistemi bu kısa vadeli yatırım değil. Bu yüzden ben zarardan dönmek değil bile bile zarar etmek olarak görüyorum sistemden erken çıkışları. Tabi mecbur değilse kişi maddi zorluk vs.. yine de elbet siz bilirsiniz ;)

Gelir vergisi 10 yıldan önce çıkmanız halinde kesiliyor ve epey yüklü bir rakam tutuyor
İşletim gideri kesintileri firmadan firmaya değiyor, biz şirketteki arkadaşlarla birlikte gruba bağlı bireysel emekliliğe geçtik beş yıl önce anlaştığımız firma %1 alıyor ki çok küçük bir rakam
Her ay gönderdikleri ekstrelerde ne kadar kazancınız olduğunu görüyorsunuz, enflasyon oranına göre yıllık artışları var zaten.
Bir de bireysel emeklilik zaten 1 e 10 alma sistemi değil, bireysel emeklilikte ki temel amaç kenarda tutamadığımız parayı bir yerde dokunmadan tutmak. Yani çok kazandırmasa bile ben 9 yıldır oraya yatırdığım parayı asla biriktiremezdim, mutlaka harcanacak bir yer bulunuyor. Şimdi devlet katkısı ile daha cazip hale geldi, bence bozdurmayın
Zaten siz çok güzel açıklamışsınız özellikle on yıl meselesini ;)

Merhaba bayanlar , yeni bir konuyla yine ben :KK45:

Yeni bir maruzatım var , aslında yeni de sayılmaz :)
Senelerdir baş edemediğim bir sorun :)

Ben elimde paramı tutamıyorum.
Beni sürekli bir şeyler dürtüyor.
Saçma sapan şeylere para gidiyor haliyle.

Maaşı aldıktan sonra borçlara para gittikten sonra elimde 300-400 bişeyler kalıyor.
Ama ve lakin 1 hafta da bitiyor.

Sizler tutumlu musunuz , bu konu hakkında neler yapıyorsunuz ?
Değerli yorumlarınızı alalım bakalım :KK28::KK28:
altına yatır.

Bence uzun vadede bir hesap yapın görüşün kapsamlı bilgi alın derim yaptırdığunız yerle. Tabi siz bilirsiniz ama sistemden erken çıkıldığında 56 yaş öncesi zararlı zaten. 10 yıldan önce ble bir getiri veremez. Emeklilik sistemi bu kısa vadeli yatırım değil. Bu yüzden ben zarardan dönmek değil bile bile zarar etmek olarak görüyorum sistemden erken çıkışları. Tabi mecbur değilse kişi maddi zorluk vs.. yine de elbet siz bilirsiniz :KK66:

Şimdi çıkarsam yalnızca giriş aidatım yanacak. Doğru düzgün para ödemediğim için kesecekleri bir şey yok :) Annem bankacı, onlar normal emeklilik dışında ayrı bir emekliliğe daha para ödemişler. Banka battı, annemlerin ekstra emeklilik yalan oldu. Babam da 1980li yıllarda süper emekliliğe para yatırmış. O paralar da gitti gibi bir şey. Ailede böyle sıkıntılar görünce sisteme de güvenemiyorum. Şu an 27 yaşındayım. 30 yıl sonra ülke ne durumda olacak bilmiyorum. Hem enflasyon hem de güvensizlik yüzünden çıkacağım sanırım. Bi de para biriktirme sorunum yok. Harcamalarımı Excele sürekli yazdığım için rahat birikiyor.

Iste tam bir yatirim uzmaaniyla basbasasi
sana kucuk tuyolar vereyim
esim 4000 tl maas aliyo
bunun kafadan 2,500telesijin ortadan acilen bankada yatirim olarak degerlendiririm
kalaninida onagore bir aya yayarak harcarim.haftalik kendime.150 tl ayiririmki mutfak paxarda dahil
hicbiseyimde eksik olmaz.ama ayagimi papucuma gore uzatirim
evin borcu arsanin borcu bitti sukur:)
11 cumhuriyet borcum varki onuda tammladim.bu aradada tum evi badtan yeniledim.bunu sadece 4000 maasla yaptim
MASALLAH DIYEYIM
AYNI MESLEKTASLARIM YOKLUK SINIRINDA YASIYOKI BEN BUNA AKIL SIR ERDIREMIYORUM
ONLARDA BENIMKINE TABI
SUKUR BIR KURUSUMUZDA HARAMDA YOKTUR.

Amaa size birşey söylemek isterim ki en güzel tasarufu sigarayı bırakmakla yaptım.
Dedim böyle olmayacak 6 senedir içiyordum ve 6 aydır bıraktımm :)

İçenler var ise buda benden bir tavsiyee :)
ohh super olmus cnm:nazar: iyi bir baslangic yapabilirsin .bir kumbara yap uzerine etiket bile yapabilirsin.
sigaraya gunluk ne veriyordun? aynisini at kumbaraya iciyormus gibi.
sanki yedim dersin ve her ay acinca gor bak nsl seviniyor insan.:KK9:ikramiyeeee

Iste tam bir yatirim uzmaaniyla basbasasi
sana kucuk tuyolar vereyim
esim 4000 tl maas aliyo
bunun kafadan 2,500telesijin ortadan acilen bankada yatirim olarak degerlendiririm
kalaninida onagore bir aya yayarak harcarim.haftalik kendime.150 tl ayiririmki mutfak paxarda dahil
hicbiseyimde eksik olmaz.ama ayagimi papucuma gore uzatirim
evin borcu arsanin borcu bitti sukur:)
11 cumhuriyet borcum varki onuda tammladim.bu aradada tum evi badtan yeniledim.bunu sadece 4000 maasla yaptim
MASALLAH DIYEYIM
AYNI MESLEKTASLARIM YOKLUK SINIRINDA YASIYOKI BEN BUNA AKIL SIR ERDIREMIYORUM
ONLARDA BENIMKINE TABI
SUKUR BIR KURUSUMUZDA HARAMDA YOKTUR.
cok iyi fikir .bizde boyle yapiyoruz.esimin aldigi maas 2.500 civariysa hemen 1.500 bankaya atar geliriz.
geriye kalani ertesi gun hesaplarim ornegin;50 elektrik, 50 sigorta, 20 gaz, 20 kontor vs. ihtiyaclari hallederim.
mutfak icin alisveris yaparim geriye pek bisey kalmiyo onuda ekmek icin cuzdana birakirim.
*ayda bir kez elbise alirim 50 euro'dan fazla uzerime almiyorum.
*yazin 1 kisin 1 ayakkabi alirim.(ozel bir yere gidilicekse yine alinir stok yapmaya gerek yok.)
*alinacak seylerin listesini yapmakta iyi oluyor.(diyetisyenlerin onerisi gibi yediginizi yazin :KK48:
*6 yillik evliyiz.birikimimiz ev icin yeterli degildi borc altina girince bisey sahibi olunuyor anca.
biraz borca girdik elde suan hicc para kalmadi.boylesi cok iyi oldu.tutumlu olmayi ogreniyoz BU YIL:KK48:

Ben ev hanımıyim eşim halleder fatura market falan islerini bi tek pazar alışveriş için bana para bırakır ondan mi dir ne para atamıyorum kenara bana özel fikir verirmisiniz

Back
X