• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

kızım o para 4 ayda birikti komik olan bu... yaşım 34 kenarda sadece 200 dolarım var valla komik :)) kiradayım üstelik....

Allah bereket versin büyücük o ablası büyücek :)

200 $ + 1 gr altın oldu Allah bereket versin....böyle böyle zengin olurmuşum :)))) hayaller hayaller :))

Maastan arda kalan parayla birikim yapıcam diyorum her ay ama kalmıyor ki. O yüzden bu ay kenara bi miktar para bıraktım ama napsam bilemedim. Altın falan çok yüksek. Hem direkt almam zaten altın hesabı actiririm. Bi de onu dusunemem çalınır mi diye. Nakit kalsa hesapta daha iyi ama kalmaz ki illa dönüştürmem lazım harcanmasın diye. Bunun dışında aklıma birsey gelmiyor. Var mı değişik bi fikri olan?

ohh super olmus cnm:nazar: iyi bir baslangic yapabilirsin .bir kumbara yap uzerine etiket bile yapabilirsin.
sigaraya gunluk ne veriyordun? aynisini at kumbaraya iciyormus gibi.
sanki yedim dersin ve her ay acinca gor bak nsl seviniyor insan.:KK9:ikramiyeeee

Hmm iyi fikir bunu deneyebilirim :)

Harcamalarınızı kaydedebileceğiniz programlar var akıllı telefonlar için. Ben pocketexpense i kullanıyorum. Her yaptığımız harcamayı yazıyorum. Kredi kartı da kullanmıyorum. Ben çok çektim kredi kartı yüzünden, yani eşim aslında kellesi vurulması gereken hep maaşının 2-3 katı ekstre gelirdi:KK14: kötü bişeye harcamıyordu biliyorum geçen yıl kitaplardan duvar örmüştü mesela evde:KK53: bi de abur cubuuur:KK45: çareyi pocketexpense se buldum ben, yazıp birlikte inceliyoruz "neee 180 tl abur cubur muu:KK57: bu bizim iki aylık ekmek paramız yazık günah" gibi ajitasyon yapıyorum. Şimdi o yanaşmıyor abur cubur reyonuna:stop: hahaha hakkaten işe yaramış bizde telefon uygulaması. Kredi kartıdan harcayınca cebinden çıkıyor hissi de olmıyor sanırım bilemedim

Teşekkürler şahsen şuanda indiriyorum bu uygulamayı :)

Maastan arda kalan parayla birikim yapıcam diyorum her ay ama kalmıyor ki. O yüzden bu ay kenara bi miktar para bıraktım ama napsam bilemedim. Altın falan çok yüksek. Hem direkt almam zaten altın hesabı actiririm. Bi de onu dusunemem çalınır mi diye. Nakit kalsa hesapta daha iyi ama kalmaz ki illa dönüştürmem lazım harcanmasın diye. Bunun dışında aklıma birsey gelmiyor. Var mı değişik bi fikri olan?

para zaten artabilen bir şey değil bence :) parayı hemen harcayamayacağın hale dönüştürmek en iyi çözüm... misal ben ben o 100 tl yi çatır çatır harcardım ama şimdi gr altın olarak durmak zorunda :))

Iste tam bir yatirim uzmaaniyla basbasasi
sana kucuk tuyolar vereyim
esim 4000 tl maas aliyo
bunun kafadan 2,500telesijin ortadan acilen bankada yatirim olarak degerlendiririm
kalaninida onagore bir aya yayarak harcarim.haftalik kendime.150 tl ayiririmki mutfak paxarda dahil
hicbiseyimde eksik olmaz.ama ayagimi papucuma gore uzatirim
evin borcu arsanin borcu bitti sukur:)
11 cumhuriyet borcum varki onuda tammladim.bu aradada tum evi badtan yeniledim.bunu sadece 4000 maasla yaptim
MASALLAH DIYEYIM
AYNI MESLEKTASLARIM YOKLUK SINIRINDA YASIYOKI BEN BUNA AKIL SIR ERDIREMIYORUM
ONLARDA BENIMKINE TABI
SUKUR BIR KURUSUMUZDA HARAMDA YOKTUR.

Toplam geliriniz ne kadar?

Eşime sitem ediyorum kendimi eleştiriyorum sürekli.
O da tamam işte bir daha ki ay alma diyor en fazla. Evet diyorum almicam bitti artık yeter yaaaa :)
Bir dahaki ay yine aynı, yine aynı, yine aynı..

Oğlumun 1 yaş doğum günü için inanılmaz para harcadım.
Hani şu yerden yere vurulan yeni jenarasyon anneleri var ya.
İşte onlardan biri benim :)
Sonra bu ilk doğum günüydü tabiki özel olmalı zaten bir daha yapmam dedim. 2. yıl yine aynı.
Şimdi 3 yaşına girecek çok az kaldı. Malesef yine aynı.
Olmuyor.
Para tutma konusunda benden hiç birşey olmaz gibi.

O annelerden biri de benim
Oğlum olunca akan sular duruyor
40 mevlidi
2 kere diş buğdayı ( biri ailelerle diğeri arkadaşlarla )
1. Yaş günü
2 kere 2. Yaş günü
Ve her birinde hepimize kıyafet
30-40 tl ye bisiklet varken 289 tl ye kraft ın bisikletini aldım
749 tl ye akülü arabasını aldım
Yine en fonksiyonlusundan mama sandalyesi aldım hiç oturmadı
Hekeza oto koltuğu da öyle
2 yaşına gelmeden 3 farklı yatak aldım ama hiç birinde de yatmadı ( yatakların alınışı tamamen bilinçszlikten kaynaklandı 2. si park yataktı eşimin isteğiyle almıştık bir gün kapatacakken kapanmayınca sinirinden kırdı mecburen 3. yü aldık ama onda da yatmadı şimdi de sığmıyor 3 yaşına gelmeden 4. Yatağını almış olacağız. )

Kalitesiz uyduruk hiç bir şeyi alamıyorum her konuda

Birikim tasarruf konusuna gelirsek
Küçücük çocuğumu bırakıp işe gidiyorum ortada bir şey yok , olmıyacaksa çalışmanın ne anlamı var , çalışıyorsam kenarda bir şeyler olmalı diyip kasımdan bu yana para biriktirmeye başladım
Eşimin maaşına 600-700 katıyorum gerisine dokunmamaya çalışıyorum ( birazıyla altın birazıyla dolar aldım )
Kasımdan beri faturalara dikkat ediyorum 5-10 lira da olsa düştü , o da bir şeydir.
İsteğim ; eşimin maaşının yetmesi , inşaAllah o da olur..

Bu arada kiradayız , ev araba kredimiz yok , ben kredi kartı kullanmıyorum kendimin yok eşiminkini de kullanmıyorum , kozmetiğe para vermiyorum, kıyafet ayakkabı çanta neredeyse hiç almıyorum , bekarken iyi stok yapmışım kendime ait lüks harcamam yok.

Ama tatil vazgeçilmezim
Eşimin yıllık izin tarihi için bir kaç oteli aradık
6 gece için 3 bin küsür dediler
Yol ve öncesindeki alışverişle 5 bine yaklaşıyor
Geçen yıl da öyle olmuştu. En çok ona acıyorum bu yıl hiç o kadar veresim yok ama tatilsiz de olmuyor. Rezervasyon hala yaptıramadık bakalım nolcak

Allah herkese hayırlı bol kazanç ve bereket versin

Bereket için aldığınız bakliyatlara ettehiyyatü duasını okuyabilirsiniz
Bir de yemek pişirirken ettehiyyatü ve salavat kevser ihlas kafirun surelerini okursanız yemek hem bereketli hem lezzetli hem de şifalı olur.
Ayrıca sabah kerahat vakti pencereleri açıp evi havalandırmak da çok sağlıklı

Ya resmen en buyuk dertlerimden biri bu konu. Daha dun kagidi kalemi alip hesap kitap yaptim. Bugun maasi aldim tamamini gordugum sure yalnizca 15 dk olmustur. Birca harca gitti iste. Oglen para harcamim diye yemege de gitmedim. Bi taraftan kredi karti borcumun bitirecegim diye karti kullanmama karari aldim. Ama alisveris yapasim var. O kadar ki aci cekiyorum mutsuzluk hissi var suan. Alsam sanki rahatliycam. Resmen alisveris yapmadigim icin mutsuzum ya. Kenara para koymayinca da harap ediyorum kendimi. Ortasinin ben bulamadim valla

Alma hissi gezdikçe oluyor
Ben avm gezmeyi hiç sevmem. Senede bir iki kere eşime kıyafet alacağımız zaman gider sadece ona alır çıkarız.
Haftasonu oğlumuza bisiklet bakmak için gittik
Eşim polo dan giyer önünden geçerken girdik eşim bak artık bayanlar için de çok çıkarıyorlar dedi hiç de bakasım yoktu ihtiyacım da yok bir göz atayım derken bir pantolon beğendim 149 tl alacaktım ki bedeni yokmuş. Sordurttum hiç bir mağazada kalmamış ama aklım onda iki gündür illa almalıyım gibi hissediyorum. Mağazaya gidip bakmasaydım hiç böyle bir hissim olmayacaktı

idareli miyim tartışılır aslında, yani 4 yıldır çalışmıyorum ama öncesinde bizimki kadar geliri olan insanlar 2 ev almıştı belki ama biz hala kiradayız mesela :KK70:sadece harcama alışkanlıklarım çoğunluktan farklı diyeyim :cool:

Harcama alışkanlıklarımız aynı gibi
Burcunuz ne

Harcama alışkanlıklarımız aynı gibi
Burcunuz ne

İkizler :KK54: sasiriyorum benim gibi olanlari gorunce cunku genellikle ya her konuda tutumlu ya da buyuk olcude alisverise harcama yapan insanlarla karsilasiyorum. Bizim gibi avm tuketimine cok girmeden, hizmet sektorune ve kisisel zevklerine harcama yapanlar azinlik.

Ben muhasebeciyim.en azindan suan icin evlatlarimi buyutuyorum ve onlarin gelisim sureclerini an an dakika dakika gozlemlemek ve onlari korumak istedigim icin turkiyenin en iyi dirketlerinden birinden ayrilmistim.soyle dusundum evet cok iyi yatirimlar yapabilirfik ama en azindan gelirimin yarisini iyi bir dadi bulmam lazimdi.ben ne butun gun calisip yarisini baskasina veriyim nede cocuklarimin gelisim surecini kaciriyim istedim.
aslinda para hersey degildir
ama gereginden fazlasinida mutlaka yarinlar icin artirmak lazim gelir.
esimim meslektaslarinin esleri herzaman aglanirlar gecinemiyoruz diye,ve ben hayret ediyorum

Sunuda soylemeliyim ki asla cimri biri degikim gerekeni gerektigi zaman gerektigi kadar yaparim

Yazin ve kisin giyicegimiz kiyafetleri en iyisini indirim zamanlari alirim tabi ayakkabilarim ve diger hernevi seyi sezon sonuna saklarim.

Mesela 250tl ayakkabiyi 100tl bile bulsam alir saklarim ve mevsiminde giyerim.

Mutfak urunlerindede illeki en uygun marketi bilirim ve girdigim herhangi bir markette indirimli gordugum urunu mutlaka alirim.

Aslinda olagan ustu seylere gerek yok bunu yapmak icin birax dikkat etsem yeter

Diyelim bir kiyafer gordum begendim ona enaz iki uc dk bakarim dusunurum
bunu getcekten cok istiyormuyum ve buna gercekten ihtiyacim varmi
dolabimda bu tarz bir kiyafetim varmi
varsa ucuz olsada almam hem fuzuli yer israfi hemde maddi zarar☺
aklima geldikce yazarim

Ev borcuna giren arkadaşlar nasıl dayanıyorsunuz hakkaten 10 yıl genelde duyduğum süre. Dile kolay
Meraba , belki ilk duyunca çok geliyor ama o borca girmesek nakit ev parası zor toplanır ve belki 10 yıldan fazla kirada kalırız . kiranın sonu yok , bende 10 yıl çektim 5 yılım kaldı . 500 tl kira verirken 1200 tl kredi ödemeye başladık , kirada olsam 10 yıl boyunca aynı tutarı vermeyeceğim , yok zamı yok ev sahibin ıvırı zıvırı bitmez . hele şimdi kiralar almış yürümüş, şimdi bankanın kiracısıyız inş. bittiğince bizim olacak ... allah herkese kolaylık versin herşey ateş gibi el yakıyor

Back
X