Eşime sitem ediyorum kendimi eleştiriyorum sürekli.
O da tamam işte bir daha ki ay alma diyor en fazla. Evet diyorum almicam bitti artık yeter yaaaa :)
Bir dahaki ay yine aynı, yine aynı, yine aynı..
Oğlumun 1 yaş doğum günü için inanılmaz para harcadım.
Hani şu yerden yere vurulan yeni jenarasyon anneleri var ya.
İşte onlardan biri benim :)
Sonra bu ilk doğum günüydü tabiki özel olmalı zaten bir daha yapmam dedim. 2. yıl yine aynı.
Şimdi 3 yaşına girecek çok az kaldı. Malesef yine aynı.
Olmuyor.
Para tutma konusunda benden hiç birşey olmaz gibi.
O annelerden biri de benim
Oğlum olunca akan sular duruyor
40 mevlidi
2 kere diş buğdayı ( biri ailelerle diğeri arkadaşlarla )
1. Yaş günü
2 kere 2. Yaş günü
Ve her birinde hepimize kıyafet
30-40 tl ye bisiklet varken 289 tl ye kraft ın bisikletini aldım
749 tl ye akülü arabasını aldım
Yine en fonksiyonlusundan mama sandalyesi aldım hiç oturmadı
Hekeza oto koltuğu da öyle
2 yaşına gelmeden 3 farklı yatak aldım ama hiç birinde de yatmadı ( yatakların alınışı tamamen bilinçszlikten kaynaklandı 2. si park yataktı eşimin isteğiyle almıştık bir gün kapatacakken kapanmayınca sinirinden kırdı mecburen 3. yü aldık ama onda da yatmadı şimdi de sığmıyor 3 yaşına gelmeden 4. Yatağını almış olacağız. )
Kalitesiz uyduruk hiç bir şeyi alamıyorum her konuda
Birikim tasarruf konusuna gelirsek
Küçücük çocuğumu bırakıp işe gidiyorum ortada bir şey yok , olmıyacaksa çalışmanın ne anlamı var , çalışıyorsam kenarda bir şeyler olmalı diyip kasımdan bu yana para biriktirmeye başladım
Eşimin maaşına 600-700 katıyorum gerisine dokunmamaya çalışıyorum ( birazıyla altın birazıyla dolar aldım )
Kasımdan beri faturalara dikkat ediyorum 5-10 lira da olsa düştü , o da bir şeydir.
İsteğim ; eşimin maaşının yetmesi , inşaAllah o da olur..
Bu arada kiradayız , ev araba kredimiz yok , ben kredi kartı kullanmıyorum kendimin yok eşiminkini de kullanmıyorum , kozmetiğe para vermiyorum, kıyafet ayakkabı çanta neredeyse hiç almıyorum , bekarken iyi stok yapmışım kendime ait lüks harcamam yok.
Ama tatil vazgeçilmezim
Eşimin yıllık izin tarihi için bir kaç oteli aradık
6 gece için 3 bin küsür dediler
Yol ve öncesindeki alışverişle 5 bine yaklaşıyor
Geçen yıl da öyle olmuştu. En çok ona acıyorum bu yıl hiç o kadar veresim yok ama tatilsiz de olmuyor. Rezervasyon hala yaptıramadık bakalım nolcak
Allah herkese hayırlı bol kazanç ve bereket versin
Bereket için aldığınız bakliyatlara ettehiyyatü duasını okuyabilirsiniz
Bir de yemek pişirirken ettehiyyatü ve salavat kevser ihlas kafirun surelerini okursanız yemek hem bereketli hem lezzetli hem de şifalı olur.
Ayrıca sabah kerahat vakti pencereleri açıp evi havalandırmak da çok sağlıklı