ekonomik olarak gecinmek zor

Aramızda çalışan da yoktu ya, tam bir acıma sebebi

Bizim işimiz daha zor diye adeta yarış içine girmeyi de anlamıyorum iki taraf içinde.
Ne çalışan kadınlar tek tip ne çalışmayan kadınlar. Herkesin ekonomik durumu, aile yapısı, eşi farklı farklı. Kimi ev hanımı gerçekten çok yorulur kimi ev hanımı az. Çalışan kadın içinde durum aynı.
Çok yorulmak, işimin zor olması benim için bir övünç sebebi değil. O yüzden yarışmacı arkadaşlarla başarılar diliyorum.

Kadın iyi yere dükkan açmış Ne güzel kafalar bunlar ne güzel

Ben de bu gun hastaneye gittim ozel hastane oldugunu belirteyim ki ne kadar utanc duydugumu anlayin. Buna hakkim olmadigini bilmiyordum cunku daha yeni ogrendim donuste de yemek yedik kim bilir insanlar ne demistir bunlar kari koca disaridaysa bunlar acaba ne yiyor diye cok kisi acimistir halimize baskalarinin hayatlarina bu kadar kafa yoramadigim icin ayrica kendimen utandim.

Ovvv çocuk da üç taneymiş tiz kellesi vurula denecek kadınmışsındün tek çocuk yapma hakkı bile verilmedi 10 bin altı kazananlara. Üremesinler dendi. Beterin beteri var
inan kimsenin ne yaptığını dert edinmiyorum ama maddi yetersizlikten şikayet edip çalışması önerildiğinde " çocuğum küçük" diyen ...çocuğu az büyüyünce de tekrar çocuk yapıp tekrar maddi yetersizlikten dem vuran kadınları da anlayamıyorum.

Dışarıda elalemi çekmeyi saymamışsın. Onlar sadece şunu görüyor: girlinred giyinip kuşanmış arabaya bindi.

Kadın iyi yere dükkan açmış Ne güzel kafalar bunlar ne güzel
Saat 07.15 de mesaiye başladığım işim vardı. Yorgunluktan ölüyordum yattığım yeri bilmiyordum eve gelince. Gene de hiç bir ev kadını bana baksın önüme sofralar kursun demedim. Ne bulursam yiyordum ayol.

Vardiyalı çalışan da mı yoktu??
Ohoo siz de temelli şeymişsiniz.

Yarışmacı arkadaşlara ben de başarılar diliyorum. Daha fazla goygoy yapmayayım Mune reis ziyaret etmesin.

Hayat yeterince zor,herkes kendi işine baksın

Onlar ayrı konu. Onlara ben de karşıyım. İster ev kadını ister çalışan olsun maddi manevi yetebilen yapsın 2. 3. Çocuğu.

Bizim ülkemizde ev hanımı olmak tercihten ziyade mecburiyet.
Kadın üniversite okuyor. İşe başlıyor. Ardından evleniyor, bir bakıyorsun ev hanımı olmuş çünkü eşi çalışmasını istemiyor ya da güzel bir üni kazanıyor babası göndermiyor çünkü şehir dışındaymış bir ev hanımı daha. Çocuk doğuruyor iş veren işten çıkartıyor al +1 ev hanımı daha.
Ya da daha çocukluktan tabağa, fincana özendiriliyor, erkek kardeşlerinin arkası toplatılıyor ve sonra kızımız büyüyüp ben ev hanımı olacağım diyor ve sanıyor ki bu kendi özgür tercihi +1 ev hanımı daha.
Örnekler o kadar çoğaltılabilir ki...
Bir gün iyi eğitimli, zeki kadınlar kendi hür iradeleri ile ev hanımı olurlarsa eğer, kötü birşey değil deriz ama o zaman kadar ülke olarak ayıbımızdır. Güzellemeye gerek yok.

Yazar burada diyor ev hanımıysan özel hastaneye gidemezsin.
Çünkü yazarımızın aklı almıyor bunu
O üyeyi ciddiye bile almayın boşverin
Sanki çalışıp ev hanımlarına veriyor kendine çalışıyorsun .

Çalışan böyle tiplerde suratları beş karış sanki zorla çalıştırılıyor ve para almıyor gibi hıncını ev hanımlarından çıkarıyor.

AA az önce başka konuda okudum. Dr mühendis dişçi vs değilsek yani yüksek kazanmıyorsak 7 8 bin için kendimizi yormamalıymışız
Benim kayınpeder de kaynıma asgari ücrete hiç çalışmasın demişti zamanında. Kaynım 3 tane de çocuk yaptıKayınpederin emeklisiyle 2 evi döndürmeye çalışıyorlar

Kendisi mimli üyelerdenmiş haklısınız.

hem üretmiyor hem de üreten adamın parasıyla keyif mi çatıyorsunuz

Çalışan bayanların daha az yorulduğunu sanmıyorum, zira sizin gün içinde yaptıklarınızı çalışan kadınlar işten sonra yapıyor. Çalışmak demek Is+ ev olarak 2 mesai demek... mesela siz gün içinde banyonuzu temizliyorsunuzdur, ben gece 12 de temizliyorum.
Onun dışında dediklerinize kesinlikle katılıyorum.

Daha bugün bir sokak röportajı izledim. Ekşide şu an başlığı var. Bir genç ekonomi kötü gibi bir şey söylüyor. Bir adam da gencin üzerine yürüyor sen ne diyorsun diye. Şaka gibi.

Hayır tercih. Hele ki üniversite mezunu çalışan bir kadının evlendikten sonra kocam izin vermiyor diye işi bırakmasını hiç aklım almıyor. Böyle birini kendine eş seçmek, bu kişiyle evliliğe devam etmek tercih mesela.

Babası göndermiyor şehir dışı olduğu için demişsiniz artık günümüzde her şehirde üniversite mevcut, göndermemek babanın yanlışı ama kendi yaşadığı ilde üniversite kazanamamak kişinin başarısızlığı.

İş veren işten çıkarttıktan sonra tekrar bir iş aranıp bulunuyor mu peki? Hayır, bu kişinin kendine bulduğu sebep oluyor çalışmamak için. Ben çalışıyordum ama işten çıkartıldım sonra mecbur ev hanımı oldum deniyor. Mecbur mu hayır değil.

Bütün çocuklar evcilik oynuyor. Hepsi mi ev hanımı oluyor? Bu da tercih, büyüyene kadar bir dünya örnek görüyor o çocuk onları görmeyip çocukken oynadığı evciliği örnek alıyorsa tercih.

O güzellemeyi şu an siz yapıyorsunuz yalnız. Ülkemizde binlerce milyonlarca eğitimli zeki kadın kendi hür iradeleri ile ev hanımı oluyor

Meslek lisesi çocuk gelişimi çıkışlıyım
Lisansımı okul öncesi öğretmenliği üzerine yaptım. Öğretmen oldum
Ylisansım aynı alanda. Bitirince uzman oldum. Erken çocukluk eğitim uzmanı
1 yıla da doktor unvanı alacağım.
İşim çocuk EĞİTMEK YETİŞTİRMEK üzerine

Geçen ay ne yaptım peki? Ücretsiz izin bittiği için istifa ettim.
Neden? Yaklaşık 15 yıldır çocuk eğitimi ve gelişimi üzerine eğitim alıp çocuğumu mahalle teyzesine emanet etmek istemedim. Bu ona büyük haksızlıktı. Bu kadar bilgiyle donandım. Bundan çocuğum öncelikle yararlansın istedim.

Pişman değilim.
Ev hanımıyım resmi olarak geçen aydan beri.
Çocuk rezil oluyormuş vs diyenleri Has Sektör Turizm ile uğurluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…