- 29 Mayıs 2021
- 13.516
- 87.632
- 548
- 36
Aramızda çalışan da yoktu ya, tam bir acıma sebebiNe?Çalışmayan kadınlar toplanıp kafede kahvaltı mı yaptınız? Bunu kendinize neden yaptınız?
Hayret ettim o cümleye ben de.
İçlerinde belki vardiyalı çalışan da vardır diye de düşünüyormuş neyseki
Bir tarafı yücelteyim derken diğer tarafı gömmenin, aşağılamanın ne anlamı var oysa ki.
Konu çalışan/çalışmayan kadın konusu da değildi zaten. Kim nasıl istiyorsa öyle yaşayabilsin. Her durumun zorluğu da kolaylığı da var.
Kadın iyi yere dükkan açmışBir komşum vardı . Sen ev kadınısın ben çalışıyorum o yüzden iş çıkışı benim sana gelmem uygun devamlı. Ben nasıl çay kahve kek yapayım demiştihiç gitmeyecek mişim yani ona hep o gelecekmiş ha ha ha. Sanki pastane icat edilmedi.
Bu sabah oğlumu okula bırakıp, arkadaşlarımla dışarıda kahvaltı yaptım. Dışarıdan bakan birinin bizim için bunu kendilerine biye yapıyorlar dediğini düşünmek komik geldi.
Oysa ki kime ne değil mi?
Yok illa başkasının hayatıyla ilgili hüküm vereceğiz.
inan kimsenin ne yaptığını dert edinmiyorum ama maddi yetersizlikten şikayet edip çalışması önerildiğinde " çocuğum küçük" diyen ...çocuğu az büyüyünce de tekrar çocuk yapıp tekrar maddi yetersizlikten dem vuran kadınları da anlayamıyorum.Ovvv çocuk da üç taneymiş tiz kellesi vurula denecek kadınmışsındün tek çocuk yapma hakkı bile verilmedi 10 bin altı kazananlara. Üremesinler dendi. Beterin beteri var
Dışarıda elalemi çekmeyi saymamışsın. Onlar sadece şunu görüyor: girlinred giyinip kuşanmış arabaya bindi.Bende bu kafayı anlamıyorum
Evde olan hanımlar, nedense çalışan hanımlar için ya da genelde çalıssam daha az yorulurum ayhh diyoo
Keşke biraz çalışsalarsabha 9 aksam 6 calısıyorum.. 6:30dan 11 e kadar cocugumla ilgileniyorum .
O sırada hem yemek hazırlıyorum, hem sofrayı toparlıyorum bulaşıkları hallediyorum.
11 de cocuğu yatırıyorum; tekrar mutfağa 1 gün sonrası için yemek yapmaya girişiyorum..Sonra o mutfağı toparla et..
Hafta sonu evi sil süpür ütüleri hallet ..
Ama sorsan diğerlerine göre gerçekten patatesler soyunup tencereye giriyor.. Ev kendi kendine temizleniyor
Allahtan kayınvalidem yanımda. Yoksa hem calısmak, hem anne olmak, hemde evin işlerini yapmak çok daha yıpratıcı bence.
Saat 07.15 de mesaiye başladığım işim vardı. Yorgunluktan ölüyordum yattığım yeri bilmiyordum eve gelince. Gene de hiç bir ev kadını bana baksın önüme sofralar kursun demedim. Ne bulursam yiyordum ayol.Kadın iyi yere dükkan açmışNe güzel kafalar bunlar ne güzel
Vardiyalı çalışan da mı yoktu??Aramızda çalışan da yoktu ya, tam bir acıma sebebi
Bizim işimiz daha zor diye adeta yarış içine girmeyi de anlamıyorum iki taraf içinde.
Ne çalışan kadınlar tek tip ne çalışmayan kadınlar. Herkesin ekonomik durumu, aile yapısı, eşi farklı farklı. Kim ev hanımı gerçekten çok yorulur kimi ev hanımı az. Çalışan kadın içinde aynı.
Çok yorulmak, işimin zor olması benim için bir övünç sebebi değil. O yüzden yarışmacı arkadaşlarla başarılar diliyorum.
Yamıyorum zaten hatta kesip şort yapıyorumDelince yamayacağız artık. Atmak yohhhh
Onlar ayrı konu. Onlara ben de karşıyım. İster ev kadını ister çalışan olsun maddi manevi yetebilen yapsın 2. 3. Çocuğu.inan kimsenin ne yaptığını dert edinmiyorum ama maddi yetersizlikten şikayet edip çalışması önerildiğinde " çocuğum küçük" diyen ...çocuğu az büyüyünce de tekrar çocuk yapıp tekrar maddi yetersizlikten dem vuran kadınları da anlayamıyorum.
Bizim ülkemizde ev hanımı olmak tercihten ziyade mecburiyet.Evet Türkiye olarak tüm ülkelerden gerideyiz sanırım yorumu yapana göre. Çalışan bazı bayanlar baya üstün görüyor kendini,bu yorumdan yola çıkarak diyorum bunu. Üstün görmek için bence bir başarı olması lazım, zira şu an çoğu kadın çalışıyor zaten . Yinede yaptığı yoruma bir ev hanımı olarak çok kızdım.
O üyeyi ciddiye bile almayın boşverinYazar burada diyor ev hanımıysan özel hastaneye gidemezsin.
Çünkü yazarımızın aklı almıyor bunu
Benim kayınpeder de kaynıma asgari ücrete hiç çalışmasın demişti zamanında. Kaynım 3 tane de çocuk yaptıAA az önce başka konuda okudum. Dr mühendis dişçi vs değilsek yani yüksek kazanmıyorsak 7 8 bin için kendimizi yormamalıymışız
Kendisi mimli üyelerdenmiş haklısınız.O üyeyi ciddiye bile almayın boşverin
Sanki çalışıp ev hanımlarına veriyor kendine çalışıyorsun .
Çalışan böyle tiplerde suratları beş karış sanki zorla çalıştırılıyor ve para almıyor gibi hıncını ev hanımlarından çıkarıyor.
hem üretmiyor hem de üreten adamın parasıyla keyif mi çatıyorsunuzBu sabah oğlumu okula bırakıp, arkadaşlarımla dışarıda kahvaltı yaptım. Dışarıdan bakan birinin bizim için bunu kendilerine biye yapıyorlar dediğini düşünmek komik geldi.
Oysa ki kime ne değil mi?
Yok illa başkasının hayatıyla ilgili hüküm vereceğiz.
Çalışan bayanların daha az yorulduğunu sanmıyorum, zira sizin gün içinde yaptıklarınızı çalışan kadınlar işten sonra yapıyor. Çalışmak demek Is+ ev olarak 2 mesai demek... mesela siz gün içinde banyonuzu temizliyorsunuzdur, ben gece 12 de temizliyorum.Bende bu yorumu manasız buldum.
Niye gericilik olsun ben lisans mezunu ev hanımıyım küçük çocuğum var bakacak kimsem yok çocuğumu rezil edip calisacagima kendim bakıyorum.
Eşimin maaşını iyi kullanıp temiz yaşantı sürmeye çalışıyorum.
Çocuklarıma iyi bakıyorum iki evladimla ilgilenip evime kendime bakıyorum.
Ev yemeği yapıp çarşıya pazara ben gidiyorum.inanin buna çalışsam belki daha az yorulurdum.calisan bayan benden az yoruluyorsur bu kesin ve net.aksmqa kadar ayaktayım.ugrasiyorum.
Çalışmayı bende seviyorum.cocuklarimin çalışan bayan olması için çabalıyorum eğitim ve hayat için uğraşıyorum.
Fakat ben çalışmıyorum şartlar bunu gerektiriyor bende hayata bu şekilde katkıda bulunuyorum..
Evi çevirmek ekonominin can damarı şu dönemde bence ev hanımlarının görevi daha zor ve önemli.bir beslenme hazırlamak bir yemek yapmak ekonomiyle alakalı
Daha bugün bir sokak röportajı izledim. Ekşide şu an başlığı var. Bir genç ekonomi kötü gibi bir şey söylüyor. Bir adam da gencin üzerine yürüyor sen ne diyorsun diye. Şaka gibi.Ülkenin gidişatı artık o noktayı geçti bence, Türkiyenin bekleyerek ziyan edecek tek bir dakikası bile yok bana kalırsa. Acilen durumu düzeltmek için düzenlemeler yapılmalı. Yapılacak şey belli, insanlarımız gidecekler TBMMnin önüne yönetmeyi beceremeyenlerin çıkıp gitmesini isteyecekler. Gerçekten insanlarımız çok acaip, Türkiyeye eşşeği bağlasam o bile çoktan protesto etmek için meydanların yolunu tutmuştu. İnsanlarımız neden hiçbir şeye ses çıkarmıyor?
Ne keyfi aşk olsun, dışarıdan bakıp, niye böyle yapıyorlar kendilerine denilecek haldeyiz bir kerehem üretmiyor hem de üreten adamın parasıyla keyif mi çatıyorsunuz
Bizim ülkemizde ev hanımı olmak tercihten ziyade mecburiyet.
Kadın üniversite okuyor. İşe başlıyor. Ardından evleniyor, bir bakıyorsun ev hanımı olmuş çünkü eşi çalışmasını istemiyor ya da güzel bir üni kazanıyor babası göndermiyor çünkü şehir dışındaymış bir ev hanımı daha. Çocuk doğuruyor iş veren işten çıkartıyor al +1 ev hanımı daha.
Ya da daha çocukluktan tabağa, fincana özendiriliyor, erkek kardeşlerinin arkası toplatılıyor ve sonra kızımız büyüyüp ben ev hanımı olacağım diyor ve sanıyor ki bu kendi özgür tercihi +1 ev hanımı daha.
Örnekler o kadar çoğaltılabilir ki...
Bir gün iyi eğitimli, zeki kadınlar kendi hür iradeleri ile ev hanımı olurlarsa eğer, kötü birşey değil deriz ama o zaman kadar ülke olarak ayıbımızdır. Güzellemeye gerek yok.
Daha bugün bir sokak röportajı izledim. Ekşide şu an başlığı var. Bir genç ekonomi kötü gibi bir şey söylüyor. Bir adam da gencin üzerine yürüyor sen ne diyorsun diye. Şaka gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?