- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.688
- 548
- 41
Ben sizin naif bir olduğunuzu biliyorum, o yüzden şaşırmıştım zatenYanlış anlaşılmak istemem. Aşağılamadım ben yorum yapan kişinin üstün görmesine karşın bu yorumu yaptım. Ayıp ettiğim bir oldu ise özür dilerim. Aşağılamak gibi bir şey demek asla istemem kb
Keşke herkes böyle olsa bu forumda o zaman ne kavga ne de gerilim olur. Griyi bir türlü sevemedim.Yanlış anlaşılmak istemem. Aşağılamadım ben yorum yapan kişinin üstün görmesine karşın bu yorumu yaptım. Ayıp ettiğim bir oldu ise özür dilerim. Aşağılamak gibi bir şey demek asla istemem kb
Fikirlerini kimsenin kalbini kırmadan naifçe yazar hep. O yüzden seviyorum kendisini.Ben sizin naif bir olduğunuzu biliyorum, o yüzden şaşırmıştım zaten
BendeFikirlerini kimsenin kalbini kırmadan naifçe yazar hep. O yüzden seviyorum kendisini.
Hepinizin ortak derdi olan geçim sıkıntısında dahi ev kadını-çalışan kadın, X partili Y partili, çocuklu-çocuksuz, evli-bekar vs ayrıştırmalar yapıp onun üzerinden birbirinize laf sokuyorsunuz, inanılır gibi değil.
Yahu derdiniz geçinememek, aynı dertten muzdaripken didişmek KK kadınlarının ata sporuna döndü.
Çalışan annelerde yoruluyor şu an tren beklerken bel ağrısıyla yazıyorum çalışan annelerde çocuklarıyla ilgileniyor.Bende bu yorumu manasız buldum.
Niye gericilik olsun ben lisans mezunu ev hanımıyım küçük çocuğum var bakacak kimsem yok çocuğumu rezil edip calisacagima kendim bakıyorum.
Eşimin maaşını iyi kullanıp temiz yaşantı sürmeye çalışıyorum.
Çocuklarıma iyi bakıyorum iki evladimla ilgilenip evime kendime bakıyorum.
Ev yemeği yapıp çarşıya pazara ben gidiyorum.inanin buna çalışsam belki daha az yorulurdum.calisan bayan benden az yoruluyorsur bu kesin ve net.aksmqa kadar ayaktayım.ugrasiyorum.
Çalışmayı bende seviyorum.cocuklarimin çalışan bayan olması için çabalıyorum eğitim ve hayat için uğraşıyorum.
Fakat ben çalışmıyorum şartlar bunu gerektiriyor bende hayata bu şekilde katkıda bulunuyorum..
Evi çevirmek ekonominin can damarı şu dönemde bence ev hanımlarının görevi daha zor ve önemli.bir beslenme hazırlamak bir yemek yapmak ekonomiyle alakalı
Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini
Bence herkesin durumu kendisine ozel. Cocuklu insanlardan bahsederken calisan anne boyle calismayan anne soyle diye genellemek yerine, annenin ve babanin cocuklariyla ne derece ilgilendigi ve onlari nasil egittigini konusmak lazim. Sizin tezinize karsi olarak, gun boyu cocuguyla evde oturan kadin cocugunu egitebiliyor demek degildir. Verirsin eline tableti telefonu acarsin tv yi sen bir sey izlersin cocuk orda surunur. Ya da kibar, naif ve saygili bir insan degilsindir, evde surekli bagiris cagiris vardir, cocugun da iyi birisi olarak yetismez tam tersi simarik davar terbiyesiz bir velet olur.
Calisan anneler gunduz boyunca cocuguyla beraber olamiyor olabilir ama aksamlarini ve tatil gunlerini cocuguyla kaliteli geciriyorsa, cocuguna bakan kimseleri karakterine, naifligine ve kulturune gore seciyorsa, cocuklar gayet de guzel buyurler.
Yani onemli olan annenin ve babanin karakteri ve kultur seviyesi.
Ev hanımı olduklarını nereden anladın? Koridor başında durup mesleğiniz nedir diye mi sordun ferhans? Alinlarinda mi yazıyordu? Hem her an sevişecek bir kocaları var hem ev hanimilar hem de özel hastaneye gitmişler. Akıl alacak gibi değil senin açından hak verdim ben sana.Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
Ben de hemen hemen her gün bunu düşünüyorum. Mezun olduğum aydan beri çalışıyorum. eve 2 maaş giriyor böyle bile asla asla yetmezken tek maaşla geçim nasıl oluyor anlayamıyorum.. sabah işe giderken okulların önündeki kafelerde öbek öbek oturan kadınları görüyorum.. Tamam içlerinde vardiyalı çalışan da vardır ama çalışmayan çok çok daha fazla..gerçekten neden bunu kendilerine yapıyorlar bilemiyorummHaklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
Teşekkür ederim çok incesinizFikirlerini kimsenin kalbini kırmadan naifçe yazar hep. O yüzden seviyorum kendisini.
Kim ne yaparsa yapsın,beni ilgilendiren birşey yok..olamazda ..ama bu formda gördüğüm kadarıyla kendi seçimiyle çalışmayan kadınlar ağırlıkta ve çalışıp çocuğunu süründürmediğini ..aile terbiyesi ile mükemmel bir şekilde yetiştirmek için çalışmadığını söylüyor çoğu ..ama aynı insanlar kendi kızlarının çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmasını istediklerini de ekliyorlar.Ben bu çelişkiyi anlayamıyorum.
Teşekkür ederim. Kimseyi kırmak istemem. Hepimiz zorluk yaşıyoruz her kadının kendince yaşadığı zorluklar var çalışıyor olsa da olmasa da. Kimsenin üstün olmadığını söylemek istedim sadece.
Yazar burada diyor ev hanımıysan özel hastaneye gidemezsin.Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
İyi de bu kişinin kendi kararı ise bırakın da çocuklarınız da kendi kararlarını verebilecek hakları olsun.Güzel sanatlar okumak isteyen kızını bitirince ne yapacaksın diye engelleyen anneye bakıyorum ev hanımı.Ev hanımı olmaktan öyle nefret etmiş ki kendi yapamadıklarını çocuğundan bekliyor kendi hayalini çocuğu gerçekleştirsin istiyor.Çelişki yok bence. İnsanın kendi seçimiyle çalışmaması ayrı, hiçbir eğitimi, bilgisi olmayıp çalışamaması ayrı. Eğitimini alsın mesleğini edinsin sonra isterse ev hanımı olur isterse çalışır. Çalışmaya mecbur olduğu durumda da mesleğini yapar.
tek tek herkese meslek sorabildiğine göre özel hastahane diye 10 kişilik kyk yurt odasında kalmışYazar burada diyor ev hanımıysan özel hastaneye gidemezsin.
Çünkü yazarımızın aklı almıyor bunu
İyi de bu kişinin kendi kararı ise bırakın da çocuklarınız da kendi kararlarını verebilecek hakları olsun.Güzel sanatlar okumak isteyen kızını bitirince ne yapacaksın diye engelleyen anneye bakıyorum ev hanımı.Ev hanımı olmaktan öyle nefret etmiş ki kendi yapamadıklarını çocuğundan bekliyor kendi hayalini çocuğu gerçekleştirsin istiyor.
Keşke sağlığım elverse de çocuğumu rezil edip çalışabilsem. Çalışmadan da geçiniyorum şu an ama çalışmanın getirdiği extra artıları da isterdimhele sağlıklı olup 20 liralık kitabı çocuğuma alamadım diye okulda öğretmeni suçlayanlara zerre acımıyorum. Valla herkese göre ufak tefek işler var. Öyle evde aç aç oturarak hanımefendi olunmuyor. Taşın suyunu çıkaran komşum var apartmanımda . Kadın ne iş olsa yapıyor o an. Evi çocukları pırıl pırıl dolabı dolu.
Kendi adıma bunu kabul etmiyorum,kızım kendi seçti bölümünü okudu bitirdi.İyi de bu kişinin kendi kararı ise bırakın da çocuklarınız da kendi kararlarını verebilecek hakları olsun.Güzel sanatlar okumak isteyen kızını bitirince ne yapacaksın diye engelleyen anneye bakıyorum ev hanımı.Ev hanımı olmaktan öyle nefret etmiş ki kendi yapamadıklarını çocuğundan bekliyor kendi hayalini çocuğu gerçekleştirsin istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?