• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

Tek bir örnekten bütün ev hanımları böyleymiş gibi genelleme yapmak ne kadar sağlıklı?
Benim annem de babam da çalışan insanlar, ben lisede istediğim bölümü seçemedim, iş bulamam diye. Bunu da ben genelleyeyim o halde?
Yorum yapanların bir kısmı anneliğini en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için çalışmadığını yazdı..çalışıp çocuklarımı süründürmek istemiyorum bile dedi.Ama ek olarak da "tabi kızımın çalışmasını isterim " e bağladı.Ben de soruyorum arkadaşım ev hanımı olma hakkı bir sana mı verildi? Kızın ev hanımı olmak isteyemez mi?

Yorum yapanların bir kısmı anneliğini en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için çalışmadığını yazdı..çalışıp çocuklarımı süründürmek istemiyorum bile dedi.Ama ek olarak da "tabi kızımın çalışmasını isterim " e bağladı.Ben de soruyorum arkadaşım ev hanımı olma hakkı bir sana mı verildi? Kızın ev hanımı olmak isteyemez mi?

E gidip o hanımefendiye sorun o zaman neden bana yazdığınız mesaja yazıyorsunuz ki?

Keşke sağlığım elverse de çocuğumu rezil edip çalışabilsem. Çalışmadan da geçiniyorum şu an ama çalışmanın getirdiği extra artıları da isterdim😄😂hele sağlıklı olup 20 liralık kitabı çocuğuma alamadım diye okulda öğretmeni suçlayanlara zerre acımıyorum. Valla herkese göre ufak tefek işler var. Öyle evde aç aç oturarak hanımefendi olunmuyor. Taşın suyunu çıkaran komşum var apartmanımda . Kadın ne iş olsa yapıyor o an. Evi çocukları pırıl pırıl dolabı dolu.
Ya ceycey bana temizliğe gelen ablalar var, gece 3 de uyanıp işe gidiyorlar, 14,00 de işten çıkıp bana temizliğe geliyorlar. Hediye kadar bendeler. Uzun bir yolla evlerine gidip yemek yapıyorlar. İsteyen , sağlığı yerinde olan çalışıyor.

Ben de hemen hemen her gün bunu düşünüyorum. Mezun olduğum aydan beri çalışıyorum. eve 2 maaş giriyor böyle bile asla asla yetmezken tek maaşla geçim nasıl oluyor anlayamıyorum.. sabah işe giderken okulların önündeki kafelerde öbek öbek oturan kadınları görüyorum.. Tamam içlerinde vardiyalı çalışan da vardır ama çalışmayan çok çok daha fazla..gerçekten neden bunu kendilerine yapıyorlar bilemiyorumm
Anlayamayacak birşey yokki.
Sizin eve giren 2 maaş başkasının evine giren tek maaşa tekabül ediyordur belki, olamaz mı?
Şu tek maaş, çift maaş genellemesinden vaz mı geçsek artık?
Kimsenin işini, ek gelirini, maaşını bilmeden sırf gündüz vakti kafelerde otururken gördünüz diye eleştiremezsiniz.

Aman bir o kısmı alıp alıp yazarlar gayri.
Diyorum ki bakanım yok hatun orda burda surunecegine ben bakayım aldığım para kreşe bakıcıya gider e ne anladım calismaktan .
Sizlerin çocuğuna bakan var aldığınız karşılıyor ki çalışıyorsunuz demi yoksa çalışmak manasız olur demi güzel kardeşim
Satır araları önemlidir, siz yazdığınıza göre alıntılayıp gayet de yazarlar.

Benim çocuğumu baktıracak kimsem yok, annem yaşlı, tek ayağındaki felç yüzünden biraz engelli ve kendini zor dolandırıyor, ben bırakın çocuk baktırmayı annemle ilgileniyorum, kaynanamla da aynı şehirde değiliz. Şahsen maaşım yüksek, eşimin de öyle;ama aldığım maaş çocuğumun kreşini faturalarını masraflarını çıkaracak seviyede olsaydı eğer, bu da bir şey der, çocuğum ayağı yer tutup kreş çağına gelince yine çalışmayı yeğlerdim, çocuğun kendi yaşıtlarıyla kreş ortamında sosyalleşmesi gelişmesinin öğretmeni tarafından gözlemlenmesini tercih ederim. Pardon orada burada SEFİL OLMASINI(!) tercih ederim.

Bu sabah oğlumu okula bırakıp, arkadaşlarımla dışarıda kahvaltı yaptım. Dışarıdan bakan birinin bizim için bunu kendilerine biye yapıyorlar dediğini düşünmek komik geldi. 🤦‍♀️
Oysa ki kime ne değil mi?
Yok illa başkasının hayatıyla ilgili hüküm vereceğiz.
Sizin eve giren 2 maaş başkasının evine giren tek maaşa tekabül ediyordur belki, olamaz mı?
Kimsenin işini, ek gelirini, maaşını bilmeden sırf gündüz vakti kafelerde otururken gördünüz diye eleştiremezsiniz.

Bu sabah oğlumu okula bırakıp, arkadaşlarımla dışarıda kahvaltı yaptım. Dışarıdan bakan birinin bizim için bunu kendilerine biye yapıyorlar dediğini düşünmek komik geldi. 🤦‍♀️
Ne?Çalışmayan kadınlar toplanıp kafede kahvaltı mı yaptınız? Bunu kendinize neden yaptınız?
😆😆😆
Hayret ettim o cümleye ben de.
İçlerinde belki vardiyalı çalışan da vardır diye de düşünüyormuş neyseki 👀

Bir tarafı yücelteyim derken diğer tarafı gömmenin, aşağılamanın ne anlamı var oysa ki.
Konu çalışan/çalışmayan kadın konusu da değildi zaten. Kim nasıl istiyorsa öyle yaşayabilsin. Her durumun zorluğu da kolaylığı da var.

Siz hiç çalışmadınız galiba. Bunları çalışanlar da yapıyor zaten. Patatesler soyunup tencereye girmiyor ya da sınırsız harcama özgürlüğü çalışanlarda da yok zaten
Bende bu kafayı anlamıyorum :KK70:
Evde olan hanımlar, nedense çalışan hanımlar için ya da genelde çalıssam daha az yorulurum ayhh diyoo :KK70:
Keşke biraz çalışsalar :KK70: sabha 9 aksam 6 calısıyorum.. 6:30dan 11 e kadar cocugumla ilgileniyorum .

O sırada hem yemek hazırlıyorum, hem sofrayı toparlıyorum bulaşıkları hallediyorum.
11 de cocuğu yatırıyorum; tekrar mutfağa 1 gün sonrası için yemek yapmaya girişiyorum..Sonra o mutfağı toparla et..

Hafta sonu evi sil süpür ütüleri hallet ..

Ama sorsan diğerlerine göre gerçekten patatesler soyunup tencereye giriyor.. Ev kendi kendine temizleniyor :KK70:
Allahtan kayınvalidem yanımda. Yoksa hem calısmak, hem anne olmak, hemde evin işlerini yapmak çok daha yıpratıcı bence.

Esefle kınayarak ve kıskanarak bakmış da olabilirim🤣

Kafede oturma hakkımız da yokmuş onu da öğrenmiş oldum. Ev kadınları toptan yokolsun diyecekler az kaldı😃

Ev hanımıyım ve hep özel hastaneye gidiyorum. Yoksa gitmemeli miyim? Hakkım yok mu? Kafamda deli sorular😂😄
Tabii ki hakkınız yok.
Öyle buyurdu Ferhans. :confused:
Bakın ben de bu zamana kadar hep, özellikle gebelik doğum süreçlerimi özel hastanelerde geçirdim. Ama ev hanımı olduğumdan dolayı hakkım olmadığını bugun öğreniyorum mesela.
Zaten 3 çocuğum var. Ev hanımı olarak ne hakla 3 çocuk yaptıysam tabi burdan da kaybediyorum. Beni gömün o zaman yaa,her türlü gömülmelik durum.

:KK75:

Tabii ki hakkınız yok.
Öyle buyurdu Ferhans. :confused:
Bakın ben de bu zamana kadar hep, özellikle gebelik doğum süreçlerimi özel hastanelerde geçirdim. Ama ev hanımı olduğumdan dolayı hakkım olmadığını bugun öğreniyorum mesela.
Zaten 3 çocuğum var. Ev hanımı olarak ne hakla 3 çocuk yaptıysam tabi burdan da kaybediyorum. Beni gömün o zaman yaa,her türlü gömülmelik durum.

:KK75:
Ovvv çocuk da üç taneymiş tiz kellesi vurula denecek kadınmışsın😂😄dün tek çocuk yapma hakkı bile verilmedi 10 bin altı kazananlara. Üremesinler dendi. Beterin beteri var😂😄

sorma valla cocuklara alisverise cikiyorum kendime birsey almam zaten imkansiz aman onlarin olsun tek diyorum yinede fiyatlara bakmaya odum kopuyor ornegin kucuge alt ust esofman baktim 199.99 dan basliyor:)
Ayy benim oğlan 1 haftada dizini deliyor birde 🤦‍♀️

Ev kadınları eve kapatılsın 😆
Madem "ev kadını" evde kalsın hep.
Bu tatmin edici olur sanırım
:oha:
Bir komşum vardı . Sen ev kadınısın ben çalışıyorum o yüzden iş çıkışı benim sana gelmem uygun devamlı. Ben nasıl çay kahve kek yapayım demişti😅😃hiç gitmeyecek mişim yani ona hep o gelecekmiş ha ha ha. Sanki pastane icat edilmedi.

Back