• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

Amaç o zaten bence. Okumanıza gerek yok vasıfsız işçi de olsanız aynı parayı alacaksınız mantığındalar. Okumanıza gerek yok. Zaten okuyan, sorgulayan gençlik işlerine gelmez. Asgari ücrete %100 zam yapılacağı konuşuluyor memurun alacağı zam oranı da max. %20 olacak. Böylece 12 yıllık öğretmen maaşım asgari ücret maaşına eşitlenecek heyooo.. bu sadece öğretmenlik için geçerli değil birçok kamu personeli için aynı şey geçerli. Bütün piyasanın içinden geçtiler. Artık ekonomiyi de geçtim ülkenin bekası için endişeleniyorum.

Ben 11 senelik memurum ve bu sene attığım imza ile ödenen işçi maaşı çıplak maaş üzerinden 2x net üzerinden 1500tl fazla. Emekli maaşı fazla olacak aldığı tazminat en az 3kat fazla olacak
Diyecek başka sözüm yok..

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemde evladımı tatile götüremedim ezildim o istedikçe.çünkü okulunu zor ödüyorum.zamlanırsa onu da ödeyemezsem seneye diye korkulu rüyalar görüyorum.istediğim 5 yıldızlı oteli hem yaz hem de kış seçip gidebiliyordum.şimdi neden gidemiyorum ben sorguluyorum.
Çocuklar istiyorlar haklı olarak,kaldı ki bizlerde öyle istiyoruz.
Her saniye zam geliyor,kışın ne olacak acaba.
Sorgulasak ne olacak durumlar belli zaten,kızdğımızla kalıyoruz sadece.

Doğalgazı açmadık daha 15 gün daha durur açarız o zaman bomba olur en az 2000

Çocuklar istiyorlar haklı olarak,kaldı ki bizlerde öyle istiyoruz.
Her saniye zam geliyor,kışın ne olacak acaba.
Sorgulasak ne olacak durumlar belli zaten,kızdğımızla kalıyoruz sadece.
okul bu yıl 30 bindi seneye 60 isterse kitap 9 bine yakındı seneye 18 bin isterse servis 2700 dü seneye 5000 isterse yemek 12 bine yakındı seneye 25 bin isterse ben ne yapayım bir anne olarak?cinnet geçirenleri vs hiç suçlamıyorum artık.yakında bizim de sonumuz bu olacak.eve temizliğe kadın alırken temizliğe gidecek duruma düşeceğiz yazıklar olsunn.allah yardımcımız olsun.

okul bu yıl 30 bindi seneye 60 isterse kitap 9 bine yakındı seneye 18 bin isterse servis 2700 dü seneye 5000 isterse yemek 12 bine yakındı seneye 25 bin isterse ben ne yapayım bir anne olarak?cinnet geçirenleri vs hiç suçlamıyorum artık.yakında bizim de sonumuz bu olacak.eve temizliğe kadın alırken temizliğe gidecek duruma düşeceğiz yazıklar olsunn.allah yardımcımız olsun.
Ciddi rakamlar aslında,yaşadıklarımız kötü bunları hiç hak etmiyoruz maalesef.

Ciddi rakamlar aslında,yaşadıklarımız kötü bunları hiç hak etmiyoruz maalesef.
Okumak tatile gitmek arabanla benzini düşünmeden gezebilmek canın bir yiyeceği istediğin de alabilmek rahatça kitap alabilmek dışarda bir kahve içebilmek evine eşya alabilmek belli azınlık dışında lüks ise bir sorun var demektir. Hem de büyükçe bir sorun.

neyse sonuç olarak ekonomi çok eyiii deyip konuyu kapatıyorumm.gidip kaynana görümce elti konuları bulayım kendime. :KK45:
Herkesin hayatına kimse karışamaz, siz o şekil yaşarsınız ben bu şekil yaşarım, çok da iyi oldu çok güzel oldu, asabınız Ege’yi sallıyor deprem yapıyorsunuz, eyyorlamam bu kadar:KK45:

Okumak tatile gitmek arabanla benzini düşünmeden gezebilmek canın bir yiyeceği istediğin de alabilmek rahatça kitap alabilmek dışarda bir kahve içebilmek evine eşya alabilmek belli azınlık dışında lüks ise bir sorun var demektir. Hem de büyükçe bir sorun.
Simit yemeyi bile lüks zanneden bir kesim var maalesef.

çalışmayan kadınların çocuklarının yaralı olduğunu söylemişsiniz. Tecrübeye dayalı konuştuğunuza göre işten ayrıldığınız ve çalışmadığınız dönem çocuğunuz yaralar aldı o zaman ordan biliyosunuz. Bir de o dönem anladığım kadarıyla sürekli altın günü falan geziyormuşsunuz.
sizde anlama kıtlığı mı var ben eski ebeveynlerden bahsettim orda.

off çok sıkıldım. salın beni

İntikam duygusu değil de böyle sizin gibi boşa sallayanlara birisi çıkıp sende geçmişte böyleymişsin şimdi havan kime diyor ya. İşte ona bayılıyorum
ee tamam işte buna tecrübe diyoruz. geçmişte ev hanımı olmak istedim denedim. pişman oldum yani boş keseden sallamıyorum ben.

tamam siz muhteşem ev hanımısınız. koca eline bakmakta şahane bir şey. oldu mu. bitti mi. salın beni yaa

Yok ya doğum yaptıktan 6 sene sonra konu açmış. O dönem süt iznim vardı kullanmayı unutmuşum çocuğuma bakamadan işe başladım vicdan azabından ölebilirim yazmış. Deneyiminden ve işe döndükten kaç yıl sonra bile aynı düşüncedeymiş. Fikri değiştiğinden değil hırsından yapıyor bence
neyin hırsı sizce. saçmalamayın ya. fikrimide mi söyleyemeyeceğim. kaç sene olmuş bi bakın. ne çok boş zamanınız var ya

Herkesin hayatına kimse karışamaz, siz o şekil yaşarsınız ben bu şekil yaşarım, çok da iyi oldu çok güzel oldu, asabınız Ege’yi sallıyor deprem yapıyorsunuz, eyyorlamam bu kadar:KK45:
Tmm aldım mesajı mune hanımcığım😃yazmayacağım artık

ee tamam işte buna tecrübe diyoruz. geçmişte ev hanımı olmak istedim denedim. pişman oldum yani boş keseden sallamıyorum ben.

tamam siz muhteşem ev hanımısınız. koca eline bakmakta şahane bir şey. oldu mu. bitti mi. salın beni yaa
Sen konuyu anlamıyorsun ama neyse 😀

sizde anlama kıtlığı mı var ben eski ebeveynlerden bahsettim orda.

off çok sıkıldım. salın beni
neyin hırsı sizce. saçmalamayın ya. fikrimide mi söyleyemeyeceğim. kaç sene olmuş bi bakın. ne çok boş zamanınız var ya
Öncelikle düzgün konuşun. İkinci olarak boş vakte gerek yok. Aramada üye kısmına nickinizi, arama kelimesine “çalışmak” yazınca çalışmaktan nefret ettiğinize, sizi çok yıprattığına dair milyon tane mesajınız çıkıyor. Yıllardır da sürekli bu konuda aynı şeyi yazmışsınız. Bunları bulmak için ekstra bir çabaya gerek yani.

Bu arada ben de çalışıyorum benim annem de benim çocukluğumdan beri çalışıyor. Çalışması gerekiyordu çalıştı. Benim çocukken seçim hakkım olsaydı yanımda olmasını tercih ederdim. Ama çalışması gerekiyordu ve çalıştı. Keşke böyle bir gerekliliği olmasaydı.

Back