- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
Eee param yok diyene çalış denir, eee param yok diyene düzelteni başa getir denirHepinizin ortak derdi olan geçim sıkıntısında dahi ev kadını-çalışan kadın, X partili Y partili, çocuklu-çocuksuz, evli-bekar vs ayrıştırmalar yapıp onun üzerinden birbirinize laf sokuyorsunuz, inanılır gibi değil.
Yahu derdiniz geçinememek, aynı dertten muzdaripken didişmek KK kadınlarının ata sporuna döndü.
AmiiiiiiiiinnnAllah herkese hep bu şaşkınlığı yaşamayı nasip etsin aminnn
Neden bize ne değil...çünkü bu bir gelişmişlik meselesi, bu bir ülke zihniyeti meselesi, bu bir yeni nesillere rol model meselesi. Biz daha yeni yeni kadınlara saygı duymayı öğrenip, hayata adapte etmeye çalışan, daha yeni yeni kadınların eğitim seviyesini yükseltmeye çalışan bir ülkeyiz.örnek verilen avrupa ülkeleri gibi basit bir mesele değil işte bu yüzden.hani diyorsunuz ya kadıara iş hayatında ayrımcılık yapıyorlar daha az maaş falan filan veriyorlar, haksızlık yapıyoar ,taciz ediyorlar.işte bu kadın çalışma oranları düşük olduğu için ne işverenler kendi i düzeltiyor ne de devlet.işte bu yüzden bize ne değil.nasıl olsa zora gelemez evinde oturuverir o da diğer kadınlar gibi diyor adamlar.Cocugum yok, dusunmuyorum ve ev hanimi da degilim. Bu konu nasil bu hale geldi diyeboyle okudum.
Herkesin kendi tercihi, zaten calisan kadinlarin erkeklere gore daha az promosyon almasi ve cogunlukla daha az maas almasinin en onemli sebebi zaten 'motherhood penalty'. Yani calissa da en ufak hastalikta izin alan hep anne oluyor. Bu konuda iki uc da kendince hakli, ben ekibime 2 seneden fazla ise ara vermis kisileri almiyorum, buna dogum yaptiktan sonra ise ara verenler dahil. Cunku cok dinamik bir alandayim ise 3-4 sene ara verendense, yeni mezun biri daha guncel bilgiler ile geliyor.
Yani her secim bir vazgecis, ama herkes kendi hayatina gore tercihte bulunuyor. Bu sitede en anlamadigim tartisma konularinin arasinda bu calisan calismayan kadin konulari. Butceniz ortak mi , parayi beraber mi harciyorsunuz ya da cocugu ortak mi buyutuyorsunuz size ne? diyesim geliyor her seferinde.
Açız yazmıyoruz eski alım gücümüz düştü yazıyoruz tüm kadınlar. Banlanmazsam şunu yazacağım : aldığın en fazla 12 bindir bu parayla tüm hayatının kurtulacağını erkeklerin çalışıyorsun diye seni el üstünde tutacağını sanıyorsun galiba. Çalışan kadın da eziliyor çalışmayan kadın da. Çalışanın rahat geçineni var çalışmayanın da. Herkesin dinamikleri koşulları farklı. İşte sana bunu anlatamıyoruz aylardır.Eee param yok diyene çalış denir, eee param yok diyene düzelteni başa getir denir
Tabii ki de çalışan kadınlardan daha düzgün çocuk yetiştiriyorum demiyorum lafımı başka yerlere çekmeyi acilen bırakın. Kendi hayatımı feda ettiğimi kim söyledi? Ben iyi olayım ki çocuğuma iyi bakayım elimden geleni yaparım ama saçımı süpürge etmem. Benim çocuğumun annesinin yaptığı işle gurur duymasına gerek yok, kendi ile gurur duymalı bu hayatta. Hahah çocuğuma anlatsam üzülürmüş nasıl güldüm şu lafınızaSiz ne demek istiyorsunuz? Çalışan kadınlardan daha mı düzgün yetiştirdiğinizi iddia ediyorsunuz ? Evet bir evlat yetiştirmek çok önemli ama kendi hayatını feda edecek kadar değil.benim annem eski nesilden, doğal olarak çalışmayan bir kadın ama o bile çalışmayan kadının daha iyi çocuk yetiştirdiğini düşünmüyor.ve evet hayattaki hiçbir bahanenin kişinin kendi yaşamını feda etmesine değeceğini vaya değmesi gerektiğini düşünmüyorum.evladın bile olsa senden değerli olmamalı.bu arada kaliteli zaman ve rol model diye bir durum var. Iyi mevkilerde çalıştığınıza göre gayet saygıdeğer ve çalışma koşulları iyi bir kadın olduğunuzu tahmin ediyorum. Eee madem neden çocuğunuzun gururla benim annem şu şu işi yapıyor, harika bir kadın, işiniz düşerse bana söyleyebilirsiniz diyerek gurur duyma hakkını elinden alıyorsunuz ? Hiç mi kendi emeğinize acımıyorsunuz? Emeğinize acımamayı nasıl bu kadar emin bir şekilde laf soka soka savunabiliyorsunuz ? Ileride çocuğunuza anlatsanız o üzülür sizin yerinize.hatta neden aynı yoldan devam etmedin de şimdi daha iyi standartlarda yaşamıyorum diye sitem edebilir ? Annesi çalışan çocuklar daha azimli olur, daha hevesli olur okumaya. Disiplin duygusu daha fazla gelişir.kendi işini halletmeyi öğrenir, daha özgüvenli olur.eee hayat da tozpembe değil, o kadar ayrılığa da alışacaklar.yetiştirmek derken ne yapıyorsunuz allah aşkına bütün gün ? Sanki yataktan kalkar kalkmaz çocuklara birşeyler öğretmenin derdindesiniz yatana kadar ? Mümkün mü bu şimdi ? Siz kanepede dizi izlerken çocuklar bir köşede oyun oynuyor işte.çocuğum yok ama hiç mi çocuklu aile görmedim, bilmiyorum.
Buarada mâlumunuz artık iş bulmak için referans, ya da tanıdık durumları çok önemli.iş hayatında yer edinip, evladınız ilerideki şansını artırmak şuanki ülkede daha mantıklı sanki ?
Neden bize ne değil.çünkü bu bir gelişmişlik meselesi, bu bir ülke zihniyeti meselesi, bu bir yeni nesillere rol model meselesi. Biz daha yeni yeni kadınlara saygı duymayı öğrenip, hayata adapte etmeye çalışan, daha yeni yeni kadınların eğitim seviyesini yükseltmeye çalışan bir ülkeyiz.örnek verilen avrupa ülkeleri gibi basit bir mesele değil işte bu yüzden.
Keşke öyle biri olsa .Ne guzel soylediniz ama bu degisimin olmasi icin daha buyuk capli eylemlerde bulunmak gerekiyor. Bu sitede bulunan zaten belli bir kesim icerisinde olan kisilerle tartismaya girmenin amaciniza cok da hizmet etmeyecegini dusunuyorum. Konu hakkinda sahaya inmek ister ve etki alaninizi genisletmeyi dusunurseniz, birkac sosyal sorumluluk projesi onerebilirim enerjinizi kanalize etmeniz icin.
Keşke öyle biri olsa .
AmiiiiiiiiinnnSiteden çıkış yapınca birkaç parça eksiği almak için markete gittim, cebimdeki para artınca eve oynaya oynaya geldim Ne günlere kaldık Ya Rabbiiiii
Ya ferhans zengin koca bulsan en ev hanımından daha ev hanımı olursun. Bırak bu işleriNeden bize ne değil...çünkü bu bir gelişmişlik meselesi, bu bir ülke zihniyeti meselesi, bu bir yeni nesillere rol model meselesi. Biz daha yeni yeni kadınlara saygı duymayı öğrenip, hayata adapte etmeye çalışan, daha yeni yeni kadınların eğitim seviyesini yükseltmeye çalışan bir ülkeyiz.örnek verilen avrupa ülkeleri gibi basit bir mesele değil işte bu yüzden.hani diyorsunuz ya kadıara iş hayatında ayrımcılık yapıyorlar daha az maaş falan filan veriyorlar, haksızlık yapıyoar ,taciz ediyorlar.işte bu kadın çalışma oranları düşük olduğu için ne işverenler kendi i düzeltiyor ne de devlet.işte bu yüzden bize ne değil.nasıl olsa zora gelemez evinde oturuverir o da diğer kadınlar gibi diyor adamlar.
Gençken mi? Ben 23 yaşımdayım ve bedenimle birlikte ruhum resmen 50 yaşında. Şu gencecik yaşımda çalışarak hayatımı bitiriyorum ve ileri gitmem gerekirken sağolsun ülkenin ekonomisi çok iyi daha çok geriye gidiyorum. Artık gücüm kalmadı. Okumam gerekirken insanların pis ağızlarını çekiyorum. Ne için çalıştığımı bende bilmiyorum resmen ruhumu ve bedenimi satıyorum. Aldığım parada borca gidiyor çünkü altı bin bile yetmiyor. Düşün ayağıma alacak ayakkabı param bile kalmıyor. Bıktım ben artık. Bu ülkeden ve en önemlisi gençliğimi bitiren yönetimden. O yüzden ben hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Diyeceklerim bu kadar.Şu devirde en iyisi gençken çalışıp biriktirmek.
Yaş geçtikçe çalışmak da zor geliyor hayat daha da zorlaşıyor.
Ben mesela borçla,krediyle evlenenleri hiç anlamam. Acele nedir? Hayırlısıyla biriktir paranı sonra evlenirsin de çocuk da yaparsın.
Çocuk olunca da çalışmak zor.
Eee para olmayınca çocuk büyütmek de zor.
Hayat her türlü zor.
En iyisi güzel bir meslek sahibi olup çalışıp para biriktirmek.
Sonrası rahat oluyor.
Evlilik,tatil,ev/araç alımı,evlat sahibi olmak hepsi daha kolay ödenir.
Ceycey herkes çalışmak zorunda değil ki...insan çalışmak yerine ev hanımı olmakta isteyebilir. Kendi paramı kazanmak, kariyer anlamında birşeyler yapmak iyi hoş ama kışın gün ışığı görmeden aylar geçirdiğimi biliyorum. Bu yıl evden freelance çalışıyorum. Kendi şirketimi kurdum, mis gibi... Çocuğumu okula götürebilmek, okuldan alıp vakit geçirmek ne kadar güzelmiş. Imkanlar ölçüsünde çalışmadan da yapma özgürlüğüm olmalı. Çünkü biz buna değerizBen eğitimliyim mesela dilim de var. Çalışma hayatım oldu 13 yıl olacak çalışmıyorum 44 yaşındayım. Fiili çalışmama engel hastalıklarım var. Beni dışardan gören AA bak çalışmıyor yuhh kadına mı diyecek? Nereden biliyorlar kadınların hangi sebeplerle çalışmadıklarını da kendilerinde eleştırme hakkı buluyorlar pess.
Ceycey herkes çalışmak zorunda değil ki...insan çalışmak yerine ev hanımı olmakta isteyebilir. Kendi paramı kazanmak, kariyer anlamında birşeyler yapmak iyi hoş ama kışın gün ışığı görmeden aylar geçirdiğimi biliyorum. Bu yıl evden freelance çalışıyorum. Kendi şirketimi kurdum, mis gibi... Çocuğumu okula götürebilmek, okuldan alıp vakit geçirmek ne kadar güzelmiş. Imkanlar ölçüsünde çalışmadan da yapma özgürlüğüm olmalı. Çünkü biz buna değeriz
Oyyy cebinde paraylamı geziyorsun munecim , hemde artıyor vay vay vayyyyAmiiiiiiiiinnnSiteden çıkış yapınca birkaç parça eksiği almak için markete gittim, cebimdeki para artınca eve oynaya oynaya geldim Ne günlere kaldık Ya Rabbiiiii
K.kartını mecbur kalmadıkça kullanmam, genelde tüm alışverişlerimi nakit yapıyorum, nakit taşırım deyince her yerde Lidyalı muamelesi görüyorumOyyy cebinde paraylamı geziyorsun munecim , hemde artıyor vay vay vayyyyvalla nakit parayla alışveriş yapanlara hayranım.En fazla 200 tl ile geziyorum,hele şu temassız çıktı çıkalı cırt cırt Allah ne verdiyse geçiyorum yakında bir konuda ben açarsam şaşırmayın, 'Cırtlattığım kartlar yüzünden cortladım ' diye başlık atarım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?