ekonomik olarak gecinmek zor

Herkes mecburiyet olarak bakmiyo ev hanımı olmaya. Sizin görüşünüz bu olabilir tabiki saygı duyarım

Canim Eğitimde fırsat eşitliğinden ya da iş hayatında cinsiyet eşitliği kavramlarından haberiniz var var mı?
İstanbul'da yaşayan bir ailenin kızı İstanbul da bir üni kazanamaması onun yeterli zekaya sahip olmadığını mı gösterir?
Evcilik oyununundan bahsetmiyorum ben. Oyun değil gerçekten ev işi beklenen kız çocuklarından bahsediyorum hatta erkek kardeşlerine hizmet etmesi beklenen kız çocuklarından bahsediyorum, kitap okurken elinden alınıp şunu ör ceyizine denilenlerden ..
Doğum sonrası işten cikartilan bir kadının nasıl iş bulduğu konusunda fikriniz var mı? Piyasanın yarısına çok daha kötü koşullara evet diyerek tekrar iş hayatına girilebiliyor, bu sen çalışma evde otur demenin başka bir yolu değil mi?
Sizinle aynı pencereden bakmıyoruz...
Üniversite okuduğu halde eşi tarafindan çalıştırılmayan kadınlardan nasıl bir habersiniz anlamadım ki??? Zaten çocuk olduktan sonra asla ev işlerine dokunmayip üstüne çocuğun sorumluluğunu da tamamen alan bir kadına dolaylı olarak otur çocuk bak denmiyor mu? Neyse devam etmeyeceğim umarım özgür kadınlar yetistiririz....

Herkes mecburiyet olarak bakmiyo ev hanımı olmaya. Sizin görüşünüz bu olabilir tabiki saygı duyarım
Ben herkes demedim zaten. Bunu gerçekten tercih eden bir kesim var ve çok saygı duyuyorum... Ama kadınlarımızın çoğunluğunun ev hanımı olmasının nedeni tercihleri değil bunu belirtmek istedim...

Siz ne demek istiyorsunuz? Çalışan kadınlardan daha mı düzgün yetiştirdiğinizi iddia ediyorsunuz ? Evet bir evlat yetiştirmek çok önemli ama kendi hayatını feda edecek kadar değil.benim annem eski nesilden, doğal olarak çalışmayan bir kadın ama o bile çalışmayan kadının daha iyi çocuk yetiştirdiğini düşünmüyor.ve evet hayattaki hiçbir bahanenin kişinin kendi yaşamını feda etmesine değeceğini vaya değmesi gerektiğini düşünmüyorum.evladın bile olsa senden değerli olmamalı.bu arada kaliteli zaman ve rol model diye bir durum var. Iyi mevkilerde çalıştığınıza göre gayet saygıdeğer ve çalışma koşulları iyi bir kadın olduğunuzu tahmin ediyorum. Eee madem neden çocuğunuzun gururla benim annem şu şu işi yapıyor, harika bir kadın, işiniz düşerse bana söyleyebilirsiniz diyerek gurur duyma hakkını elinden alıyorsunuz ? Hiç mi kendi emeğinize acımıyorsunuz? Emeğinize acımamayı nasıl bu kadar emin bir şekilde laf soka soka savunabiliyorsunuz ? Ileride çocuğunuza anlatsanız o üzülür sizin yerinize.hatta neden aynı yoldan devam etmedin de şimdi daha iyi standartlarda yaşamıyorum diye sitem edebilir ? Annesi çalışan çocuklar daha azimli olur, daha hevesli olur okumaya. Disiplin duygusu daha fazla gelişir.kendi işini halletmeyi öğrenir, daha özgüvenli olur.eee hayat da tozpembe değil, o kadar ayrılığa da alışacaklar.yetiştirmek derken ne yapıyorsunuz allah aşkına bütün gün ? Sanki yataktan kalkar kalkmaz çocuklara birşeyler öğretmenin derdindesiniz yatana kadar ? Mümkün mü bu şimdi ? Siz kanepede dizi izlerken çocuklar bir köşede oyun oynuyor işte.çocuğum yok ama hiç mi çocuklu aile görmedim, bilmiyorum.
Buarada mâlumunuz artık iş bulmak için referans, ya da tanıdık durumları çok önemli.iş hayatında yer edinip, evladınız ilerideki şansını artırmak şuanki ülkede daha mantıklı sanki ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta hukukçu bir kadın gene hukukçu olan eşi tarafından öldürüldü. Kendini de vurdu adam. Kadını 12 yıldır yalnız evden çıkartmamış ailesine göndermemiş. E bakın kadın isyan edince de öldürülmüş. Her kadın için tercih değil yani çalışmamak. Nasıl şartlarda yaşıyorlar bilemeyiz.

Kadın çalışmamayı tercih ettim demiş. Bunu neden sorguluyorsun? Yaptığın da psikolojik şiddet senin şu an

Terbiyesizlik yapma.
Bu dalga geçtiğin seks içerikli konulara benzemiyor.
Haddini bil.
Kadının kararını sorgulamak sana mı düştü?
Annesiyle gurur duyacağı başka meziyetleri de olabilir.
Feminizm, kadın hakları da bu değil. Kadın haklarında kadının evi içi emekleri de değerli kabul edilir. İki yetişkin olarak böyle bir görev dağılımı yapmışlardır. Buna ağır laflar döşemeye de hakkın yok.

Ayyy tamam be.ne çok evde tembellik etme meraklısı kadın varmış.ne hâliniz varsa görün be banane son mesajım.yatın koca gün evde aman birşey demiyorum.
Bunu evlenmek için elin adamından hamile kalıp sonra adam evlenmem diyince aldıran kadın mı diyor? Konuşturma beni ferhans.
Koca koca diye kafayı yememişsin gibi gelip şimdi burada güçlü kadın ayağı çekme.
Güçlü kadın senin gibi aklı fikri bi tarafında fesat biri olmaz.

Bu yüzden ev hanımı olmanın guzellenmesini eleştirdim zaten. Çünkü çoğu kadın bunu kendi tercihi olarak yapmıyor zorla ev hanımı olan da var, kendisinin seçimi sanıp aslında buna uygun yetiştirilen de. Keşke kadınları rahat bıraksalar da biz karar versek.
Çalışan erkek ve kadın sayısına bakıldığında aradaki dağları kadınların hür iradeleri oluşturmuyor ne yazık ki...
Ben her kadının eğitimli olmasını isterim çalışıp çalışmaması kimseyi ilgilendirmez asla da bunu aşağı görme sebebi olarak görmüyorum.

Onlar ayrı konu. Onlara ben de karşıyım. İster ev kadını ister çalışan olsun maddi manevi yetebilen yapsın 2. 3. Çocuğu.
Konu açan arkadaş kaçtı gitti ama bence yorumum onun açtığı konuya daha uygun.Özel hastahanede kalan ev hanımı örneği ve sonrasında herkesin birbirine girmesi bence konuyu bayağı dağıttı

Saçma bir yarışa girmiş o yorum sahibi sanki çalışan kadın eve gelip ayakları uzatıp dinleniyor.

Canım? Gayet iyi biliyorum merak etmeyin. İstanbul’da yaşayan bir ailenin kızı İstanbul’da mevcut onlarca üniversiteden birini kazanamadıysa bu yeterince çalışmadığını gösterir. Üniversite sınavı zekayı değil çalışmayı ölçer.

Çeyizine örgü yap mı kaldı hanımefendi? Kaç senesinde yaşıyorsunuz siz? Velev ki dediğiniz gibi kör dünyası değil gör dünyası demişler. O kız etrafındaki örnekleri görmeyip olduğu yerde sayıyorsa yine kendi seçimi. Yetişkin bir insanın kendi iradesiyle çalışmak istememesinin sorumlusu nasıl aile oluyor?

Ben üniversite okuduğu halde eşi çalıştırmayan kadınlardan elbetteki bihaber değilim o nerden çıktı? Bu sandığınızın aksine bir tercih onu anlamak istemiyorsunuz. Böyle birini eş seçmekte onun lafını dinlemekte bu evliliğe devam etmekte tercih.

Evet aynı pencereden bakmıyoruz siz kendinizi gerçek olmayan şeylere inandırmışsınız çünkü. O mecburiyet diye saydıklarınızın hepsi tercih. Kabullenip oturmakta insanın kendi elinde bir şeyleri başarmak için uğraşmakta. Uzağa gitmeye gerek yok şu sitede bu sorun kaç kadın eğitimli meslek sahibi olduğu halde istemediği için çalışmıyordur. İnanın o kadar fazla çıkacak ki.

Ayyy tamam be.ne çok evde tembellik etme meraklısı kadın varmış.ne hâliniz varsa görün be banane son mesajım.yatın koca gün evde aman birşey demiyorum.
Sende çalıştığın yerde birileri beni görsün, arzulasın diye ne yapacağını şaşır, dolaş dur koridorlarda.

Bir de şu var burda bile “kadın”lar haftada üç gün bakıcı çağıracak başka bir kadının sigorta yap asgari ücret ver diye saçma sapan üstüne çöküyorlar. Tanıdık birini hesaplıca ayarlayamayan bunları nasıl yapsın, dünyaları kazanacak değil sonuçta. Yol parasıdır yemek parasıdır kıyafettir derken eşi evde otur daha iyi deyince öylece kalakalıyor

Ben eğitimliyim mesela dilim de var. Çalışma hayatım oldu 13 yıl olacak çalışmıyorum 44 yaşındayım. Fiili çalışmama engel hastalıklarım var. Beni dışardan gören AA bak çalışmıyor yuhh kadına mı diyecek? Nereden biliyorlar kadınların hangi sebeplerle çalışmadıklarını da kendilerinde eleştırme hakkı buluyorlar pess.

Allah herkese hep bu şaşkınlığı yaşamayı nasip etsin aminnn

Eskiden ev almak hayaldi şimdi hayal bile değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…