- 25 Nisan 2018
- 4.240
- 8.261
- 158
Herkes mecburiyet olarak bakmiyo ev hanımı olmaya. Sizin görüşünüz bu olabilir tabiki saygı duyarımBizim ülkemizde ev hanımı olmak tercihten ziyade mecburiyet.
Kadın üniversite okuyor. İşe başlıyor. Ardından evleniyor, bir bakıyorsun ev hanımı olmuş çünkü eşi çalışmasını istemiyor ya da güzel bir üni kazanıyor babası göndermiyor çünkü şehir dışındaymış bir ev hanımı daha. Çocuk doğuruyor iş veren işten çıkartıyor al +1 ev hanımı daha.
Ya da daha çocukluktan tabağa, fincana özendiriliyor, erkek kardeşlerinin arkası toplatılıyor ve sonra kızımız büyüyüp ben ev hanımı olacağım diyor ve sanıyor ki bu kendi özgür tercihi +1 ev hanımı daha.
Örnekler o kadar çoğaltılabilir ki...
Bir gün iyi eğitimli, zeki kadınlar kendi hür iradeleri ile ev hanımı olurlarsa eğer, kötü birşey değil deriz ama o zaman kadar ülke olarak ayıbımızdır. Güzellemeye gerek yok.
Eğitimde fırsat eşitliğinden ya da iş hayatında cinsiyet eşitliği kavramlarından haberiniz var var mı?Hayır tercih. Hele ki üniversite mezunu çalışan bir kadının evlendikten sonra kocam izin vermiyor diye işi bırakmasını hiç aklım almıyor. Böyle birini kendine eş seçmek, bu kişiyle evliliğe devam etmek tercih mesela.
Babası göndermiyor şehir dışı olduğu için demişsiniz artık günümüzde her şehirde üniversite mevcut, kendi yaşadığı ilde üniversite kazanamamak kişinin başarısızlığı.
İş veren işten çıkarttıktan sonra tekrar bir iş aranıp bulunuyor mu peki? Hayır, bu kişinin kendine bulduğu sebep oluyor çalışmamak için. Ben çalışıyordum ama işten çıkartıldım sonra mecbur ev hanımı oldum deniyor. Mecbur mu hayır değil.
Bütün çocuklar evcilik oynuyor. Hepsi mi ev hanımı oluyor? Bu da tercih, büyüyene kadar bir dünya örnek görüyor o çocuk onları görmeyip çocukken oynadığı evciliği örnek alıyorsa tercih.
O güzellemeyi şu an siz yapıyorsunuz yalnız. Ülkemizde binlerce milyonlarca eğitimli zeki kadın kendi hür iradeleri ile ev hanımı oluyor
Mesela nasıl bir fark var? Menüler ne mesela?Çalışırken yaptığım yemekle temizlikle şu an evdeyken yaptığımın arasında dağlar kadar fark var.
Ben herkes demedim zaten. Bunu gerçekten tercih eden bir kesim var ve çok saygı duyuyorum... Ama kadınlarımızın çoğunluğunun ev hanımı olmasının nedeni tercihleri değil bunu belirtmek istedim...Herkes mecburiyet olarak bakmiyo ev hanımı olmaya. Sizin görüşünüz bu olabilir tabiki saygı duyarım
Siz ne demek istiyorsunuz? Çalışan kadınlardan daha mı düzgün yetiştirdiğinizi iddia ediyorsunuz ? Evet bir evlat yetiştirmek çok önemli ama kendi hayatını feda edecek kadar değil.benim annem eski nesilden, doğal olarak çalışmayan bir kadın ama o bile çalışmayan kadının daha iyi çocuk yetiştirdiğini düşünmüyor.ve evet hayattaki hiçbir bahanenin kişinin kendi yaşamını feda etmesine değeceğini vaya değmesi gerektiğini düşünmüyorum.evladın bile olsa senden değerli olmamalı.bu arada kaliteli zaman ve rol model diye bir durum var. Iyi mevkilerde çalıştığınıza göre gayet saygıdeğer ve çalışma koşulları iyi bir kadın olduğunuzu tahmin ediyorum. Eee madem neden çocuğunuzun gururla benim annem şu şu işi yapıyor, harika bir kadın, işiniz düşerse bana söyleyebilirsiniz diyerek gurur duyma hakkını elinden alıyorsunuz ? Hiç mi kendi emeğinize acımıyorsunuz? Emeğinize acımamayı nasıl bu kadar emin bir şekilde laf soka soka savunabiliyorsunuz ? Ileride çocuğunuza anlatsanız o üzülür sizin yerinize.hatta neden aynı yoldan devam etmedin de şimdi daha iyi standartlarda yaşamıyorum diye sitem edebilir ? Annesi çalışan çocuklar daha azimli olur, daha hevesli olur okumaya. Disiplin duygusu daha fazla gelişir.kendi işini halletmeyi öğrenir, daha özgüvenli olur.eee hayat da tozpembe değil, o kadar ayrılığa da alışacaklar.yetiştirmek derken ne yapıyorsunuz allah aşkına bütün gün ? Sanki yataktan kalkar kalkmaz çocuklara birşeyler öğretmenin derdindesiniz yatana kadar ? Mümkün mü bu şimdi ? Siz kanepede dizi izlerken çocuklar bir köşede oyun oynuyor işte.çocuğum yok ama hiç mi çocuklu aile görmedim, bilmiyorum.Öncelikle yorumlarınız ve ayrıştırmalarınız inanılmaz saçma.
Eşim yazdığınız tutarın çok çok üstünde kazanıyor, evet ev hanımıyım bebeğimi en düzgün şekilde yetiştirme gayretindeyim:) şükür maddi sıkıntımız yok, anne olmadığınız için büyük ihtimalle anneliğin, bir insan yetiştirmenin meziyetini anlayamazsınız.
Ev hanımlığı sadece Türkiye'ye özgü bir şey değil, Amerika İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde bile çok yaygın. Evden eğitim veriyorlar çocuklarına.
Çalışan kadınla ev hanımı karşılaştırmanız doğru olmamış. Herkesin yaşam standartları ve şartları farklıdır. Çalışan kadına niye çalışıyorsun diyemediğiniz gibi çalışmayan kadına da niye çalışmıyorsun söyleminde bulunamazsınız.
Maddi imkanı iyi olan bir ailede kadın çalışmak istemek yerine çocuğunu güzel bir şekilde yetiştirmeyi seçebilir, kaldı ki size bu kadar uzun yazmasam da olurdu ne de olsa kafayı sadece cinsellikle bozmuş garip yorumları olan bir kişisiniz. Size vizyonunuz ile hayatta başarılar
Geçen hafta hukukçu bir kadın gene hukukçu olan eşi tarafından öldürüldü. Kendini de vurdu adam. Kadını 12 yıldır yalnız evden çıkartmamış ailesine göndermemiş. E bakın kadın isyan edince de öldürülmüş. Her kadın için tercih değil yani çalışmamak. Nasıl şartlarda yaşıyorlar bilemeyiz.Canim
Eğitimde fırsat eşitliğinden ya da iş hayatında cinsiyet eşitliği kavramlarından haberiniz var var mı?
İstanbul'da yaşayan bir ailenin kızı İstanbul da bir üni kazanamaması onun yeterli zekaya sahip olmadığını mı gösterir?
Evcilik oyununundan bahsetmiyorum ben. Oyun değil gerçekten ev işi beklenen kız çocuklarından bahsediyorum hatta erkek kardeşlerine hizmet etmesi beklenen kız çocuklarından bahsediyorum, kitap okurken elinden alınıp şunu ör ceyizine denilenlerden ..
Doğum sonrası işten cikartilan bir kadının nasıl iş bulduğu konusunda fikriniz var mı? Piyasanın yarısına çok daha kötü koşullara evet diyerek tekrar iş hayatına girilebiliyor, bu sen çalışma evde otur demenin başka bir yolu değil mi?
Sizinle aynı pencereden bakmıyoruz...
Üniversite okuduğu halde eşi tarafindan çalıştırılmayan kadınlardan nasıl bir habersiniz anlamadım ki??? Zaten çocuk olduktan sonra asla ev işlerine dokunmayip üstüne çocuğun sorumluluğunu da tamamen alan bir kadına dolaylı olarak otur çocuk bak denmiyor mu? Neyse devam etmeyeceğim umarım özgür kadınlar yetistiririz....
Kadın çalışmamayı tercih ettim demiş. Bunu neden sorguluyorsun? Yaptığın da psikolojik şiddet senin şu anSiz ne demek istiyorsunuz? Çalışan kadınlardan daha mı düzgün yetiştirdiğinizi iddia ediyorsunuz ? Evet bir evlat yetiştirmek çok önemli ama kendi hayatını feda edecek kadar değil.benim annem eski nesilden, doğal olarak çalışmayan bir kadın ama o bile çalışmayan kadının daha iyi çocuk yetiştirdiğini düşünmüyor.ve evet hayattaki hiçbir bahanenin kişinin kendi yaşamını feda etmesine değeceğini vaya değmesi gerektiğini düşünmüyorum.evladın bile olsa senden değerli olmamalı.bu arada kaliteli zaman ve rol model diye bir durum var. Iyi mevkilerde çalıştığınıza göre gayet saygıdeğer ve çalışma koşulları iyi bir kadın olduğunuzu tahmin ediyorum. Eee madem neden çocuğunuzun gururla benim annem şu şu işi yapıyor, harika bir kadın, işiniz düşerse bana söyleyebilirsiniz diyerek gurur duyma hakkını elinden alıyorsunuz ? Hiç mi kendi emeğinize acımıyorsunuz? Emeğinize acımamayı nasıl bu kadar emin bir şekilde laf soka soka savunabiliyorsunuz ? Ileride çocuğunuza anlatsanız o üzülür sizin yerinize.hatta neden aynı yoldan devam etmedin de şimdi daha iyi standartlarda yaşamıyorum diye sitem edebilir ? Annesi çalışan çocuklar daha azimli olur, daha hevesli olur okumaya. Disiplin duygusu daha fazla gelişir.kendi işini halletmeyi öğrenir, daha özgüvenli olur.eee hayat da tozpembe değil, o kadar ayrılığa da alışacaklar.
Terbiyesizlik yapma.Siz ne demek istiyorsunuz? Çalışan kadınlardan daha mı düzgün yetiştirdiğinizi iddia ediyorsunuz ? Evet bir evlat yetiştirmek çok önemli ama kendi hayatını feda edecek kadar değil.benim annem eski nesilden, doğal olarak çalışmayan bir kadın ama o bile çalışmayan kadının daha iyi çocuk yetiştirdiğini düşünmüyor.ve evet hayattaki hiçbir bahanenin kişinin kendi yaşamını feda etmesine değeceğini vaya değmesi gerektiğini düşünmüyorum.evladın bile olsa senden değerli olmamalı.bu arada kaliteli zaman ve rol model diye bir durum var. Iyi mevkilerde çalıştığınıza göre gayet saygıdeğer ve çalışma koşulları iyi bir kadın olduğunuzu tahmin ediyorum. Eee madem neden çocuğunuzun gururla benim annem şu şu işi yapıyor, harika bir kadın, işiniz düşerse bana söyleyebilirsiniz diyerek gurur duyma hakkını elinden alıyorsunuz ? Hiç mi kendi emeğinize acımıyorsunuz? Emeğinize acımamayı nasıl bu kadar emin bir şekilde laf soka soka savunabiliyorsunuz ? Ileride çocuğunuza anlatsanız o üzülür sizin yerinize.hatta neden aynı yoldan devam etmedin de şimdi daha iyi standartlarda yaşamıyorum diye sitem edebilir ? Annesi çalışan çocuklar daha azimli olur, daha hevesli olur okumaya. Disiplin duygusu daha fazla gelişir.kendi işini halletmeyi öğrenir, daha özgüvenli olur.eee hayat da tozpembe değil, o kadar ayrılığa da alışacaklar.yetiştirmek derken ne yapıyorsunuz allah aşkına bütün gün ? Sanki yataktan kalkar kalkmaz çocuklara birşeyler öğretmenin derdindesiniz yatana kadar ? Mümkün mü bu şimdi ? Siz kanepede dizi izlerken çocuklar bir köşede oyun oynuyor işte.çocuğum yok ama hiç mi çocuklu aile görmedim, bilmiyorum.
Sanane sananeeeeAyyy tamam be.ne çok evde tembellik etme meraklısı kadın varmış.ne hâliniz varsa görün be bananeson mesajım.yatın koca gün evde aman birşey demiyorum.
Bunu evlenmek için elin adamından hamile kalıp sonra adam evlenmem diyince aldıran kadın mı diyor? Konuşturma beni ferhans.Ayyy tamam be.ne çok evde tembellik etme meraklısı kadın varmış.ne hâliniz varsa görün be bananeson mesajım.yatın koca gün evde aman birşey demiyorum.
Bu yüzden ev hanımı olmanın guzellenmesini eleştirdim zaten. Çünkü çoğu kadın bunu kendi tercihi olarak yapmıyor zorla ev hanımı olan da var, kendisinin seçimi sanıp aslında buna uygun yetiştirilen de. Keşke kadınları rahat bıraksalar da biz karar versek.Geçen hafta hukukçu bir kadın gene hukukçu olan eşi tarafından öldürüldü. Kendini de vurdu adam. Kadını 12 yıldır yalnız evden çıkartmamış ailesine göndermemiş. E bakın kadın isyan edince de öldürülmüş. Her kadın için tercih değil yani çalışmamak. Nasıl şartlarda yaşıyorlar bilemeyiz.
Konu açan arkadaş kaçtı gitti ama bence yorumum onun açtığı konuya daha uygun.Özel hastahanede kalan ev hanımı örneği ve sonrasında herkesin birbirine girmesi bence konuyu bayağı dağıttıOnlar ayrı konu. Onlara ben de karşıyım. İster ev kadını ister çalışan olsun maddi manevi yetebilen yapsın 2. 3. Çocuğu.
Saçma bir yarışa girmiş o yorum sahibi sanki çalışan kadın eve gelip ayakları uzatıp dinleniyor.Çalışan bayanların daha az yorulduğunu sanmıyorum, zira sizin gün içinde yaptıklarınızı çalışan kadınlar işten sonra yapıyor. Çalışmak demek Is+ ev olarak 2 mesai demek... mesela siz gün içinde banyonuzu temizliyorsunuzdur, ben gece 12 de temizliyorum.
Onun dışında dediklerinize kesinlikle katılıyorum.
Canim
Eğitimde fırsat eşitliğinden ya da iş hayatında cinsiyet eşitliği kavramlarından haberiniz var var mı?
İstanbul'da yaşayan bir ailenin kızı İstanbul da bir üni kazanamaması onun yeterli zekaya sahip olmadığını mı gösterir?
Evcilik oyununundan bahsetmiyorum ben. Oyun değil gerçekten ev işi beklenen kız çocuklarından bahsediyorum hatta erkek kardeşlerine hizmet etmesi beklenen kız çocuklarından bahsediyorum, kitap okurken elinden alınıp şunu ör ceyizine denilenlerden ..
Doğum sonrası işten cikartilan bir kadının nasıl iş bulduğu konusunda fikriniz var mı? Piyasanın yarısına çok daha kötü koşullara evet diyerek tekrar iş hayatına girilebiliyor, bu sen çalışma evde otur demenin başka bir yolu değil mi?
Üniversite okuduğu halde eşi tarafindan çalıştırılmayan kadınlardan nasıl bir habersiniz anlamadım ki??? Zaten çocuk olduktan sonra asla ev işlerine dokunmayip üstüne çocuğun sorumluluğunu da tamamen alan bir kadına dolaylı olarak otur çocuk bak denmiyor mu? Neyse devam etmeyeceğim umarım özgür kadınlar yetistiririz....
Sende çalıştığın yerde birileri beni görsün, arzulasın diye ne yapacağını şaşır, dolaş dur koridorlarda.Ayyy tamam be.ne çok evde tembellik etme meraklısı kadın varmış.ne hâliniz varsa görün be bananeson mesajım.yatın koca gün evde aman birşey demiyorum.
Bir de şu var burda bile “kadın”lar haftada üç gün bakıcı çağıracak başka bir kadının sigorta yap asgari ücret ver diye saçma sapan üstüne çöküyorlar. Tanıdık birini hesaplıca ayarlayamayan bunları nasıl yapsın, dünyaları kazanacak değil sonuçta. Yol parasıdır yemek parasıdır kıyafettir derken eşi evde otur daha iyi deyince öylece kalakalıyorCanim
Ben eğitimliyim mesela dilim de var. Çalışma hayatım oldu 13 yıl olacak çalışmıyorum 44 yaşındayım. Fiili çalışmama engel hastalıklarım var. Beni dışardan gören AA bak çalışmıyor yuhh kadına mı diyecek? Nereden biliyorlar kadınların hangi sebeplerle çalışmadıklarını da kendilerinde eleştırme hakkı buluyorlar pess.Bu yüzden ev hanımı olmanın guzellenmesini eleştirdim zaten. Çünkü çoğu kadın bunu kendi tercihi olarak yapmıyor zorla ev hanımı olan da var, kendisinin seçimi sanıp aslında buna uygun yetiştirilen de. Keşke kadınları rahat bıraksalar da biz karar versek.
Çalışan erkek ve kadın sayısına baktığında aradaki dağları kadınların hür iradeleri oluşturmuyor ne yazık ki...
Ben her kadının eğitimli olmasını isterim çalışıp çalışmaması kimseyi ilgilendirmez asla da bunu aşağı görme sebebi olarak görmüyorum.
Allah herkese hep bu şaşkınlığı yaşamayı nasip etsin aminnnAsıl az para ödersem mutluluktan kalp krizi geçirebilirimO kadar alışmışız ki çok para ödemeye, bazen atıyorum 300 lira hesap çıkar dediğim alışveriş 200 TL tutunca kasiyerin suratına manasızca bakıyorum, kız hesap çok geldiği için afalladım sanıyor abla her şey zamlandı diyor, yok ablacım yok beklediğimden az ödeyeceğimi duymanın şaşkınlığını yaşıyorum, bu anı bozma lütfen diyorum hahahahahahaha
Eskiden ev almak hayaldi şimdi hayal bile değilarkadaslar bu nedir eskiden ekmek aslanin agzindaydi simdi aslanda ac. hersey ates pahasi. tek maasla gecinirdik yine iyi kotu simdi cok zor okul masrafi ev giderler faturalar kira. giyim. sizler nasilsiniz gidisat duzelirmi acaba. ev almak desen imkansiz su an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?