Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
27 yaşındayım... Sperm testi 3 kere yapıldı doktor gebeliğe engel bir durum yok dedi... Hsg de bu cumartesi çekilecek 3 yıldır evliyim 2,5 yıl korundum mal gibi ne korunduysam zaten olmuyormuş...

cumartesi Sabah 07:00 de Echomar da Cevat Hocaya randevu aldım hemen çıkıyormuş sonucu da raporu da söylüyorlarmış bakalım son çarem o kaldı onda da bir şey çıkmaz ise bir kaç sene daha bekleyip tüp bebeğe başvuracağım zaten alıp başımı dağa falan taşınmak istiyorum ben kimse için kötü düşünmem söylemem kıskansın üsülsün istemem ya yolda taş görsem kimse takılmasın düşmesin diye onu bile alırım da fırlatmam belki bir böceği karıncayı ezer diye insanlar neden bana böyle davranıyor bende onlar gibi 2-3 ayda kalacağım sandım olmadı olmuyormuş demek ki ne yapayım?

iş yerimde evden uzaklaşıyorum ev hanımı olsam daha kötü moralim bozulur benim beni yardıma çağırıyorlar bir de haftada bir gün evdeyim hem okuyorum derslerim var diyorum bebek uyutmadı gece işler çok birikti annem de yorulmasın sen bir evi süpür diye çağırılıyorum ben (eşim cinnet getiriyor o ayrı) evde olsam çok kullanılırdım... :)

Çok teşekkürler Allah hepimize sağlıkla nasip etsin inşallah Benim normalde 1 Ekimdi ama erken yumurtlama olduğu için 26 Eylüle gerilemişti
Anladım canım benim. Ben regl oldum maalesef hemde çok ağrılı şekilde geliyor. Önce pembe lekelenme gibi başladı şimdi kanamayadönüştü artık. Umutlanamıyorum ben artık

Canım benim gençmişsin ya daha yol uzun sen niye üzdün kendini bu kadar ya keyfine bak hayattan zevk al seni üzgün gördükçe bu hassas noktanı insanlara gösterdikçe daha çok ustune gelirler yaşım genç çalışıyorum çatır çatır da yiyorum diyeceksin yeri gelince ay kime ne ya vallahi deli oluyorum hem sen de bi kendine gel bak ben 31 yaşındayım senin ablan sayılırım sen boyle yaparsan biz artik isyan bayrağını cekelim oturalim yaş tutalım yıllarca deneyen olmayan var öyle üç beş ayda pes etmek olur mu hiç

evet çok haklısınızda insan hiç olmayacak sanıyor en azından hamile kalabiliyorsunuz bende o da yok ne dış gebelik ne kimyasal gebelik ne mol gebelik ne normal gebelik ne buzağılama ne yumurtlama hiç bir şey yok ben artık sağlıklı olduğumu düşünmüyorum o yüzden şimdi 27 yaşındayım ama 10 sene sonra 37 o zaman da olmamışsa ne olacak o yüzden şimdiden kabullenmem lazım...

Ben 38 yaşındayım ve bir umutla deniyorum. Bu kadar yaşınız küçükken hemen pes etmeyin. Iki kişi sağlıklı da olsa her yumurtlama esnasındaki ilişkide gebe kalma olasılığı %20-25.

Ben 38 yaşındayım ve bir umutla deniyorum. Bu kadar yaşınız küçükken hemen pes etmeyin. Iki kişi sağlıklı da olsa her yumurtlama esnasındaki ilişkide gebe kalma olasılığı %20-25.
fsh değerim 10 erken menapoz olabilir dedi doktor belki de 38 yaşında doğurganlığımı kaybetmiş olurum o yüzden ne geç ne erken diyemiyorum düşünmek isteiyorum en azından hsg den sonra düşünürüm diyorum...

Tabi her vücut farklı bir yandan da. Peki yaklaşık bir dogurganlik süresi veriyorlar mı fsh degerine gore?

En kotu ihtimal yumurta dondurma gibi alternatifler var, vakit kaybetmemek icin tup bebek de bir alternatif. Ama en onemlisi moral. Stres yumurta kalitesini de kotu etkiliyor.

Umarim bu alternatiflere gerek kalmadan dogal yoldan olur, hayat mucizelerle dolu..

Deme öyle canim tedavi ile pozitif sonuç alan çok insan var bak ben her ay zorluyorum hastaneydi oydu buydu tüp bebeğe başladım rabbim böyle imtihan ediyor bizide

Ne zamandır deniyordun canim bide olmama sebebi bellimi
her ay düzenli denemedim 8-9 ay ya da daha fazla olmuştur... Doktor bir sıkıntı yok dedi ama HSG ye bakmadı henüz cumartesi çekilecek eğer onda da bir şey çıkmaz ise sebepsiz diyor sebepsiz de en iyisi tüp bebek diyor....

Kist olunca vermiyorlar.. Bende doktora pko var dediniz klomen ile inofolic verince kist olmaz mı dedim.. Çatlatma iğnesi vermeyeceğim kendiliğinden gelişip çatlayacaklat dedi.. Belki size de benzer uygulanabilir

evet fsh hızla yükseliyorsa gebelik ihtimali de bitiyormuş ben evliyim yumurta dındurmak istemiyorum zaten deniyorum bakalım şansımda varsa yıl sonuna kadar olur yoksa yok...

Amiin dualara ihtiyacımız var hamilenin duası kabul olurmuş :) ben bu ay catlatma ignesi oldum bir yumurtam varmış, ben de aynen senin gibi yaptım bakalım tutturabildik mi daha var bat a benim

Bak canim benim yaşım 36 10 aydır evliyim amh 0.03 tüp bebek bile zor ama uğraşıyorum 2. Aydan beri ilk şoka uğradım ama alıştım mücadele etcem senin ömrümde daha çok yıllar var benim sayılı yıllarım var bu hamilelik yaşa masa bakmıyor benden 2 ay sonra evlenen 34 yaşında kiz kardeşim 1 ay sonra doğuma gidicek bütün kardeşlerimimln çocukları var bi sorunlu benim umudum tükeniyor ama yeni güne yeni umutlarla başlıyorum sen de sirkelen Allahım yakın zamanda hepimize güzel haberler almayı nasip eylesin inşallah insanların ağzı bos banada soruyorlar hadi uyumayın çocuk yapın yaş gidiyor diye ama icin de kopan fırtınaları bilmiyolar belki iyi niyetlerinden söylüyorlar ama uzuldugumuzu anlamıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…