Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar arkadaşım test yaptı reglinden bir gün önce kaset testte bakmış 2 3 dk içinde negatif görünce bırakmış gitmiş testi sonra 1 saat sonra baktı bariz belirgin bir ikinci çizgi vardı. Sonra erken gebelik testi yaptı o direkt negatif çıktı kuruma çizgisi bile yok yani ama ilk idrarla yapmamış erken gebelik testini başına böyle Bi şey gelen var mı acaba
Bende erken gebelik testinde ilk basta 2. cizgi oluşmamıştı sonra 1 saat sonra aynen bu sekilde 2. Cizgi olmustu ama hamile değildim. 5 dk sonrası yanıltıyor genelde 5 dk içinde cıkan sonuc dogru o da en az bat tarihinden 5 gün gecerse dogru. Benim bhcg catlama iğnesinin etkisiyle 216 ya cıkmıstı. Hamile olmadığımı biliyorum ama Acaba testte cıkacak diye yapmıstım. Anında 2. Çizgi belirmişti.

Bak canim benim yaşım 36 10 aydır evliyim amh 0.03 tüp bebek bile zor ama uğraşıyorum 2. Aydan beri ilk şoka uğradım ama alıştım mücadele etcem senin ömrümde daha çok yıllar var benim sayılı yıllarım var bu hamilelik yaşa masa bakmıyor benden 2 ay sonra evlenen 34 yaşında kiz kardeşim 1 ay sonra doğuma gidicek bütün kardeşlerimimln çocukları var bi sorunlu benim umudum tükeniyor ama yeni güne yeni umutlarla başlıyorum sen de sirkelen Allahım yakın zamanda hepimize güzel haberler almayı nasip eylesin inşallah:KK43: insanların ağzı bos banada soruyorlar hadi uyumayın çocuk yapın yaş gidiyor diye ama icin de kopan fırtınaları bilmiyolar belki iyi niyetlerinden söylüyorlar ama uzuldugumuzu anlamıyorlar
öyle doğru söylüyorsunuz hiç belli olmuyor ne olacağı benim de bütün ailem normal ben de var bu durum ablam evliliğinin 9. ayı hamile kaldı ben de bekliyorum hala kafaya takınca da olmuyor çok isteyince de olmuyor hiç bir şeyi Allahtan çok istememek lazım da olmayınca olmayacak diye düşünüyor insan belki rahim filminden sonra normale dönerim şimdilik umudum yok

10 sene oldu yaptırmaz olur muyuz defalarca yapıldı fakat morfoloji bakılmadı hiç herşey normal olduğu için sanırım biz de bilmiyorduk açıkçası başlar da sonra öğrendik ama herzman mi morfoloji böyleydi bilemiyoruz işte yeni öğrendik
Sperm testlerinde hep morfoloji sonuçları olur bu kısmı bunca sene nasıl atladılar 🤨
Bundan sonra şansınız bol olsun 🙏🏻

Kızlar selam herkese benim son adet tarihim 18 Ağustos Eylül'de beklenen adetim gelmedi ekime girdik henüz adet olmadım bu arada doğumdan sonra ikinci adetimi olmam gerekiyor ama olmadım ya kafama çok taktım 1 yaşında kızım var beklediğim adet günümde test yaptım negatif çıktı bir ilişki yaşadık ama bı kaza olmuştu ama test negatif çıktı varmı böyle bir durum yaşayan geç döllenme falan ne zaman nasıl belli olur acaba

adetime 10 gün var şuan sanki adet olacakmışım gibi his var pms oluyor sanırım bu sizce test yapmalımıyım yoksa daha erkenmi

Merhaba herkese, son adet tarihi 25 Eylül, beklenen adet tarihi 23 Ekim. Bu hafta doğurgan dönem diye geçiyor uygulamada. Ekim ayında hamilelik planlamıştık, fakat eşim yarın şehir dışına çıkıyor. Sat 10 da ilişki yaşadık olma ihtimali nedir acaba? Tutmazsa da bi sonraki aya artık.

Bende bi Ara reflu vardı ama çok şükür geçti mesela ac karna pekmez yiyince bile sanki mideme taş oturmuş hissi veriyor :KK43: gunde 1 devam edim biraz daha dayanim sonra aslan pençesine inşallah o rahatsız etmiyo daha önce kullanmıştım canim

Zaten soğan o şekilde mide rahatsızlığı yapıyor kuzum okumuştum ben sen gittiği yere kadar yap çaya geç çay öyle etkisi yok zararsız yani. 👍

yumurtlama dönemindesindir canım, regle 9 gün kala pek mümkün değil belirti eğer hamilelik oluşuyorsa anca birleşmiş yeni dölleniyor ve tüplere doğru yolculuğu başlıyordur :)

Günaydın, bata 7 kala çıkma ihtimali yoktur ki :) aman neyse yapmışsın iyi etmişsin, inşallah 2 çizgi de görürsün
Kızlaar
Maalesef ki bu ay da gol değil nası bu kadar erken öğrendim çünkü sabah 21. Gün hormon testi verdim bhcg de bakıldı <0.000000sonsuz sıfır1 🤣🤣 sinirlerim bozuldu öf bi de prolaktin sınırdaydı bi tık üst değer üstüne çıkmış yaklaşık 24 olmuş, tsh için ilaç etki ediyor heralde 3 küsüre düşmüş bi de idrar vermiştim enfeksiyon bakteri çıktı maalesef ondan şişkinliğim kasıkta yanmam var dmek ki, vajinal muayene olayım bi de orda da enfeksiyon var mı hem ilk vajinal ultrasonumu yaptırırım dedim ama doktorum izindeymiş acaba 3. Ve 21. Gün tahlil sonuçlarını alıp vajinal muayeneye ne zaman gitmek gerekir adetin kaçıncı günü daha sağlıklı olur fikri olan var mııı?

Bi de
3. Gün lh 11,46 fsh 5,80 estradiol 37 prolaktin 20 idi
21. Gün lh 13,98 fsh 2,52 estradiol 297,4 prolaktin 24 olmuş

Bunlar ne anlama geliyo kadın doğuma gidebilsem iyi olacaktı 🤦‍♀️

Bende erken gebelik testinde ilk basta 2. cizgi oluşmamıştı sonra 1 saat sonra aynen bu sekilde 2. Cizgi olmustu ama hamile değildim. 5 dk sonrası yanıltıyor genelde 5 dk içinde cıkan sonuc dogru o da en az bat tarihinden 5 gün gecerse dogru. Benim bhcg catlama iğnesinin etkisiyle 216 ya cıkmıstı. Hamile olmadığımı biliyorum ama Acaba testte cıkacak diye yapmıstım. Anında 2. Çizgi belirmişti.
Evet işte insan bir umut arıyor hani olur mu olmaz mı diye. Şimdi durumunuz nedir acaba hamilelik var mı

öyle doğru söylüyorsunuz hiç belli olmuyor ne olacağı benim de bütün ailem normal ben de var bu durum ablam evliliğinin 9. ayı hamile kaldı ben de bekliyorum hala kafaya takınca da olmuyor çok isteyince de olmuyor hiç bir şeyi Allahtan çok istememek lazım da olmayınca olmayacak diye düşünüyor insan belki rahim filminden sonra normale dönerim şimdilik umudum yok
Çok erken sonuca varıyoruz kızlar bende öyleyim 3 yıllık evliyim ilk yıl bebek düşünmedik ama 2 sene oldu şimdi bende bi ses yok 1 sefer kimyasal gebeligim olmuştu onun üzerinden de 9 ay gecti suan cevremde herkes hamile ya da yeni dogum yapti . Özellikle aile konusunu acarsak ablam 2. Ayında hamile kalmıştı ama bi idolum var benim annem beni tam 10 sene beklemiş ilaclar mı desem neler desem ne bitkisel tedaviler hepsini yapmis ama yılmamış doktor demiş ameliyat olmazsan 2. Cocugun olmaz diye ama sebepsiz nedensiz gelmisim tam 10 yıl sonra o yüzden moral çok önemli bebek istiyoruz tamam ama önümüzden akan bir hayat var bende gecen ay ilac tedavisi gördüm bu ay dedim oluruna bırakacağım kendime vakit ayıracağım diye kısacası stres stres onu bi def etsek hayatımızdan 😎😎😎

Çok erken sonuca varıyoruz kızlar bende öyleyim 3 yıllık evliyim ilk yıl bebek düşünmedik ama 2 sene oldu şimdi bende bi ses yok 1 sefer kimyasal gebeligim olmuştu onun üzerinden de 9 ay gecti suan cevremde herkes hamile ya da yeni dogum yapti . Özellikle aile konusunu acarsak ablam 2. Ayında hamile kalmıştı ama bi idolum var benim annem beni tam 10 sene beklemiş ilaclar mı desem neler desem ne bitkisel tedaviler hepsini yapmis ama yılmamış doktor demiş ameliyat olmazsan 2. Cocugun olmaz diye ama sebepsiz nedensiz gelmisim tam 10 yıl sonra o yüzden moral çok önemli bebek istiyoruz tamam ama önümüzden akan bir hayat var bende gecen ay ilac tedavisi gördüm bu ay dedim oluruna bırakacağım kendime vakit ayıracağım diye kısacası stres stres onu bi def etsek hayatımızdan 😎😎😎
evet oda çok mühim ama olmayınca da stres oluyoruz olsa stresimiz azalacak da o da yok işte ne zaman olacak bilemiyorum ama Rabbim tez zamanda sağlıkla sıhhatle nasip eder hepimize inşallah....

Bi de

Bunlar ne anlama geliyo kadın doğuma gidebilsem iyi olacaktı .
Bi de

Bi de

21.gun keşke progesteron hormununada bakilsaydi yumurta catladiginda salgılanıp gebelik oluşunca salgilanmaya devam eden oluşmadığı takdirde regl gününe kadar nerdeyse sıfırlanan bir hormondur 21.değerlerinize göre sanki çatlamaya hazırlanan bir yumurtaniz var gibi fakat 3. Gün degerlerinizde Lh biraz yüksek görünüyor acaba pko olabilirmi FSH değeriniz 3. Gün için mükemmel görünüyor hormonlarin doğurganlık amacli tanımlanmasinin yapmak için 3.gun FSH e2 progesteron ve Lh bakılmalı 17.ve 21. Günleri arasi aynen tekrarlanmali 21. Gün özellikle progesteron bakılmalı🙂

Kızlar 25 Eylül yumurtlama görmüştüm bugün 10. Gün. Dün gözle zor görünen silik çizgi vardı bugün çizgi belli kaset test yaptım onda da silik çıktı .

Eklentiler

• 579A4E21-C66B-47DC-8FCA-C89A36E1B409.jpeg
    579A4E21-C66B-47DC-8FCA-C89A36E1B409.jpeg
    108,1 KB · Görüntüleme: 63
  • 89EABBF5-218E-4DDB-9772-6C24A3D83766.jpeg
    89EABBF5-218E-4DDB-9772-6C24A3D83766.jpeg
    133,6 KB · Görüntüleme: 57
21.gun keşke progesteron hormununada bakilsaydi yumurta catladiginda salgılanıp gebelik oluşunca salgilanmaya devam eden oluşmadığı takdirde regl gününe kadar nerdeyse sıfırlanan bir hormondur 21.değerlerinize göre sanki çatlamaya hazırlanan bir yumurtaniz var gibi fakat 3. Gün degerlerinizde Lh biraz yüksek görünüyor acaba pko olabilirmi FSH değeriniz 3. Gün için mükemmel görünüyor hormonlarin doğurganlık amacli tanımlanmasinin yapmak için 3.gun FSH e2 progesteron ve Lh bakılmalı 17.ve 21. Günleri arasi aynen tekrarlanmali 21. Gün özellikle progesteron bakılmalı🙂
Bu arada prolaktine çok takilmayin üzerine düşmeyin psikolojiden çok etlilenen bir hormondur birde testesteron baktırın lütfen kadınlarda testesteron bilinenin aksine kadınlık hormonlaroni tetikler erkeklerde salgılanan östrojen de erkeklik hormonlarini tetikler

X