- 12 Mart 2019
- 14.815
- 34.208
- 598
- Konu Sahibi karamel Latte
-
- #19.041
Soylediklerinin hepsi celisiyor malesef.@Yasnaz bak canım ben seni kırmak istemiyorum. Ben hepinizi çok seviyorum. Biz sana git çocuğunu aldır nasıl deriz bizim buna dilimiz varmıyor söylemeye. Kimse sana niye aldırdın diye hesap sormaz fikrimi tabikide söylerim ama senin seçimine mudahele asla etmem. Çok üzgünsün biliyorum ama sana aldırma diyenlere sen kızarak cevap yazıyorsun. İnsanlar senin ne yaşadığını bilemez bende bilemem tabikide. Biz senin iyiliğini düşünüyoruz. Ne olursa olsun ben kimseye o canı sonlandirmalisin diyemem. Doktor der sonlandırırsin ama bunu biz diyemeyiz yani en azından benim dilim varmaz bunu demeye. Kimseyle zıt düşmek istemiyorum. İnsaAllah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun tekrardan anne olursun kucağına almayı da nasip etsin Rabbim. Kimse burda senin kötülüğünü istemiyor inan. Bende fevri davrandiysam özür dilerim. Senin acın hepimizin acisı burda. Arkadaşın yazısını beğenmedim çünkü mantıkla dusunemedigim için herhangi bir tartışma çıksın diye degil. Bu Rabbimden geldi snaa bir imtihan sen vicdanını kötü hissetme. Allah büyüktür. Hocalar bile doktorlarin zararlı gördüğü şeyleri yapmayin diyor. Senin için çok zor biliyorum . Sinirlerin bozulur diye sana buraya girme demiştim işte bu yüzden demiştim çünkü herkes aynı kafada olmaz. Ben hepinizi çok seviyorum
Ayrica kendimide sonuna kadar savunurum savunucam bu nasl bi üsluptur lutfen kırdıktan sonra tamir etmenin bi mantigi yokKimse seni bu konuda günahkar ilan etmiyor kendini savunmayı bi bırak istersen. Bebek senin karar senin ister aldırırsın ister aldırmazsın. Umarım daha kötüsüyle imtiham olmazsın. Bu grupta herkes aynı agızdan konusucak diye bişey yok. Rabbim şifanı nasip etsin umarım sag salim evlatlarına kavusursun. Rabbim aratmasın kimseye. Gruptan gitme sebebim birinin bana bisey söylemesi falan degil. Kimse bişey demedi de ayrıca. Grupta yazı okudukca üzülüyorum o yüzden
Yok tesekkur ederim.@Yasnaz bende kirdiysam özür dilerim sadece kendi fikrimi söyledim
Benim de tadım tuzum kaçtı dün geceden beri.Umarım ben ateşlememişimdir diyorum ama dayanamadım.Israrla ama yaşıyor ama suyu var ama ölecek de yazılarını gördükçe belki bu dönemden dolayı ekstra alınganım ben kötü oldum en kibar dille yazmaya çalıştım.Yine aynı duayı ediyorum en kısa zamanda önce bu grupta kayıp yaşayanlara sonra isteyen herkese Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin.Yazilanlari hayretle okudum...
Durumu yasayan kisi haricinde herkes kendi fikrini soylemis. Bazen fikirlerinizi de kendinize saklamaniz gereken yerler ve konular vardir. Kimse size ‘sen olsaydin napardin’ diye de sormamis. Sizin basiniza gelirse dediginizi yaparsiniz. Ama bir baskasi icin ben olsaydim soyle yapardim diyip boylesine hassas bir konuda yorum yapmak hic birimize yakismaz.
Olur da bir gun biri size, benim basima boyle bir olay geldi, kararsizim sen olsan ne yapardin? derse fikrinizi soyleyin.
bazen sadece sessizce dinlemek en buyuk erdemdir.
Ben sayfadan ayriliyorum. Benim bakis acima ve dusuncelerime yakismayan bir ortam.
@Yasnaz sen cok guclusun, esinle birlikte doktorlar ne derse onu yapacaginizdan eminim. Sonuc ne olursa olsun Allahim sana gonlune gore saglikli bir hamilelik yasatsin.
Hoscakalin.
Canım benim çok teşekkür ederim Desteğin için gerçekten bu şekilde yorumlar aldıkça İçim rahatlıyor İsterdim ki bu topik Böylece güzel devam etsin mutlu devam etsin ama olmadı benim yüzümden kopmayın diyeceğim ama çok farklı düşünce tarzları oluşuyor ufacık bir konuda bile boş verin girmeyin buraya isterseniz başka bir topic açın isterseniz özel mesajla Grup açın oradan hamileliğinizi mutlu bir şekilde sürdürün İyi ki varsınız bu 3 ayı sizlerle geçirdim sağlıklı bir şekilde yavrularınzı kucağınıza almanızı dilerim❤Yazilanlari hayretle okudum...
Durumu yasayan kisi haricinde herkes kendi fikrini soylemis. Bazen fikirlerinizi de kendinize saklamaniz gereken yerler ve konular vardir. Kimse size ‘sen olsaydin napardin’ diye de sormamis. Sizin basiniza gelirse dediginizi yaparsiniz. Ama bir baskasi icin ben olsaydim soyle yapardim diyip boylesine hassas bir konuda yorum yapmak hic birimize yakismaz.
Olur da bir gun biri size, benim basima boyle bir olay geldi, kararsizim sen olsan ne yapardin? derse fikrinizi soyleyin.
bazen sadece sessizce dinlemek en buyuk erdemdir.
Ben sayfadan ayriliyorum. Benim bakis acima ve dusuncelerime yakismayan bir ortam.
@Yasnaz sen cok guclusun, esinle birlikte doktorlar ne derse onu yapacaginizdan eminim. Sonuc ne olursa olsun Allahim sana gonlune gore saglikli bir hamilelik yasatsin.
Hoscakalin.
Yok canım senin sucun yok içimizden Geçenleri dışarıya vurduğun için sana da ayrı teşekkür ederimBenim de tadım tuzum kaçtı dün geceden beri.Umarım ben ateşlememişimdir diyorum ama dayanamadım.Israrla ama yaşıyor ama suyu var ama ölecek de yazılarını gördükçe belki bu dönemden dolayı ekstra alınganım ben kötü oldum en kibar dille yazmaya çalıştım.Yine aynı duayı ediyorum en kısa zamanda önce bu grupta kayıp yaşayanlara sonra isteyen herkese Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Beyin ölümünden haberiniz var mı acaba ? burada yasnaza yaptiginiz seyin hicbir anlamı yok!Ama suan hasta da olsa kalbi atıyor suyu var
Canim benim yazilanlari okuyorum yarim saattir anlam veremiyorum bazilarina. Bunu yasamayan bilemez beni biliyosun bebegimin birini kaybettim ama buna uzulemedim cunku digerini dusunmek zorundaydim. Banada cevremdekiler etrafmdakiler vicdansizmisim gibi davrandi hic uzulmedin dunden raziymissin diyen bile oldu. Halbuki doktorum bana buna sevinmelisin dursaydi digerinide goturcekti demisti. ben belki karalar baglamadim evet ama o gidende benim bebegimdi kimse bunu anlamadi. kimse bilmez yasadigini kimse anlamaz uzaktan bakmak kolay gelir Rabbim size guc kuvvet versin. Yarinki kontorolden sonra insallah hayirli bi karara varabilirsiniz hakkinizda hayirlisi neyse onu nasip etsin Rabbim yardimciniz olsunYok canım senin sucun yok içimizden Geçenleri dışarıya vurduğun için sana da ayrı teşekkür ederim
Cok tesekkur ederim canim insallah rabbim hayirlisini nasip etsin herseyin bizim icin bu hayirliymis bende yıkılmadim cunku bebek belkide acı cekiyo icerde kafası yok gibi dusunsene beyni bile olusmamis olabilir yarin belli olucak herseyCanim benim yazilanlari okuyorum yarim saattir anlam veremiyorum bazilarina. Bunu yasamayan bilemez beni biliyosun bebegimin birini kaybettim ama buna uzulemedim cunku digerini dusunmek zorundaydim. Banada cevremdekiler etrafmdakiler vicdansizmisim gibi davrandi hic uzulmedin dunden raziymissin diyen bile oldu. Halbuki doktorum bana buna sevinmelisin dursaydi digerinide goturcekti demisti. ben belki karalar baglamadim evet ama o gidende benim bebegimdi kimse bunu anlamadi. kimse bilmez yasadigini kimse anlamaz uzaktan bakmak kolay gelir Rabbim size guc kuvvet versin. Yarinki kontorolden sonra insallah hayirli bi karara varabilirsiniz hakkinizda hayirlisi neyse onu nasip etsin Rabbim yardimciniz olsun
Aminn insallah canimCok tesekkur ederim canim insallah rabbim hayirlisini nasip etsin herseyin bizim icin bu hayirliymis bende yıkılmadim cunku bebek belkide acı cekiyo icerde kafası yok gibi dusunsene beyni bile olusmamis olabilir yarin belli olucak herseyinsallah cabuk atlatiriz acısiz bi sekilde biter gider bu sürec
Cnm sen hicbirseyi dinleme doktor ne derse o dünyaya sağlıksiz bir bebek getirmek dışardaki lere kolay ama bir anneye ve babaya çok zor emin ol o zmn anne daha çok sancı çekecek benm görüşüm vicdanlarımiz değil benim görüşüm tip dünya ne hale geldi doktor yıllarca boşuna okumamış evet biz hep dini açıdan düşünüyoruz müslüman bir toplum olduğumuz için ama müslüman toplum şunu hiç düşünmez bu ana ne çekiyor her gece ağlıyormu tek bildikleri kalbi atan bir bebeği aldırmak caiz değildir ben olsam aldırmam gibi düşünceler hep bana sığ geliyor benm düşüncem doktor ne derse odur. Bir ana evladına nasıl kıysin manyak mi durduk yere bir sebebi var doktorlar nelerle karsilacagini anlatıyorlar zaten herkesin düşüncesi kendine tabiki saygım varUmarim sinanmazsin kimse sınanmaz bu konuda uzaktan bende oyle soyluyordum ama durumu yasayinca farkli oluyomus.
Sunuda soyliyim gunahkar ilan edilmeden anneye zarari var heran kalbi durup benim fark etmeme durumum olabilir karnimda kalbinin ne zaman duracagini bilemem.
Ayrica neden gidiyosunki kimse sana yada digerlerine bisey demedi topigi ben acmis olabilirm ama siz saglikli hamilelik surdukce aktif devam edebilirsiniz. Bi giden olucaksa oda ben olucam zaten
Ne güzel yazmışsınÖncelikle Allah yardımcın olsun arkadaşım, kolaylıklar ve sabırlar diliyorum sana ve eşine. @Yasnaz durum senin inisiyatifinde değil, vicdani bir ağırlık, herhangi birine kendini anlatmaya çalışmak gibi bir çabaya girip de daha fazla yorma kendini lütfen. İçinin yangınını bir sen bilirsin. Üç aydır iyi kötü birbirimizin yaşadıklarını dinliyor, destek oluyor ve bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de yapılması gerekenler akıl vermek, ben böyle yaptım ya da ben böyle yapardım’lar yerine destek olmak ve duacı olmaktır. Ki verilen akılların da bir mantığa yatar yanı yok. Benim problemim amh düşüklüğü idi, 1 embriyom oldu iki tedavimde de. İlk tedavim tutmayınca yıkılmıştım, fakat bir ay olmadan gencecik 49 yaşında anneciğim beyin kanaması geçirdi sonrasında felç geçirdi, 40 günlük bir yoğun bakım süreci oldu. Benim o yavrum tutsaydı üzüntüden düşerdi, düşmese dahi anneme baktım aylarca kaldırmam gerekti ona hayrım dokunmazdı. Annem iyi kötü toparladı 9-10 ay sonra ve ben tek embriyodan gebe kaldım. Demem o ki vardır hayır Rabbimiz bilir biz bilemeyiz. Tekrar sabır ve güç diliyorum sana Allahımdan, düştüğün yerden daha güçlü kalk canım benim.
Ne guzel soylemissin canim cok tesekkur ederim destegin icin ❤ ayni fikirde oldugum insanlari gördukce icim ferahliyoCnm sen hicbirseyi dinleme doktor ne derse o dünyaya sağlıksiz bir bebek getirmek dışardaki lere kolay ama bir anneye ve babaya çok zor emin ol o zmn anne daha çok sancı çekecek benm görüşüm vicdanlarımiz değil benim görüşüm tip dünya ne hale geldi doktor yıllarca boşuna okumamış evet biz hep dini açıdan düşünüyoruz müslüman bir toplum olduğumuz için ama müslüman toplum şunu hiç düşünmez bu ana ne çekiyor her gece ağlıyormu tek bildikleri kalbi atan bir bebeği aldırmak caiz değildir ben olsam aldırmam gibi düşünceler hep bana sığ geliyor benm düşüncem doktor ne derse odur. Bir ana evladına nasıl kıysin manyak mi durduk yere bir sebebi var doktorlar nelerle karsilacagini anlatıyorlar zaten herkesin düşüncesi kendine tabiki saygım var
Dünden beri hesabını izliyorum canım. Diğer topiklerde de bir gerginlik var üzerinde . Ban yemişsin. Özelinde canını sıkan bir durum ya olmuş yada hamilelik hormonları seni bu kadar gergin hale getirmiş. Sonuç aldığınız dönemde aktif sonrasında pasif bir şekilde sizi takip ediyorum. Yasnaz ile güzel tutan bir elektriğinz vardi. Bu dışardan bile fark ediliyordu. Herkes tatbiki aynı düşünmek zorunda değil. Herkesin yaşam şekli aile yapısı dünya görüşü aynı olacak diye bir şey yok. Sorun zaten burada da değil. acı çok tazeyken sizce ne yapmalıyım diye bir soru da yonetilmemisken art arda üstündeki gerginlikle cevap yazmak yerine Uzak kalmayı o zaman secseydin. Gider ayak gönül kırgınlığı olusturmasaydin keşke. Üst üste yazdığın mesajlar konuşma dilindeki sertlik kırgınlığa neden oldu. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Umarım beni yanlış anlamazsın. Sana ne oluyor demezsin. Birkaç gün sonra yazdıklarını tekrar okursan ne demek istediğimi anlayacaksınız.Kimse seni bu konuda günahkar ilan etmiyor kendini savunmayı bi bırak istersen. Bebek senin karar senin ister aldırırsın ister aldırmazsın. Umarım daha kötüsüyle imtiham olmazsın. Bu grupta herkes aynı agızdan konusucak diye bişey yok. Rabbim şifanı nasip etsin umarım sag salim evlatlarına kavusursun. Rabbim aratmasın kimseye. Gruptan gitme sebebim birinin bana bisey söylemesi falan degil. Kimse bişey demedi de ayrıca. Grupta yazı okudukca üzülüyorum o yüzden
Ben kendi dusuncemi söyledim lutfen saygı duyun artık herkesin düşüncesi kendine.. İsteyen istediğini yapar..Beyin ölümünden haberiniz var mı acaba ? burada yasnaza yaptiginiz seyin hicbir anlamı yok!
Canım İslam tıp ile şimdiye kadar hiç celismedi. Sorun güzel dinimizde değil bizim kafamızda . Arkadaşın durumunda doktor sonlandırma diyorsa bunun dinen tartışılacak bir yanı kalmamıştırCnm sen hicbirseyi dinleme doktor ne derse o dünyaya sağlıksiz bir bebek getirmek dışardaki lere kolay ama bir anneye ve babaya çok zor emin ol o zmn anne daha çok sancı çekecek benm görüşüm vicdanlarımiz değil benim görüşüm tip dünya ne hale geldi doktor yıllarca boşuna okumamış evet biz hep dini açıdan düşünüyoruz müslüman bir toplum olduğumuz için ama müslüman toplum şunu hiç düşünmez bu ana ne çekiyor her gece ağlıyormu tek bildikleri kalbi atan bir bebeği aldırmak caiz değildir ben olsam aldırmam gibi düşünceler hep bana sığ geliyor benm düşüncem doktor ne derse odur. Bir ana evladına nasıl kıysin manyak mi durduk yere bir sebebi var doktorlar nelerle karsilacagini anlatıyorlar zaten herkesin düşüncesi kendine tabiki saygım var
Cnm benm ben hep burda size diyordum ikili test üçlü hepsini yapacam niye birşey varmı diye ben bilime tıpa inanırım bana da çok diyen oldu niye yaptırıyorsun aldiracakmisin diye ne alaka ya zaten ne zaman öleceğimiz belli değil komşum gencecik yaşında öldü koronodan karısı 6 aylık hamileydi ben giderken arkamda sağlıklı bir evlat bırakmak isterim ona buna muhtac bir evlat değil hep bunu savunurum ve çok tepki alırım vicdansiz diye annemle babam ayrıldı bı biri çekti kendine bı biri engelli olsaydım emin olun ortada kalabilirdim annem hep çalışıp bize bakmak zorunda kaldı her sabah ağlayarak ise gitti yanlız kalıyorum diyeNe guzel soylemissin canim cok tesekkur ederim destegin icin ❤ ayni fikirde oldugum insanlari gördukce icim ferahliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?