Ek gıdadan nefret ediyorum

Aksine tam bir afacan cok hareketli ama yetiyor demek ki yediği ona :)

Bu duruma alış bence ;( oglum 8 yasinda !
Açlıktan nefesi kokuyor. Bunu abartmıyorum. Hala yemiyor...
Yemiyor...
Iki kez serum takildi biz de durum o derece ciddi.
Mide boğaz gırtlak her tarafina baktirdim.
Hayatta kalacak kadar yiyor.
Mesela sabah kuruvasan yer yumurta yemez. Vermezsen ac gider. Okulda bir kase corba icmez vs vs ...

Bal kabagının nasıl bir etkisi oluyordu, neden kıvranıyordu? Ben sık sık veriyorum bebeklerime tedirgin oldum suan.

Oğlum da kaşıkla verdiğim şeyleri yemiyordu. Biz de çorbasını biraz suluca hazırlayıp, biberonda veriyorduk. (Biberonun deliğini biraz genişletmiştim.) Öyle büyüttük oğlumu. Katı meyve sıkacağı almıştım, meyve suları hazırlayıp yine biberonla veriyordum. Devam sütü zaten veriyorsunuzdur. Bazı bebekler böyle işte. Allah onlara sağlık versin. Hepsi geçecek, sakin olun. Bir bakmışsınız büyümüş.

Canım zaten 1 yasına kadar anne sütü yada formül sür ana öğün ,ek gıdalar ara öğün gibi oluyor .benşm de 10 aylık oğlum var,hazırladığım herseyi senin dediğin gibi biraz yiyor gerisi kalıyor yani doyurmuyor kendini .ara öğün gibi kullanıyorum .normal öğünlerde de ya sağdığım sütümü veriyorum yada formül süt .

Neden bu kadar stres yaptiniz 13 yasinda ki oglum bil fiil 7 yasina kadar yemedi illa herseyi yiyecek diye bi kaide yok neleri seviyosa onu yedirin anne sutu aliyo mu bilmiyorum ama almiyosa devam sutu icirin daha 10 aylik her bebek her sey yer diye bisey yok ben buyuk oglumda ek gidaya gectiginde yaptigim herseyi bir kasik alirdi ustune birde kusardi yememek icin ama sutu hep sevdi yumurta yogurt peynir agzina surmedi 13 yasinda ve saglikli onemli olan saglikli olmasi bi sure yeni yiyecekler denemeyin sevdigi yiyecekleri verin sizde toparlanin benim etrafimda herkesin cocugu ne verseler yerlerdi iki cocuk buyuttum ikiside ac buyudu

10 aylik bebegin ana ogunu sut ya da devam sutudur. ek gida 1 yas sonrasi icin hazirliktir. sart olan suttur. tavsiyem yemek bir aliskanliktir. bunu eziyete donusturmeyin. yemenin zahmetli olacagi mesajini vermeyin cocugunuza. ek gidayla o öğün doyduguna emin degilseniz mamasini verin.

Daha 10 aylık bebekten beklentileriniz fazla bence çiğnemek istemiyor çiğnemeyi öğrenmeyi reddediyor benim kızımda emiyordu 1 yaşına kadar verdiğim ek gıdaları hiç çiğnemeden püskürttü karpuz suyu yoğurt gibi sıvı şeyleri reddetmedi sadece şimdi 3 yaşına girecek hala daha çiğnemez çoğu şeyi tükürür açlıktan nefesi kokar beğenmiyorsa yemez. Mamasına devam edin bence kendinizi yesin diye yıpratmayın boyu kilosu gelişimi normalse beslenmesinde ısrarcı olmayın bence

Valla kolay değil.. sabir ya sabir..
Benim kız da 1 yaşına yeni girdi önceleri de aynı konu sahibinin bahsettiği gibiydi o kadar tarifler vs denedim pek yemezdi..Bana da derlerdi ac bırak diye..karar verdim bir gün ac bıraktım yemedi..ikinci gün de kararlıydım yemedi..1 hafta sonra ise tabağa kasığa saldırır hale geldi..

ve yemezse kaldırın o öğün yemedi bitti. BLW denedim cok ise yaradi..cunku kendilerine yemek dikte edilmedigi icin daha bir rahat yiyorlar..
ve bir de onu yemedi o zaman farklı yemek getireyim derseniz kendisine alternatif sunulduğunu anlar ve bunu kullanır.. yemediyse şansını kaybetti. Sabırla bunu uygulayın.. ve ilk şart da rahatlayın. Ben ne zaman rahatladım o zaman rahat yedi..oyle canavar gibiler ki herşeyi anlıyorlar:)

Senelerdir cok merak ettigim bir konudur bu benim , sanirim yuzlerce yil once yasanan kıtlık genlerimize kodlanmis bu yuzden bu kadar takintiliyiz yemek konusunda , hic anlamadigik , en yakin arkadaslarimla bile tartisip bozustugum yegane konu

Konu sahibi birakin yemezse yemesin , iki cocugum var , oglum asiri secicidir , 10 yasinda ve hala yemez , hic umursamadim , sagligi yerinde , akli yerinde , gelisimi ileride , e daha ne olsun

Kizim bambaska , o da 24 saat boyunca yiyor ve surekli dokuyor , bu hafta 3 tabak kirdi , su anda bile tepemde almaaaa diye agliyor ( elma) , hayatim ust bas ve yer temizlemekle geciyor , yeter artik yeme diye bagiriyorum evde , yani birakin kendi halinr , 1 kasik yiyorsa 1 kasik yesin , umursamayin inatlasmayin

Seni öyle iyi anlıyorum ki.
Yapacak hiç birşey yok.
Günde 8-10 kere kıyafetini değiştirip,yine 8-10kere mutfak temizlediğimi biliyorum.
Ağlaya ağlaya yapıodum.
Her çocuk bir olmaz.
Kimi herşeyi yer ,kimi en lezeetli yemeği püskürtür.
Sabır hepsi geçecek....

Bizimkide aynı 16 aylık oldu nerdeyse sadece anne sütü ile besleniyo bi iki öğün binbir zorlukla yiyor. Bugün doktora gittik kilosuda boyuda alt sınırda çıktı. Rapor çıkarıcam özel süt takviyesi başlayalım dedi.
Böyle iştahsız çocuklarda bazen vitamin eksikliği de olabiliyomuş bi sürüde tahlil istedi.
Sizde bi doktorunuzla görüşün.

Bir de size nacizane tavsiye , benim kizim cok döker ve ben soylene soylene temizlerdim , sonra 18 aylikken falan baktim doker dokmez kosup islak mendili alip silmeye basladi , tabi biz cok gulduk cok hosumuza gitti bu hareketi
Birkac ay sonra pedagogda boya yaparken boya tasirdi ve hemen masayi silmeye basladi , ben de gulerek cok titiz benim kizim dedim ama pedagog hic gulmuyordu
Neyse uzatmiyim , benim soylene soylene silmem , tepki vermem onu olumsuz etkilemis , benden korkusundan garibim hemen siliyormus ki ben soypenmiyim diyr , cocuklar cok hassas , anlamiyorlar davranislarimizi ve korkuyorlar
Ona doktugunde tepki vermeyin derim
Ben bi ara biraktim tepki vermeyi ama simdi yine veriyorum cunku cidden tum gun yer silmekten artik canim cikti , ama yapmamam lazim , simdi size yazinca yine aklima geldi , hakim olmam lazim kendime

9 saat mama vermedikten sonra nasıl o bebeğin iştahla çorba içebileceğini düşündünüz gerçekten aklım hayalim almıyor. Anne sütü-mama ana öğündür ek gıda 1 yaşa kadar ara öğün.

Size bir iyi bir kötü haberim var

1-Böyle devam ederseniz yeme problemleriniz artarak büyüyecek

2-Henüz çok küçük bu durumu hemen toparlayabilirsiniz

~Yemek yemene 4N kuralı vardır:

Nerede, ne, ne zaman yiyeceğine ANNE, ne kadar yiyeceğine BEBEK/Çocuk karar vermelidir.

Zaten zorla kaşığı ağzına soksanız da yutturamazsınız bu yüzden boşa yıpratmayın kendinizi

15 aylık bebeğini şırınga ile besleyen anneler gördüm. Yani durum giderek vahim hale gelebilir lütfen bir an önce toparlayın kendinizi

Not:yazdıklarım sağlıklı ve boy/kilo percentil takibi iyi olan bebekler için geçerlidir

Kanına baktırın

İştahsızlığın çeşitli nedenleri vardır. Kansızlık olabilir, diş olabilir ya da atak haftasında olabilir. Bunlardan biri yoksa bebeğiniz iştahsızdır. İştahsız bebeğe çok bişey yapamazsınız malesef. Siz zorladıkça o oyuna çevirecektir bu durumu . Daha sakin olmanızı tavsiye ederim kendinizi bu kadar yıpratmayın.sevdiği şeyler vermeyi deneyin.

Canım aynı dertten muzdarip bir anneyim.Üç kızım var,inan bana o kadar zor bebeklerdeki.Hepsindede bebek reflüsü vardı.Yemezlerdi.Elimde tabak gezerdim,arkalarından.İşin kötüsü bir kaşık bile fazla gelse hopppp hepsi dışarı.O kadar çok kusarlardiki her gün kusmuklu çamaşır yıkamaktan bikardim.Degistimi hayır.En küçük kızım bir yaşinda ,o da ablaları gibi.İnan hala uyutmaya çalışıyorum,bir saattir.Cokkk zayıf,yemiyor,uyumuyor.Annelik hem muhteşem bir şey,hem de çokokkk zor.Bazen kızıyorum,başka bebekler taş ver kemirir sen neden her şeye ögurcüyorsun diyorum kendimce.Diger iki ablası çok şükür çok düzeldi.Zaten biri 11digeri 9yasinda.Herseyi yerler.Ha noldu olan bana oldu.Üzüldüm,ağladım,sabahın beşinde kalkıp çorba yaptım.Her bebek aynı değil inan.Bide bana acı,benim üçüde aynıydı yaaa var mı ötesi

Kilosu nasıl, aydaşlarına göre gelişimsel problemi mi var da bu çocuğu obsessif derecede kafaya taktınız. Boyu mu kısa kaldı da bu çocuğu 5 kaşık yedikten sonra 6. Kaşık ile beslemeye çalışıyorsunuz. Az ama sık beslenme diye birşey var

ustune dusmeyin yesin diyede ugrasmayin oglum 6 yasina girdi hala zorla agzina yemegini ben veriyorum.
yegenim var 3 yasinda yasinda oturup sofrada masallah kasik kasik salata pilav yiyor kendi kendine bnm ki kasik tutmasini bilmiyor bilse de yemiyor.
19 yasimda anne oldum cahildim yok gosterenim yoktu kadinlar kulubu vardi ama android yoktu o zamanlar derdimizi yazalim.
neyse kardes kisacasi evham yapilmayan uzerine dusulmeyen bebek kendi basinin caresine mi bakiyor yoksa annesinin bakmayacagindan emin midir neyse kendi kendine her onune geleni yiyor.
sizi cook iyi anliyorum cunku bir haslanmis yumurtayi 3 satte 100 defa ye ye ye ye diye diye kanser olmaktan korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…