Aksine tam bir afacanvallah 3 cocugumada bu yontemle yemek yedirmeyi basardim:) ama kucuk bebekler icin diyorm misal benim kizim yogurt hic sevmez cozumu yogurt corbasi yaparak. buldum pasa pasa iciyor yumurta peynirdr yemiyodu onuda biskuvi ile mama yaparak astik:) ac kalinca yerler senin cok mulayim. yerimmm onu
Bu duruma alış bence ;( oglum 8 yasinda !Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Bal kabagının nasıl bir etkisi oluyordu, neden kıvranıyordu? Ben sık sık veriyorum bebeklerime tedirgin oldum suan.Birlikte yemeyi deneyin. Bir tabak kendi önünüze, bir tabak onun önüne köyün. Tabi az bir şey köyün ki döküldüğünde delirmeyin. Bir kaşık kendi ağzınıza bir kaşık onun ağzına verin. Donem dönem yemek istemedikleri oluyor. Biz 5 aylık ek gıdaya başladık kilo alma sorunu olduğu için. Hep ana kucaginda sofranın yanına alırdım. 6 aylıkken mama sandalyesiyle sofraya almaya başladım. Bir kaşık bana bir kaşık ona şeklinde. Sevdigi sevmediklerini not ettim. Arada denesem de zorlamıyorum. Bir buçuk yaşında balkabağını yemez, yerse akşama çok kıvranır ağlar, vermiyorum. 10 aylık civarında benim tabağını kontrol ederdi aynısı mi var tabagimda diye. Onun menusundekini 2 katı yapar ben de yerdim. Tek ona yedirmek yerine birlikte yemeyi deneyin.
Canım zaten 1 yasına kadar anne sütü yada formül sür ana öğün ,ek gıdalar ara öğün gibi oluyor .benşm de 10 aylık oğlum var,hazırladığım herseyi senin dediğin gibi biraz yiyor gerisi kalıyor yani doyurmuyor kendini .ara öğün gibi kullanıyorum .normal öğünlerde de ya sağdığım sütümü veriyorum yada formül süt .Tulumu var zaten ama saç baş rezil oluyor. Benimde bileğim sakat olduğu için yıkayamıyorum. Eşimin gelmesi gerekiyor bitlenecek çocukbirde bu cidden bilerek yapıyor. Gözüme bakıp püskürtüp hemen heryerine bulaştırıyor
az once kizi uyutacsm mama yaotim bir kase agzini yuzunu burustrdu hemen ellet yuzde bende video actim 5 dkda yedi vallah:)Aksine tam bir afacancok hareketli ama yetiyor demek ki yediği ona :)
Daha 10 aylık bebekten beklentileriniz fazla bence çiğnemek istemiyor çiğnemeyi öğrenmeyi reddediyor benim kızımda emiyordu 1 yaşına kadar verdiğim ek gıdaları hiç çiğnemeden püskürttü karpuz suyu yoğurt gibi sıvı şeyleri reddetmedi sadece şimdi 3 yaşına girecek hala daha çiğnemez çoğu şeyi tükürür açlıktan nefesi kokar beğenmiyorsa yemez. Mamasına devam edin bence kendinizi yesin diye yıpratmayın boyu kilosu gelişimi normalse beslenmesinde ısrarcı olmayın benceSadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Kırsal kesimde yaşayan,kalabalık ailelerin çocuklarında hiç yeme problemi görülmez bilmem dikkatinizi çekti mi?
Yiyecek kapanın elinde kalır,atik olan çocuk, karnını daha çok ve çabuk doyurur.
Şehirli,sosyo-ekonomik düzeyi yüksek aileler, çocuklarının üzerine öyle çok düşüyorlar ki tüm hayat çocuklara göre dizayn ediliyor adeta.
Beslenme düzeni de bundan nasibini alıyor elbette.
Biraz kültürel kodlarımızla da ilgili bu durum.
Türk anneleri, yedirme konusunda, psikolojik anlamda inceleme konusu olacak kadar 'takıntılı'.
Haşlanmış yumurtayı yemedi mi çocuk?
Anne hemen krep yapıyor,çocuk bir lokma alıp bırakıyor, annenin içi rahat etmiyor,başlıyor tost yapmaya.
Elbette çocuk haşlanmış yumurta sevmiyorsa ısrar etmeyin ama krepi-pankeki ertesi sabahki kahvaltıda sunun.
Kanına baktırınSadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.